Παγκόσμια ημέρα υγείας και είμαστε σε καλό δρόμο
foivi-paraskeya_blog

Φοίβη Παρασκευά

Παγκόσμια ημέρα υγείας και είμαστε σε καλό δρόμο

Σήμερα καλό θα ήταν να αναλογιστούμε την υγεία. Η υγεία λοιπόν θέλει δουλειά κι αυτή, άσχετα αν οι άνθρωποι (λίγοι ευτυχώς), ενώ ξέρουν το σωστό, δεν το κάνουνε. 

Ας θυμηθούμε πόσο η νέα Κυβέρνηση νοιάζεται λοιπόν για πρώτη φορά στα χρονικά, για τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός σαν αυστηρός και συνάμα τρυφερός πατέρας
του `Εθνους, πήρε εγκαίρως τα σωστά μέτρα με ταχύτατα αντανακλαστικά. `Ετσι δημιούργησε ένα θετικό κλίμα, ως προς την χώρα μας, σκεπτόμενος τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε ο κορονοϊός σε όλους μας.

Ας μην ξεχνάμε πως στα χρονικά, αυτό είναι πρωτάκουστο. Για πρώτη φορά οι `Ελληνες ενωμένοι στον κοινό τους εχθρό, έκαναν δωρεές στα νοσοκομεία που μέχρι πρώτινος, σχεδόν υπολειτουργούσαν. Θέτοντας αυστηρές προτεραιότητες με γνώμονα την κοινή λογική που τον διακρίνει, σώζει την χώρα και όλους εμάς. Το σύστημα μετακίνησης που έθεσε, με προστασία και αναφορά του κάθε μας σκοπού και πορείας, είναι πάρα πολύ καλό.

Επιτέλους η σύνεση και η λογική μπήκαν καλά στο μυαλό μας. Επιπλέον, ειπώθηκε πως πρέπει όλοι μας να λειτουργούμε βάσει αυτών και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν σε μία δυνητική καραντίνα.

Αυτά, δεν τα έχουμε ξαναδεί ως χώρα, στο παρελθόν.

Πρέπει να αναφέρουμε και όχι μόνο, να διατυμπανίσουμε πως ο Πρωθυπουργός έφερε μία νέα πνοή ήθους και ύφους στην Ελλάδα με γνώμονα την προστασία του πολίτη, ενός πολίτη εξουθενωμένου από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Για πολλά χρόνια επί Τσίπρα η Ελλάδα ήταν ένα ξέφραγκο αμπέλι ενός δήθεν λαϊκισμού που δεν σεβάστηκε τίποτα και κανέναν. Με αυστηρά υπεραυστηρά μέτρα και χωρίς καμία παροχή στους ταλανισμένους από τη συμφορά, πολίτες. Για πρώτη λοιπόν φορά ανακτούμε σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή μας και αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη μας με το Κράτος. `Ένα Κράτος όμως που ενδιαφέρεται, νοιάζεται, οργανώνει, προβλέπει αυτό που έρχεται.

Κλείσιμο
Πλάϊ σε αυτό κι εμείς, ο καθένας από τη μεριά του συμβάλλουμε στο να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κοινωνία. `Εμπειρος πολιτικός ο Μητσοτάκης γνωρίζοντας πολύ καλά τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, αντέδρασε γρήγορα, παίρνοντας τις καλύτερα δυνατές αποφάσεις, για τη χώρα την οποία κυβερνά και αγαπά.

`Ετσι θα έκανε κάθε αυστηρός αλλά σωστός πατέρας στα παιδιά του για να τα αναθρέψει σωστά και να καλλιεργήσουν μέσα τους την σοφία, την λογική και την σύνεση τόσο στις πράξεις τους, όσο και στην συμπεριφορά τους προς τους συνανθρώπους τους. Ανάσα λογικής και ελπίδας έφερε λοιπόν στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα πρέπει αυτό το γεγονός να το αναγνωρίσουμε όλοι οι πολίτες και όλα τα κόμματα. Η διχόνοια, ο ψεύτικος λαϊκισμός, η κάθε έλλειψη ευθύνης και πρωτοβουλίας για κάθε καλό, ανήκουν πια στο παρελθόν.

Τέλος, ας αναλογιστούμε και ας μνημονεύσουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας που δίνουν την μάχη τους καθημερινά για να περιθάλψουν ή και να σώσουν συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ πως εάν δεν θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο, δεν γίνεσαι γιατρός. Οι άνθρωποι αυτοί, με πορεία σπουδών δεκαπέντε χρόνων έχουν πολλά να δώσουν. Σε μία χώρα όμως ανανεωμένη πολιτικά που δεν διώχνει στο εξωτερικό τα παιδιά της που αξίζουν και δεν τα υπονομεύει, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Εάν αναλάβουμε με τον σωστό τρόπο την υγεία μας και των γύρω μας έχουμε περισσότερες να ζήσουμε και να δούμε και άλλες πρωτόγνωρες αλλαγές στη χώρα μας. Οι κακόπιστες διαβουλεύσεις, ανήκουν πια στο παρελθόν. Καθώς επίσης και η άσκοπη λασπολογία στη Βουλή. Τώρα όλα είναι ξεκάθαρα και ανοιχτά. Και με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, αφού το ηθικό μας αναπτερώθηκε και πλέον είμαστε σίγουροι ότι έχουμε έναν πολύ καλό Πρωθυπουργό.

Η υγεία θέλει δουλειά όπως όλα. Και ο Πρωθυπουργός μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο. Ας τον ακούσουμε…Και επί τέλους ας ξεφύγουμε από την αυθαιρεσία, την έλλειψη παιδείας και ανθρωπιάς ως προς τον συνάνθρωπο.

Μόνο ενωμένοι και καθένας χωριστά μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση και με το καλό να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network