Γίναμε... Premier League και δεν το καταλάβαμε?
txalas1

Δημήτρης Τυχάλας

Γίναμε... Premier League και δεν το καταλάβαμε?

Αφήστε στην άκρη τις οπαδικές προτιμήσεις (όσο δύσκολο κι αν είναι).

Ξεχάστε αν η ομάδα σας αδικήθηκε (ή νομίζετε ότι αδικήθηκε), προσπεράστε το αν ο αντίπαλος ευνοήθηκε (ή πιστεύετε ότι ευνοήθηκε) και δείτε τη βαθμολογία ως ουδέτερος. Ως φίλαθλος, όχι ως οπαδός.

Στην πρώτη θέση ο Ατρόμητος, αήττητος μετά από 8 αγωνιστικές, με 16 βαθμούς, δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 15 και στους 14 ισόβαθμοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Λεβαδειακός με την ομάδα της Βοιωτίας να είναι μαζί με τον Ατρόμητο οι μοναδικές αήττητες.

Ποιος πραγματικός φίλος του ποδοσφαίρου δεν απολαμβάνει αυτό το τρελό σκηνικό που έχει στηθεί φέτος στην Super League; 
Κλείσιμο

Προσέξτε, ούτε να δαιμονοποιήσουμε ΄το παρελθόν προσπαθούμε ούτε να εξαγνίσουμε το παρόν. Δεν μπαίνουμε σ’ αυτή τη λογική. Αυτά είναι δουλειά των επικοινωνιολόγων των ΠΑΕ που αναλόγως το συμφέρον τους παρουσιάζουν τα γεγονότα.

Για όλους τους υπόλοιπους όμως αυτό που συμβαίνει φέτος είναι κάτι που πραγματικά είχε λείψει από το ποδόσφαιρο μας και το απολαμβάνουν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο συνήθως εντελώς άδειο γήπεδο της Λιβαδειάς η τηλεοπτική κάμερα αυτή τη φορά μπορούσε να κάνει ζουμ στον κόσμο κι εκεί έβλεπες μικρούς και μεγάλους που έτρεξαν να δουν από κοντά την αήττητη ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό (ο οποίος ζει τη δική του δεύτερη νιότη μετά την καριέρα του στην Μαρσέιγ).

Αήττητα μετά από 8 παιχνίδια τα παλικάρια από την Λιβαδειά με τον Γάλλο οπλαρχηγό, έχουν εξελιχθεί σε αντικείμενο συζήτησης σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αλλά… δυστυχώς γι’ αυτούς προέκυψαν και οι «πρίγκιπες των Δυτικών συνοικιών» που τους έκλεψαν τη δόξα.
Ο Ατρόμητος που τα τελευταία χρόνια άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, έφερε στην Ελλάδα τον άγνωστο στους πολλούς Αυστριακό Νταμίρ Κάναντι.

Οι προβλέψεις τον ήθελαν από τους πρώτους προ απόλυση, ειδικά μετά τις εφιαλτικές ήττες σε φιλικές αναμετρήσεις από τον Αστέρα (6 Αυγούστου στην Τρίπολη) και τον Πανιώνιο (στο Περιστέρι) με τα δύο ματς να λήγουν 6-1!

Κι όμως ο Κάναντι πρόλαβε την έναρξη του πρωταθλήματος, ξεπέρασε τις τέσσερις ισοπαλίες στην έναρξη της σεζόν και αποκτώντας στο φινάλε των μεταγραφών Ρισβάνη Γιαννιώτη, Ουάρντα (οι δύο πρώτοι δεν χωρούσαν στον Ολυμπιακό, ο τρίτος έφυγε κακήν κακώς από τον ΠΑΟΚ) πλέον έχει φτιάξει ένα σύνολο (με παίκτες που δεν είναι σταρ, αλλά συνδυάζουν ταλέντο με εμπειρία) που μετρά 4 σερί νίκες (οι δύο είναι στις έδρες Ολυμπιακού, ΑΕΚ) που τον έφεραν στην κορυφή.

Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και πριν από δύο χρόνια ο μύθος της Λέστερ (διάολε κι αυτή μπλε και άσπρα φοράει) που έφτασε να γίνει το πιο τρελό ποδοσφαιρικό παραμύθι που έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Εξάλλου οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία και στον Ατρόμητο δείχνουν και φαίνονται ότι απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Υπάρχει όμως κι ένα αλλά στην όλη υπόθεση, το οποίο απλά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πολύ δύσκολα θα γίνουμε Αγγλία… Ο πρώτος στη βαθμολογία Ατόμητος είναι τελευταίος στο μέσο όρο εισιτηρίων στη φετινή Super League!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του ο Ατρόμητος έχει 2.849 εισιτήρια (600 με τον Απόλλωνα στην πρεμιέρα, 790 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 610 με την Λαμία και 849 με τον Αστέρα Τρίπολης) έχοντας μέσο όρο 712 εισιτήρια ανά αγώνα!

Κι όλα αυτά ενώ έχει έδρα στον 4ο μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της χώρας!
Δεύτερο χειρότερο μέσο όρο έχει ο Λεβαδειακός με 880 (αλλά στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ είχε 1112 εισιτήρια και στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ 1142).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network