Η ευρωπαϊκή προοπτική απέναντι στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και η κρισιμότητα της ψήφου μας
syrmos-dimitris01

Δημήτρης Σύρμος

Η ευρωπαϊκή προοπτική απέναντι στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και η κρισιμότητα της ψήφου μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερό Κόμμα. Η Κυβέρνηση ασκεί Πολιτική με ΤΑΞΙΚΟ πρόσημο, κατά δήλωση της.

Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής Πολιτικής, είναι να έχει διαλύσει η Ιδιωτική Παραγωγική και Μεταποιητική Επιχειρηματικότητα, να μειωθούν σε επικίνδυνο βαθμό οι Επαγγελματίες, η διαχείριση της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλειας, να είναι ιδιαίτερα προβληματικές. Ξένες Επενδύσεις δεν προχωρούν, το κλίμα είναι αρνητικό, ως ιδιαίτερα ασταθές και προβληματικό.

Ο Κος Τσίπρας επικαλείται κάποιους δείκτες για να τονίσει ότι η Ελλάδα επανέρχεται. Πράγματι η Ελλάδα προσπαθεί ασθμαίνοντας να επανέλθει στα επίπεδα του 2014. Μία 5ετία χαμένη στις Ιδεοληψίες της Αριστερής Κυβέρνησης, μία προσπάθεια άλωσης του Κράτους από τους Κομματικούς που είδαν Εξουσία, ένα διάστημα που έγινε προσπάθεια ανάταξης ενός υπερτροφικού Κράτους, ως τον μεγαλύτερο εργοδότη της Χώρας.

Η θετική εξέλιξη κάποιων δεικτών, ήταν προϊόν αφαίμαξης των Ελλήνων, της υπερφορολόγησης, των υπερπλεονασμάτων, της μερικής και προβληματικής αναδιανομής μετά την φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του λαού, των επιδομάτων, των ουρών στα συσσίτια, τις κατασχέσεις λογαριασμών, Πολιτικών αποκλειστικής ευθύνης των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία συμμετοχή των Ευρωπαίων. Ευτυχώς που κάποιο κομμάτι του Ιδιωτικού Τομέα στην Παραγωγή άντεξε και κράτησε την Ελλάδα όρθια, στις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ήπειρος του Πολιτισμού, της Τεχνολογίας, της Ελευθερίας και της Ειρήνης, έχει Αξίες, Στρατηγικές και Πολιτικές υπέρ των Πολιτών της, σε ένα κλίμα συναίνεσης μεταξύ των λαών των 27 Κρατών – Μελών, που διατηρούν όμως τις ιδιαιτερότητες και την κουλτούρα τους.

Όπως έλεγαν παλαιότερα οι Βρετανοί Πολιτικοί, η διαφορά μεταξύ των Tories και των Labors είχε περιοριστεί στο ποιος έχει την αποτελεσματικότητα Εφαρμογής και Διαχείρισης των Πολιτικών υπέρ των Πολιτών, σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες μέσα από τον λαϊκισμό και όχι τις Ιδεολογικές θέσεις τους.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία διαρκή αντιπαλότητα με τις Πολιτικές της Ε.Ε. παρά το ότι δεν έχουμε την ευχέρεια επιλογών, υπάρχει η πίεση των Δανειστών και η χώρα δεν έχει τις απαραίτητες δυνατότητες ελεύθερης βούλησης Πολιτικών, μετά τις επιλογές και δεσμεύσεις που ανέλαβε, μετά την περίφημη διαπραγμάτευση του Ιουλίου 2015 και την υποθήκευση της περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια. Εξακολουθεί μετά από 4,5 χρόνια στην Κυβέρνηση, να είναι απέναντι στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και επιλογές, συμπεριφορά που κάνει δύσκολη έως ανύπαρκτη την συνεργασία μεταξύ τους. Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα δεν λειτουργούν, οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα Όργανα, δεν γίνονται εκτελεστές από την Κυβέρνηση, οι καθυστερήσεις και τα πρόστιμα είναι διαρκή. Γενικά υπάρχει μία απειθαρχία, μία κόντρα, ένα αρνητικό κλίμα.

Κλείσιμο
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει αρνητικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα, από τους Ευρωπαίους. Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργούν οι Ευρωπαίοι, καταλαβαίνουν ότι είναι ευθύνη της Ελλάδας να εξηγήσει τις πολιτικές που θέλει να ακολουθήσει, να τεκμηριώσει τις θέσεις της, να δώσει πίνακες των αποτελεσμάτων που περιμένει από την εφαρμογή των πολιτικών αυτών. Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι συνομιλούν με μία υπεύθυνη Κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου και των Πολιτών. Δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες, δεν αναλύουν σε βάθος τι συμβαίνει εντός της χώρας. Εμείς κακώς πιστεύουμε ότι όταν είναι μία απόφαση άσχημη για τα συμφέροντα μας, ότι μας φταίνε οι Ξένοι, οι Δανειστές, οι Ευρωπαίοι. Άλλωστε αυτή η τακτική, είναι βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης, στην επαφή της με τον λαό.

Οι Πολίτες της Ελλάδας πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα από όλα, ποια είναι η κατεύθυνση της Πολιτικής που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Ο Κος Τσίπρας το δήλωσε ευθέως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ΤΑΞΙΚΗ Πολιτική ενάντια στην Μεσαία τάξη και του Ιδιωτικού Παραγωγικού Τομέα. Τα δεδομένα λοιπόν είναι σαφή και προσδιοριστικά της στάσης των Πολιτών.

Η επιλογή είναι Ιδεοληπτική Αριστερά ή Φιλελεύθερη Δεξιά.

Υπερτροφικό Κράτος που λειτουργεί ως απόλυτος Κομματικός Άρχοντας ή Ελεύθερη Οικονομία με Κράτος ως ρυθμιστικό, ελεγκτικό, κοινωνικό παράγοντα;

Κυβέρνηση που είναι φιλοευρωπαϊκή, έχει σεβασμό στα Όργανα και τις αποφάσεις τους, διαπραγματεύεται με τον Ευρωπαϊκό, πολιτισμένο τρόπο τις αντιθέσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στα συμφέροντα των λαών ή μία που είναι πάντα απέναντι, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα και αντιθέσεις και υπάρχει πάντα ένα κλίμα αντιπαράθεσης και καχυποψίας;

Επαναφορά στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα ή διαρκής αντιπαλότητα και κίνδυνος αποχώρησης μας (Grexit);

Η Φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, όπως τις κάνει στο Κόμμα, να λειτουργήσει μία Κυβέρνηση με αμιγώς Φιλελεύθερο Κοινωνικό πρόσημο, όπως δεν έχει ζήσει ο Έλληνας Πολίτης της Μεταπολίτευσης.

Μετά από 10 χρόνια Κρίσης Οικονομικής και Κοινωνικής, πιστεύω ότι είμαστε ώριμοι, ως λαός, να αρχίσουμε μία νέα πορεία Ανάταξης και Ανάπτυξης της Κοινωνίας και της Οικονομίας, σε ένα Περιβάλλον Ευρωπαϊκής σταθερότητας και αμοιβαίας κατανόησης.

Η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου, θα δείξει τον βαθμό ωριμότητας των αποφάσεων μας.


* Ο Δημήτρης Σύρμος είναι Δ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Α.Π.Θ. μέλος του ΤΕΕ με ΜΒΑ στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ και Πτυχίο Περιβάλλοντος από ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι Επιχειρηματίας στον χώρο της Παραγωγής και Μεταποίησης Πλαστικών Α’ Υλών. τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών, εκπρόσωπος Δημ. Σχέσεων & Επικοινωνίας. Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ/ΤΑΣ. Πολιτικό Στέλεχος του Μητρώου & Πολιτικής Υποστήριξης της Ν.Δ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ