pafilas_dimitris

Αύξηση αξιών με λαμαρίνες στην Σταδίου ;

Δημήτρης Παφίλας

Eίκοσι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές που αποτελούν ένα σημαντικό πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές το βασικό ερώτημα δεν πρέπει να είναι ποιοί θα δώσουν τις παροχές, αλλά ποιοί είναι ικανοί να αυξήσουν τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Η αναιμική ελληνική οικονομία έχει ζωτική ανάγκη να προσελκύσει κεφάλαια προικειμένου να μπεί μπροστά η μηχανή. Επι τέσσερα χρόνια και πλέον το συνοθύλευμα του Σύριζα και των ΑΝΕΛ και ο έγκλειστος πρωθυπουργός του Μαξίμου δεν είχαν προτεραιότητα την αύξηση των αξιών. Διαλύοντας τις τράπεζες το αποτέλεσμα ήταν οι τραπεζικές μετοχές να πωληθούν φθηνά και συνεπακόλουθα να πωληθούν φθηνά περιουσιακά στοιχεία. Η χρηματοδότηση στην οικονομία διακόπηκε δηλαδή η ροή χρήματος. Μοιραία, η συζήτηση περιεστράφηκε στα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα καθώς αρκετοί καθημαγμένοι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη τα χρήματα.Την ίδια ώρα, όμως, αρκετά ξένα και ελληνικά κεφάλαια επιδόθηκαν στο κυνήγι αγοράς περιουσιακών στοιχείων σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα.

Μ άλλα λόγια ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για να ανοίξει την ελληνική αγορά σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις. Θυμήθηκε την πρώτη κατοικία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 και ευτυχώς για εμας υπήρχε ο ευρωπαίος επόπτης των τραπεζών που ξεκαθάρισε την εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες. Με ποιό τρόπο μπορούν να αυξηθούν οι αξίες αποτελεσματικά ; Αφαιρώντας τα βάρη απο την μεσαία τάξη υπάρχει μια πιθανότητα να δούμε αύξηση στις αξίες. Στα ακίνητα, σε μετοχές, σε ομόλογα.

Όμως, οι επενδυτές θέλουν και αξιόπιστους συνομιλητές απέναντι τους. Όταν δίνονται οι υποσχέσεις στον οικονομικό τομέα πρέπει να εκπληρώνονται και να υπάρχει αποτέλεσμα. Κυνηγώντας, όμως, την αύξηση των assets χάσαμε και τις υπόλοιπες αξίες μας. Μια ακόμα επέτειος της Marfin πέρασε στις 5 Μαϊου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Αθηνών δεν προχώρησαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τους δολοφονημένους τραπεζικούς υπαλλήλους. Δίχως να καθιερώσουμε την συλλογική μας μνήμη δεν θα έχουμε και τις υπόλοιπες αξίες. Οι λαμαρίνες στην Σταδίου θα μας κυνηγούν πάντοτε.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Υπενθύμιση , τα τελευταία 45 χρόνια έχουμε κομμουνιστικό σύνταγμα .

Ο Λ Α τα συντάγματα της Μεταπολίτευσης δεν προστατεύουν την ιδιοκτησία , αλλά την θέτουν υπό την αίρεση της ...κοινωνικής ωφελείας . Οι δε συντάκτες του , το 1975 , έγραφαν στην αιτιολογική έκθεση για ...νίκη του Παραπετάσματος και άρα για υποβάθμιση της προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας . Κι εμείς μπορεί να μην έχουμε άλλη επιλογή , αλλά οι ξένοι σίγουρα δεν θα επενδύσουν σε χώρα με κομμουνιστικό σύνταγμα . Και μάλιστα σε ακίνητα , που δεν μπορούν να διαφύγουν από την χώρα . Το δε συγκεκριμένο άρθρο ΚΑΝΕΙΣ δεν το αναθεώρησε , ούτε η ΝΔ . Η Μεταπολίτευση θα ψοφήσει όταν θα επανέλθουμε στο νορμάλ , στην προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας , όπως ίσχυε επί 150 χρόνια προ Μεταπολίτευσης και ακροαριστεράς και όπως ισχύει σε όλον τον πλανήτη πλην Β. Κορέας . Αν δεν επανέλθει η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας και η αυτοάμυνα , μην περιμένετε φως , μόνο πιο κάτω θα πηγαίνουμε .

SPARTA.

Κύριε Παφίλα ολόσωστο σχόλιο.Άυξηση αξιών και μόνο στα χαρτιά και μόνο για την αύξηση στην είσπραξη των φόρων.Οι λαμαρίνες στην Σταδίου κυρίως σε δύο κτίρια φαντάσματα.Στον κινηματογράφο Ιντεάλ κτίσμα του Ερνέστου Τσίλερ που κατέκαψαν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το κτίριο της ΜΑΡΦΙΝ που επίσης έκαψαν οι ουρακοτάγκοι του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 με τους τέσσερις αθώους νεκρούς συμπολίτες μας.Άν βάλεις αυτούς τους νεκρούς δίπλα στους νεκρούς της Δούρου και στους νεκρούς από τα μνημόνια του Τσίπρα, τότε πλέον μιλάμε για ολοκαύτωμα του Ελληνικού λαού από τα καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε είκοσι μέρες όσοι είναι ακόμα Έλληνες και δεν είναι τραμπούκοι, ρομά και Ισλαμιστές λαθρομετανάστες θα απαντήσουν όπως πρέπει στα συριζοκοπρόσκυλα της κυβέρνησης.

Για να μην λέμε μισές αλήθειες

Οι δράστες της ΜΑΡΦΙΝ ταυτοποιήθηκαν , αλλά οι μάρτυρες δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους και στο δικαστήριο τα άλλαξαν . ¨Οπως και τώρα ο αρχηγός του Ρουβίκωνα , που απείλησε τους δικαστές αν ξαναφήσουν μέσα ΣΚ τον Κουφοντίνα . Καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε πια για δημοκρατία, αλλά για αποχαλινωμένο παρακράτος που δολοφονεί ατιμώρητο .

''Μην είσαι ο τελευταίος που θα φύγει''

΄'Ενας γνωστός μου Εβραίος μου μετέφερε την σοφία των πατέρων του , αυτή την φράση . Οι απαισιόδοξοι Εβραίοι του 1933 σήμερα έχουν εγγόνια στο Μανχάτταν . Οι αισιόδοξοι που έμειναν στην Γερμανία για να το παλέψουν. . . Η Ελλάδα πάει πια , τα σύνορα άνοιξαν . Δρόμο , όσο είναι καιρός .

Δημήτρης Υψηλαντοπουλος

Σιγά που θα αφήσει ο μέσος Έλληνας την βιτρίνα, φρεντο και πεζόδρομο... Νυχτα, νύχια, μπουζούκια, παλαμάκια... Χωρίς απόδειξη και καπνό στα μούτρα μας... +ο επισκοπος Βλαχομπογδανιας και έξαρχος Ρότερνταμ Δημήτριος Υψηλαντοπουλος κατά κόσμον Χρήστος Γατος

ΓΙΑΤΙ ;

Γιατί να ρίξει κάποιος λεφτά σε ακίνητα , όταν δεν υπάρχουν φυλακές κι αστυνομία ; - - - Για να τα ξανακάψουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ; - - - - Υπήρχαν επενδυτές και real estate στο MAD Max ;

Θαρύπας

Έτσι είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση

Απλή ερώτηση

Εσείς , εννοώ προσωπικά εσείς , θα επενδύατε στη Σταδίου ; Θα αγοράζατε ακίνητο στη Λέσβο ; Θα μένατε στην πλατεία Αμερικής ; Θα βγαίνατε βόλτα αφού νυχτώσει στην Πατησίων ; Θα μεγαλώνατε παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα ; Σκεφτείτε επίσης πως θα απαντούσατε σε αυτές τις ερωτήσεις ως γυναίκα μόνη . Οπότε δεν είναι θέμα σοβάδων και μπογιάς . Αν δεν δημιουργηθεί Κ ρ ά τ ο ς (κράτος είναι ένα έθνος με σύνορα , όχι οι ...συντάξεις) , με δημόσια τάξη , με σύλληψη-κράτηση-απέλαση των λάθρο , με δρακόντειες ποινές για τους μολοτωφάκηδες και τους άλλους φονιάδες , Δ Ε Ν θα υπάρχει πάτος , απλά .

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αυτές -και ΜΟΝΟ αυτές- είναι οι λειτουργίες του κράτους . Χωρίς αυτές δεν υπάρχει κράτος, είναι κυριολεκτικά failed state . Οι Ελλαδίτες θεωρούν ότι αρκούν οι ωραίες παραλίες . Ωραίες παραλίες έχει και η Σομαλία , ίσως και ωραιότερες μάλιστα. Αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο , κανείς δεν επενδύει στην ομορφιά της Σομαλίας , χωρίς δημόσια τάξη , χωρίς αστυνομία , χωρίς φυλακές για τους φονιάδες , χωρίς δικαστήρια που να λειτουργούν και χωρίς προστασία της ιδιοκτησίας . Οπότε , χωρίς να διορθωθούν όλα αυτά , οποιαδήποτε επένδυση σε ακίνητα είναι πεταμένα λεφτά , απλά τα ετοιμάζουμε για να τα κάψει ο επόμενος ατιμώρητος μολοτωφάκιας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία