Αύξηση αξιών με λαμαρίνες στην Σταδίου ;
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Αύξηση αξιών με λαμαρίνες στην Σταδίου ;

Eίκοσι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές που αποτελούν ένα σημαντικό πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές το βασικό ερώτημα δεν πρέπει να είναι ποιοί θα δώσουν τις παροχές, αλλά ποιοί είναι ικανοί να αυξήσουν τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Η αναιμική ελληνική οικονομία έχει ζωτική ανάγκη να προσελκύσει κεφάλαια προικειμένου να μπεί μπροστά η μηχανή. Επι τέσσερα χρόνια και πλέον το συνοθύλευμα του Σύριζα και των ΑΝΕΛ και ο έγκλειστος πρωθυπουργός του Μαξίμου δεν είχαν προτεραιότητα την αύξηση των αξιών. Διαλύοντας τις τράπεζες το αποτέλεσμα ήταν οι τραπεζικές μετοχές να πωληθούν φθηνά και συνεπακόλουθα να πωληθούν φθηνά περιουσιακά στοιχεία. Η χρηματοδότηση στην οικονομία διακόπηκε δηλαδή η ροή χρήματος. Μοιραία, η συζήτηση περιεστράφηκε στα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα καθώς αρκετοί καθημαγμένοι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη τα χρήματα.Την ίδια ώρα, όμως, αρκετά ξένα και ελληνικά κεφάλαια επιδόθηκαν στο κυνήγι αγοράς περιουσιακών στοιχείων σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα.

Μ άλλα λόγια ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για να ανοίξει την ελληνική αγορά σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις. Θυμήθηκε την πρώτη κατοικία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 και ευτυχώς για εμας υπήρχε ο ευρωπαίος επόπτης των τραπεζών που ξεκαθάρισε την εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες. Με ποιό τρόπο μπορούν να αυξηθούν οι αξίες αποτελεσματικά ; Αφαιρώντας τα βάρη απο την μεσαία τάξη υπάρχει μια πιθανότητα να δούμε αύξηση στις αξίες. Στα ακίνητα, σε μετοχές, σε ομόλογα.

Όμως, οι επενδυτές θέλουν και αξιόπιστους συνομιλητές απέναντι τους. Όταν δίνονται οι υποσχέσεις στον οικονομικό τομέα πρέπει να εκπληρώνονται και να υπάρχει αποτέλεσμα. Κυνηγώντας, όμως, την αύξηση των assets χάσαμε και τις υπόλοιπες αξίες μας. Μια ακόμα επέτειος της Marfin πέρασε στις 5 Μαϊου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Αθηνών δεν προχώρησαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τους δολοφονημένους τραπεζικούς υπαλλήλους. Δίχως να καθιερώσουμε την συλλογική μας μνήμη δεν θα έχουμε και τις υπόλοιπες αξίες. Οι λαμαρίνες στην Σταδίου θα μας κυνηγούν πάντοτε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK