pafilas_dimitris

O λεκές και η αριστερά της σιωπής

Δημήτρης Παφίλας

Ο.Κ. Αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του Τσίπρα να μην διεξάγει πρόωρα τις εκλογές. Τώρα, όμως, oι αντιδημοκρατικές πρακτικές αυξάνονται με γεωμετρική  πρόοδο. Η επιβολή απαγόρευσης απαγγελίας συνθημάτων στο Λιμενικό επισείοντας πειθαρχικές και ποινικές ; κυρώσεις θυμίζει άλλες εποχές.

Οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το συμφέρον τους , το αποφεύγουν και επιβάλλουν αντιδημοκρατικά την άποψη τους, κόντρα στην θέληση του λαού, όπως συνέβη με το θέμα της Μακεδονίας. Αντίθετα, εξυπηρέτησαν την στρατηγική που επιδιώκουν ξένες δυνάμεις υπογράφοντας την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά το νέο διχασμό, αποκαλώντας φασίστες (sic) όλους όσοι αντιστέκονται στην Συμφωνία των Πρεσπών, ένα κείμενο που επιβλήθηκε ύστερα απο παζάρια με καιροσκόπους πολιτικάντες. Ακολούθησαν οι προληπτικές συλλήψεις πολιτών. Και σήμερα επιχειρείται να επιβληθεί πλήρης σιωπή, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι, θα υπάρξουν στελέχη που θα παραβούν τις εντολές, διότι δεν μπορούν να διαγράψουν την παράδοση τους.Τα πραγματικά στελέχη της αριστεράς θα κοκκίνιζαν απο αυτή την αριστερή επιβολή της σιωπής.

Το «πνίξιμο» κάθε δημιουργικής προσπάθειας επικρατεί στην οικονομία. Επί τέσσερα χρόνια δεν έλυσαν τα κόκκινα δάνεια και ως τσαρλατάνοι διαρρέουν πως θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία, κάνοντας νέα επανάσταση στους δανειστές. Απέναντι, σ αυτούς που παρέδωσαν κάθε ικμάδα των Ελλήνων. Τοποθετούν «αριστερά» μπλόκα στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στις επενδύσεις - όπως το Ελληνικό- εμποδίζουν, όχι μόνο την παραγωγή πλούτου, διαιωνίζοντας την εγχώρια επιχειρηματική ελιτ.

Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις όταν οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στις πληροφορίες για να αναπτύξουν επιχειρήσεις σε οποιαδήποτε κλάδο. Απλώς διαβάζουν, εκ των υστερών, ότι οι όποιοι διαγωγισμοί διεξάγονται εν κρυπτώ. Όταν το 2015 έκλεισαν οι τράπεζες και οδηγήθηκαν σε ανακεφαλαιοποίηση ένας ξένος επενδυτής απόρησε με την παντελή απουσία ελέγχου. Είπε τότε ότι, «Ο Τσίπρας μοιάζει με τον λεκέ. Αν τον αφήσεις, απλώνει». Το ίδιο συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι με την «έξοδο» απο τα Μνημόνια. Ο Τσίπρας αφέθηκε και έχοντας τα 24 δισ. ευρώ απόθεμα, άρχισε να μοιράζει επιδόματα. Το ουσιαστικό ερώτημα, όμως, είναι αν αντέχει η οικονομία να περιμένει τις εκλογές τον Οκτώβριο. Διότι κανένας δεν δικαιούται να καταδικάζει στην μιζέρια την χώρα. Είτε αριστερός ή δεξιός, η χώρα προηγείται.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Θαρύπας

Πρέπει με κάποιον τρόπο να φανεί και λίγο η αριστερή προέλευσης τους. Κατά τα άλλα η διακυβέρνηση της χώρας ήταν στα μέτρα των δανειστών.

Μένανδρος

Η ελληνική οικονομία είναι δεμένη με αριστερές αλυσίδες που της επιτρέπουν μόνο να περπατάει και όχι να τρέχει όπως οι άλλες οικονομίες.

Έλεος για εμάς τούς εκτός κομμάτων

Περί νοοτροπίας μιλάει το άρθρο, αλλά τί νοοτροπίας και πώς την εννοούν και πώς εφαρμόζεται στην πράξη. Μπορούμε να την προσδιορίσουμε επακριβώς και χωρίς αμφιβολίες και προσκόμματα. Τα δέκα χρόνια, πρίν την κατάρρευση τού λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, μπαινοβγαινα με τα εμπορικά μας πλοία στις χώρες τού πρωην ανατολικού μπλοκ .Για φορτωεκφορτωση μακρά διάρκειας κάθε φορά. Έτσι τούς έμαθα από όλες τις όψεις. Το έχω γράψει επανειλημμένως, ότι είναι ο ποιό απάνθρωπος φασισμός πού εφεύρε ο άνθρωπος επί γης .Σε σημείο να θεωρώ τον αντίθετο άκρο τον Ναζισμό, ώς απλές οδοντόκρεμες. Αυτό φέρεται και από τον αριθμό των δολοφονημένων από τούς δύο φασισμους. 50 εκατομμύρια έχασαν την ζωή τους, από την άκρα δεξιά, πού προκάλεσαν τον β' παγκοσ.πολεμο ,100 εκατομμύρια δολοφονήθηκαν στην ίδια περίοδο από τούς κομμουνιστές. Στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν τούς καπιταλιστές από προσώπου γης. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι ή μία αίσθηση πραγματοκοτητος, φανταστείτε τώρα να ζούσατε στην κοινωνία την τότε, πού γνώρισα εγώ, τί θα αισθανόμαστε. Ό άνθρωπος, η αξία του ήταν μικρότερη από τού ζώου, πού τόσο κόστιζε και η διατροφή του, περί τα 20 $ τον μήνα. Οποιος Έχει σκύλο ή άλλο οικόσιτα ζώο, ξέρει ότι κοστίζει πολύ περισσότερο. Φανταστείτε το περιβάλλον, την αίσθηση τής κοινωνίας πού ζουσανε.Αυτα διδακτικε και το πορδοβουλωμα το δικό μας. Και προσπαθεί να εφαρμόσει. Γιατί η νομενκλατούρα είχε βίον αυτοκρατορικό. Και η συμμορίας τους βεβαίως. Με πλουτοι σαν τού συχωρεμενου τού Καντάφι. Αλλα τα θυμησα όλα αυτά, για να σιρηκτισω την άλλο στρατό κατοχής, του πελατειακού φασισμού τής Αγίες οικογένειες, πού ο Τράκας τούς θεωρεί σαν τις πλουσιότερες τις Ευρώπης. Με λεφτά όχι από επιχειρήσεις ,από την "πολιτική". Πού είναι η ποιό αποδοτική "μπισνα" τις εποχής μας. Έλεος για εμάς τούς εκτός, κομματικών στρατών.

Leviathan

Όποιος θέλει να φωνάζει χρυσαυγήτικα ρατσιστικά συνθήματα να πάει στις συγκεντρώσεις του ναζιστικού κόμματος. Δεν φτάνει που δεν καταργήθηκαν τέσσερα χρόνια τώρα θα πρέπει να τους επιτραπεί να συνθηματολογούν κιόλας. Ο λεκές που απλώνει σε όλη την Ευρώπη είναι η άνοδος της άκρας δεξιάς.

ΓΔ

Ναζισμος και αριστερισμος οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Και ο λεκες της αριστεριλας μεγαλυτερος απο τον λεκε του φασισμου. 27 εκ. ο Χιτλερ, 23 εκ. ο Σταλιν + 78 εκ. ο Μαο.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Αυτή η Δεξιά που λες πάντως εκεί,δεν έχει καμιά σχέση με τη ΧΑ.Δεν τρελάθηκαν να χαιρετούν το χίτλερ κι αυτοί σαν τα δικά μας ζουλάπια του μιχαλόλια.

Ρεαλιστής-αντιλαικιστής

Εντάξει, προφανώς θεωρείς ότι είσαι ιδιαίτερα έξυπνος και οι Έλληνες μάλλον αμόρφωτοι όλο και κάτι θα μείνει. Δεν βγαίνεις όμως και στο Euronews να πεις τα ίδια να δούμε τι θα σου πουν. Όχι για πολύ για ένα λεπτό. Αν καταφέρεις βέβαια να μπεις για ένα λεπτό στο Euronews. Για το μαγαζί της ΝΔ αρκεί πάντως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία