pafilas_dimitris

Γιατί οι... παπατζήδες ήταν πιο τίμιοι;

Δημήτρης Παφίλας

Η τεχνολογία του ηλεκτρονικού τζόγου εξαφάνισε τους παπατζήδες, τους αβανταδόρους, τσιλιαδόρους, όλους εκείνους που έστηναν τα αυτοσχέδια τραπεζάκια στο κέντρο της Αθήνας.

Με τα λεφτά στα χέρια ο αβανταδόρος πόνταρε άφοβα και οι περαστικοί κοιτούσαν αποσβολωμένοι. «Λες να βρω τον παπά; Εύκολο φαίνεται».

Όποιοι ήταν ευκολόπιστοι πόνταραν αλλά μόλις τα λεφτά ήταν αρκετά στο τραπέζι ο τσιλιαδόρος φώναζε «Αστυνομία» και όλοι κι όλα χάνονταν στα στενά. Ποτέ οι παπατζήδες δεν θα σου έπαιρναν τα χρήματα από την τσέπη σου. Και φυσικά το παιχνίδι δεν αποτελεί  ελληνική ευρεσιτεχνία. Ακόμη και στις πιο προηγμένες πρωτεύουσες, (λ.χ Λονδίνο, Ρώμη) όπου έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν (τρομοκρατία) το παιχνίδι του παπά είναι δημοφιλές στους επαγγελματίες του δρόμου και τους περαστικούς.

Ο σημερινός «έγκλειστος» πρωθυπουργός διαθέτει βεβαίως τα troll του Μαξίμου, του διαδικτύου έτσι τα ηλεκτρονικά τραπεζάκια είναι πολλαπλάσια. Είναι τόσοι πολλοί στου Μαξίμου, ώστε όποιος το έχει επισκεφθεί, τους αντικρύζει με τις βερμούδες πίσω από τους υπολογιστές.

Ως «πολιτικό κεφάλαιο», όμως, επιστρατεύθηκε και ο ίδιος και ξεκίνησε να στήνει τα τραπεζάκια του. Μοιράζει χρήματα, προσλήψεις στο Δημόσιο, και φυσικά θα προσφέρει θέαμα με συλλήψεις και χειροπέδες. Γιατί είναι κακό θα πει κάποιος, να πάρουν τα αναδρομικά οι ειδικές κατηγορίες, οι συνταξιούχοι και άλλοι;

Όποιος προλάβει να γράψει την αίτηση, να πληρώσει αγωγές. Εκατομμύρια Έλληνες εναντίον του κράτους. Με μια απονομή δικαιοσύνης 1580 ημέρες κατά μέσο όρο, όταν στις πρώην κομμουνιστικές χώρες ο αντίστοιχος όρος είναι 560 ημέρες.

Γιατί είναι κακό επίσης να γίνουν προσλήψεις; Οι άνθρωποι της αγοράς δεν αντέχουν να βλέπουν, τις ορδές που βγαίνουν λ.χ από το Υπουργείο Εργασίας, νωρίς το μεσημέρι. Από το ίδιο υπουργείο  που προχωρεί σε εφέσεις και δεν απονέμει συντάξεις.

Ποια είναι η πρόταση; Προσλήψεις εκεί που δεν χρειάζονται αντί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την δημιουργία πλούτου. Μια λέξη απαγορευμένη στους πολλούς διότι αποτελεί προνόμιο όλων όσοι βρίσκονται στην εξουσία. Η κομματική νομενκλατούρα και οι υπόλοιποι να ακολουθούν. Και μη τυχόν ασκήσει κριτική στον μέγα ηγέτη, ο οποίος αφελώς πιστεύει ότι θα έχει τους σύγχρονους αβανταδόρους μέχρι τέλους. Νέα ψέματα για τον χρόνο των εκλογών, καινούργια απάτη με συμφωνία με την Εκκλησία. Την ώρα που η οικονομία έχει μείνει μετέωρη.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Tharipas

Εδώ παππάς εκεί παππάς, που είναι ο παππάς

Τις αγορεύειν βούλεται;

Η "Αστυνομία "που θα φοβάται ο κάθε πολιτικός παπατζής αριστερός κεντρώος η δεξιός είναι η ποινικοποίηση των ψευδών απατηλών δημαγωγικών προεκλογικών υποσχέσεων. Αν δεν ποινικοποιηθεί με συγκεκριμένο αυστηρό νόμο που να οδηγεί σε φυλακή δεν πρόκειται να απαλλαγεί απο αυτή την εγγενή κληρονομική διαχρονική ασθένεια της η Δημοκρατία.

τζιζζζ

οτι καλυτερο διαβασα,πολυ καλος.

MIK

Ο παπαντζής εξαρχής δηλώνει ότι θέλει να σε ξεγελάσει.

Ιθαγενής

ναι είναι.......ειλικρινής !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία