Αντί να ζητάμε χρήματα, μετράμε tweets
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Αντί να ζητάμε χρήματα, μετράμε tweets

Η τραγωδία στο Μάτι βαραίνει και θα βαραίνει.

Δεν είναι τυχαία, όμως, η κριτική απο το εξωτερικό, όταν λ.χ ο Economist αποκαλεί τον Σύριζα ερασιτεχνική ομάδα πρώην κομμουνιστών και καθηγητών. Τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως, όταν ο Τσίπρας νόμιζε ότι με τους επαίνους των ξένων, θα περιδιαβαίνει απο βράβευση σε βράβευση.

Είτε αρέσει, είτε όχι σε ορισμένους, η χώρα είχε σφυγμούς επί Α. Σαμαρά. Μέχρι το 2014 και πριν αρχίσει να πιστεύει ο κόσμος τις ουρανομήκεις υποσχέσεις των Σύριζα- Ανελ. Οι ξένοι επενδυτές κέρδιζαν μέχρι το καλοκαίρι του 2014, οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούσαν, η Microsoft ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα υπόλοιπα τα θυμούνται όλοι όταν δεν ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης και εγένετο το “τέρας' των Σύριζα- Ανελ.

Σήμερα, αντίθετα, η χώρα οδεύει προς την έξοδο απο τα Μνημόνια και η κακή οικονομική κάτασταση αποτυπώνεται με ένα καρδιογράφημα, το οποίο πηγαίνει ευθεία δίχως σταματημό. Όταν λοιπόν ο σημερινός πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είχε υπεύθυνο των ελληνικών τραπεζών τον κ. Γ. Δραγασάκη και οι Τράπεζες είχαν περιουσία 25 δισ. ευρώ και ακολούθησε “ξεπούλημα' με 5,5 δισ. ευρώ- για να κοστίζουν σήμερα κάτω απο 8 δισ. ευρώ- υπάρχει ευθύνη. Δεν υπάρχει το ανήκουστο “Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”. Εαν παραπλάνησαν τον.. “μικρό” των 44 ετών για τις τράπεζες- και μάλλον έτσι έγινε, διότι τότε έλεγε πως είχε μείνει απόθεμα – τότε ακόμα χειρότερα.

Αυτή, όμως, η σημερινή καχεκτική Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί προς τα μπρος όταν ο δημόσιος διάλογος ασχολείται με τις ύβρεις απο τον Θ. Καρτερό, τα sms κτλ ; Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται ταυτόχρονα- σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Πεκίνο, Ντουμπαί Χόνγκ- Κόνγκ Σινγκαπούρη κτλ για να βρεί χρηματοδότες ασχολούμαστε με τα tweet ενός Ευρωβουλευτή, ενός συμβούλου του Τσιπρα, ενός χυδαιογράφου του Τσίπρα και μερικών άλλων ημίτρελων. Αντί να μαζεύουμε τώρα που υπάρχει ακόμα το χρήμα στο τραπέζι, διαβάζουμε σαν άρρωστοι τα tweets.Και έχουμε την εντύπωση πως θα πάρουν στα σοβαρά στο εξωτερικό όταν ορισμένοι συνεχίζουν να διαχωρίζουν τους Έλληνες στους καλούς και τα μιάσματα, διατηρώντας τον Εμφύλιο, εβδομήντα χρόνια μετά!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ