pafilas_dimitris

Αντί να ζητάμε χρήματα, μετράμε tweets

Δημήτρης Παφίλας

Η τραγωδία στο Μάτι βαραίνει και θα βαραίνει.

Δεν είναι τυχαία, όμως, η κριτική απο το εξωτερικό, όταν λ.χ ο Economist αποκαλεί τον Σύριζα ερασιτεχνική ομάδα πρώην κομμουνιστών και καθηγητών. Τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως, όταν ο Τσίπρας νόμιζε ότι με τους επαίνους των ξένων, θα περιδιαβαίνει απο βράβευση σε βράβευση.

Είτε αρέσει, είτε όχι σε ορισμένους, η χώρα είχε σφυγμούς επί Α. Σαμαρά. Μέχρι το 2014 και πριν αρχίσει να πιστεύει ο κόσμος τις ουρανομήκεις υποσχέσεις των Σύριζα- Ανελ. Οι ξένοι επενδυτές κέρδιζαν μέχρι το καλοκαίρι του 2014, οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούσαν, η Microsoft ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα υπόλοιπα τα θυμούνται όλοι όταν δεν ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης και εγένετο το “τέρας' των Σύριζα- Ανελ.

Σήμερα, αντίθετα, η χώρα οδεύει προς την έξοδο απο τα Μνημόνια και η κακή οικονομική κάτασταση αποτυπώνεται με ένα καρδιογράφημα, το οποίο πηγαίνει ευθεία δίχως σταματημό. Όταν λοιπόν ο σημερινός πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είχε υπεύθυνο των ελληνικών τραπεζών τον κ. Γ. Δραγασάκη και οι Τράπεζες είχαν περιουσία 25 δισ. ευρώ και ακολούθησε “ξεπούλημα' με 5,5 δισ. ευρώ- για να κοστίζουν σήμερα κάτω απο 8 δισ. ευρώ- υπάρχει ευθύνη. Δεν υπάρχει το ανήκουστο “Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”. Εαν παραπλάνησαν τον.. “μικρό” των 44 ετών για τις τράπεζες- και μάλλον έτσι έγινε, διότι τότε έλεγε πως είχε μείνει απόθεμα – τότε ακόμα χειρότερα.

Αυτή, όμως, η σημερινή καχεκτική Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί προς τα μπρος όταν ο δημόσιος διάλογος ασχολείται με τις ύβρεις απο τον Θ. Καρτερό, τα sms κτλ ; Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται ταυτόχρονα- σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Πεκίνο, Ντουμπαί Χόνγκ- Κόνγκ Σινγκαπούρη κτλ για να βρεί χρηματοδότες ασχολούμαστε με τα tweet ενός Ευρωβουλευτή, ενός συμβούλου του Τσιπρα, ενός χυδαιογράφου του Τσίπρα και μερικών άλλων ημίτρελων. Αντί να μαζεύουμε τώρα που υπάρχει ακόμα το χρήμα στο τραπέζι, διαβάζουμε σαν άρρωστοι τα tweets.Και έχουμε την εντύπωση πως θα πάρουν στα σοβαρά στο εξωτερικό όταν ορισμένοι συνεχίζουν να διαχωρίζουν τους Έλληνες στους καλούς και τα μιάσματα, διατηρώντας τον Εμφύλιο, εβδομήντα χρόνια μετά!


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Giannis

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΡΕΛΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥΣ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ (ΠΛΗΒΕΙΑΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ) Η ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ " ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ. Η ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ, ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ Η ΜΑΔΟΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΥΔΡΙΣΗ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ, ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ) ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία