Δυο έργα από Σύριζα – Ανελ, ψύξις – δροσιά
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Δυο έργα από Σύριζα – Ανελ, ψύξις – δροσιά

Το εθνικό πένθος επί Σύριζα - Ανελκύω κράτησε μόλις τρεις ημέρες, αρκετή περίοδος για να διαστραφεί η πραγματικότητα. Στην αρχή μισόλογα και ψίθυροι για “ασύμμετρη” απειλή (  Τόσκας) και “ασύμμετρο φαινόμενο και “πολλά μέτωπα” ( Τσίπρας).

Η συνομωσία και οι “εχθροί' άλλωστε είναι αγαπημένο εργαλείο αυτής της εικονικής διακυβέρνησης. Γιατί αν θυμηθεί κανείς αυτή η εικονική διακυβέρνηση λειτουργούσε και λειτουργεί σε τρεις άξονες : Ο πρωθυπουργός και η κλειστή ομάδα για τις business και την διαπλοκή. Στον δεύτερο οι ξένοι έλαβαν ότι, ήθελαν με τις υπογραφές των κ .κ Τσακαλώτου- Χουλιαράκη. Ο τρίτος άξονας ( Πολλάκης, Καρανίκας κα) απασχολούσαν τις ιστοσελίδες.

Και πάντα ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προστατεύεται ενώ στην πιάτσα κυκλοφορούν τα ονόματα υπουργών και τα τιμολόγια τους. Είναι βλέπετε το μεγάλο asset (κεφάλαιο) τον οποίο ορισμένοι θέλουν να επιβάλλουν λες και η Ελλάδα του χρωστά επειδή έμαθε στου κασσίδη το κεφάλι.

Από αυτή την διακυβέρνηση- τσίρκο λείπει φυσικά, η κανονική διοίκηση. Αφού δεν υφίσταται υπάρχει η εικόνα. Να δει ο κόσμος το πολιτικό που σηκώνει τα μανίκια. “Που ρίχνουμε το βάρος, ρωτούσε ο άρτι αφιχθείς και βραβευμένος πρωθυπουργός την ώρα που άλλοι αγωνιούσαν. Και τι μάθαμε απο την σύσκεψη: ότι ο υπουργός υγείας Πολλάκης δουλεύει όταν δεν βρίζει στα δίκτυα ενώ ο υπουργός υποδομών Σπίρτζης έστελνε διαρκώς μηνύματα – προφανώς στις υποδομές.

Την άλλη ημέρα της τραγικής αποκάλυψης μια εντολή ήταν “να μην αποδίδονται ευθύνες τις ώρες του πένθους”- λες κι ο Τόσκας λ.χ πάσχει από μια οξύτατη ευαισθησία.

Δυο ημέρες μετά και αφού επιστρατεύθηκε ο θρασύς υπουργός Άμυνας και βατραχιών κ. Π Καμμένος το “τροπάρι' άλλαξε. Φταίνε τα αυθαίρετα, οι άνθρωποι που έκλεισαν τον δρόμο προς την θάλασσα. (σ.σ Αλήθεια πόσες νομιμοποιήσεις έχει εφαρμόσει ο κ. Σπίρτζης;)

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Τόσκας - ο οποίος φημίζεται για την δημοκρατικότητα του ιδιαίτερα, για τις σταθερές πολιτικές απόψεις ( Πασοκ- Σύριζα) ανέκραξε ότι δεν θα παραιτηθεί επειδή το ζήτησε μια εφημερίδα για να το καταλάβουν όλοι. Μαζί με την απόδοση ευθυνών στους προηγούμενους κακούς πολιτικούς ανακαλύφθηκαν και οι εχθροί στις τηλεοράσεις ή τις εφημερίδες. Και τραγωδία και ολίγο κωμωδία. Δυο έργα από τον θίασο Σύριζα -Ανελ. Ψύξις- δροσιά και τσίπς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ