Η “ατρόμητη” Ελλάδα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Η “ατρόμητη” Ελλάδα


H διακυβέρνηση Σύριζα- Ανελ ή καλύτερα η πρωθυπουργία Τσίπρα είχε ορισμένους βασικούς άξονες. Προκειμένου να είναι επικεντρωμένος περισσότερο στις business διέθετε τους κ.κ Τσακαλώτο- Χουλιαράκη να ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των δανειστών. Απο την άλλη πλευρά, ο κ. Κοτζιάς ανέπτυξε την δική του πληθωρική πολιτική και τα αποτελέσματα ήταν η Συμφωνία της ονομασίας, αλλά και η ρήξη στις σχέσεις με την Ρωσία.

Κακώς όμως θεωρούσαν κάποιοι ότι, ο Τσίπρας θα θελήσει να αποτινάξει απο πάνω του το στίγμα της ονομασίας της Μακεδονίας. Αντίθετα, όπως μαρτυρά και το τηλεοπτικό σποτ για τα Σκόπια, αισθάνεται υπερήφανος διότι- όπως πιστεύει θα μείνει στην ιστορία ο πρωθυπουργός ο οποίος τόλμησε και έλυσε μια υπόθεση που ταλάνιζε για χρόνια την Ελλάδα.

Επιπλέον, με κάθε ευκαιρία ο Τσίπρας θέλει να θυμίζει με τα διεθνή συνέδρια ( Λονδίνο, Νατο ) πόσο αποδεκτός είναι στην διεθνή πολιτική σκηνή- αν και θα διαπιστώσει, όπως κι άλλοι πολιτικοί, ότι ουδείς δεν θα θέλει να τον δει, όταν δεν θα είναι χρήσιμος.

Για την συμφωνία, όμως, με τα Σκόπια δεν εξετάζεται ούτε ο τρόπος, ούτε οι συνέπειες, αλλά το γεγονός ότι, η Ελλάδα “δεν είναι φοβική” απέναντι στους γείτονες, όπως μεταδίδουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου.

Η Ελλάδα είναι τόσο “απελευθερωμένη” από τις πάγιες πολιτικές δεκαετιών ώστε θα συζητήσει και το θέμα των πυραμίδων ( όχι των αλβανικών ), αλλά εκείνων των κώνων που βρίσκονται κοντά στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα.Η Ελλάδα δεν είναι “φοβική” και προχωρεί άμεσα σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών με αιτία την παρέμβαση τους προς σε Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, Δημάρχους κτλ Η Ελλάδα δεν είναι “φοβική” πλέον και ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο μ ένα πλατύ χαμόγελο το οποίο θα κόπηκε αμέσως, όταν ο Ερντογάν απαίτησε ως εκβιαστής την απελευθέρωση δυο στρατιωτών με αντάλλαγμα τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Την “ατρόμητη” Ελλάδα των Σύριζα- ΑΝΕΛ την καλούν όλοι να λύσει τα θέματα, αλλά ο λογαριασμός ( συνέπειες) θα έλθει ακριβώς, όπως συνέβη το 2015 και μετά με την οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ