Mε απλωμένο το χέρι, κέρδισε... την ασυλία
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Mε απλωμένο το χέρι, κέρδισε... την ασυλία

Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο σημερινός πρωθυπουργός στο εξωτερικό είναι πολλές φορές προσβλητικός για αρκετούς Έλληνες ( ομιλία αγγλικής γλώσσας ), διότι δεν είναι πρωθυπουργός του μπουλουκιού Σύριζα – Ανελ, αλλά Έλληνας πρωθυπουργός.Επειδή, συνήθως, οι διαχειριστές με τις βερμούδες στο Μαξίμου, αλλά και οι εμπαθείς εκπρόσωποι τύπου υπερβάλλουν με τα επιτεύγματα της τριετίας 2015 -2018, ας ελπίσουμε να μην συνεχίσουν τις υπερβολές όταν θα στέλνουν τα non paper προς διανομή για την συμφωνία. Οι Έλληνες θυμούνται ότι η λύση χρέους προσφέρθηκε στην Ελλάδα θα είχε πραγματοποιηθεί απο το 2014 και χωρίς το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. ( 40 δις. ευρώ για τους φορολογούμενους ).

Εν ολίγοις, στο διάστημα αυτό η Ελλάδα έχασε την ποσοτική χαλάρωση – η οποία τελειώνει στο τέλος του έτους, άρα και το φθηνό χρήμα., ακριβώς την ώρα που το χρειαζόταν. Ναι, τα δάνεια επιμηκύνθηκαν για την περίοδο μετά το 2023, ναι θα έχουμε περίοδο χάριτος για τους τόκους, αλλά όλα αυτά τα είχαμε κερδίσει.

Συνεπώς, η μεγάλη συμφωνία – για την οποία ίσως να φορέσει την γραβάτα του Ζαέφ με την θηλιά – σε όρους survivor είναι μια ασυλία για όλους μας, απλώς να μην φύγουμε απο το παιχνίδι δηλαδή. Για να φάμε ... μακαρόνια, δηλαδή, για να κερδίσουμε ένα έπαθλο, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Εν τω μεταξύ στο συμβούλιο του νησιού... θα έχουν κοπεί πάλι οι συντάξεις ενω θα έχει καταργηθεί το αφορολόγητο.Μπορεί λοιπόν να μην κοκκινίζει ποτέ ο σημερινός έγκλειστος του Μαξίμου διότι νιώθει «μεγάλος ηγέτης» όταν του γράφουν ύμνους οι γερμανικές εφημερίδες, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι, ένα πιόνι που άγεται και φέρεται απο τους προτεστάντες του Βερολίνου, εκείνους που νομίζουν ότι οι άλλοι πάντα τους οφείλουν και ότι στο διηνεκές θα δανείζονται με 0,30% στα γερμανικά ομόλογα. Αφού βεβαίως απέναντι τους θα έχουν πρωθυπουργούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν να επικοινωνήσουν, αλλά θα έχουν πάντα απλωμένο το χέρι, ακριβώς όπως το επιθυμούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK