pafilas_dimitris

Η ατιμωρησία και το "συλλογικό υποκείμενο" της αριστεράς

Δημήτρης Παφίλας

Το χειρότερο που θα αφήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι ο απόλυτος κυνισμός. Οι πολιτικοί θεωρούν πως μπορούν να λένε ότι θέλουν και, κυρίως, να μένουν ατιμώρητοι οποιαδήποτε ζημιά κι αν προξενούν.

Όταν ένας πρωθυπουργός κλείνει τις τράπεζες και προκαλεί δημοψήφισμα, εκλογές και κερδίζει τότε θεωρεί ότι, η προηγούμενη τεράστια ζημιά σβήνεται όπως σβήνουν την κιμωλία από τον πίνακα. Όταν καταστρέφεις την οικονομία με τα capital controls μηδενίζοντας τις τράπεζες και ρίχνεις την ευθύνη στους προηγούμενους με το επιχείρημα των 40 χρόνων εξουσίας, τότε είσαι ικανός για οτιδήποτε.

Μάλιστα ο εν λόγω έγκλειστος πρωθυπουργός έχοντας την εξουσία πέρασε σε αντεπίθεση επιχειρώντας να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, επιχειρηματίες ή όποιους θεωρεί ως εχθρούς για την διακυβέρνηση του. Όταν ο πρωθυπουργός αυτής της ιδιότυπης συμμαχίας Σύριζα- Ανελ, νομίζουν ότι, υπεράνω νόμων επειδή συνομιλεί με Τράμπ, Μέρκελ Πούτιν, Μακρον κλπ τότε και οι υπόλοιποι συμπεριφέρονται με τον ίδιο κυνικό τρόπο. Από τον υπουργό Άμυνας που έκανε τον νταραβεριτζή στην Βουλιαγμένη για λογαριασμό άλλων, μέχρι τους Φλαμπουράρη, Σκουρλέτη Στρούγκα κλπ.

Άλλωστε όλα αυτά τα στελέχη της “αριστεράς” εφαρμόζουν την θεμελιώδη αρχή της αριστεράς που ορισμένοι χρησιμοποιούν πομπωδώς : το “συλλογικό υποκείμενο της Αριστεράς”. Αν λ.χ ο πρωθυπουργός πηγαίνει στο Παρίσι στην Rotchild τότε και οι υπόλοιποι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν τους νταραβεριτζήδες. Εξάλλου για αριστερούς των καφενείων μιλάμε, όχι για αφελείς.


Υ.Γ. Τις προάλλες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης είπε σε δηλώσεις του ότι, οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες. Δεν σημειώθηκε καμία αντίδραση από κανένα εισαγγελέα. Ο καθείς δηλαδή μπορεί να δηλώνει ότι θέλει και να μην έχει καμία.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Βαλέσα και Γισρουχέλσκι.

Στο μεταπολιτευτικό κκε εσωτερικού ήταν κοινό βίωμα να την βγάλουν καθαρή από δουλειά , να βρούνε γυναίκα με σπίτι και χρήμα ψαρεύοντσς κουλτουριάρικα στον πνευματικό δήθεν χώρο των πανεπιστημίων των ανθρωπιστικών κσι αφηρημένων σπουδών, και το να απασχοληθούν σε κρατικές θέσεις εργασίας ώστε με αφορμή την πολιτική και απασχόληση κσι την εμπλοκή των να έχουν άδειες απ την εργασία τους μόνιμα. Θυμάστε τους τρίτους δρόμους του 1980 και τους ευρωκομονισμούς και την αλληλεγύη στον Βαλέσα. Ήτανε διαφορετικά από το άλλο κκε ( κάποτε το λεγανε κκε εξωτερικού αυτό ) που έκανε συγκεντρώσεις ανέλυε τον ριζοσπάστη και ήθελε πεντάλεπτες τοποθετήσεις. Αυτοί τα χρόνια του Βαλέσα και της αλληλεγγύης προτάσανε τον Γιαρουζέλσκι και τον Ταράκι στο Αφγανιστάν και ρίχνανε και γκομενάκια δίπλα σε νέους για να τους τραβήξουν στο κόμμα. Μετά τους βάλανε στα παρκόμετρα των Δήμων ελεγκτές με τις λεγόμενες κομματικές ανταλλαγές ελλέω εκλογών και ψήφων.

χψ

Όποιος με πράξεις του ή παραλείψεις του προξένησε καταστροφή στην πατρίδα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.......αν τούτο δεν συμβεί τότε το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται.........Ο εθνολαϊκισμός του απίθανου ταμτάκου και του ανεκδιήγητου μπούρδα θα επαναληφθεί εάν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά......τι δεν καταλαβαίνετε.......όσο αφορά το γελοίο κατασκεύασμα των πρωϊνάδικων που διεθνοποίησε τη μουράκλα του σε βάρος της χώρας, πρέπει να τρέμει και όχι να καμώνετε και τον αρχηγό κόμματος..........α ρε κατακαημένη ελλαδίτσα, πόσοι και πόσοι δεν ξεχαρμάνιασαν πάνω σου.......ο ταμτάκος, ο μπούρδας και ο νάρκισσος με τα πουκάμισα όξω σου λείψανε!!!!!!

Κυνικός

Διεθνιστες ανθέλληνες είναι, εθνολαικισμο πουλάνε μόνο απέναντι στην Ευρώπη και όποτε τους συμφέρει...

EΠΕ

Γενικεύουμε λίγο κι αυτό είναι λάθος. Η αριστερά στην Ελλάδα έχει 3 τάσεις και 3 διαφορετικές συμπεριφορές. Το καθαρό σταλινικό ΚΚΕ είναι υπέρ της τάξης και μάλιστα μιας σκληρής φονικής τάξης ανάλογης με αυτήν της ΕΣΣΔ ή της ΧΑ. Οι ευρωσοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ κλπ) είναι στην ουσία φιλοκαπιταλιστικά κόμματα μόνο που αξιώνουν ένα κοινωνικό κράτος αόριστο και πολύ φαρδύ που μεταβάλλεται ανάλογα με τα κομματικά συμφέροντα. Η τρίτη τάση ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναρχικοί κομμουνιστές (ή φιλοαναρχικοί) και τα έργα τους τα ζούμε αυτά τα χρόνια. Μια χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε, ατιμωρησία και ανοχή απέναντι σε όλα. "Αυτορύθμιση" της κοινωνίας χωρίς αστικούς κανόνες όπως νόμους, δικαιοσύνη, αρχές.

Ο ψευτοπροοδευτισμός των κρατούντων

Αργά ανακάλυψε το μοντέλο αυτό ο σχολιαστής. Αυτό το φαινόμενο με την συτοπροταθείσα αριστερά μετά το 1975 που το ζήσαμε είναι ότι αυτή την ομάδα αρχικά κκε εσωτερικού την καλύπτανε οι πιλιτικές δυνάμεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και συναλάσονταν μαζί της για χρόνια στο όνομα του προοδευτισμού και της εμπέδωσης του κοινοβουλευτισμού. Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας ήταν όμηροι σε λήψη αποφάσεων ορθολογικών γιατί πάντα ελιχαν να αντιμετωπίσουν τον αποκοινωνικοποιημένο μαξιμαλισμό της μεταπολιτευτικής αριστεράς δήθεν. Το κράτις κάθε φορά έπρεπε να μην θεσμθετεί ορθολογικά γιατί υπήρχε η αίσθηση της προοδευτικής αντίδρασης. Η γενιά των πανεπιστημίων του τέλους της δεκαετίας του 1970 αρχές 1980 ξέρει πολύ καλά τι παρήχθει ώς ιδεολογικό διαχειριστικό πρόταγμα ώς αριστερή άποψη που δέσμευσε την διαχείρηση της χώρας ανορθολογικά. Με την δουλειά και τον μόχθο ( η εργασία ώς οικονομικό στοχείο )δεν τα είχε ποτέ καλά η μεταπολιτευτική αριστερά μια και ο κρατικός δανεισμός εξασφάλιζε θέσεις εργασίας στους ίδιους της ''προοδευτικής αριστεράς ''που ζούσαν κακυπτόμενοι στις παρυφές της διαχείρησης ελέω ανάγκης εμπέδωσης του κοινοβουλευτισμού. Η μεταπολιτευτική δύναμη της αριστεράς ώς μσξιμαλισμός απαιτήσεων και δή του εσωστρεφούς και διαπλεκόμενου κκε εσωτερικού, ήταν πολύ μεγαλύτερη από την ποσοτική του εκλογικά δυνατότητα. Και ακόμα τα απομεινάρια ανορθολογικής ιδεολογικής δήθεν προοδευτικής κουλτούρας βασανίζουν ιδεολογικά τον τόπο. Αυτά τα σπομεινάρια ισχυρά όμως δεν θέλει να εγκαταλείψει η παρούσα κατάσταση , γιατί ξέρει πώς χωρίς αυτά διαχειριζόμενη την συντηρούν.Και τώρα που έπιασε εξουσία προσπαθελι να τα επαυξήσει για να συντηρηθεί ακόμα για 30 -40 χρόνια πάντα με το ίδιο μοντέλο του δήθεν προοδευτικού διεκδικητισμού. Και η ανανέωση σε στελεχιακό επίπεδο είναι αναγκαία ηλικιακά για να συντηρηθεί για παραπέρααυτό το φαινόμενο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία