Το οικονομικό έγκλημα του 2015 και η γραμμή της Κηφισίας
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το οικονομικό έγκλημα του 2015 και η γραμμή της Κηφισίας

Μη έχοντας την θέληση να κυβερνήσει- καθώς η μοναδική του ασχολία είναι οι business – ο έγκλειστος πρωθυπουργός κάνει σχέδια επί χάρτου και μετρά τους ψήφους.

Τώρα κάνει αγώνα δρόμου να πείσει τους Ευρωπαίους προκειμένου να δώσει έστω και συμβολικές αυξήσεις στους μισθούς και φέρνοντας νωρίτερα την μείωση του αφορολόγητου να μη μειωθούν οι συντάξεις από 1/1/2019.

Δύσκολο, όπως λένε, όσοι έχουν επαφές με τους δανειστές. Η λογική του έγκλειστου είναι να κερδίσει όσες ομάδες πληθυσμού μπορεί εξ ου και οι παροχές οποιασδήποτε φύσεως, τα επιδόματα,  οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ κτλ.

Ακριβώς όπως υπολόγιζε ο Ζήκος έδινε αναφορά στο αφεντικό για πενταροδεκάρες, ο Τσίπρας υπολογίζει ότι, θα κερδίσει ορισμένους από τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους συνταξιούχους που ζουν άλλους τόσους ανέργους ή υποαπασχολούμενους. Αυτή την λογική του Τσίπρα την ασπάζονται και άνθρωποι της οικονομίας  που δεν βλέπουν καμίαα αντίδραση του κόσμου για φόρους, πλειστηριασμούς κλπ.        

Κλείσιμο
Την ίδια περίοδο επίσημη μελέτη ελεγκτικής εταιρείας μαρτυρά ότι,  μόνο το 10%  των εταιρειών πληρώνει τους φόρους. Όλοι βλέπουμε άλλωστε το “μαύρο” χρήμα που κυκλοφορεί γύρω μας. Και με την γνωστή κυνικότητα του Σύριζα, ο καθηγητής- υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος  ( βλέπε πρόσφατα στοιχεία υπουργείου οικονομικών) παραδέχθηκε ότι, τους φόρους τους πληρώνουν ένα μικρό ποσοστό, ενώ οι υπόλοιποι με τα μεγάλα ποσά συνεχίζουν να μην πληρώνουν. 

Κι ο Τσακαλώτος, όπως και ο έγκλειστος πρωθυπουργός γνωρίζουν καλά ότι, θα πληρώνουν τους φόρους – εκείνοι οι λίγοι που τους πληρώνουν. Σ όλο αυτό το σκηνικό, προστέθηκε και η υπόθεση Novartis – η οποία υπολείπεται  μπροστά σ ότι συνέβη το καλοκαίρι του 2015.

Ο έγκλειστος διχάζει την Ελλάδα και βάζει την γραμμή που χωρίζει τους κακοφτιαγμένους δρόμους της Κηφισίας, που γνωρίζουν καλά οι εποχούμενοι απ αυτήν.( σ.σ όσοι έχουν μοτοσυκλέτα ξέρουν πως πρέπει να αποφεύγουν αυτή την  επικίνδυνη γραμμή). Με τον ίδιο τρόπο που θα καταρρεύσει η οδό Κηφισίας και θα ξαναχρειαστεί 
στρώσιμο, με τον ίδιο τρόπο θα καταρρεύσουν οι κάθε είδους ραδιουργίες.      

Με την ίδια γραμμή που αποκαλύφθηκε, από το άθλιο στρώσιμο της οδού Κηφισίας επί ημερών του- ελπίζει ο πρωθυπουργός να διχάσει τους Έλληνες, ώστε να ξεχάσουν το μείζον : ότι παρέδωσε την περιουσία όλων (τράπεζες ) το καλοκαίρι του 2015, έναντι εξευτελιστικών τιμών.

Το οικονομικό αυτό έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όσες Novartis κι αν ανακαλύψει. Ας ρωτήσει τον υπουργό του, πόσες αγωγές και μηνύσεις θα δεχθούν οι υπουργοί της εποχής, αλλά και το ΤΧΣ.                                                                                                                  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ