Το διάλειμμα του... ανερχόμενου αστέρα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το διάλειμμα του... ανερχόμενου αστέρα

Ένα μεγάλο διάλειμμα απο τις συνηθισμένες του εργασίες κάνει ο πρωθυπουργός.

Μετά τις big business, λ.χ Ελληνικό που συνεχίζει σε κάθε επίπεδο, έμπλεος πατριωτισμού πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο για το θέμα των Σκοπίων, αλλά για να τον στηρίξει στο σημερινό του παιχνίδι. Ο Πρωθυπουργός, έλαβε τις απαραίτητες οδηγίες απο το εξωτερικό για τα Σκόπια και τώρα επιζητά πρόθυμους “ηλίθιους” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό αποκαλείται ως η “εθνική γραμμή”. “Εθνική γραμμή” πλέον είναι να μην πηγαίνεις στα συλλαλητήρια. Όταν το 2012 το συνοθύλευμα των Σύριζα – Ανελ γέμιζε τις πλατείες στο Σύνταγμα και συγχρωτιζόταν τους φασίστες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο αντίπαλος ήταν οι Μνημονιακές πολιτικές που θα καταργούσε μ ένα νόμο ο ηγέτης της χαζοριστεράς.

Σήμερα, τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία απαγορεύονται κι αυτοί που συμμετέχουν φασίστες, γραφικοί, στρατοκράτες, και οτιδήποτε άλλο μας βολεύει. Όταν, όμως, φτωχοποιείς τους Έλληνες και τους απαγορεύεις να επιχειρήσουν, να ρισκάρουν, σ αυτό το περιβάλλον υπερφορολόγησης για να εδραιώσεις το δικό σου κράτος τότε είσαι... ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής – όπως μεταδίδει το Μαξίμου.

Κλείσιμο
Ειδικά αν έχεις διαλύσει τις τράπεζες προηγουμένως, για να αναλάβεις στην συνέχεια 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021. Όταν έχουν συντελεστεί παρανομίες, εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών. Σε τέτοια επίπεδα φυσικά και ειδικά άνθρωποι όπως ο Τσίπρας αρχίζουν να πιστεύουν αυτές τις φιλοφρονήσεις, όπως συνέβη παλαιότερα με τον Γ. Παπανδρέου.

Όταν φυσικά θα χάσει την εξουσία – και θα δώσει μερικές διαλέξεις – για να εξηγήσει στον κόσμο πως κατάφερε να φέρει Μνημόνια μέχρι το ...2060, τότε ίσως ( ;) να αρχίσει να αντιλαμβάνεται πόσο κακό προξένησε σε μια γενιά Ελλήνων. Όλοι εμείς, όμως, ποσώς ενδιαφερόμαστε για το αν θα έχει συνέπειες ή ενοχές απο την απώλεια της εξουσίας ο Τσίπρας, αλλά κατά πόσο η νέα πολιτική ηγεσία δεν θα συμπεριφέρεται όπως ο τωρινός κοτζαμπάσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα