Κάντε αντιπολίτευση, η χώρα δεν είναι έρμαιο
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Κάντε αντιπολίτευση, η χώρα δεν είναι έρμαιο

Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει έρμαιο των δανειστών (ΔΝΤ - ΕΕ) επειδή από το καλοκαίρι δεν έχουν προχωρήσει τα 95 προαπαιτούμενα οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η χώρα δεν αντέχει τους παραλογισμούς απαιτήσεων για τις ελληνικές τράπεζες, δυο χρόνια μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους και ύστερα από τον μηδενισμό τους, από το δίδυμο Τσίπρα - Βαρουφάκη και τους Τσακαλώτο - Δραγασάκη. Δηλαδή, όλους όσοι έβαλαν υπογραφές στο έκτρωμα της ανακεφαλαιοποίησης του 2015. Τότε, το ενεργητικό των τραπεζών, ύψους 356 δισ. ευρώ, δόθηκε έναντι 4,5 δισ. ευρώ.

Και ένας καημένος πρωθυπουργός πανηγύριζε τότε, διότι έμειναν στον SSM 15 δισ. ευρώ  και δεν τα χρησιμοποίησε! Δυο χρόνια μετά και αφού δεν ενταχθήκαμε στην ποσοτική χαλάρωση, η συζήτηση περιστρέφεται ακόμη γύρω από το αν είναι χρεοκοπημένες οι ελληνικές τράπεζες -με ευθύνη της Ελλάδος και της ΕΕ, γιατί το ΔΝΤ διασύρει την ευρωπαϊκή εποπτεία και τον Ντράγκι. Ας δούμε, όμως, τα πρώτα αποτελέσματα. Καταναλωτικά δάνεια 1,5 δισ. ευρώ πουλήθηκαν στο 3% της αξίας τους, δηλαδή 45 εκατ. ευρώ. Και έπονται τα πακέτα επιχειρηματικών δανείων.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ξεπουλιέται και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει απαντήσεις γι' αυτά. Στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να πείσουν την Γεννηματά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκης, που γνωρίζει τις τράπεζες και τα θέματα των κόκκινων δανείων, δεν εστιάζει σ' αυτά.

Κλείσιμο
Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει έρμαιο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η αντιπολίτευση πρέπει να αφήσει τα σχήματα δεξιά-αριστερά και να κάνει την δουλειά της.                

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ