pafilas_dimitris

Θα ξεθάψει και την ΔΕΚΑ ο Σύριζα

Δημήτρης Παφίλας

Μπορεί ο σημερινός πρωθυπουργός να μην έχει ιδέα απο επιχειρήσεις, εργασία, ελεύθερη αγορά, αλλά κατάλαβε ότι, πρέπει να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα. Προσοχή, όχι ότι θα βοηθήσει, αλλά να φανεί πως ενδιαφέρεται. 

Ατυχής, όμως, η επιλογή της Apivita, μιας εταιρείας που χρωστά τον τζίρο της σε δάνεια και προσδοκά στην εξαγορά της από την Ισπανική Puig. Όσο για τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι προφανές πως η Γαλλία είναι ισχυρή και στο τέλος θα αποκτήσει όσα θέλει. Σε ποιά κατάσταση, όμως, βρίσκεται η δίκη μας χώρα ; Μια ασθμαίνουσα οικονομία, ίσα που πηγαίνει το καράβι. Θα λειτουργούσε κανονικά αν άρχιζε η μείωση των φόρων, εξέλιξη αδύνατη με την σημερινή διακυβέρνηση συνοθύλευμα.Τρεις είναι οι κύριοι καταλύτες : η εξυγίανση στα κόκκινα δάνεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ΑΕΠ. Αν προχωρήσει η εξυγίανση τα κόκκινα δάνεια και η σημερινή διακυβέρνηση πωλήσει 2-3 εμβληματικές επιχειρήσεις, τότε θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα. Εξάλλου, 1% του ΑΕΠ αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. ευρώ, ποσό που μπορεί να βρεθεί εύκολα με την κεκτημένη ταχύτητα του τουρισμού. 

Συνεπώς, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Μπορεί ο έγκλειστος του Μαξίμου να συνεχίσει το ξεπούλημα σε κόκκινα δάνεια – ιδιωτικοποιήσεις ή θα φρενάρει και θα δώσει την σκυτάλη στην αντιπολίτευση ; Για ορισμένους ναί, διότι λ.χ είναι ικανός να κτίζει ο ίδιος το καζίνο στο Ελληνικό. Αν μάλιστα οι Σύριζα- ΑΝΕΛ ανακαλύψουν και το χρηματιστήριο, τότε δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και η “κόκκινη” ΔΕΚΑ,  και να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως έχει δείξει το παρελθόν. Απο την άλλη πλευρά, οι κοινωνικές αντιδράσεις απο τους πλειστηριασμούς ή τις κατασχέσεις δεν έχουν αποτιμηθεί σωστά, όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται κανονικά. Ο τέταρτος και ίσως σημαντικότερος παράγοντας είναι τι θα συμβεί με τις ελληνικές τράπεζες. Ορισμένοι, εντός και εκτός Ελλάδος επιμένουν σε θεραπεία-σοκ, με μια νέα 4η στην σειρά ανακεφαλαιοποίηση. Πιθανότατα, δεν θα προκύψει η ανακεφαλαιοποίηση και η άσκηση της ποιότητας ενεργητικού (Asset Quality Review) διότι αυτή θα σήμαινε και 4ο Μνημόνιο.

Η εξέλιξη, όμως, τους 6-8 επόμενους μήνες θα δείξει αν θα παραδώσει με εκλογές την διακυβέρνηση της χώρας. Αν προκύψουν νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις απο τους δανειστές- εν μέσω εκρηκτικού κλίματος- η προσφυγή στις κάλπες είναι αναπόφευκτη. Σε 10 -15 ημέρες θα έλθουν οι απαντήσεις και απο το Βερολίνο. Εν τω μεταξύ, είναι προτιμότερο ο Τσίπρας να μην ξέρει που πέφτει το χρηματιστήριο. 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

DIM

θα τουσ εχετε για πολλα χρονια ακομα...!!! φατε γλαρο

μακιςςς

όπως έχουν πει και άλλοι, ο Τσίπρας και ο ηγετικός κύκλος του Σύριζα είναι ένα πολύ επικίνδυνο τσούρμο. Γιατί πολύ θα ήθελαν να μην παραδώσουν την εξουσια ώστε να συνεχίσουν το "χειραφετιτικό ρόλο" που θεωρούν ότι διαδραματίζουν για τη μετάβαση στο σοσιαλισμό. Πιστεύουν (εντελώς λανθασμένα) ότι ελέγχοντας την παιδεία, τα συνδικάτα και εν τέλει τους πάντες μέσο πλαστικού χρήματος και φόρων, δρώντας άλλοτε ως κόκκινος δάσκαλος και άλλοτε ως μαφιόζος εκβιαστής των αντιφρονούντων, ότι θα επιτύχει τον μετασχιματισμό. Τον ίδιο μετασχιματισμό που επεδείωξε ο πατερούλης Στάλιν με τα γκούλαγκ, ο Μάο, ο Κιμ και ο Τσάβες. Οι κομμουνιστές πάντα πιστεύουν ότι το κλειδί είναι στην "απο-μόρφωση" το ανθρώπου από την κυρίαρχη ιδεολογία και στην "αναμόρφωσή" του στον κομμουνισμό. Δεν δέχονται ότι ο κομμουνισμός αντιτίθεται στην ανθρώπινη φύση (όπως δείχνουν τα 100 εκατομμύρια νεκρών του κομμουνισμού σε ρωσία και κινα που δεν δεχόταν να αναμορφωθούν). Παρά τις πάμπολλες ισχυρές αντενδείξεις συνεχίζουν να πιστεύουν ότι με την προπαγάνδα και ψυχολογική πίεση θα αλλάξουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Γι αυτό όμως χρειάζονται χρόνο. Άρα θα κάνουν ότι μπορούν για να σαμποτάρουν το πολιτειακό σύστημα ωστε ακόμα και αν χάσουν τις εκλογές να μπορούν να συνχίζουν την δράση τους μέσω των "κοινωνικών κινημάτων" εκβιασμών κλπ. Αν μπορέσουν θα κάνουν δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος για να διχάσουν και να φανατίσουν το λαό. Θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν αυτοδυναμία της ΝΔ ωστε να μην μπορεί να ακυρώσει την απλή αναλογική. Γενικά ό,τι πιο τοξικό μπορούν να επιτύχουν κατα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά εφόσον τα ποσοστά τους κατακρυμνίζονται τα σχέδιά τους ξεθωριάζουν δραματικά. Όμως δεν θα το βάλουν κάτω,θα περιμένουν στη γωνία και γι αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και σοφία στα επόμενα βήματα. Δεν πιστεύω ότι έχουν καμία πιθανότητα τελικής επιτυχίας γιατί η "αναμόρφωση" απλώς δεν δουλεύει. Όπως δεν δούλεψε πουθενά όπου εφαρμόστηκε. Οδήγησε σε μιζέρια και νεκρούς. Αλλά υπάρχει κάποιος λόγος να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να το μάθουμε;

πετρος

να τους το χωσουμε απο δεξια....

Απέραντη αηδία...

Και βαθύτατη περιφρόνηση μου προκαλεί οτιδήποτε αριστερό και οποιοσδήποτε αριστερός. Σε ότι αφορά τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη τσίπρα τα αισθήματα αυτά είναι πολλαπλάσια. Είναι προφανέστατο ότι στις εκλογές θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στο σύριζα θα το ρίξω μαύρο, δαγκωτό και "χωστό".

Μετράνε αντίστροφα...

Σύμφωνα με το άρθρο: "Το πολιτικό ρολόι κουρδίστηκε..", του Ζώη Τσώλη, στο ιστότοπο του "Βήματος", την 04-09-2017): "το πολιτικό ρολόι για τις κάλπες κουρδίστηκε με την εφετινή διοργάνωση της ΔΕΘ και θα χτυπήσει κάποια στιγμή ως την επόμενη ΔΕΘ". Εάν δεχθούμε την άποψη αυτή, η επόμενη 83η ΔΕΘ θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, άρα οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. Συνεπώς, έχουν ήδη παρέλθει 956 ημέρες διακυβέρνησης από του συριζανέλλ και τους απομένουν 357 ημέρες διακυβέρνησης, (το μέγιστο...), μέχρι ότι τους ρίξει την κλωτσιά στον κ@λο ο ελληνικός λαός!!!

Κλωτσιά στον κ#λο και αποβολή ...

Από την εξουσία επί πολύ μακρόν!!! Για να μη το κουράζουμε άσκοπα, ο ελληνικός λαός έχει ήδη αποφασίσει να απαλλαγεί από τον τσίπρα και τον καμμένο, από τον σύριζα και τους ανεξάρτητους έλληνες, με τον τρόπο που η δημοκρατία επιτρέπει και επιβάλλει. Ονομάζεται "Κλωτσιά στον κ@λο" και αποβολή από την εξουσία επί πολύ μακρόν"!!! Η κλωτσιά θα δοθεί δυνατή, μεγαλοπρεπής και σβουριχτή, στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία