Οι λάθος πολιτικοί που θέλουν τους λάθος επιχειρηματίες
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Οι λάθος πολιτικοί που θέλουν τους λάθος επιχειρηματίες

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως ύστερα από τέσσερα χρόνια μνημονίου  δείχνουν οι 58 της Κεντροαριστεράς με την επιστολή τους. Το ίδιο αμαθείς δείχνουν και οι 30 της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησαν να αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου !!

Όταν η ώρα παλεύει  για βγει από την ύφεση, το τελευταίο που θα θέλει να μάθει είναι αν η πολιτική που θα την βγάλει είναι

κεντροαριστερή, κεντροδεξιά κλπ. Και, δυστυχώς, η πρακτική που ακολουθείται στο Κοινοβούλιο αυτό αποδεικνύει.

Έρχονται για ψήφιση νομοσχέδια για την ενέργεια όπως πρόσφατα και τα ψηφίζουν – ακόμη  κι όταν δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας ή καλύτερα δημιουργούνται πανακριβές θέσεις εργασίας.

Κλείσιμο
Μιλούμε για επιδοτήσεις  προς εταιρείες φωτοβολταϊκών την  ώρα που πάνε να κλείσουν οι 57 μεγάλες  βιομηχανίες,

αλλά και οι υπόλοιπες  μικρότερες. Εξηγούν  στους Βουλευτές, ότι τα μαθηματικά τους δεν βγαίνουν, δηλαδή δεν γίνεται μια θέση εργασίας να κοστίζει 20.000 ευρώ για τα 20 χρόνια, αλλά αυτοί ψηφίζουν !! Όσο για τα  κόμματα της Αριστεράς, δεν λέμε τίποτε διότι υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για το κεφάλαιο. Ας πάμε τώρα και στους επιχειρηματίες που θέλουμε.  Αν νομίζει πως ο κόσμος εκεί έξω δεν καταλαβαίνει ότι, τα χρήματα μοιράζονται ξανά στις 20-25 οικογένειες είναι βαθιά νυκτωμένος. Είτε θέλουμε επιχειρηματίες, όπως ο κ. Α. Βακάκης, είτε απο τους άλλους που έχουν μονίμως το χέρι απλωμένο για ΕΣΠΑ, Τροπολογίες κλπ.  Αναφέρουμε τον κ. Βακάκη, διότι στην Γαλλική Carrefour Αλίμου στην αρχή γελούσαν με το Jumbo, όταν άρχισε να πουλά εσώρουχα, είδη σπιτιού. Αργότερα, όταν σοβάρεψε το πράγμα ξεκίνησαν οι συσκέψεις στην Γαλλική εταιρεία.  Όλοι έλεγαν, Τι θα κάνουμε, πουλάει σαν τρελός. Τελικώς, ο κ Βακάκης έκανε προσλήψεις στελεχών απο την Carrefour και η τελευταία έδωσε  την αλυσίδα σε ελληνική εταιρεία σούπερ μάρκετ. ( σ.σ Ευτυχώς δεν πούλησε σαλάμια και τυριά το jumbo γιατί θα είχε κλείσει) Συνεπώς, το πρόβλημα μας ορίζεται ως εξής : Αν εκλέγονται στην Βουλή οι πολιτικοί που θέλουν τους λάθος επιχειρηματίες.  Αν όντως εκλέγονται οι παραπάνω, πρέπει επειγόντως να τους αλλάξουμε στις επόμενες εκλογές.  Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν επιτέλους να νομοθετούν μόνο το πλαίσιο και όχι τροπολογίες που μοιράζουν λεφτά, διότι όλοι βλέπουν .
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα