ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σκάσε και κολύμπα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σκάσε και κολύμπα

Τα πράγματα πολύ απλά. Σχετικά με το  τσουνάμι  το προσφυγικό.   Κάνουμε πως  δεν καταλαβαίνουμε. Μπερδεύομαστε  με τις «λεπτομέρειες».  Εχουμε και λέμε λοιπόν

Πως προέκυψε το ατελείωτο, το διαρκές, το ασυγκράτητο το τσουνάμι του προσφυγικό; Φυσικά από τον πόλεμο. Από τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε κάθε σπιθαμή γης της Συρίας. Στο τέλος δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Τίποτα. Κρανίου τόπος!

Ποιες δυνάμεις βομβαρδίζουν, σκοτώνουν, εξοντώνουν, «κανιβαλίζουν» και επιχειρούν στη Συρία; Αμερικανοί, Τούρκοι, Κούρδοι, Ρώσοι, ο στρατός του Ασαντ και οι φυλές που επιθυμούν να αποκαθηλώσουν Ασαντ. Η Ελλάδα επιχειρεί, σκοτώνει, βομβαρδίζει; Οχι φυσικά.

Ποια χώρα υποδέχεται και μαντρώνει εκατομμύρια προσφύγων, αμάχων, θυμάτων, ρακένδυτων και «σκοτωμένων» ψυχών; Φυσικά η Τουρκία.

Γιατί η Τουρκία; Για τρεις λόγους. Πρώτα επειδή είναι η πλησιέστερη χώρα. Δεύτερο επιειδή μπικικίνια, άφθονα μοικικίνια από Ευρωπαική Ενωση. Και τρίτο για εκβιασμό.

Ποιος ο εκβιασμός; Δώστε μου να τους κρατώ. Μην με κατηγορείτε για να τους διατηρώ. Μη με πολεμάτε για να τους διατηρώ. Κάνετε τουμπεκί γιατί θα τους αμολήσω και θα σας «πνίξω».

Ποια η συμφωνία ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης; Οτι όλες θα «φιλοξενούν» αριθμό προσφύγων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Κλείσιμο
Τηρείται η συμφωνία; Οχι δεν τηρείται. Από πολλές ευρωπαικές χώρες. Εχουν εφαρμοστεί ποινές και έχουν επιπέσει ρήτρες σ αυτές τις «άτακτες» χώρες; Οχι.

Επομένως το τσουνάμι του προσφυγικού το πληρώνει η Ελλάδα. Από τη μια η Τουρκία που εκβιάζει. Από την άλλη οι ευρωπαικές χώρες, οι σύμμαχοί μας που σφυρίζουν αδιάφορα και παριστάνουν τους μάγκες. Και κάπου στο βάθος κήπος η Σωρρακώσταινα. Αφού, σου λέει, η Ελλάδα είναι σκουπίδι οικονομίας, ε τότε ας γίνει και χωματερή ψυχών. Κάπως έτσι.

Τι πρέπει να κάνουμε; Τρεις οι επιλογές που έχουμε. Η πρώτη να πυροβολούμε κάθε πλεούμενο που προορίζεται προς τα δικά μας χωρικά ύδατα. Μπαμ και κάτω. Μαζί με το έμψυχο «φορτίο» παιδιών, μωρών, γυναικών, ανδρών και γερόντων. Να πεθάνουν όλοι.

Δεύτερη επιλογή να τους περιθάλπτουμε. Να τους σκορπίσουμε παντού. Ακόμα και στο Κολωνάκι που λέει ο λόγος. Και να το βουλώσουμε. Μια φορά καρπαζοεισπράκτορας, ως καταχρεωμένος και πτωχευμένος. Δύο, τρεις, πολλάκις καρπαζοεισπράκτορας ως «απορριματοφόρο» προσφύγων.

Τρίτη επιλογή να τους προωθήσουμε προς άλλες ευρωπαικές κατευθύνσεις. Χωρίς κανέναν να ρωτήσουμε. Αφού εκείνοι δεν τηρούν τη συμφωνία το ίδιο κι εμείς. Φορτία προς Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία και λοιπούς ευρωπαικούς προρισμούς.

Τι από τα τρία κάνουμε; Απλώς τους συλλέγουμε, τους περιθάλπτουμε και τους σκορπίζουμε. Εντός της ελληνικής επικράτειας. Με άλλα λόγια καρπαζοεισκπράκτορες Αμερικανών. Καρπαζοεισπράκτορες Ρώσων. Καρπαζοεισπράκτορες του Ασαντ. Καρπαζοεισπράκτορες Κούρδων. Καρπαζοεισπράκτορες Τούρκων. Απαντες ρίχνουν καρπαζιές στο κρανίο της Ελλάδας.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί τόση και τέτοια υποταγή; Γιατί τόσο «καλά» και «πρόθυμα» παιδιά; Μα φυσικά επειδή η χώρα είναι τελευταία και μετεξεταστέα. Επειδή δε βάζουμε μυαλό. Επειδή ο Κυριάκος, όπως ο Τσίπρας, τρέμει στην ιδέα ο ψευτοσουλτάνος να ανοίξει τη στρόφυγγα και να αμολήσει κοπάδια προσφύγων. Επειδή ο Κυριάκος θέλει να δείξει πρόσωπο καλού μαθητή. Και επειδή έτσι μπορεί στο τέλος να κερδίσει μείωση πλεονασμάτων από το 3.5% στο 2.5%. Γι αυτό.

Με άλλα λόγια. Και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό. Υποτελείς οι Ελληνες στις ΗΠΑ. Υποτελείς στο Βερολίνο. Υποτελείς στην Τουρκία. Υποτελείς, ακόμα και στην Ουγγαρία.

Κοντολογής με τέτοια και τόση, πλαγίως ομολογούμενη υποταγή, πως στο καλό θα σηκώσουμε κεφάλι, πως θα πιστέψουμε πως ήμαστε αυτόνομοι και ελεύθεροι και πως θα διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις;

Είσαι τελευταίος και μετεξεταστέος; Σκάσε και κολύμπα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ