danikas_dimitris

Ντόναλντ Τραμπ και ξερό ψωμί

Δημήτρης Δανίκας


Επανέρχομαι στο Κυριακάτικο σχόλιό μου με τον τίτλο «Εμείς οι αμερικανόδουλοι». Και επειδή αρκετοί τα πήραν στο κρανίο. Καλά να πάθουν. Αλλά και επειδή οι μετακινήσεις στα πιόνια της γεωστρατηγικής τακτικής και πολιτικής έχουν άφθονο, φρεσκότατο και φρεσκοκομμένο «ψωμί»

Δηλαδή οι φανατικές και τόσο επιδεικτικές θρησκευτικές, μουσουλμανικές προτιμήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στο «καρδιακό» φλέρτ του «συντρόφου» Βλαδίμηρου Πούτιν

Η «χρυσόμυγα» της ρεπλίκας της πάλαι ποτέ παρακμιακής Οθωμανικής αυτοκρατορίας τα χει κάνει πλακάκια με την Ρωσική ρεπλίκα της πάλαι ποτέ κόκκινης πλατείας

Από τη μια η Οθωμανική «χρυσόμυγα», αυτό το γύφτικο σκεπάρνι, η πιο γυφτομοντέρνα εκδοχή μιας στυγνής, απροκάλυπτης δημοδικτατορίας, επιχειρεί, μέσω του Κρεμλίνου και του «συντρόφου» Βλαδίμηρου του Αγιορείτη, να αποκτήσει κι αυτός κάποια από τα ιμάτια της Συρίας. Μπας κι έτσι ματαιώσει τα σχέδια των Αμερικανών για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων. Με απλά λόγια, ο δημοδικτάτορας ορέγεται να σφάξει αρκετούς Κούρδους με την αναχή του «συντρόφου» και Αγιορείτη Βλαδίμηρου Πούτιν

Ο δε Βλαδίμηρος, ο τάχα μου φανατικός υπέρμαχος της Ορθόδοξου Χριστιανικής πίστεως, επιχειρεί, μέσω Τουρκίας και Μουσουλμανικού τόξου, να απλώσει και να σφηνώσει το μεσαίο και μεγαλύτερο δάχτυλο της «αριστερής» παλάμης του στην οπή των Βλακανίων

Που σημαίνει ότι, για τον Χριστιανό και Αγειορείτη Βλαδίμηρο στα παλαιότερα των υποδημάτων του οι ομόθρησκοι Κούρδοι. Αλλά και οι ομόθρησκοι Ελληνες. Το μοναδικό πράγμα που τον κόφτει είναι να τεμαχίσει το κρατίδιο της FYROM, να διεισδύσει στη Βουλγαρία και Ρουμανία και φυσικά να επανακάμψει στη Σερβία

Αλλωστε, όπως ο ίδιος πιστεύει, όλες αυτές οι εδαφικές περιοχές υπήρξαν επί σειρά δεκαετιών ο προνομιακός χώρος της μακαρίτισσας Σοβιετικής Ενωσης. Ανεξάρτητα από τις κόνξες του μακαρίτη Τίτο και του επίσης θρυλικού Τσαουσέσκου. Εκείνου ντε του κιτσοαυτοκράτορα και τάχα μου υπέρμαχου του προλεταριάτου και των φτωχών της Ρουμανίας!

Κάτω απ αυτές τις συνθήκες, τις μετακινήσεις, τις δραματικές αλλαγές και τα καθημερινά απρόβλεπτα της παγκόσμιας πολιτικής, όπου ο χάρτης των συμφερόντων και των επιρροών χαράσσεται από την αρχή, μοναδικός δρόμος και μοναδική διέξοδος της Σωρρακώσταινας είναι ο απόλυτος και σταθερός εναγκαλισμός της με την Ουάσινγκτον, την CIA, το Ισραήλ και τη Μοσάντ

Αλλωστε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να βλέπουμε με καθαρό βλέμμα τον γεωστρατηγικό ορίζοντα, οι Αραβικές χώρες, ιδιαιτέρως οι πλουσιότερες, παριστάνουν τους «αντικειμενικούς» στην κόλαση της Συρίας και στην ακατάπαυστη ροή προσφύγων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα

Οι Αραβες πρίγκιπες κοπανάνε τις κοιλάρες τους, αυξάνουν τον πληθυσμό των χαρεμιών τους, ξοδεύουν ασυστόλως και «μεγαλοφώνως» και κολυμπάνε σε ωκεανούς πανάκριβων λουσάτων υπηρεσιών και προιόντων. Στους κοχόνες τους τόσο η Συρία όσο και οι Αραβες που υποφέρουν και πεθαίνουν

Αν, λέω «αν» μία δύναμη δύναται να φρακάρει, έστω στιγμιαία να περιορίσει την ακόρεστη «πείνα» της χρυσόμυγας της Οθωμανικής ψευτοκρατορίας, αυτή δεν είναι άλλα από τις ΗΠΑ. Τουτέστιν Ντόναλντ Τραμπ και ξερό ψωμί. Διότι όπως όλοι αυτοί Ρώσοι, Τούρκοι, Αραβοπετρελαιάδες είναι αφόρητα και ανελέητα κυνικοί, έτσι πρέπει κι εμείς. Αλλιώτικα συντροφάκι Παναγιώτη Λαφαζάνη σε βλέπω, μαζί με τους ομοιδεάτες σου, στον Εβρο να ντουφεκάς μπεκάτσες και αγριογούρουνα με λιανοντούφεκα!

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Γιάννης

Αυτά για όσο χρόνο είναι στη κυβέρνηση ο Τσίπρας! Όταν γυρίσει,σε λίγο χρόνο,στην αντιπολίτευση τα άρθρα σου θα είναι στο πνεύμα: "Φονιάδες των λαών αμερικάνοι"! Οι αριστεροί είναι δημαγωγοί και αν κυβερνούν απολαμβάνουν στο έπακρον τα οφέλη τους και αν δεν κυβερνούν το μυαλό τους το έχουν στην καταστροφή.Οι δημιουργικές πράξειςελάχιστους από αυτούς ενδιαφέρουν.

Νταβατζήδες.....

Το μόνο που δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ απ' το δικό σου (και όχι μόνον) το μυαλό είναι να ζεις χωρίς νταβατζή πάνω απ' το κεφάλι σου. Έστω σαν κρυφός καημός. Ν' αγωνιστείς, να παλέψεις, να υποφέρεις, να ματώσεις, αλλά στο τέλος να τα καταφέρεις να είσαι ανεξάρτητος χωρίς νταβατζή, δεν σου πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ούτε στον κόσμο των ονείρων!. Και διάλεξες έναν νταβατζή (δεν έχει σημασία το πρόσωπο) που σ' έχει ξεφτιλίσει τόσες και τόσες φορές.....Κάποιον που συνεχίζει και τώρα να γλύφει την Τουρκία υπογείως, που το παίζει άγριος αλλά στα κρυφά της χαϊδεύει ακόμα τον πισινό. Την Τουρκία που προς το παρόν χαριεντίζεται σαλιαρίζοντας μ' έναν άλλον κοντό σκληρό νταβατζή. Έναν κοντό νταβατζή που τον πουλάει σε χρόνο μηδέν αν τη βολεύει, και ξαναγυρνάει στον παλιό, τον δικό σου αγαπητικό που στην ουσία σ' έχει για τις κλωτσιές και για τις φάπες. Και σε ροκανίζει στη Μακεδονία, και θα σε ροκανίσει στην Αλβανία, γιατί έτσι είναι η φτιαξιά του και το νταβατζιλίκι του. Κάτσε φάε ξερό ψωμί με δαύτον. Εμένα δεν μου πάει, δεν μπορώ, δεν αντέχω να τρώω ξερό ψωμί ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. Εσύ μπορείς, με γεια σου και χαρά σου.

456

Σε λίγο θα μας ζητήσεις και παγκόσμιο αφοπλισμό. Χωρίς συμμάχους - προστάτες - νταβατζήδες, είσαι σαν το πρόβατο έξω από το μαντρί και θα σε φάει ο λύκος-τουρκία. Μπες στο μαντρί, δώσε μαλλί και γαλατακι στον τσοπάνη Τραμπ και άσε τα όνειρα.

@ 456

Εσύ να μπεις στο μαντρί, δώσε μαλλιά και γάλατα, κάτσε με τον τσοπάνη σου να στις βρέχει και με την γκλίτσα που και που, κι' άσε με εμένα να παίζω με τους λύκους. Δικό μου το πρόβλημα. Τέτοιες συμβουλές τις έχω φάει στη μάπα δεκαετίες από γλώσσες πολύ πιο πειστικές, δεν θα με πείσει η δικιά σου τώρα. Είσαι πολύ μικρός για να το κάνεις. Μόνο να ξέρεις ότι μέσα στο μαντρί, αν ο τσοπάνης σου πεινάσει, τότε δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ελπίδα. Εγώ έχω κάποιες παραπάνω από σένα γιατί είμαι έξω ελεύθερος.

456

Ελεύθερος??? Νομίζω παραμεγάλωσες, και σου σάλεψε λιγάκι. Ποτέ δεν είσαι ελεύθερος! Στο σχολείο άκουγες στο δάσκαλο, στο στρατό στο λοχαγό, στη δουλειά στο αφεντικό, στο σπίτι στη γυναίκα σου, αν είσαι αφεντικό "σκύβεις" στο κράτος, αν είσαι πολιτικός κάνεις τη μαριονέτα του υποκόσμου, και αν είσαι μαφιόζος τρέμεις τους άλλους μαφιόζους! -Βέβαια μπορεί να είσαι και ερημήτης και να μπαίνεις στο ΠΘ από τον Κίσσαβο! Και σαν κράτος δεν είσαι ελεύθερος. Πρέπει να μπεις σε συμμαχίες που δείνεις και πέρνεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι (αν έχεις καλούς ηγέτες) να δείνεις λιγότερα και να πέρνεις περισσότερα... Σόρρυ που σου το χαλάω αλλά δεν ήσουν ποτέ ελέυθερος. Ψέμματα σου λέγανε.

Φάνης

Οι ΗΠΑ δεν είναι οι ΗΠΑ αδιακρίτως αλλά ΗΠΑ που εκπροσωπούνται για ένα διάστημα από την άκρως συντηρητική κυβέρνηση του Τράμπ. Ως εκ τούτου δεν είναι στο απυρόβλητο και αντικείμενο κριτικής. Απλά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος ώστε να αποφύγουμε την λεκτική δημοδικτατορία του δεξιού λαϊκισμού.

Κανονικά

Όταν δημοσιεύονται τέτοια παραληρήματα έπρεπε να υπάρχει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΝΕ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΜΟΣΧΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ .ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ....ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ?

Wrong Jesus

Ναι, αλλά είναι το "λάθος" έιδος μουσουλμάνων (Αλεβίτες και Σιίτες), άρα δεν καλοπερνάνε εκεί που βρίσκονται. Ένα σημαντικό ποσοστό είναι Ζωροαστριστές, οπότε και πάλι δεν καλοπερνάνε τρυγιρισμένοι από Σουνίτες.

Mat

Mr Kolotoumbas

456

Αν και η γραφή του άρθρου χαρακτηρίζεται από μια ...ελαφρότητα, έχει αγγίξει μια πτυχή γενικά δύσκολή για την Ελλάδα που έμαθε να καρτερά από τη Ρωσία, βοήθεια. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Μετά από αυτό ο βορειοκορεάτης Κιμ θα φαντάζει καρικατούρα μπροστά στον Ερτογάν.

Victor

Οι δυτικοί μας θεωρούν δικούς τους, λίκνο του πολιτισμού τους, ένα λαό με πολλά κοινά που με κάποιο περίεργο τρόπο βρέθηκε στο ανατολικό άκρο της Ευρώπης. Αντίθετα οι ρώσοι και γενικότερα οι σλάβοι δεν μας χωνεύουν, μας βλέπουν ως ανταγωνιστές που τους περιορίσαμε στον κρύο και λασπώδη εύξεινο πόντο. Μόνο τη θρησκεία έχουμε κοινό με τους ρώσους, ως λαός είναι από άλλον πλανήτη, καμία σχέση!

Σοβαρά

{...οι ομόθρησκοι Κούρδοι. Αλλά και οι ομόθρησκοι Ελληνες....} Οι κούρδοι δεν είναι ομόθρησκοι με τον Πούτιν και τους Ρώσσους. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία