danikas_dimitris

Σωστή η Θεανώ Φωτίου

Δημήτρης Δανίκας

Αν και δεν θα την ψήφιζα. Αν και η φράση με τα «γεμιστά» παραπέμπει σε καφενεία, πρέφα και ούζο. Αν και διαφωνώ σε πολλά μαζί της. Εν τούτοις συμφωνώ με τη θέση της για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον οξύμωρο και αλλόκοτο δύο ομοφυλόφιλοι να μεγαλώνουν ένα, δύο παιδιά. Κι εγώ πιστεύω ότι η διάκριση ανάμεσα στην «αναδοχή» και την «υιοθεσία» είναι δυσδιάκριτη. Και ότι η «αναδοχή» είναι προθάλαμος της «υιθεσίας». Κι εγώ πιστεύω ότι κατά βάθος είναι τουλάχιστον εξωφρενικό και υποκριτικό κάποιος ομοφυλόφιλος να επιθυμεί την ενσωμάτωσή του στην κανονικότητα μέσω ενός παιδιού

Γιατί, διάολε, αφού έχεις διαλέξει αυτόν τον δρόμο, και είναι απόλυτο δημοκρατικό και ατομικό σου δικαίωμα, γιατί επιθυμείς κι εσύ να συγχρονιστείς με τη ζωή ενός ¨κανονικού¨ ανθρώπου; Αφού, δηλαδή, έχεις διακόψει κάθε σχέση με την αναπαραγωγική δραστηριότητα του φύλου σου, γιατί να επιδικώκεις μια σχέση που ο ίδιος και η ίδια έχετε «καταστρέψει»; Δηλαδή και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας πάλι δικά μου. Πως λέγεται αυτό;

Ομως από την άλλη η «αναδοχή» είναι μία από τις βασικές προυποθέσεις ελληνικής ταύτισης με την ευρωπαική πορεία. Οπου όχι μόνο «αναδοχή» αλλά και «υιοθεσία». Αυτό επιτάσσει η ευρωπαική κανονικότητα. Ευρώπη θέλεις; Ε μαζί με τα καλά πρέπει να πάρεις και αρκετά από τα «κακά» και αρνητικά

Και με την ευκαιρία. Η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής. Ο λόγος που ακόμα τραμπαλιζόμαστε στο χείλος του γκρεμού, είναι ότι διαρκώς εμείς οι Νεοέλληνες, ως πολίτες αλλά και ως πολιτικοί, επιλέγουμε αλά καρτ οτιδήποτε μας βολεύει από τα ευρωπαικά κεκτημένα

Ευρωπαίοι στη κατανάλωση. Ευρωπαίοι με την συνθήκη Σένγκεν. Ευρωπαίοι στην βιτρίνα. Ευρωπαίοι με τις επιδοτήσσεις. Ευρωπαίοι με τα δανεικά και αγύριστα. Ευρωπαίοι με τα οικονομικα προγράμματα. Ευρωπαίοι στην βοήθεια. Ευρωπαίοι στην προστασία

Ομως καθόλου ευρωπαίοι στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στο μάθημα των θρησκευτικών. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ομως καθόλου ευρωπαίοι στο κομματικό, πελατειακό σύστημα. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην συναίνεση ετερόκλητων κομμάτων. Ομως καθόλου ευρωπαίοι, στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην αξιολόγηση. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην ανταγωνιστικότητα. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στην αναγνώριση του FYROM. Ομως καθόλου ευρωπαίοι στις μεγάλες εργολαβίες

Αν όλες οι κυβερνήσεις, από το 1974 μέχρι το 2010 είχαν υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μισά ευρωπαικά κεκτημένα, ε τότε να είστε σίγουροι ότι η Σωρρακώσταινα θα είχε μεταβληθεί σε Ελβετία των Βαλκανίων!

Και κάτι ακόμα. Ο ορός «Αναδοχή» σηµαίνει να βοηθάς κάποιο άτοµο να αναπτυχθεί και να µεγαλώσει, να φροντίζεις για τις ανάγκες του, όταν οι γονείς του αδυνατούν να αναλάβουν τις γονικές τους υποχρεώσεις ή έχουν πεθάνει. 

Επομένως, ανάδοχοι γονείς είναι άτοµα τα οποία προσφέρουν ένα ζεστό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, όπου παρέχεται φροντίδα σε παιδιά άλλων γονιών, για ένα χρονικό διάστηµα, έναντι χρηµατικής αµοιβής. Μπορεί αυτό να διαρκέσει µερικές µέρες, µήνες ή και για χρόνια!

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Στρατος

Αναδοχες οικογένειες στην Ελλάδα υπήρχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα δε παιδιά ονομαζόταν ψυχοπαιδια.

Γιώργος

Υπήρχαν σίγουρα, αλλά νορμάλ οικογένειες και όχι ζευγάρια μουστακαλήδων και μη μουστακαλήδων. Άλλα ψυχοπαίδια, όπως πράγματι τα έλεγαν, γνώρισαν πραγματική αγάπη και μεγάλωσαν σωστά και φυσιολογικά. Άλλα όμως αισθάνονταν από κακή συμπεριφορά (έστω και μη ηθελημένη), αυτό το δυσαναπλήρωτο κενό των πραγματικών γονέων. Τώρα όμως μ' αυτό το αίσχος που ετοιμάζονται να κάνουν, καταδικάζονται ντε φάκτο σ' έναν προκαθορισμένο τρόπο σεξουαλικής αντίληψης και συμπεριφοράς που περνιέται σαν...νορμάλ αδυνατώντας στο μέλλον να συμπεριφερθούν φυσιολογικά τα ίδια. Δηλαδή με το ζόρι η δυστυχία μιας διαφορετικότητας και των κοινωνικών επιπτώσεων που έχει, και που δεν έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος, αλλά την επέλεξε ένα πανάθλιο και βρωμερό κρατικό σύστημα δωρίζοντας τον εαυτό σου σε....Λούλες . Τα λεφτά δεν είναι ούτως η άλλως δεδομένη πηγή ευτυχίας ώστε ν' αναπληρώσουν το κενό των πραγματικών γονέων, πόσο μάλλον όταν οι ανάδοχοι γονείς δεν είναι παρά Λούλες και Λούληδες που θα σαλιαρίζουν απ' τα παιδικά σου χρόνια μπροστά σου στον καναπέ. Αίσχος!

Αντιπαραλογος

Ελληνες Δανίκα ξέρεις τί σημαίνει; Εδώ παπαγαλίζεις την Ευρώπη...

Chris

Πάλι μας μπέρδεψες. Τελικά πρέπει να υπακούμε στις Ευρωπαϊκές προσταγές, ακόμα και αν είναι λάθος? ή οι ευρωπαικές προσταγές είναι πάντα σωστές? και αν είναι πάντα σωστές, τότε δεν έχεις πρόβλημα και με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα, τότε γιατί το βρίσκεις περίεργο? μας μπερδεύεις.

isidora

παρατα μας. ο,τι θέλετε λέτε και οι περισσότεροι απο σας ευθύνονται γιατι ειναι κατι τέτοιες κουρουνες στους υπουργικους θώκους. τι θα καταλάβει ενα παιδί οταν το μεγαλώσουν δυο άντρες ή δύο γυναίκες; θα ψάχνει να βρει τον παθητικό και τον ενεργητικό ; αει στο δ λο πιά. ας κάνουν ο,τι θέλουν αυτοι δικαίωμα τους. αφήστε ήσυχα τα παιδιά

Λούλης

Νομίζεις ότι με ενδιαφέρει εμένα αν ο γιος σου γίνει μια μέρα ομοφυλόφιλος; Θα είχα ένα ζόρι ξέρεις. Εσύ να αφήσεις ήσυχη την ευρωπαϊκή ένωση και να αποχωρίσεις, αν δεν τα δέχεσαι όλα αυτά.

Μια που λες για ενδιαφέροντα...

Και ποιους νομίζεις ότι ενδιαφέρει αν σου περάσουν κάποτε μια θηλιά στο λαιμό εσένα βρε κακομοίρη; Ενδιαφέρει κανέναν αυτή η απώλεια ;; Ελάχιστους!. Αναίσθητα και κυνικά ντουβάρια σαν κι' εσένα, και ο μόνος λόγος θα είναι μην πάθουν το ίδιο κι' αυτοί.

Λούλης

Μα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο λυπάμαι μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλον!

νηρέας

lady boys Μεταφ = αγόρι κυρία -- Έτσι λέγονται ....σεβαστό μέχρι εκεί . Επειδή οι Ευρωπαίοι κάνουν αυτό ή το άλλο είναι σωστοί ? Eείμαστε λάθος μπα....τί μας λες ?

Λούλης

Τίποτα δεν είναι σωστό και τίποτα δεν είναι λάθος. Απλώς, όταν αιτείσαι και μπαίνεις σε μια ένωση, θα κάνεις αυτό που λέει η ένωση και ΟΧΙ αυτό που θέλεις εσύ. Αυτό είναι το σωστό! Δεν μπορώ εγώ αύριο να γίνω μέλος σε μια αλυσίδα καταστημάτων και να κάνω του κεφαλιού μου, επειδή έτσι τα ήξερα εγώ μέχρι τώρα. Αν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου, τότε ανοίγω αποκλειστικά ένα δικό μου κατάστημα, το οποίο είναι ανεξάρτητο από κάποια αλυσίδα και, κάνω ότι θέλω εγω. Έτσι πάει το έργο φίλε.

νηρέας

εγώ δεν σύμφωνο Εδώ πράγματα που έπρεπε να κάνουμε ωφέλιμα ( ανακύκλωση κτηματολόγιο και δεν ..πληρώσαμε πρόστιμα .

κ.Δανίκα,

Δοκιμάσατε τα γεμιστά της;

αιντε

ΔΑΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ....

Λούλης

Στην ουσία εσύ είσαι αυτός που ακολουθεί τον Δανικα στα άρθρα του.

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ....ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΤΕ.....ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ( ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΎ) ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΚΑΤΑΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΊΑΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ! ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΏΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ! ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ!! ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΝΌΜΟΥΣ.....Η ΧΩΡΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!! ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ? Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ....ΑΥΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ? ΑΣΕ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΈΚΕΙ ΚΑΤ ΕΜΕ!! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ....ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΆΞΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ!.....ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ....ΟΤΑΝ ΤΟ 60-70% ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ..... ΔΙΑΛΎΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.....ΜΕΣΑ ΣΕ 7-15 ΧΡΟΝΙΑ!! ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΆ....ΟΧΙ ΕΓΩ.....ΠΡΙΝ 78-80 ΧΡΟΝΙΑ!! ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΡΑΜΦΟ!!

ΕΛΛΗΝΕΣ............

στα @@@@@@@@@@@@@@@@@ μας η γνωμη σου συριζοταλιμπανεζε ,που βριζεις καθε μερα ολους τους Ελληνες, με μεγαλη χαρα΄.

gr

Το άρθρο σας κ. Δανίκα είναι άστοχο και με μεγάλη προχειρότητα γραμμένο. Αναφέρεται και πολύ σωστά, τις τεράστιες διαφορές μεταξύ της Ελληνικής κοινωνίας με τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε την "προσαρμογή" μας στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα με την αποδοχή της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Πρώτα θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία μας, να την μορφώσουμε κοινωνικά, να προχωρήσουμε σε πολλές αλλαγές, σαν κι αυτές που εσείς αναφέρεται στο άρθρο σας και ύστερα να προχωρήσουμε στα πιο " προχωρημένες" αλλαγές, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την διαμόρφωση χαρακτήρων με τα χαρακτηριστικά αυτών που αναφέρονται στο άρθρο.

Ας ξεκινήσουμε

Λοιπόν την προσαρμογή μας,με τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.ακολουθούν η εκπαίδευση των πολιτών στην ισότητα,την ισονομία,στη αποδοχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ στις υποχρεώσεις μας σαν πολιτες ενος σύγχρονου κράτους.η αποδοχη ομως αυτης της αναδοχής βρίσκει αντίθετους τους πολίτες που δεν θέλουν να δεχτούν ολες τις παραπάνω αυταπόδεικτες αλήθεις.

Λούλης

Εδώ και δεκαετίες ανήκεις στην ΕΕ. Για να ροκανίζεις τα δανεικά, είσαι μια χαρά εκπαιδευμένος. Για τα υπόλοιπα όμως, πόσα χρόνια τελικά χρειάζεσαι για να εκπαιδευτείς;

gr

Πάντως εσύ δεν πρόκειται να εκπαιδευτείς ποτέ, ως ανεπίδεκτος μαθήσεως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία