danikas_dimitris

Μακεδονο-κωλοτούμπα μεγαλοπρεπής

Δημήτρης Δανίκας

Το χάλι τo μεγάλο. Το χάλι το υποκριτικό. Το χάλι το μακεδονικό. Σε στρωμένο χαλί να διαβώ. Στο συλλαλητήριο το θεσσαλονικιό.

Και ύστερα να πάω να ψηφίσω το μακεδονικό. Ως καθήκον κοινοβουλευτικό.
Σχεδόν άπαντες κρυπτόμενοι ο ένας πίσω από τον άλλον. Οπως ο Κώστας ο Καραμανλής, του Αχιλλέα το παιδί. Μονδέρνος, Ευρωπαίος εκσυγχρονιστής. Ναι μεν η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική. Ομως στη Βουλή τι να κάνει το παιδί; Θα ακολουθήσει κομματική «προδοτική» γραμμή.

Οπως οι Βορειοελλαδίτες πολιτευτές και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Ναι μεν στηρίζουν κυβέρνηση αριστερή. Ναι μεν κρυπτόμενοι όπισθεν της μνημονιακής πολιτικής. Οχι όμως και να παραδώσουν τη Μακεδονία στο στόμα της σλαβικής φυλής.

Οπως ο Πάνος Καμμένος. Εναντίον γεωγραφικού προσδιορισμού. Που θα περιλαμβάνει τη Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου του μοναδικού. Ομως ο υπουργός των Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς φυσικά, είναι εξαίρετος και φυσικά ο Πάνος Καμμένος τον εμπιστεύεται μοναδικά. Διχασμένος και καμένος ο Καμμένος. Υπέρ γεωγραφικού προσδιορισμού. Επειδή Νίκος Κοτζιάς. Και ταυτοχρόνως εναντίον γεωγραφικού προσδιορισμού. Ως ακραιφνής υπερασπιστής των παραδόσεων της ελληνικής φυλής.

Οπως η επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Ταλαντευόμενη ανάμεσα στο «ναι» και στο «αλλά». Δηλαδή υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού. Κρυπτόμενη όμως πίσω από τον Πάνο Καμμένο, εκείνο τον «ανεπρόκοπο», τον «άθλιο», τον «εξωμότη» της Δεξιάς. Τον Πάνο Καμμένο που τώρα η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε πως ανήκει στην Ακροδεξιά. Αν ο Καμμένος δεν ψηφίσει γεωγραφικό προσδιορισμό, τότε ούτε κι εμείς θα εκχωρήσουμε «Μακεδονία» στον γείτονα εχθρό !

Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας. Κρυπτόμενος κι αυτός πίσω από το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και τους Δυτικούς. Τι να κάνει το παιδί; Πρέπει να εξευμενίσει τους συμμάχους μπας και η οικονομία γίνει αναπτυξιακή.

Το πολιτικό προσωπικό πάσχει από αφόρητο και αθεράπευτο τρα-λα-λα ψυχολογικό. Το λένε διπολικό. Πάντα υπέφερε από αυτό το σύνδρομο το σχιζοφρενικό. Ποτέ με καθαρότητα «Ναι» ή «Οχι» σε κάθε εμπόδιο σοβαρό. Πλην του Ιωάννη Μεταξά. Που όρθωσε ανάστημα στο ιταλικό φασισταριό. Πλην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που τα ’παιξε όλα για όλα και στο τέλος προδόθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Τον άνθρωπο που τώρα και παρασκηνιακά παριστάνει τη Σφίγγα σαν να λέει στους άλλους «μην ανησυχείτε, εγώ τους κρατάω όλους καλά και το μητσοτακέικο το έχω για πρωινό σε στυλ μακεδονικό».

Με αυτήν την τραμπάλα. Με αυτό το «ναι μεν, αλλά». Με αυτή την υποκρισία. Από τη μια στο συλλαλητήριο παρέα με τους Μακεδονομάχους. Από την άλλη πανέτοιμοι να τους «μαχαιρώσουν» επειδή έτσι επιτάσσει η κομματική γραμμή. Με αυτή τη θολή εικόνα. Αυτή τη ζαλάδα. Αυτή τη σκηνοθετημένη αμφισημία. Με αυτή την αγιάτρευτη διπολική παραλυσία. Οπου το «Οχι» για την επικοινωνία και την ψηφο-αλιεία. Και το «Ναι» για να κατευνάσουν τη συμμαχική ανησυχία. Τουτέστιν άπαντες, σχεδόν, οι πολιτικοί σε κωλοτούμπα μακεδονίτικη και μεγαλοπρεπή.

Το συμπέρασμα ο πλήρης εξευτελισμός του πολιτικού προσωπικού. Η ευτέλεια. Η υποκρισία. Η προσωπική ιδιοτέλεια. Η πατριδοκαπηλεία. Ολα αυτά και πολλά άλλα είναι τα σύνδρομα, οι αιτίες, η ουσία για την ελεύθερη πτώση αυτής της έρμης ελληνικής κοινωνίας
Ρε συ Πανούλη, Φραγκοφραγκούλη και Κωστάκη, αφού το παίζετε μάγκες, είστε να κάνουμε γιούρια στα Σκόπια με αρματολίτικα φυσεκλίκια;

Χίλιες φορές όλοι αυτοί οι διαδηλωσίες. Που δεν τους χαρίζω στον Μιχαλολιάκο. Χίλιες φορές μαζί τους και με τον φανατισμό τους παρά με όλους αυτούς του υποκριτές και φαρισαίους που παριστάνουν τους κωλοτούμπες Μακεδονομάχους!

ΣΧΟΛΙΑ (25)

νηρέας

@Ελληνας Εξωτερικού- Σου διέφυγε ότι αυτές οι πόλεις είχαν κάτι κοινό . Ιδια γλώσσα θεούς και μύθους . Λάθος πιστεύεις ότι εμείς πιστεύουμε διαφορετικά από τους ξένους -- Ζούμε στο 2018 υπάρχουν βιβλία σάιτ που μπορείς να μάθεις τα πάντα .

Έλληνας εξωτερικού

Εμ το θέμα είναι ότι δεν είχαν ακριβώς κοινή γλώσσα. Αυτό δεν είναι ικανοί (η δεν θέλουν) να καταλάβουν οι ελλαδιτες. Κοινή θρησκεία τι σημαίνει;Κοινή θρησκεία έχουμε σήμερα και εμείς με τους σλάβους. Όσο για τις παραδόσεις μας συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με αυτές των άλλων βαλκανίων.Ε,και;

νηρέας

Δεν είχαν κοινή γλώσσα ??Ο Γ Χατζιδάκις αλλά και άλλοι επιφανείς γλωσσολόγοι και ιστορικοί . Ελληνες και ξένοι απέδειξαν ότι η μακεδονική διάλεκτος ήταν ελληνική μάλιστα συγγενής με τη ΒΔ. Οι Μακεδόνες κλάδος της Δωρικής φυλής καθυπέταξαν θρακικά και ιλλυρικά φύλα ήταν φυσικό να δεχτούν κάποιες επιδράσεις . Βλεπ ιστορία Αδριανού ΜΑ Βλεπε Πελαγωνία Θ Καραζη Οι Σλάβοι έμαθαν να γράφουν στο Βυζάντιο . Μέχρι τότε ήταν κλεφτοκοτάδες oi βάρβαροι οι Ιλλύριοι Η ιστορία τους είναι για λύπηση Εσύ θέλεις το άσπρο μαύρο . . Αλβανός είσαι ?

κασσ

Τα ίδια με σένα λέγανε την εποχή του Μακεδονικού αγώνα κάποιοι στην Αθήνα τότε και ειρωνεύονταν, τον Δραγούμη, τον Κορομηλά ,ακόμη και τον Παύλο Μελά τον λέγανε τρελό, ότι του σάλεψε μετά τον καταστροφικό πόλεμο του 1897 με τους Τούρκους. Τότε τα συλλαλητήρια, όμως του λαού στην Αθήνα ώθησαν τα πράγματα, έτσι ώστε να συνεχιστή ο αγώνας στην Μακεδονία.

Αλέξανδρος

Anyway, δεν μπορείς να χαρίσεις κατι που δεν σου ανηκει και δεν εισαι μερος αυτου! ____Ασε το Μακεδονικο λοιπον, και γραψε κανενα τραγουδι, μιας και το γυρισες στην ομοιοκαταληξια!

strange bedfellows do not grow in vacuum

To διπολικό φαινόμενο δεν φύτρωσε στο κενό ; σωστά ; μήπως εκείνη η εξουσία η επιφορτισμένη με τον έλεγχο της εξουσίας... ενέδωσε στον ακατάμαχητο έρωτα... και έκτοτε αντί του υποτιθέμενου αποκαλυπτικού ρόλου της... τηρεί απόλυτη σιγή ιχθύος σε ότι αφορά όλα τα θεμελιώδη "άπλυτα" του κατεστημένου", ενώ παράλληλα Φλυαρεί ακατάπαυστα για τα πλέον ευτελή ; Ασφαλώς η καμπούρα των Άλλων είναι πάντα διακριτή, αυτό όμως εξ' ορισμού δεν τις καθιστά ως αποκλειστικές παρουσίες στον χώρο του δημόσιου βίου ;

Μπρρρυυττ

Κιριε Καρα(Δα)Νικα γραφετε:"Ρε συ Πανούλη, Φραγκοφραγκούλη και Κωστάκη, αφού το παίζετε μάγκες, είστε να κάνουμε γιούρια στα Σκόπια με αρματολίτικα φυσεκλίκια;"Αυτο ειναι Συριζαικη επιχειρηματολογια χωρις σκεψη. Δηλαδη εαν δεν γουσταρουν δεν υπαρχει ο διπλωματικος δρομος; Δεν μπορει να κανει εμπαργκο; Δεν μπορει να ασκησει βετο για την ενταξη στο ΝΑΤΟ; Γιατι πρεπει ντε και σωνει αμα δεν θελει να κανει πολεμο; Προσεξτε κυριε αρθρογραφε, που τα αρθρα σας αναπαραγουν τα nonpaper. Αυτα τα ψευδοδιληματα βασιζονται σε πολωτικη λογικη. Δεν ξερω εαν το εχετε καταλαβει εκει στη Κουμουνδουρου τι σημαινει αυτο. Εαν οχι ρωτηστε το Ζουραρι. Εν ολιγοις οποιος σπερνει ανεμους, θεριζει θυελλες, γκεγκε;

Stavros

Να τι γραφουν τουρκικες εφιμεριδες γαι τον Καμενο που πηγε να πλησιασει τα Ιμια "Following the warning, the Greek boat left Turkeys territorial waters without further incident, the ministry added." http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-warns-greek-minister-off-aegean-islets-126393 Οτι κερδισαμε με κολoφαρδια θα το χασουμε απο την βλακεια μας

Καμμένος...

...εγκέφαλος αρθρογραφεί.

Έλληνας εξωτερικού

Για τους ευρωπαίους εμείς είμαστε greeks και οι αρχαίοι μακεδόνες του Αλεξάνδρου macedonians.Παρότι οι γείτονες είναι σλάβοι και μιλάνε σλαβικα, κανένας έξω δεν κάνει αυτούς τους λεπτούς διαχωρισμούς που κάνουμε εμείς. Αυτοί 70 χρόνια macedonians τους ξέρουν και έτσι και θα μείνει Αν εμείς έχουμε το κόμπλεξ ότι κάποια εδάφη τα "φάγαμε"από σπόντα και τρέμουμε "μειονότητες" που αριθμούν πέντε και δέκα χιλιάδες άτομα, αυτό είναι άλλο θέμα. Πρέπει το θέμα να κλείσει το γρηγοροτερο δυνατό. Όσο ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, τόσο χειρότερο θα είναι για εμάς. Όμως, οι πολιτικοί μας δυστυχώς είναι για τα μπάζα. Όσο για τα γελοία υποκείμενα που τρέχουν στις διαδηλώσεις, κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει επιτέλους ότι για τους ξένους είναι παντελώς ακαταλαβιστικο το τι θέλουν. Να μην ξεχνάμε ότι πολλοί περισσότεροι διαδηλωναν για την ελληνικότητα της Κύπρου στις αρχές της δεκαετίας του 60, όμως αυτό δεν εμπόδισε τις μεγάλες (και "σύμμαχες") δυνάμεις να πασάρουν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.

anastasios

Οι Ευρωπαίοι και όλος ο υπόλοιπος κόσμος τους αρχαίους Μακεδόνες τους ξέρουν σαν αρχαία Ελληνική φυλή, όπως γνωρίζουν πως η Αθήνα και η Σπάρτη ήταν αντιμαχόμενες πλευρές αλλά ανήκαν στην ίδια φυλετική ομάδα. Περιμένω γελοίο υποκείμενο να επανέλθεις και να μας πεις για ποιο λόγο πρέπει να κλείσει το θέμα και τι κερδίζουμε εμείς αν δώσουμε όνομα, ιστορία και νομιμοποιήσουμε τους αλυτρωτισμούς τους. Δε θα πετάς αοριστίες εδώ πέρα υπανάπτυκτο σκουπίδι, ειδικά για ένα θέμα που δεν θα αγγίξει τα παιδιά σου εκεί που βρίσκεσαι στο μέλλον. Σταμάτα να ασχολείσαι με εμάς και κοίτα να ενσωματωθείς στην κοινωνία που ανήκεις, για μας έχεις τελειώσει και δεν μας συνδέει πλέον τίποτα

Έλληνας εξωτερικού

Δεν έχεις ιδέα για τίποτα και ότι ξέρεις τα έμαθες από τα παραμύθια της Πηνελόπης Δέλτα και τις διδασκαλίες των φασισταριων μας. Για τους ξένους οι αρχαίοι ελληνες είναι hellenes, οι αρχαίοι μακεδονες macedonians και εμείς είμαστε greeks. Αν αρχίσεις να τους εξηγείς αυτά που λες εσύ, θα σε περάσουν για τρελο για δέσιμο. Το θέμα έπρεπε να έχει κλείσει με την ονομασία Slavomacedonia. Τότε θα γινόταν σαφές σε όλο τον κόσμο ποια η διαφορά. Όμως εμείς έχουμε πάρα πολλούς ηλιθιους σαν εσένα που νομίζουν ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος. Το παράδειγμα του τι έγινε με την Κύπρο δε σου λέει τίποτα, ετσι;Αντε στο καβούκι σου και ετοιμάσου καλά για τα συλλαλητήρια σου.

Eξωτερικού Έλληνας

Άσε ρε φίλε και εγώ εξωτερικό μένω και λέω ότι αυτά που γράφεις δεν ισχύουν. Για όλους οι αρχαιοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Αύτους που αποκαλείς εσύ Μακεδόνες προέκυψαν πριν 25 χρόνια όταν ο Μητσοτάκης έβαλε το Μ στο FYROM. Πριν ήταν γιουκοσλαβο-βούλγαροι. Εκεί στο America ανοίξτε κανα βιβλίο και κόψτε το πολύ FOX

anastasios

Ποιος στα λέει αυτά και πως συνδέεις το Κυπριακό με το Σκοπιανό? Σε όλα τα ιστορικά βιβλία, επιστημονικά συνέδρια και παντού στο διαδίκτυο οι αρχαίοι Έλληνες είναι ancient Greeks. Αν γράψεις Hellenes θα σου βγάλει σαν ορισμό το Greeks, δεν υπάρχει πουθενά η χρήση Hellenes για τους αρχαίους Έλληνες. Τι ασυναρτησίες είναι αυτές που γράφεις? Πως θα κλείσει το θέμα με όνομα Slavomacedonia όταν δεν υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν το δέχονται οι Σκοπιανοί γιατί κάτι τέτοιο τελειώνει οριστικά τους αλυτρωτισμούς τους? Δε θα μιλάς εκ μέρος των Ελλήνων παρ' το χαμπάρι πως έχεις τελειώσει οριστικά, εγώ ζω στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και τα παιδιά μου, τα ανίψια μου και γενικά η νέα γενιά θα έχει το πρόβλημα και όχι τα νόθα σου. Άντε βλάχο πήγες εξωτερικό και μου έγινες και ειδικός

Έλληνας εξωτερικού

Οι αρχαίοι ελληνες αναφέρονται στα σχολεία των ξένων σαν ancient hellenes . Ο όρος ancient greeks υπάρχει μόνο στη διάλεκτο των ελληνων του εξωτερικού. Και φυσικά ισχύει για τους ελλαδιτες που ζουν στο κλουβί τους απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Όσο για τη σχέση κυπριακου και μακεδονικου είμαι σαφέστατος. Τότε οι ελληνες έκαναν συλλαλητήρια για την Κύπρο όπως τώρα κάνουν για το όνομα του FYROM. Τότε οι δυτικοί έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα συλλαλητήρια των ελληνων και πασαρισαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. Τώρα τι θα κάνουν; Θα φοβηθούνε τον κάθε hellenαρά anastasios που θα βγαίνει στους δρόμους με στολή των αποκρεω;Και ενταξει, εγώ μπορεί να είμαι βλάχος κύριε anastasios ,εσύ όμως κοιμάσαι όρθιος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Η δεν ξέρεις ότι το Greece είναι χώρα υπό επιτροπεια, δηλ.όχι ανεξάρτητη χώρα;Όσο για το Slavomacedonia, παρόλο που το απέρριψε κάποτε ο γελοίος ο Σαμαράς, πρέπει να το επαναφέρουμε άμεσα και να κλείσουμε το θέμα. Όλοι όμως το ξέχασαν, το έκαναν γαργάρα και διοργανώνουν χαζοσυλλαλητήρια .

νηρέας

Δωριείς τε και Μακεδνόν έθνος Ελλήνων Ηρόδοτος - Αυτό αναφέρουν και ξένοι σε βιβλία ( Φίλε διάβασε ιστορία )Μας κούφανες !

Ρε ανάρχα εξωτερικού

για πες μας εδώ που είμαστε σήμερα, τι έχουμε να χάσουμε εμείς και τι μπορεί να χάσουν αυτοί. Για σκούπισε τα χεράκια σου από τα πιάτα και σκέψου, αφού όπως λες τα έχουμε χάσει όλα, άρα τι έχουμε να φοβηθούμε;

Έλληνας εξωτερικού @στο Νηρεα

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέμε εμείς στα σχολεία μας και τι έγραψε ο Ηρόδοτος. Μόνο που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα σε πελασγους ,μινωιτες, ελληνες, δωριείς και μακεδόνες (παρόλο που οι μακεδόνες ήταν βόρειο δωρικο φύλλο ).

VG

Ρε κασμά, το πρόβλημα θα υπάρξει στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Ρε κασμά, θέλουν να το τελειώσουν το θέμα τώρα γιατί πιο βολικό, άβουλο πρωθυπουργό με βουλευτές πρόβατα δε πρόκειται να πετύχουν. Ρε κασμά, αν είχαμε πρόβλημα εμείς που τρέξαμε και θα τρέξουμε στα συλλαλητήρια, θα διαμαρτυρόμασταν και για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και για την Αθήνα στις Η.Π.Α. Αυτοί βλέπεις όμως, δε καίγονται για "σκλαβωμένους αδελφούς μακεδόνες" όπως μαθαίνουν στα παιδιά τους οι βόρειοι γείτονες. Ρε κασμά, αν δε πάρουν "ταυτότητα" το μόρφωμα έχει διαλυθεί. Και ρε Κασμά, επόμενοι στη σειρά είναι οι αλβανοί που θέλουν την Ήπειρο, οι Βούλγαροι που γλυκοκοιτούν την Αν.Μακεδονία και οι Τούρκοι που τους λείπει η Θράκη. Κατάλαβες ή μένεις σε ότι -ξαφνικά- μας "λένε" μμε-δημοσιογράφοι και παπαγαλάκια των 0,6;

Έλληνας εξωτερικού

Τα ίδια με σένα λέγανε οι βλαμμένοι που έγιναν αιτία για τη μικρασιατικη καταστροφή και την εισβολή στην Κύπρο. Α,ξέχασα! Σύμφωνα με σένα και τους όμοιους σου είμαστε η μεγάλη δύναμη, οι εκλεκτοί του Θεού που κάνουμε τους άλλους να τρέμουν. Ρε συ, το ξέρεις ότι για να αγοράσεις όπλα για την αμυνα της χώρας πρέπει πρώτα να στο επιτρέψουν οι Βρυξέλλες;Αυτό όμως δεν σας ενοχλεί, το όνομα του FYROM σας μάρανε. Και οι βούλγαροι που σας. ...απειλούν. Ε,άμα είστε τόσο άχρηστοι ας πάρουν όλοι.

Μιλάς εσύ για κωλοτούμπες χα..χα...χα...

Κωλοτούμπα μεγαλοπρεπή κάνεις εσύ τώρα στο τέλος. Μα δεν σε σώζει πια τίποτα. Κανείς δεν δραπετεύει από την μνήμη του τσίπ. Προχτές τσίριζες σαν άλλη κατάληξη στην ονομασία το "πόλεμος!" Περίμενε και θα δείς τώρα τι πάει να πεί "πόλεμος!"....

Stavros

Η Ελλαδα ειναι ενα κλουβι με μπαμπουινους. Οχι Μακεδονια αλλα ουτε Ελλινες αξιζουμε να λεγομαστε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία