Ο Άϊ-Βασίλης είναι λέρα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο Άϊ-Βασίλης είναι λέρα

Επανέρχομαι στην περίπτωση του «Αϊ»-Βασίλη. 

Με αφορμή καταγγελία της «γαλάζιας» παράταξης που λέει ότι υπάρχουν υποψίες ότι άφθονες σφαίρες By Vasilis Papadopoulos κατέληξαν στο οπλοστάσιο του ISIS. Από το 2014!
Ενα λοιπόν. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η κυβερνητική ευθύνη εκείνης της χρονιάς ήταν αποκλειστικής αρμοδιότητας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Αποκλείεται να κάνω λάθος!
Δύο λοιπόν. Προφανώς για να εξέρχονται τόσες ποσότητες σφαιρών, σημαίνει ότι ο «Αϊ»-Βασίλης διέθετε άκρες στα τελωνεία. Ακρες εντελώς «πατριωτικές»!

Τρία λοιπόν. Προφανώς αυτοί οι τελωνειακοί αξιωματούχοι βρίσκονταν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών!
Τέσσερα λοιπόν. Αφεντικό στο υπουργείο Οικονομικών εκείνης της εποχής, του 2014, ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της γαλαζοπράσινης συγκυβερνήσεως Αντωνίου Σαμαρά.
Κλείσιμο
Πέντε λοιπόν. Αν σε αυτό το περιστατικό αθροίσω και τον «μεσολαβητικό» ρόλο του «Αϊ»-Βασίλη Παπαδόπουλου, ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με τις 300.000 σφαίρες, τότε η εικόνα συμπληρώνεται και με αριστερό Αλέξη Τσίπρα.

Εξι λοιπόν. Πράγμα που σημαίνει το ένα χέρι, το δεξί, νίβει το άλλο, το αριστερό, και τα δύο μαζί νίβουν τον μεσάζοντα τον «Αϊ»-Βασίλη τον ευεργέτη και τον πατριώτη τον καλό! Να μην έχουμε παράπονο λοιπόν. Είτε ο ένας είτε ο άλλος ένα και το αυτό.
Εφτά λοιπόν. Ο «Αϊ»-Βασίλης δεν κάνει διακρίσεις. Οπως επίσης και όλα τα κυβερνητικά κόμματα. Το χρώμα του χρήματος είναι το ίδιο. Και προς την τσέπη τη δεξιά και προς το αριστερό πορτοφόλι. Χρήμα είναι αυτό. Δεν πά’ να σκοτώνει παιδιά, γυναίκες, γέρους και εν γένει αθώους. Χρήμα ζεστό, καυτό. Που δεν κοιτάει κομματικές παρατάξεις. Διότι, ως γνωστόν, το χρήμα δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει οφθαλμούς, δεν βλέπει, απλώς αγοράζει, εξαγοράζει και την πολεμική βιομηχανία ανεβάζει!

Οκτώ λοιπόν. Αμ από πού νομίζετε ότι οι κανίβαλοι του ISIS προμηθεύονται τόσα άρτια και σύγχρονα οπλικά συστήματα; Μα φυσικά από τους «Αϊ»-Βασίληδες του κόσμου. Κυρίως του Δυτικού. Ας πούμε των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ. Προφανώς όχι ευθέως. Δηλαδή από τις ΗΠΑ κατευθείαν στους τρομοκράτες. Αλλά διαμέσου, ας πούμε, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η οποία Τουρκία είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Και η Σαουδική Αραβία, η πλέον φανατική φονταμενταλιστική γεωγραφική κουκίδα και η πιο αγαπημένη, λατρεμένη σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και των ΗΠΑ.

Εννέα λοιπόν. Το συμπέρασμα παραπέμπει στο θεατρικό έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου». Δηλαδή Δυτικές χώρες της αστικής δημοκρατίας, ανάμεσά και εμείς, είτε με δεξιά είτε με αριστερή κυβέρνηση. Εμείς οι πολιτισμένοι Δυτικοί προμηθεύουμε στους κανίβαλους του ISIS όπλα και σφαίρες που στο τέλος θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εναντίον μουσουλμάνων Αράβων, αλλά και αθώων χριστιανών πολιτών Αγγλίας, Αμερικής, Γαλλίας, Βελγίου, Ισπανίας και φυσικά Γερμανίας.

Δέκα λοιπόν. Ποιος να πιστέψει τα κροκοδείλια δάκρυα που, με κάθε ευκαιρία, χύνουν οι κυβερνώντες του Δυτικού κόσμου; Ποιος να πιστέψει τα αριστερά, φιλάνθρωπα και αλτρουιστικά αισθήματα του Αλέξη Τσίπρα; Που παραλίγο να αποστείλει -και μάλιστα περιχαρής- ως οικονομικό θρίαμβο και απόδειξη του δικού του success story εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες για να θερίσουν ανήλικα πλάσματα της Υεμένης και μάλιστα με τη μεσολάβηση του «Αϊ»-Βασίλη Παπαδόπουλου;
Ποιος; Μα φυσικά τα κορόιδα, οι «τυφλοί» κομματικοί και τα «αναλφάβητα» χαϊβάνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ