danikas_dimitris

Aδικημένος ο Γιάννης Τραγάκης

Δημήτρης Δανίκας

Νεποτισμός, οικογενειοκρατία, κληρονομήματα και Τραγάκης. Γιάννης και  ο υιός Παναγιώτης. “Παιδί μου μοναδική, πολύτιμη   κληρονομιά μου το όνομά μου. 

Θα κάθεσαι, θα πληρώνεσαι,  θα αμολάς  τις  αμπελοφιλοσοφίες  σου, θα σε  χειροκροτούν και  θα  έχεις και μερικούς  σωματοφύλακες να σε προσέχουν και παρατρεχάμενους  τους λόγους σου να γράφουν. Και ποιος ξέρει; Μπορεί,  μπορεί λέω, κάτω από κρίσιμες  συνθήκες και αν  η τύχη είναι με το μέρος  σου, να γίνεις υπουργός και γιατί όχι και πρωθυπουργός. Αντε και με το καλό”

Αυτά περίπου έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου στους  αρσενικούς απογόνους  του. Που  φέρουν το όνομά του. Και πράγματι ο Γιώργος  έγινε αρχηγός. Και πράγματι   ψηφίστηκε. ως  αρχηγός, από την  συντριπτική πλειοψηφία των πράσινων  οπαδών. Και πράγματι έγινε πρωθυπουργός. Και πράγματι έφυγε  νύχτα-που λέει ο λόγος-από τον θώκο  τον  καλό!

Ποιος  φταίει;  Ο Τραγάκης; Ο (αείμνηστος) Μητσοτάκης; Ο επίσης αείμνηστος Καραμανλής; Ο Παπανδρέου; Ο Κεφαλογιάννης;  Ο Βαρβιτσιώτης; Ατελείωτη   η  σειρά  “τζακιών”, επιγόνων, κληρονόμων και   πολιτικών  οικογενειών!

Μα φυσικά ο  απλός λαός. Αυτός φταίει. Γιατί  αυτός τους  ψηφίζει. Αυτός τους χειροκροτεί. Αυτός  τρέχει από  πίσω τους. Αυτός τους ξαναψηφίζει.  Αυτός τους νοσταλγεί Ακόμα και τώρα, που λέει  ο λόγος,   δεκάδες  χιλιάδες Καραμανλικοί,  νοσταλγούν  τον Κώστα junior που επί των ημερών του, διπλασιάστηκε σχεδόν, το  χρέος της  χώρας. Και  κοντά  μ αυτόν  τον διπλασιασμό  διορίστηκαν  χιλιάδες  συμβασιούχοι  ως μονιμάδες στο  Δημόσιο!

Ωραία λοιπόν  έξω ο Παναγιώτης Τραγάκης. Εμ τότε έξω και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η λογική της κομματικής «εξορίας»  του υιού Τραγάκη πρέπει να ισχύσει   και στην περίπτωση της Ολγας  Κεφαλογιάννη, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και  δεν ξέρω κι εγώ  σε πόσους  άλλους!  Δηλαδή τι; Το κριτήριο εναντίον νεποτισμού και  οικογενειοκρατίας λειτουργεί α λα καρτ; 

Δεν  βολεύει να  φύγει ο  Κυριάκος. Δεν βολεύει να  φύγει η Ολγα. Δεν βολεύει να φύγει ο Μιλτιάδης. Ολοι  αυτοί  οι επίγονοι έχουν κατοχυρώσει  την θέση  τους, και έχουν καπαρώσει το  στασίδι τους. Α  δεν παίζω!

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Η κληρομικότητα και ο  νεποτισμός  διασχίζει πλήθος ευυπόληπτων και  αξιοσέβαστων   οικογενειών.  Ας πούμε Πανεπιστημακών  δασκάλων. Ας πούμε διεθυντικών  στελεχών. Ας πούμε «επώνυμων» ιατρών.  Ας πούμε δικηγόρων γνωστών. Και ας πούμε  επιχειρηματιών. Από  τον παππού στον πατέρα από τον πατέρα στον γιο, από τον γιο στον  εγγονό και  πάει λέγοντας

Η  ελληνική οικογένεια είναι   ο πυρήνας, ο κρίκος,  η ασπίδα προστασίας.  Κάθε  ψηφοφόρος, λάτρης αυτού του «πυρήνα» και αυτής της παράδοσης, αναγνωρίζει στον υποψήφιο πολιτικό, που προέρχεται από  μεγάλη   οικογένεια,  τον εαυτό  του,  τις συνήθειές  του, το παρελθόν και το μέλλον  του. Μ αυτή την πολιτική οικογένεια πορεύτηκε μέχρι τώρα. Αυτή η πολιτική οικογένεια είναι το  ρουσφέτι του,  η προστασία του.

Επομένως  η ελληνική κοινωνία αποδέχεται,  συναινεί,   ψηφίζει και  χειροκροτεί  τους απογόνους Καραμνλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου,  Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη. Εμείς, τους θέλουμε. Εμείς το πρόβλημα. Εμείς και η λύση του προβλήματος. Ο θρίαμβος της οικογενειοκρατίας   είναι και θρίαμβος βαθιάς καθυστέρησης.  Γι αυτό είναι μεγάλος αδικημένος και πικραμένος  ο Γιάννης Τραγάκης. 

Δεν  υπηρέτησα, σου λέει,  το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια;  Δεν πρόσφερα τα πάντα; Δεν  ακολούθησα  πιστά την κομματική γραμμή; Τότε γιατί έξω ο γιος μου; Γιατί να  την πληρώσει ο Παναγιώτης μου; Επειδή ο Κυριάκος βρήκε ευκαιρία να   βγάλει από πάνω του την ρετσινιά του Νεποτισμού; Επειδή ο  γιος μου είναι μικρότερος και δεν πρόλαβε, όπως ο Μιλτιάδης, να καπαρώσει την θέση  του νωρίς; Μεγάλη  πίκρα, μεγάλη αδικία, μικρή πολιτική, μικροί πολιτική, καθυστερημένη, Ελλάδα τριτοκοσμική!

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ιρμα

Στη δημοσιογραφία υπάρχει νεποτισμός ;

πετρος

το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε από τις λίστες τον γιο του κ. Τραγάκη, είναι ελπιδοφόρο, αφενός, επειδή ο πατέρας Τραγάκης από μόνος του πρότεινε το γιο του για υποψήφιο βουλευτή, και αφετέρου γιατί αυτή η ιστορία πρέπει να πάρει τέλος. Δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να βάζει το σόϊ του σε οποιαδήποτε θέση (ακόμη και στη θέση υπαλλήλου της Βουλής). Αυτό συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου, στην Ελλάδα παράγινε το κακό και ΣΕ ΟΛΑ τα κόμματα (ο πατέρας Παπάς και ο γιός και όλη η οικογενειοκρατία του συριζα), αναφέρω επίσης ότι και ο Μητσοτάκης, ο Γιώργος, η Φωφη, ο Καραμανλής κλπ, είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών. Είναι ΧΡΗΣΙΜΕΣ οι πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα γιατί γνωρίζουν και έχουν πολιτική εμπειρία, (ο αλέξης που δεν είναι γόνος κυβερνάει όπως του έρχεται στο κεφάλι και ταχει κάνει λίμπα), όμως δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να βάζει τον γιό του. ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει.

ποντικι

Αυτοί θα τα βολεψει τα παιδιά τους είτε στην πολιτική είτε κάπου αλλού άλλοιμονο από τα ελληνόπουλα που τα περισσότερα διαθέτουν δυνατά πτυχία μεταπτυχιακά κλπ κείναι και θα παραμείνουν ανεργα!!

aporias

γιατί κ. Δανίκα είστε άδικος; πότε γράψατε για τον πατέρα Παππά; αλλά για πείτε μου; ποιος είναι πρωθυπουργός στον Καναδά; το όνομα Μπους το έχετε ακούσει; το Κλίντον; αλλά μόλις γίνει κάτι στη "δεξιά" είναι και γίνεται στραβό. από την "άλλη μεριά" όλα καλά; επειδή δεν είναι παντρεμένοι και είναι "σύντροφοι" δεν μετράει;

Μαθιός

Ο κύριος Τραγάκης πρακτικά δεν εξέφρασε τίποτα άλλο από αυτό που συνηθίζεται στο κόμμα του και εκφράζει κι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Γιατί δεν κλήθηκε ο πατέρας Τραγάκης από τα όργανα του κόμματος για να λογοδοτήσει; Και εδώ μπαίνει ένα πιο σοβαρό θέμα που είναι θέμα Δημοκρατίας. Αποκαλύπτεται, είτε με τις δηλώσεις Τραγάκη είτε με την απόφαση Μητσοτάκη κατά Τραγάκη, πως η ΝΔ, ελάχιστη σχέση έχει με δημοκρατικές διαδικασίες που οδηγούν σε αποφάσεις...

Lykow

Τι δημοκρατικότερη διαδικασία υπάρχει από το να διώχνεις κάθε μη δημοκρατικό? Έλεος πια, να πάνε να γ.. όλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί.. Μπράβο στη ΝΔ που αντέδρασε και έκλασε τον απατεώνα που τόλμησε να χαρίσει το κοπάδι του στο γιό του. Αυτό το είδα για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!

Σύντροφοι, συντρόφισσες και συγγενείς

H σύντροφος του Βίτσα Γ.Γ στο Υπουργείο Υποδομών ( Πέρκα ) , η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στο ΕΚΔΔ ( Καμτσίδου ) , ο σύντροφος της Αχτσιόγλου ερευνητής , ο σύντροφος του πρωθυπουργού στρατηγικός σχεδιαστής καριέρας χολέρας, ο αδελφός της Δούρου και η σύντροφος του στο Πολιτισμό, η οικογένεια του ράπερ νεολαίου ,μέχρι συγγένειας τρίτου βαθμού , στο δημόσιο, η σύντροφος του πρωθυπουργού θέση λέκτορα (Μπαζιάνα ) , ο πατήρ Παππάς ΟΑΣΘ και άλλα ων Ουκ Εστι αριθμός έγιναν ολοφάνερα. Εκεί διαφέρουμε από τους άλλους. Ακόμα και στο νεποτισμό και την οικογενειοκρατία έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, δεν κρυβόμαστε. Ποιος Τραγακης; Ραντεβού στα γουναράδικα και στις κάλπες. Είμαστε η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης και της Υφηλίου. Ολοφάνερα μας αντέγραψαν οι Μακρόν και Τραμπ με ανάλογους διορισμούς συντρόφων και οικογενειών αντίστοιχα.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ Ο Λ Ο Ι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ??

Υπάρχουν, εντυπωσιακές, ΜΕΛΕΤΕΣ για τις ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ", οι οποίες εξηγούν, με πειστικότατο τρόπο, τους λόγους ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ !!! Ενώ, στατιστικά, θα έπρεπε να υπάρχουν και ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, το εντυπωσιακό είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ !! ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ !!

Αηδιασμένος

Επομένως η ελληνική κοινωνία αποδέχεται, συναινεί, ψηφίζει και χειροκροτεί τους απογόνους Καραμνλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη. Λάθος κ. Δανίκα, η Ελληνική κοινωνία θα αποδέχεται αυτούς που έχουν το ηθικό πλεονέκτημα, δηλαδή τους απογόνους Καρανίκα, Λουρουμπλή, Πιάσε το Λεβιέ και τους προγόνους φυσικά του Νίκου Παππά κ.λ.π.

ξαναμενος

καλος ο τραγακης αλλα οπως τοπε προκαταλαβε ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία