danikas_dimitris

Άλλο κούτσα αλλο βούρτσα

Δημήτρης Δανίκας

Προφανώς μας πείραξε  η ζέστη.

Προφανώς οι  φωτιές μας έκαψαν  κάθε ίχνος  νιονιού. Προφανώς «μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί  η δεξιά  σου». Και  προφανώς μπερδέψαμε  την ...κούτσα με την βούρτσα!

Οτι, μα ότι  πιάνουμε σ αυτή  την Σαρρωκώσταινα το μαγαρίζουμε και μετά το κάνουμε σαλάτα. Η σχέση του  «κοντορεβυθούλη» Τσίπρα με τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς,  επονομαζόμενο «Στάλιν», είναι αντίστοιχη και ανάλογη με την σχέση που  έχω  εγώ με  τον Μακιαβέλι!

Και  για την αποκατάσταση  της ιστορικής ακρίβειας, δύο πράγματα έχω να πω. Οτι  ο Στάλιν είναι ένας  εκ των σπουδαιότερων, ακαταπόνητων  και ανάλγητων μακελάρηδων στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Επομένως  εσαεί  καταδικασμένος στην  συνείδηση  της ανθρωπότητας. Και δεύτερο,  ότι η πλάστιγα  του Δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και η συντριβή του θηριώδους και αχόρταγου κανίβαλου Αδόλφου Χίτλερ, άρχισε να γέρνει υπέρ των  Συμμάχων  μετά την πανωλεθρία των  γερμανικών  στρατευμάτων στο Στάλινγκραντ,  σε μια από τις πιο  δολοφονικές, ανελέητες μάχες στην ιστορία  της ανθρωπότητας! 

Πιο αναλυτικά.  Και με την προτροπή αλλά και συμβουλή  να ρίξετε μια  ματιά  στην «Μικρή ιστορία  της Ρώσικης επανάστασης»  του Βρετανού  Εντουαρντ Χάλετ Καρ (1892-1982). Που θεωρείται  ο  πιο  αξιόπιστος, αντικειμενικός και σχολαστικός ερευνητής  της  Ρωσικής Ιστορίας του εικοστού αιώνα. Που έγραψε  εννιά  τόμους, εξαντλητικής εξιστόρησης  για τα πρώτα  χρόνια  της Ρωσικής επανάστασης. Που υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών στο Trinity College του Κέιμπριτζ. Και που  διετέλεσε, επί σειρά ετών,  ανώτερος αξιωματούχος στο   Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών!

Ενα λοιπόν.  Ο Στάλιν, μέσα στη μανία του να κατοχυρώσει την εξουσία  του, «εξαφάνισε»,  ανάμεσα σε  εκατομμύρια άλλους,  ολόκληρη  την επαναστατική ομάδα του Λένιν.  Μοναδικό πλάσμα που δεν τόλμησε να αγγίξει ήταν  η Ναντέζντα Κρούπσκαγια, η  χήρα του Λένιν. Προφανώς  δεν πρόλαβε να  την  «εξαφανίσει» και   για ένα απλό λόγο. Πέθανε  το 1924, πριν από  την εγκαθίδρυση της απόλυτης  δικτατορίας  του Στάλιν!

Δύο  λοιπόν. Οταν ο  Στάλιν  εγκαταστάθηκε  στην  εξουσία,  η  τεράστια αυτή  χώρα  βρισκόταν «εκατόν πενήντα χρόνια πίσω από την προηγμένη Δύση» (η  διαπίστωση είναι   δική  του)

Τρία  λοιπόν. Η  μετακίνηση της καθυστερημένης, Μεσαιωνικής,  τριτοκοσμικής Ρωσίας προς  τον εικοστό αιώνα,  συντελέστηκε  με δύο  βίαιες, αιματηρές, εφόδους. Η πρώτη με την «βίαιη κολεκτιβοποίηση» όπου εκατοντάδες χιλιάδες  αγρότες εκτοπίστηκαν,  βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν. Και η δεύτερη με την βίαιη εκβιομηχάνιση. Στην οποία, μάλιστα, βοήθησαν εκατοντάδες μηχανικοί και τεχνικοί από τις ΗΠΑ. Οσο  κι  αν αυτό  ακούγεται  εξωφρενικό. Το  αποτέλεσμα αυτής της βίαιης εκβιομηχάνισης   είνα πιστοποιημένο από τρία 
«γεγονότα». Οτι κάπου  στο τέλος της δεκαετίας του τριάντα  οι  ρυθμοί ανάπτυξης  είχαν  ξεπεράσει ακόμα κι αυτούς των  ΗΠΑ. Οτι η Ρωσική πολεμική  βιομηχανία θωράκισε  την  χώρα. Και  ότι  η ΕΣΣΔ εξασφάλισε μια  σχετική αυτάρκεια στο πεδίο  της βαριάς  βιομηχανίας!

Τέσσερα  λοιπόν. Ομως παρά  τις μαζικές εκτοπίσεις, τους συστηματικούς  βασανισμούς και τις  μαζικές εκτελέσεις, με  συνοπτικές διαδικασίες,  ουδεμία σχέση το Σταλινικό  φαινομένο με τον Χιτλερισμό. Για  πολλούς λόγους. Ενας εξ αυτών είναι  το   επίσης πιστοποιημένο γεγονός ότι οι  Χιτλερικοί εξόντωσαν με  απίστευτη  βαρβαρότητα κάθε  ανθρώπινο,  ζωντανό «στοιχείο»  που έβρισκαν μπροστά τους. Οτι σφράγιζαν στις εκκλησίες  γέρους και  γυναικόπαιδα και στην  συνέχεια  τους έκαιγαν  ζωντανούς. Οτι στην  υποχώρησή τους κατέστρεψαν, με πρωτοφανή μανία, κάθε  υποδομή που έβρισκαν μπροστά τους. Και ότι  22  εκατομμυρία οι νεκροί  σοβιετικοί από την λαίλαπα  της ακόρεστης  γερμανικής «μηχανής».  Που σημαίνει ότι περίπου  τα μισά θύματα   του Β  Παγκοσμίου πολέμου ήταν   Ρώσοι και «λοιποί»  σοβιετικοί!

Με  ένα  λόγο και οι  δύο αντίπαλοι  έχουν  από την πλευρά τους δίκιο. Η  κυβέρνηση έπρεπε να καταδικάσει  τις σταλινικές θηριωδίες.  Αλλά και η αντιπολίτευση έπρεπε να μην  φλερτάρει τόσο ανερυθρίαστα με την  ακροδεξιά  προπαγάνδα η οποία βολεύεται να ταυτίζει τον  Σταλινισμό με τον Χίτλερ!

ΣΧΟΛΙΑ (26)

tassos

Κύριε Δανίκα καλό χειμώνα νά έχουμε ,άλλά πάλι μας τά γράφεις μισά.Τό 1930 μέ τήν μεγάλη ύφεση στήν Αμερική, οι βιομήχανοι αποφάσισαν νά στήσουν στήν Ρωσία τού Στάλιν μέ προτροπή του βεβαίως ,εργοστάσια παντός τύπου καί μεγέθους γιά τήν εκβιομηχανοποίηση πού ώς τότε ήταν σέ άγνωστη στήν χώρα αυτή.Γιά νά λειτουργήσουν αυτά τά εργοστάσιο χρειαζόταν έμπειρο προσωπικό ,επιστήμονες ,τεχνικοί, καί εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό πού έλειπε στήν χώρα.Μέ αγγελίες σέ αμερικάνικες έφημερίδες ζητούσε ή Ρωσία αυτό τό προσωπικό νά πάει νά δουλεψει έκει ,στήν χώρα πού δέν ύπήρχε πλέον ή έκμετάλευση τού έργάτη από τούς καπιταλιστές .Χιλιάδες άτομα ειδικευμένα καί άπλοί έργάτες πήγαν εκει.Αποτέλεσμα .Μόλις έφθασαν τούς κατέσχεσαν τά διαβατήρια καί σέ βάθος χρόνων χάθηκαν όλοι στά Γκουλάκ στά βάθη τής Σιβηρίας.Πιστευω ότι πρέπει νά διαβάσεις τό έργο τού Τίμ Τζουλιάδη ,έκδόσειςΠατάκη μέ τίτλο ,ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟΙ .Κάποιος μέ κοινόν νού καί όχι ,μέ κόκκινες παρωπίδες , θά καταλάβει πολλά γιά αυτήν τήν δηλητηριώδη θεωρία τού κομμουνισμού.Ευχομαι καλό χειμώνα.

Ουτε κουβέντα..

για τον εμφύλιο στην χώρα μας που έκαναν οι κομμουνιστοσυμορίτες και προσπαθούν να τον αναβιώσουν οι συνιστώσες του αλέκση. Απλά συζητάμε τις διαφορές και ομοιότητες μεταξύ δύο φασισμών που συντάραξαν την Ευρώπη τον 20ό αιώνα. Αν μας διώξουν απο την Ευρώπη θα ξαναφαγωθούμε μεταξύ μας - για πες μας πως κ. Δανίκα μας. Η αυτά δεν τα αγγίζουμε.

Μή τους ακούς

Οσοι τον ψηφήσαν τους αρεσει η βουρτσα, οι υπολοιποι πάνε κουτσα-κουτσα

EΠΕ

Μπράβο κκ Δανίκα. Μπήκατε στη νέα περίοδο δυνατά. Εξαιρετικό προπαγανδιστικό άρθρο. Στον αληθινό κόσμο however το θέμα της συνάντησης είναι τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Όχι τα εγκλήματα τους σε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό, ούτε σε σχέση με τους Ναπολεόντιους Πολέμους ούτε με αυτά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και ποιός κερδίζει. Ούτε ο ρόλος της ΕΣΣΔ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η σύγκριση προέκυψε στην ελλάδα μέσα στο πλαίσιο προσπάθειας να βρεθούν επιχειρήματα για τη μή συμμετοχή της Ελλάδας στη σύνοδο και είναι άσχετα με το θέμα της συνόδου. Είναι φυσικά σχετικά για τους ιδεοληπτικούς έλληνες και τους πατρόνους τους. Τί να πώ! Ελπίζω να αναγνωρίσει τον αγώνα σας ο "Αλέκσης", να σας καλέσει στο Μαξίμου για κάποιου είδους διάκριση κι άν είστε τυχερός ίσως και να σφύξετε περίφανος το χέρι του Καρανίκα. Τον αγώνα θόλωσης υδάτων τον δίνετε δυνατά. Άξιος

κωστας

Ας θεσω λοιπον και εγω δυο ερωτησεις για τον διαχωρισμο βουρτσας και πινελου: 1. Ειναι ο κομμουνισμος δημοκρατικο πολιτευμα; (Επειδη απο το 80 οι Κνιτες ελεγαν για τις "δημοκρατικες δυναμεις" που εξαιρουσαν την ΝΔ.) Καταχωρουμε τους Κιμ Γιονγκ, Καστρο, Τζαβεζ, Μαδουρο στους δημοκρατες; 2. Το παλιο ρητο λεει οτι η εξουσια διαφθειρει και η απολυτη εξουσια διαφθειρει απολυτα. Οταν λοιπον τα απολυταρχικα καθεστωτα αναζητουν την απολυτη εξουσια, γιατι μας εντυπωσιαζει οτι μιλαμε απλα για δυο ειδων βουρτσες. Που στο τελος θα καταληξουν να χρησιμοποιηθουν για την εφαρμογη της απολυτης εξουσιας απο απολυτα διεφθαρμενους. Και ολοι καταληγουν στον ιδιο παρονομαστη. Και δυο υποσημειωσεις: 1. Ποιος εντυπωσιαζεται απο το γεγονος οτι ο Τσιπρας συστηματικα και απο την αρχη επιδιωκει την χειραγωγηση ολων των εξουσιων, μαζι και των ΜΜΕ; 2. Μπορει στο Σταλινγραντ ο Ρωσικος στρατος να εκανε την μεγαλη του νικη (Φεβ 43), αλλα πολυ μετα αφου η Αμερικη μπηκε στον πολεμο (Δεκ 41) και η βοηθεια ερρεε αφειδως. Η καταρρευση του Αξονα δεν ειναι εργο των Ρωσων και μονο αλλα ερχεται σε ολα τα μετωπα, Β. Αφρικη, Σικελια, Γκουανταλκαναλ, και με τον ταυτοχρονο βομβαρδισμο των Γερμανικων εργοστασιων. (Καλες οι ρωσικες ταινιες για τον Β'ΠΠ κ. Δανικα, αλλα μονο για ντοκυμανταιρ δεν κανουν...)

@

Άν δεν είχαμε καθυστερήσει τους Γερμανούς στη Κρήτη το 43-44 ο δεύτερος παγκόσμιος θα καθυστερούσε πολύ να τελειώσει

pik

Ότι νά ναι.. άνοιξε και ένα βιβλίο.. καλό κάνει

@@

Μαχη της Κρητης: 20 Μαιου - 1 Ιουνιου του 1941, φυσικα. Δεν ξερω για ποση καθυστερηση σου κανει. Βεβαια, ο Χιτλερ εχασε δυο μηνες συνολικα στην Ελλαδα, για κατι που ο Μουσολινι θα επρεπε να εχει καθαρισει. Και θα εχανε πολυ περισσοτερο χωρις τα στρατηγικα λαθη των Αγγλων στην Κρητη. Το ενα αδιαμφισβητητο γεγονος ομως ηταν οτι λογω των απωλειων, ο Χιτλερ δεν ξαναχρησιμοποιησε τους αλεξιπτωτιστες.

Fani/Νιφα

Σε ο,τι με αφορά ενα ξερω: κατάφερε ο κοντός νους, Κοντονής να βάλει φωτιά στους πολίτες. Εμφύλιος ξανα. Σφάζονται φίλοι , συγγενείς ,καθυβρίζονται για το ποιος έσφαξε περισσότερους. Οσο για τους Εσθονούς μας βοηθούν οικονομικά στο πλαίσιο της Ε.Ε.οι Εσθονοί τις δικές μας συντάξεις μόνο στον ύπνο τους τις βλέπουνε ειναι καλοί λοιπον στο δουναι. Κόκκινος φασισμός ,μαύρος φασισμός έχουν ως κοινό παρονομαστή τον φασισμό.απλα πράγματα .αντε μπραβο .ηρεμηστε ολοι σας.

@

Φάε ενα μέτρο χταπόδι καλυτερα

Γιώργος

άσε τις νουθεσίες, ρε μπάρμπα...

Ξύπνα τέλος πάντων

Πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται σ' αυτή τη χώρα. Ότι "κούτσα - κούτσα μας πλακώσανε στη βούρτσα". Αν το καταλάβεις αυτό, τότε με ελαφριά τη καρδία θα πετάξεις και τις κούτσες και τις βούρτσες στα ανακυκλώσιμα. Και αν δεν ανακυκλώνονται, τότε κάψτα βάζοντας ειδικό φίλτρο στην καμινάδα.

Γιώργος

Κύριε Δανίκα, το που πατάς σε δυο βάρκες δεν είναι ιστορία. ακροβατισμός είναι και άσκηση ισορροπίας. Το μούλιασμα δεν θα το γλιτώσεις...

οκτωμιση

Να τα λες ολα Δημητρη...δεν πηραν μονο τα μυστικα της βιομηχανιας απ τους αμερικανους οι μπολσεβικοι...πηραν κι απ τους ελληνες τα μυστικα παραγωγης της φέτας , μαζι με τα φωτα του πολιτισμου βεβαιως

Γιατί να ψάχνεσαι;

Κομμουνισμό έχουμε στη χώρα απο ανέκαθεν. Τελευταία μας προέκυψε και ο Αλέξης. Τί να τον κάνουμε τον ναζισμο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία