Γαβ γαβ γαβ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Γαβ γαβ γαβ

Καουμπόης ο Τσίπρας. Καβάλα  στα κύματα του Αιγαίου ο Τσίπρας. Υπερ-πατριώτης ο Τσίπρας. Με τις πλάτες των συμμάχων παριστάνει τον καμπόσο  ο Τσίπρας!

Ο  τυχοδιωκτισμός  δεν έχει  ούτε αρχή ούτε  τέλος. Χειρότερος και πιο επικίνδυνος   ο «αριστερός»  υπερ-πατριωτισμός!

Φυσικά αναφέρομαι  στις  χτεσινές πατριωτικές κορώνες  του Τσίπρα.  Φυσικά αναφέρομαι  στα «γαβγίσματα του σκύλου» και  Τούρκου υπουργού  Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φυσικά αναφέρομαι  στο γεωτρύπανο της  Γαλλο-Ιταλικής κοινοπραξίας, στο οικόπεδο  11  της Κυπριακής ΑΟΖ. Και  φυσικά αναφέρομαι στην όξυνση των  σχέσεων  Ελλάδας-Τουρκίας!

Με αφορμή  αυτό  το  επεισόδιο,  το οποίο  φοβούμαι,  και μακάρι να πέσω έξω,  θα αποδειχτεί απλώς ως πρελούδιο  σεισμικών  δονήσεων σ αυτή  την καυτή περιοχή, θυμήθηκα   την εξίσου  «άκαμπτη»  στάση του Κώστα  Σημίτη του παραλίγο θερμού επεισοδίου  στα Ιμια!

Κλείσιμο
Οταν  λοιπόν  εκείνη  την εφιαλτική  νύχτα  ο  πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ήταν έτοιμος να πατήσει  το «κουμπί» και η σπίθα  να μετατρέψει   το Αιγαίο   σε κόλαση, ρώτησε το αφεντικό των Ενόπλων  Δυνάμεων, να  του πει την γνώμη του. Και ο αρχηγός   την ύστατη  στιγμή  του ανακοίνωσε  ότι (περίπου) η αριθμητική υπεροχή των  Τούρκων   θα  καταλήξει  σε ελληνική πανωλεθρία. Τι να κάνει  ο «διαχειριστής»  της  ελληνικής «πολυκατοικίας»;  Εβαλε  τη  ουρά  κάτω από τα σκέλια, επικοινώνησε με τον πλανητάρχη, και  την επομένη στη Βουλή  είπε  εκείνο το βροντώδες «Thank  you» προς  τους Αμερικανούς!

Ο υπερ-πατριωτισμός του Αλέξη Τσίπρα βασίζεται  σε μια «στιγμιαία  συγκυρία». Πρώτα ο  παράλογος και υπεροπτικός δεσποτισμός του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεύτερο η  διαφαινόμενη απομόνωση της Τουρκίας.  Και  τρίτο οι «πλάτες»   των ΗΠΑ και του Ισραήλ!

Προφανώς η ελληνική κυβέρνηση έχει  εισπράξει ένα καθαρό  Οκ από  την Ουάσινγκτον. Προφανώς οι  πολυεθνικές   πετρελαικές είναι θωρακισμένες από  αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Και προφανώς αυτή  η  επίδειξη  πυγμής, με  «λαγούς» Ελλάδα και Κύπρο, στοχεύει  όχι  μόνο  στην εξόρυξη  πετρελαίου και  φυσικού αερίου, αλλά και σε μια πλάγια προειδοποιητική  βολή εναντίον  του Σουλτάνου!

Ελλάδα, Κύπρος όμηροι  στα κέφια, τα συμφέροντα τις επιδιώξεις των  Αμερικανών. Σήμερα  παιδιά ήμαστε μαζί σας.  Αύριο, ποιος ξέρει, μπορεί να το παίξουμε και ουδέτεροι παρατηρητές, Πράγμα που είχε  συμβεί πολλές φορές,  με κυριότερη  και  χειρότερη  εκείνη  το 1922 της   Μικρασιατικής καταστροφής!

Επομένως  όλες αυτές οι  συμμαχίες είναι προσωρινές και συγκυριακές. Επομένως  «φύλαγε τα   ρούχα σου για να χεις τα μισά». Και επομένως  τέτοιου είδους συμμαχίες μοιάζουν με τις ελληνικές, καιρικές,  συνθήκες. Από  τον καύσωνα  στο φθινόπωρο και από τον φθινόπωρο στον καύσωνα!

Και κάτι ακόμα. Τα εθνικοπατριωτικά   γαβγίσματα του Τσίπρα  απευθύνονται,  κυρίως,  προς  το εσωτερικό ακροατήριο. Τα γαβγίσματα  του Τσίπρα λειτουργούν, εξόχως,  προς αποπροσανατολισμό,  εκτροχιασμό (από την φτωχοποίηση) και προς άγρα  ψήφων μέρους των υπερ-πατριωτών. Και τα  γαβγίσματα του Τσίπρα, που κολακεύουν  τον τραυματισμένο   εθνικό μας  φιλότιμο, μπορεί αύριο να  τα πληρώσουμε  ακριβά. Με απλά λόγια όπως συμβαίνει με τα   εθνικοπατριωτικά   γαβγίσματα του Ερντογάν,  προς εσωτερική  χρήση, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Τσίπρα. Γύρισε ο  τουρικός τέντζερης και  βρήκε το ελληνικό  καπάκι Γαβ,  γαβ,  γαβ!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK