danikas_dimitris

Τενεκές ξεγάνωτος

Δημήτρης Δανίκας

Με τέτοιους  φίλους  τι  τους  θέλεις τους  εχθρούς!

Ολοφάνερες οι προθέσεις του  Βαρουφάκη. Φυσικά  να εκδικηθεί   τον  άνθρωπο  που  του  εκχώρησε τέτοιες  εξουσίες που  ούτε στο όνειρό του  είχε δει.  Φυσικά να  ταρακουνήσει   το  κυβερνητικό  κόμμα και  να «μαχαιρώσει»  τους πρώην  συντρόφους  του.  Φυσικά   για να   αποενοχοποιηθεί. Και  φυσικά  για να  ξαναβρεθεί στην «πρώτη  σελίδα»  της  δημοσιότητας

Και εκδικητής και «μαχαιροβγάλτης» και αθώος και νάρκισσος. Ολα μαζί. Να χαρώ εγώ   «πατριωτική» στρατηγική

Μα γιατί αγαπητέ Γιάνη, αφού τόσο σε κόφτει  η αλήθεια,  γιατί   δεν τα είπες από την πρώτη  στιγμή;  Ε; Γιατί; Και  γιατί, με δική  σου ευθύνη, επέλεξες και προχώρησες σε ατέρμονες  διαπραγματεύσεις   που  στο τέλος κατέληξαν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια σε βάρος του Ελληνικού λαού ;  Και  γιατί,  αφού  υποτίθεται ότι  είσαι τόσο  σπουδαίος  στα οικονομικά,  δεν  είχες αντιληφθεί ότι  οι εκβιασμοί και οι απειλές  δεν επρόκειτο να κάμψουν τους δανειστές; 

Μα αν  δεν ήξερες  ότι ένα   υποτιθέμενο Grexit δεν θα προκαλούσε   σεισμό  στις ευρωπαικές  αγορές, αντιθέτως μάλιστα   το μόνο  που θα κατάφερνε ήταν να ανοίξει  μια  τρύπα στο νερό,  ε τότε όχι  ακατάλληλος αλλά  εντελώς άσχετος.   Υπουργός  καφενείου, πρέφας, ταβέρνας μπορεί.  Της Οικονομίας μόνο ως  καραφαρσάρα ελληνικής  παραγωγής!

Ισως  ποτέ  άλλοτε στην  σύγχρονη ιστορία αυτού του   κατακαημένου τόπου, δεν  είχε εμφανιστεί και  υπουργοποιηθεί κάποιος  τόσο επηρμένος κα ταυτόχρονα τόσο άδειος, ασήμαντος και   καταστροφικός.  Στη γειτονιά μου το λένε «τενεκές  ξεγάνωτος»!

Ο Βαρουφάκης μέσα σε διάστημα έξι μόλις μηνών  ισοπέδωσε τόσα πολλά που καμία άλλη ανθρώπινη «μπουλντόζα»  δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν.  Και ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, αλλά ούτε στο μέλλον, ένα σόου  δεν στοίχησε   τόσα  δισεκατομμύρια όσα  μας κόστισαν το αλλαζονικό ύφος, η  ακατάσχετη  μπουρδολογία και ένα   σακάκι  του!

Και κάτι ακόμα. Με αφορμή το «μνημόσυνο» εκείνου του καυτού  καλοκαιριού του  2015. Πρώτος  βασικός υπεύθυνος και ένοχος ο  Αλέξης Τσίπρας.  Εκείνος  ήταν  που κυριεύτηκε από  την  γοητεία του Μπαρουφάκη. Ο Τσίπρας τον  διόρισε. Ο Τσίπρας  τον στήριξε. Ο Τσίπρας  τον  συμβουλεύτηκε!

Και  αν  είναι  αλήθεια  ότι με το Plan X και   τα κουπόνια ήταν  σύμφωνος και  ικανοποιημένος,  ε τότε  αξίζει να  συστηθεί    εξαταστική  επιτροπή. Με  μια  διαφορά.  Οχι μόνο για εκείνη  την περίοδο, αλλά για ολόκληρη  την  επταετία της κρίσης

Εξεταστική όχι  για ένα μέρος της κρίσης αλλά  για ολόκληρο  το έργο. Να μάθουμε ποιοι  δανείστηκαν.  Πόσα  ακριβώς  δανείστηκαν. Που  τα δανεικά κατέληξαν.  Η αλήθεια! Ολόκληρη η αλήθεια να αποκαλυφθεί. Με όλα  τα ονοματεπώνυμα. Του Τσίπρα και του Βαρουφάκη  μαζί!

Οχι δεν πρόκειται   για συμψηφισμό. Καθόλου. Πρόκειται   για το ίδιο  έργο.  Με διαφορετικές πράξεις και  διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ομως το έργο  είναι το  ίδιο. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν τα μνημόνια μένουν. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά  τα δάνεια μεγαλώνουν. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι  πολιτικές είναι ίδιες. Η πρόκληση   απλή.  Προς  όλα κόμματα. Πραγματικά θέλετε να αποκαλυφθεί  ολόκληρη η αλήθεια;  Ε τότε όλα  τα κυβερνητικά κόμματα στην  Εξεταστική!

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΑΣΟΚ -ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΘΑΡΑ?

Fani

Αυτόν τον τενεκέ τον ξεγάνωτο κάποιος τον επέλεξε και μας τον επέβαλε .τον λένε Τσίπρα ειναι,λεει,πρωθυπουργός .

Χατζηγεωργίου Γιώργος

Τζάμπα είναι οι εξεταστικές επιτροπές, γιατί να μη φτιάξουμε 5-6 να παίζουμε; Πραγματικά, αυτό το καλαμπούρι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει με τις επιτροπές μηδενικού έργου και υψηλού βαθμού φασαρίας. Οι πολιτικές χαζομάρες τιμωρούνται στην κάλπη, όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση που θυμάται να κάνει έλεγχο μόνο σε όσα τη συμφέρει. Όταν ο λαός ψήφιζε τον Τσίπρα 2η φορά, επιβράβευε και τα καραγκιοζιλίκια εποχής Βαρουφάκη. Τι ακριβώς θα μας πει τώρα μια εξεταστική επιτροπή; Τα αυτονόητα;

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η Περίπτωση χειρισμών ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΩΣ ΜΙΑ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ! ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ! ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ 5 ΣΟΦΟΙ ΤΟΥ....ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΑΝ Β ΚΑΙ C ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....ΠΟΝΤΑΡΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ!! ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ....ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ....ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ, ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ.....ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.....ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ....ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 100% ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Η ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ....ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!! ΑΙΝΙΓΜΑ ΓΡΙΦΟΣ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ....! ΣΥΜΦΩΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΤΕ....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ....!

Darth Vader

Και λιγα λες, Γραικοι οι Αφρικανοι της Ευρωπης kαι παντα απο κατω!

Α.ΚΑΚΚΟΣ Χανια -γαυρολιμνης - 25Α

Σιγα προχωρημενε ......Ανατριχιασα .....παρε και καμια ΑΝΑΣΑ !!!!!!

Δεξιος

(ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΟΓΟΚΟΦΤΗ, ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΙΤΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, Ε?) Γεματη μπαρουφακηδες, επηρμενους παπαρολογους, εξωνημενα, ανερματιστα ατομα, εγωμανεις παρτακηδες και της εξουσιας σαλταδορους, μικρους, μεσαιους και μεγαλους, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΕΝΤΡΟ!! Η συγκεκριμμενη περιπτωση δεν ειναι η εξαιρεση, ειναι ο κανονας, ειναι ο μεσος αριστερος σε μικροτερη κλιμακα. Δε λεω οτι δεν εχουνε και τα αλλα κομματα στον υπολοιπο πολιτικο χαρτη, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ! Για να καταλάβετε οσοι διαφωνειτε, δειτε ξανα το βιντεο πανηγυρισμων και δηλωσεων οπαδων των νικητων το βραδυ εκεινων των εκλογων (κατα τεκμηριο, πρωην χοροπηδηχταραδων της πλατειας), και δε θα σας μεινει αλλη διαθεση να διαφωνησετε! Μιλαμε, η "παθηση" (μπαρουφιαση), διατρεχει ολη τη μαζα, απο πανω μεχρι κατω! (το ιδιο χαλι πλησιαζει να γινει και στην ακροδεξια, για να τα λεμε και σωστα, γιαυτο και μην επλαγειτε απο πιθανες, δηθεν "περιεργες" συμμαχιες! Αλλωστε, εχουν ηδη συμβει -εστω και ανομολογητες, "συγκυριακες"- και με το απωτατο ακρο και με το λιγο πιο παραδωθε- φανερες, αυτη τη φορα!). ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ", ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ, ΣΕ ΣΤΑΝΗ ΜΕΛΑΝΩΝ ΕΡΙΦΙΩΝ... (Αλλωστε, το ειπε και ο τσοχατζό: ΕΔΩ! ΤΕΛΟΣ! δεν υπαρχει τιποτε αλλο!)

απλα πραγματα

o συριζα ειναι πανισχυρος.γιατι?επειδη τον κραταει η φτωχολογια.εγω που πειναω ειναι ποτε δυνατον ρε παιδια να ψηφισω τον κουλη?

SPARTA.

Η Γιαννα, ο Σορος, ο Σαββιδης, ειναι φτωχολογια ρε κακομοιρη;Ψηφιζεις εσυ και τα ωφελη τα απολαμβανουν οι Ισλαμιστες λαθρομεταναστες που εφερε εδω ο ΣΥΡΙΖΑ, τριτοκοσμικε Ελληνα πολιτη, ζητιανε της Ευρωπης.Ο Κουλης θα βγει χωρις την δικη σου χρεοκοπημενη ψηφο.Οσο για τον Αλεξη θα παει εκει που του αξιζει, στα σκουπιδια.

Δεξιος

Κοιταξε να δεις: Δε λεω, δικιο εχεις: Σου αξιζει και ο τσιριζας και η φτωχεια! (σε λιγο θα μεινεις μονο με το δευτερο και θα'σαι και τυχερος γιατι, αν οι αλλοι γυρω σου ευημερουν με τον "κουλη" που δεν τον γουσταρεις, μπορει να σου πεταξουνε κι εσενα κανα ξεροκομματο -και να'σαι κι ευχαριστημενος, με τη ζημια που τους εχεις κανει!)

λακης

Ταλέντο μου...... δημοσιογραφάρα μου.... σαίνι μου.... τα κατάλαβες όλα βρε ατιμούλικο....άργησες αλλά τα κατάλαβες.......... γιατί βρε δεν μας τα έλεγες το καλοκαίρι του 2015 και πήγαμε και ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ............Μπαγασάκο , πάντα επίκαιρος.......

ELLHNAS.

Ο Γιανης Βαρουφακης κυριε Δανικα αναδειχτηκε μεσα απο τα πρωιναδικα και τα τηλεπαραθυρα των ιδιωτικων καναλιων.Θυμαμαι οταν εγινε η ανακοινωση των ονοματων της πρωτης κυβερνησης Εθνικης καταστροφης και χρεοκοπιας του ΣΥΡΙΖΑ, με ποση θερμη η πρωην πασοκα και νυν Συριζαια δημοσιογραφος, η Ελενη Καλογεροπουλου ανακοινωνε την υπυργοποιηση του Βαρουφακη στο κρισιμο Υπουργειο Οικονομικων.Τον Βαρουφακη τον επεβαλαν γνωστοι κυκλοι εντος και εκτος Ελλαδας.Το πουλεν του Σορος απο την θεση του ΥΠ.ΟΙΚ. ειχε την ευκαιρια να προσφερει στον εργοδοτη του τρελλα κερδη και απιστευτη δυστυχια στον Ελληνικο λαο.Απο τα καπιταλ κοντρολ του Γιανη Βαρουφακη τουλαχιστον δυο ηλικιωμενοι εχασαν την ζωη τους περιμενοντας στις ουρες των ΑΤΜ και εκατονταδες χιλιαδες αλλοι αυτοκτονησαν, εχασαν τις δουλειες τους και μεταναστευσαν λογο των τραπεζικων ελεγχων κεφαλαιων.Εξαιτιας αυτου του κλοουν του Βρουφακη εγιναν ολα αυτα τα τραγικα.Τελικα ο καραγκιοζης Τσιπρας εβαλε τον Βαρουφακη να μας καταστρεψει οικονομικα, κοινωνικα και Εθνικα, χωρις ο ιδιος πια να γνωριζει τιποτα.Γεια σας κυριε Δανικα.

Δανίκα, αχ ρε Δανίκα

τι τα θες τα πολιτικά; Δυο γαιδουριών άχυρα δεν είσαι σε θέση να μοιράσεις! Κάθε φορά που κάνεις μια πρόταση είτε επειδή είσαι άσχετος είτε επειδή έχεις κρυφές σκέψεις η πρόταση σου είναι παράλογη και ανεδαφική. Εξηγούμαι: Οταν προτείνεις να γίνει εξεταστική-έρευνα για όλα όσα οδήγησαν στο χρέος, για όλους όσους έφαγαν τα λεφτά, για όσα έγιναν στα μνημόνια κλπ περιγράφεις ένα έργο που είναι τόσο τεράστιο που δεν θα καταλήξει πουθενά. Είναι σαν το παραμύθι με το δεμάτι ξύλα. Ολα μαζί κανείς δεν μπορείς να τα σπάσει στη μέση. Διαχωρίζοντας τα ενα-ενα εύκολα τα σπάει ο οποισδήποτε και τελικά καθαρίζει την υπόθεση. Το ΟΛΑ μαζί δηλώνει είτε βλακεία είτε δόλο. Δανίκα διάλεξε εσύ τι απο τα δύο είσαι βλάκας ή δόλιος?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία