Θα σας «πάρω» στον τάφο μου!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Θα σας «πάρω» στον τάφο μου!

Τι πα να πει «αδέσποτη σφαίρα». Μπας και έκανε  βόλτες; Μπας και σουλατσάριζε; Μπας και δεν είχε μυαλό; Μπας και  ήταν όπως λέμε «αδέσποτα σκυλιά»; Μπας και κάποια  στιγμή, μέσα στην «αδεσποτοσύνη» της είπε «για να δούμε τι  θα γίνει  όταν πέσω πάνω σ αυτό το εντεκάχρονο μικρό»;

Και τι πα να πει «άβατον»;  Δηλαδή «τόπος ιερός και δύσκολα  προσπελάσιμος»; Μπας και  το  Μενίδι των Ρομά  διάγει αδέσποτα σε δικό του καθεστώς; Μπας και πρόκειται  για  κάποια άλλη  επικράτεια; Κάποια  ξένη  χώρα  φυτεμένη  μέσα στην Σωρρακώσταινα;

Θα σου πω  εγώ  τι  θα πει «αδέσποτη σφαίρα» και «ιερός τόπος των  Ρομά». Ετσι και  άφηνε στον  τόπο   το  δικό σου παιδί  θα σου ανέβαινε το αίμα στο  κεφάλι, θα άρπαζες καραμπίνα και θα έπαιρνες στον τάφο σου όποιον άδέσποτο  Ρομά έβρισκες μπροστά σου!

Αν μάλιστα  αυτό το αθώο πλάσμα ήταν  του Νίκου Τόσκα,  αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  τότε είμαι σίγουρος  ότι θα έβγαζε αφρούς από το στόμα του και θα  διέταζε όλους τους ένστολους, μέχρι και τους κλητήρες, να μπουκάρουν στο Μενίδι και να τα κάνουν  όλα κρανίου  τόπο!

Κλείσιμο
Ετσι δεν είναι κύριε Υπουργέ. Και αν αυτό το  δύσμοιρο, αθώο πλάσμα  ήταν  γόνος κάποιας εύπορης οικογένειας, κάποιων «επώνυμων» Αθηναίων Βορείων, Νοτίων Προαστείων και Κολωνακίου, ε τότε οι ιδιοκτήτες της «αδέσποτης»  σφαίρας θα είχαν  μπουζουριαστεί και τώρα που  μιλάμε θα είχαν καταλήξει πίσω από τα σίδερα της  φυλακής εφ όρους  ζωής!

Κύριε Τόσκα αφήστε τα σάπια.  Φυσικά και η περιοχή αυτή ήταν απροσπέλαστη επί όλων των κυβερνήσεων.  Φυσικά και όλοι  οι  αρμόδιοι υπουργοί  σφύριζαν αδιάφορα.  Φυσικά και όλοι γνωρίζουν ότι απ αυτό το «άβατον»   διακινούνται ναρκωτικά και άλλα  «αγαθοεργήματα  δημιουργικά».  Αλλά  μη μου λέτε ότι αυτή η διαρκής  και συστηματική  ασυλία είναι μια δύσκολη διαχειρίσιμη   ιστορία!

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια εντελώς περιττά. Πρώτα συλλαμβάνεις κάμποσους απ αυτούς. Υστερα τοποθετείς  πολυπληθή   φρουρά οπλισμένη  μέχρι τις πατούσες τους.  Υστερα  στέλνεις  τους εφοριακούς  για συστηματικό έλεγχο και τους πλακώνεις στα πρόστιμα.  Υστερα ανοίγεις τα «σύνορα», γκρεμίζεις καθε φραγμό και   όποιος αντισταθεί καταλήγει στην  φυλακή στο πι και  φι. Υστερα στέλνεις  τις υπηρεσίες του Υγειονομικού να  ελέγξουν κάθε σπιθαμή. Υστερα σκαλίζεις τα    προσωπικά δεδομένα  όλων  αυτών των «αδέσποτων» πολιτών. Και ύστερα με νόμο  ψηφισμένο από τη Βουλή, απαγορεύεις από  τούδε την ¨αδέσποτη»  κυκλοφορία,  την ¨αδέσποτη» κατοικία, την «αδέσποτη»  επαιτεία και την «αδέσποτη» ασυλία!

Και κάτι ακόμα.  Για να μην  θεωρηθώ  χαιβάνι νεοελληνικό.  Αυτή η  παρατεταμένη «ασυλία»  οφείλεται και εξηγείται από έναν  παράγοντα  εντελώς πολιτικό. Μα φυσικά  για  την  κομματική πελατεία. Μα φυσικά  για τα ψηφαλάκια. Μωρέ, σου λέει ο  Τόσκας και κάθε Τόσκας,  δεν πα να είναι Ρομά. Τι μαύρη  τι άσπρη  γάτα. Τι άσπρος  τι μαύρος «γύφτος». Το κόμμα  μου να  ψηφίζουν και  άστους να πυροβολούν ¨αδέσποτες»  σφαίρες. Σάμπως θα σκοτώσουν τα   δικά μου παιδιά; Τα δικά μου είναι προστατευμένα και καλά. Τα άλλα άστα να  τα  φάει κάποια «αδέσποτη»  σφαίρα κάποιου «αδέσποτου» Ρομά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ