Τα Ετερόκλητα έλκονται
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τα Ετερόκλητα έλκονται

Εντυπωσιακό; Εκ πρώτης όψεως ναι. Εκ δευτέρας όχι.

Γιατί κάθεσαι και λες. Μα πως είναι δυνατόν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενός αντάρτη με το όνομα Νίκος Φωτόπουλος να συμφωνεί σε όλα μα σε όλα με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Η Αριστερά με την Δεξιά; Και μάλιστα με την Αμερικανική, την ιμπεριαλιστική, την ακραία εκδοχή της Δεξιάς; Και μάλιστα μ ένα πλανητάρχη που η πλειονότητα των συστημικών αξιωματούχων τον θεωρούν “επιπόλαιο”, “τουρίστα”, “αναξιόπιστο” και ¨μεθυσμένο”; Πως;

Μπας και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρισκόταν κάτω από την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ; Μπας και είναι ανέκδοτο; Μπας και οι άνθρωποι έκαναν πλάκα; Μπας και δεν είναι με τα καλά τους;

Ο λόγος φυσικά για την κλιματική αλλαγή και την συμφωνία των Παρισίων. Για τους ρύπους. Για την υπερθέμανση του πλανήτη. Για όλα αυτά που ο Ντόναλντ Τραμπ τα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Σιγά τώρα που θα σκάσει για την μοίρα των επερχόμενων γενιών. Για τα τρισέγγονά του. Οτινάναι. Οτι αρπάξει ο πισινός του. Οτι φάμε και ότι πιούμε. Και λογαριασμό σε κανέναν δεν δίνουμε. Μωρέ δε πα να πνιγεί και να εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος; Σάμπως εγώ θα είμαι ζωντανός; Ας κόψουν το σβέρκο τους οι ζωντανοί και μελλοθάνατοι!

Μ αυτή την κυνική λογική του “οτινάναι” πορεύεται και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Της τάχα μου αριστερής κοπής. Η τάχα μου φιλολαική και σοσιαλιστική. Η τάχα μου ανθρωπιστική. Να ρωτήσω “γιατί”;
Κλείσιμο

Μα φυσικά ο λιγνίτης. Ο επονομαζόμενος ¨φαιάνθρακας”. Τα λιγνιτωρυχεία στην Πτολεμαίδα και την Μεγαλόπολη. Ο λιγνίτης που θεωρείται ένοχος για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Και που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον θεωρεί την πιο κερδοφόρα πηγή για την ελληνική οικονομία!

Επομένως να πορευτούμε κι εμείς παρέα με την Τραμπ. Να εγκαταλείψουμε την συμφωνία των Παρισίων. Να γλιτώσουμε τον λιγνίτη Η ανάπτυξη της οικονομίας τροφοδοτείται από δηλητήριο. Τέλεια. Τι απομένει; Ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσει με τον Τραμπ. Η εξόρυξη του λιγνίτη είναι ο τάφος του Ινδού!

Το πιο ξεκαρδιστικό επιχείρημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ είναι ότι όλος αυτός ο ντόρος είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας των Κινέζων!

Ελα όμως που τα συμφέροντα με τον λιγνίτη δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του πλανήτη. Επομένως με την απλή λογική το ίδιο όπως και ο Τραμπ, έτσι και αυτοί. Ασε σου λέει. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει ύστερα από έναν αιώνα. Σάμπως εμείς θα τραβήξουμε κουπί; Ασε να βγάλουν τα μάτια τους τα εγγόνια των εγγονιών μας. Οτι φάμε και ότι πιούμε!

Πράγμα που σημαίνει ότι το ιδιοτελές συμφέρον είναι υπερ-κομματικό. Και ότι πολλές φορές τέτοιου είδους Αριστερά είναι ολόιδια με την αμερικανική Δεξιά του Ντόναλντ Τραμπ. Τα ετερόκλητα έλκονται. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ