Ο εφιάλτης του Κυριάκου
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο εφιάλτης του Κυριάκου

Ποιος  το περίμενε!  Γιατί Flash Back  στον Ιανουάριο του 2015. Δεν είναι δα και  τόσο μακριά. Γιατί «θα σκίσω το Μνημόνιο». Γιατί «θα  δώσω  13η σύνταξη». Και  γιατί φύκια  για μεταξωτές  κορδέλες!

Και  συνέβη  τούτο  το  σουρεαλιστικό. Αργά;  Πολύ  αργά. Μα πολύ αργά. Με κόστος;  Με κόστος! Πολλών  εκατοντάδων  δισεκατομμυρίων. Τόσα πλήρωσαν οι  φτωχοί. Το  τάχα μου ευνοούμενο  ακροατήριο  από την «φιλολαική» πολιτική του     Τσίπρα. Τόσα πληρώσαμε. Για να  μάθει και να αφομοιώσει ο Αλέξης. Και ο μπαγάσας μαθαίνει  με  ταχύτατους  ρυθμούς.  Και τόσα πληρώσαμε  για  να γίνει  γνωστός  σε κάθε γωνιά της Οικουμένης ο Γιάννης Βαρουφάκης!

Συνέβη  λοιπόν  τούτο  το σουρεαλιστικό. Αργά. Πολύ  αργά. Ο Αλέξης να μετακινείται στο  «γήπεδο»  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μα τι λες  τώρα; Εγώ τι λέω;  Εσύ   βγάλε  τις παρωπίδες και  κοίτα καλά, καθαρά και  σοβαρά!

Ο «οδικός χάρτης» σχεδιασμένος προσεκτικά.  Ο  Τσίπρας  υπογράφει.  Οι   δανειστές υπογράφουν και κλείνουν  την δεύτερη αξιολόγηση. Ο  Ντράγκι  επιτρέπει  «ποσοτική  χαλάρωση» προς την Σωρρακώσταινα  που κυβερνάει  «αριστερός» πρωθυπουργός. Τα   λεφτά από την «ποσοτική  χαλάρωση» σουλατσάρουν στην Αγορά. Το Χρηματιστήριο καλπάζει.  Τα  Funds  εφορμούν και αγοράζουν   κόκκινα  δάνεια. Ο Τσίπρας  πουλάει,  ξεπουλάει «ασημικά»  της  δημόσιας περιουσίας. Η Γερμανική  Καγκελαρία, μετά τις  εκλογές, συναινεί στην ρύθμιση  του  χρέους. Οι τεχνοκράτες του Τσίπρα καταφέρνουν και  συνδέουν όλες τα  POS με το TAXIS. Και με αυτή την  σύνδεση, επιτέλους, περιορίζεται δραστικά η  φοροδιαφυγή!

Και το καλύτερο  για τον Τσίπρα και το  χειρότερο  για τον Κυριάκο θα είναι  η  έξοδος της Σωρρακώσταινας στις  Αγορές  το καλοκαίρι  του 2018. Περίπου  σε  δώδεκα με δεκαπέντε  μήνες από σήμερα! 

Τι είναι  αυτό; Το Succes Story  του ¨αριστερού”  Αλέξη.  Τι είναι αυτό;  Ο  χειρότερος  εφιάλτης του Κυριάκου. Τι  είναι αυτό   για   την  πολιτική; Η οριστική μετακίνηση  του Σύριζα  στην Κεντροαριστερά.  Την σοσιαλδημοκρατία. Μόνο;  Ε άντε και ολίγον  Κεντροδεξιά!
Κλείσιμο

Τι άλλο  είναι; Το κλείσιμο  της ψαλίδας στις  δημοσκοπήσεις.  Και ακόμα η συρρίκνωση  της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.  Γιατί ποια  η  διαφορά ανάμεσα στην πολιτική του Τσίπρα και  της Φώφης;  Και ποιο το “αφήγημα”  της; Οτι “εμείς   πιο ικανοί και πιο έμπειροι να  διαχειριστούμε  αυτή την   μεταρρυθμιστική  πολιτική”;  Αστειότητες!

Ποιο  το  τραγικό, το αβυσσαλέο  λάθος    του Κυριάκου και της Φώφης;  Οτι η αντιπολιτευτική  τους τακτική  στηρίχτηκε σε δύο μόνο  χαρακτηρισμούς  “ψεύτης” και “ανίκανος”! Δηλαδή  σε τακτικές του καφενείου!

Ποια τα ουσιώδη  τεκμήρια  που  στηρίζουν  αυτό το  σενάριο “επιτυχίας”  του Τσίπρα;  Μα φυσικά οι  ξένοι. Οι  δανειστές. Οι “κακοί”. Που πάνε με χίλια τον Αλέξη!

Τα  ψέματα του Τσίπρα  τελείωσαν. Ομως και  η  αντιπολιτευτική  τακτική  για τα  μεγάλα  ψέματα που είπε ο Τσίπρας  τελείωσε κι αυτή. Το έχουμε  εμπεδώσει  όλοι. Ο Κυριάκος και  η Φώφη πρέπει να ανακαλύψουν  νέο αφήγημα. Πειστικό,  φρέσκο, ελκυστικό και εφαρμόσιμο. Μπορούν; Αν όχι  τότε φοβούμαι ότι για αρκετά  χρόνια θα βλέπουν τον “αρχιψεύτη”  από τα απλά  έδρανα  της Βουλής!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα