danikas_dimitris

Ο εφιάλτης του Κυριάκου

Δημήτρης Δανίκας

Ποιος  το περίμενε!  Γιατί Flash Back  στον Ιανουάριο του 2015. Δεν είναι δα και  τόσο μακριά. Γιατί «θα σκίσω το Μνημόνιο». Γιατί «θα  δώσω  13η σύνταξη». Και  γιατί φύκια  για μεταξωτές  κορδέλες!

Και  συνέβη  τούτο  το  σουρεαλιστικό. Αργά;  Πολύ  αργά. Μα πολύ αργά. Με κόστος;  Με κόστος! Πολλών  εκατοντάδων  δισεκατομμυρίων. Τόσα πλήρωσαν οι  φτωχοί. Το  τάχα μου ευνοούμενο  ακροατήριο  από την «φιλολαική» πολιτική του     Τσίπρα. Τόσα πληρώσαμε. Για να  μάθει και να αφομοιώσει ο Αλέξης. Και ο μπαγάσας μαθαίνει  με  ταχύτατους  ρυθμούς.  Και τόσα πληρώσαμε  για  να γίνει  γνωστός  σε κάθε γωνιά της Οικουμένης ο Γιάννης Βαρουφάκης!

Συνέβη  λοιπόν  τούτο  το σουρεαλιστικό. Αργά. Πολύ  αργά. Ο Αλέξης να μετακινείται στο  «γήπεδο»  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μα τι λες  τώρα; Εγώ τι λέω;  Εσύ   βγάλε  τις παρωπίδες και  κοίτα καλά, καθαρά και  σοβαρά!

Ο «οδικός χάρτης» σχεδιασμένος προσεκτικά.  Ο  Τσίπρας  υπογράφει.  Οι   δανειστές υπογράφουν και κλείνουν  την δεύτερη αξιολόγηση. Ο  Ντράγκι  επιτρέπει  «ποσοτική  χαλάρωση» προς την Σωρρακώσταινα  που κυβερνάει  «αριστερός» πρωθυπουργός. Τα   λεφτά από την «ποσοτική  χαλάρωση» σουλατσάρουν στην Αγορά. Το Χρηματιστήριο καλπάζει.  Τα  Funds  εφορμούν και αγοράζουν   κόκκινα  δάνεια. Ο Τσίπρας  πουλάει,  ξεπουλάει «ασημικά»  της  δημόσιας περιουσίας. Η Γερμανική  Καγκελαρία, μετά τις  εκλογές, συναινεί στην ρύθμιση  του  χρέους. Οι τεχνοκράτες του Τσίπρα καταφέρνουν και  συνδέουν όλες τα  POS με το TAXIS. Και με αυτή την  σύνδεση, επιτέλους, περιορίζεται δραστικά η  φοροδιαφυγή!

Και το καλύτερο  για τον Τσίπρα και το  χειρότερο  για τον Κυριάκο θα είναι  η  έξοδος της Σωρρακώσταινας στις  Αγορές  το καλοκαίρι  του 2018. Περίπου  σε  δώδεκα με δεκαπέντε  μήνες από σήμερα! 

Τι είναι  αυτό; Το Succes Story  του ¨αριστερού”  Αλέξη.  Τι είναι αυτό;  Ο  χειρότερος  εφιάλτης του Κυριάκου. Τι  είναι αυτό   για   την  πολιτική; Η οριστική μετακίνηση  του Σύριζα  στην Κεντροαριστερά.  Την σοσιαλδημοκρατία. Μόνο;  Ε άντε και ολίγον  Κεντροδεξιά!

Τι άλλο  είναι; Το κλείσιμο  της ψαλίδας στις  δημοσκοπήσεις.  Και ακόμα η συρρίκνωση  της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.  Γιατί ποια  η  διαφορά ανάμεσα στην πολιτική του Τσίπρα και  της Φώφης;  Και ποιο το “αφήγημα”  της; Οτι “εμείς   πιο ικανοί και πιο έμπειροι να  διαχειριστούμε  αυτή την   μεταρρυθμιστική  πολιτική”;  Αστειότητες!

Ποιο  το  τραγικό, το αβυσσαλέο  λάθος    του Κυριάκου και της Φώφης;  Οτι η αντιπολιτευτική  τους τακτική  στηρίχτηκε σε δύο μόνο  χαρακτηρισμούς  “ψεύτης” και “ανίκανος”! Δηλαδή  σε τακτικές του καφενείου!

Ποια τα ουσιώδη  τεκμήρια  που  στηρίζουν  αυτό το  σενάριο “επιτυχίας”  του Τσίπρα;  Μα φυσικά οι  ξένοι. Οι  δανειστές. Οι “κακοί”. Που πάνε με χίλια τον Αλέξη!

Τα  ψέματα του Τσίπρα  τελείωσαν. Ομως και  η  αντιπολιτευτική  τακτική  για τα  μεγάλα  ψέματα που είπε ο Τσίπρας  τελείωσε κι αυτή. Το έχουμε  εμπεδώσει  όλοι. Ο Κυριάκος και  η Φώφη πρέπει να ανακαλύψουν  νέο αφήγημα. Πειστικό,  φρέσκο, ελκυστικό και εφαρμόσιμο. Μπορούν; Αν όχι  τότε φοβούμαι ότι για αρκετά  χρόνια θα βλέπουν τον “αρχιψεύτη”  από τα απλά  έδρανα  της Βουλής!

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Η εκτίμηση που κάνετε είναι πολύ ρηχή και αυτό γιατί όλοι βλέπουνε το τι είναι πραγματικά ο Τσίπρας τα δύο αυτά χρόνια. Αυτό δεν είναι έυκολο να ανατραπεί πλέον. Ένας αμόρφωτος αλαζόνας που νομίζει επειδή κορόιδεψε μια φορά τον λαό και τον ψήφισε, αυτό θα ξαναγίνει. Αποκλείεται. Το ότι πήρε 33% στις τελευταίες εκλογές και όχι 50% δείχνει ξεκάθαρα ότι και τότε η κοινωνία δεν ήταν μαζί του. Απλά εκμεταλλεύτηκε τις 50 έδρες bonus που κατήγγειλε. Παρόλα αυτά, θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσε και ο Μητσοτάκης να μην κερδίσει στο τέλος αυτά που θα μπορούσε αν τελείωνε το μνημόνιο ο Τσίπρας. Το γεγονός όμως των ασύστολων περικοπών που πλέον θα έχουν την υπογραφή του Τσίπρα το αγνοείται. Καθώς και το ότι τα capital control εξακολουθούν και θα εξακολουθούν λόγο αποταμιέυσεων. Ο κόσμος δεν τον εμπιστεύεται να επιστρέψει στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ, και φυσικά οι πραγματικές επιχειρήσεις (και όχι τα funds) που θα επενδύσουν στην Ελλάδα, αποκλείεται να το αποφασίσουν με Τσίπρα στην εξουσία. Πολύ ρηχή ανάλυση.

Soylis

Διάβασα προσεκτικά την συνέντευξη του ΙΒΑΝ και διεπίστωσα ότι στο 90 της εκατό έχει δίκιο.Ο Μητσοτάκης αν πάει έτσι με τους Βούλτεψη Γιωργιάδη να λένε μπαρούφες κάθε μέρα ο μικρός που δεν τον πάω καθόλου πάλι θα τον στείλει λέτε να είναι Λίγος.......

Βασίλης

Κ. Δανίκα θερμή παράκληση: Ασχοληθείτε με τον κινηματογράφο. Όσο για τον αγαπημένο σας τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πιστεύετε ότι δεν είναι ανίκανοι, ιδεοληπτικοί αριβίστες;

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΤΑΞΕΙ....Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....Ο Yes MAN! O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ! ΟΜΩΣ, ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΆ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΠ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ! ΚΟΒΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΝΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!! Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

Είμαι συνταξιούχος...

Και με τη συμφωνία αυτή ο αχρείος τσίπρας μου κόβει την κύρια σύνταξη, την επικουρική σύνταξη, μου φορτώνει 620 ευρώ ετήσιο φόρο, (με τη μείωση του αφορολόγητου) και μου καταργεί την μείωση κατά 1,5 % του φόρου εισοδήματος τον οποίο μου προπαρακρατεί... Στις εκλογές θα του πετάξω τα μάτια έξω, μαυρίζοντάς τον και ψηφίοζοντας φανατικά τον Κυριάκο.

Συμφωνώ απολύτως.

Είμαι ομοιοπαθής και θα πράξω ακριβώς το ίδιο.

jim

ετσι και αλλιως αυτον θα ψηφιζεσ.

Ο Κυριάκος πάει για 50 %...

Είμαι ένας από τους συνταξιούχους που εξαπάτησε ο σύριζα, (το κόμμα των αχρείων ψευτών και των άθλιων απατεώνων) και υφάρπαξε την ψήφο μου. Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία με χέρια και με πόδια, ενώ στον σύριζα θα το ρίξω μαύρο, δαγκωτό, ασάλιωτο και "χωστό"!!!

Μήπως θα σου κάνει μήνυση κανείς;

Μόνο 50% ο Κούλης; Δεν λες 70%... τζάμπα είναι!

Fani

ΚΔανικα ξεχάσατε τη λαϊκή ετυμηγορία , τον καθημαγμένο πολίτη , τον εξαθλιωμένο άνεργο . Τα αντίμετρα να τα ...καρπωθεί Το σόι του , τα παιδιά του και οι συν αυτώ. Ολέτηρες ολοι οι συριζανελ ! Δεν ξεχνάμε τα όσα πάθαμε και παθαίνουμε μεχρι σημερα. Τους περιμένουμε στη στροφή. Γελάει καλύτερα οποίος γελάσει τελευταίος . Το δικό μας αντίμετρο !!

'Οταν θα δημοσιευθούν οι δημοσκοπήσεις...

Του μηνός Μαίου 2017, τότε θα διαπιστώσεις ότι έχεις πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

οκτωμιση

Τρομερα ενδιαφερον θεμα.Σε δεκαπεντε χρονια θα λενε ολοι "..τα'λεγε ο Δανικας..."

Μόλις ανέλαβα 3.360 Ευρώ...

Διατηρώ λογαριασμούς σε 4 τράπεζες. Μόλις ανέλαβα 3.360 Ευρώ, (δηλαδή 840 Ευρώ απο κάθε μία τράπεζα), διότι δεν εμπιστεύομαι στο παραμικρό τον τσίπρα. Σε 14 ημέρες θα επαναλάβω τη διαδικασία και θα συνεχίσω μέχρις ότου αν αδειάσουν όλοι οι λογαριασμοί μου. Κατά τα υπόλοιπα εσύ συνέχισε να ονειρεύεσαι ότι θα έλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, με τον τσίπρα...

Και εγώ θα πράξω το ίδιο...

Σήμερα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία