Επειγόντως ψυχίατρος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Επειγόντως ψυχίατρος

Ερασιτέχνες; Κι αυτό! Οπορτουνιστές; Οπωσδήποτε! Καρεκλοκένταυροι; Και ποιος πολιτικός δεν είναι! Με πολλούς χαρακτηρισμούς μπορείς να στολίσεις όλους αυτούς. Ομως πρώτα απ’ όλα δεν μπορείς αλλιώς παρά ψυχικά διαταραγμένους να τους πεις!

Ας πούμε όλος αυτός ο ορυμαγδός με τις άδειες των καναλιών. Ωραία. Ας πούμε ότι επιδιώκουν τον έλεγχο των καναλαρχών. Ετσι ώστε να οικοδομήσουν το δικό τους σύστημα το τηλεοπτικό. Ως εκεί το καταλαβαίνω και με τα ελληνικά δεδομένα το «κατανοώ»!

Ωστόσο, πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την πρεμούρα για τη συντόμευση των διαδικασιών; Μα ακόμα και ένα νήπιο το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να διαβάσει τη σχετική παράγραφο του Συντάγματος και να υπολογίσει την πιθανότητα ανατροπής της δικής του διαταγής μετά από σχετική γνωμάτευση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ρε σύντροφε, κράτα και λίγη πισινή. Ελεος δηλαδή!

Γιατί αν το ΣτΕ διαφωνήσει και όλα τα δικά μου τα γκρεμίσει; Τότε τι; Πάλι θα γελοιοποιηθώ; Πάλι με κωλοτούμπα θα επιχειρήσω να σωθώ; Για μία ακόμα φορά πάλι θα εκτεθώ; Μα τόσο βλάκας είμαι εγώ; Πάλι στο καναβάτσο θα βρεθώ; Και πάλι με δική μου επιπολαιότητα, εκδικητική μανία και ακατανίκητο παλιμπαιδισμό, πάλι τους ενόχους θα ξεπλύνω και στην κοινή γνώμη αθώους θα παραδώσω εγώ ο τάχα μου αριστερός;

Πάλι εσύ. Και το χειρότερο, πάλι στο φρενοκομείο όλη η χώρα μαζί με σένα θα εγκλωβιστεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το όνομα του Βύρωνα το γνωστό. Γιατί κουκούτσι μυαλό. Γιατί στοιχειώδης διπλωματία, στοιχειώδης ελιγμός, στοιχειώδης τακτική. Πώς μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι επέλεξαν ως «χαρτί» τρομερό ένα όνομα ολότελα ακατάλληλο και εντελώς απωθητικό; 

Αντί να στριμώξουν, στριμώχτηκαν αυτοί. Αντί να ντριμπλάρουν, έβαλαν αυτογκόλ σαν να είναι τυφλοί. Και αντί να κολυμπήσουν στον αφρό, πιάστηκαν από τις τρίχες του Πολύδωρα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον πάτο του βυθού!
Κλείσιμο

Και δεν είναι μόνο η καναλαρχία η «μητέρα» των δικών τους πανωλεθριών. Είναι και το Συνταξιοδοτικό. Που σε ευθεία αντίθεση έρχεται με το πείσμα τους το κρατικίστικο και «αντικαπιταλιστικό». Μα, συντροφάκι μου, το πρόβλημα είναι γνωστό. Το κράτος χρεοκόπησε και μετά «εγώ». Στοιχειώδης λογική να πριονίσεις αυτή την αχόρταγη, την άχρηστη, την αναχρονιστική μηχανή. Κάπως έτσι μερικά εκατομμύρια θα κερδίσεις. Το βιολί σου εσύ. Προκειμένου να ταΐζεις την πελατεία την εκλεκτή!

Και δεν είναι μόνο η κρατικομανία η «αριστερή». Είναι και η περιφρόνηση προς την επιχειρηματικότητα και την πρωτοβουλία την ιδιωτική. Μα δεν το ξέρεις; Ακόμα δεν έχεις μάθει ότι η Γερμανία του δεξιού Σόιμπλε έχει εξασφαλίσει το πιο ανθεκτικό δίχτυ προστασίας προλεταριάτου και εργαζόμενης κοινωνίας; Ενώ εσύ ο κρατικιστής «αριστερός» στα λόγια αλληλέγγυος και προοδευτικός. Ομως στην πράξη με δίχτυ προστασίας διάτρητο και τριτοκοσμικό!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι τόσα μα τόσα πολλά που δεν ξέρεις αν όλα αυτά έχουν προκύψει από κανονικά ανθρώπινα μυαλά. Οπως το Εκκλησιαστικό. Ωραία. Κάποια στιγμή το κράτος από την Εκλησία οφείλει να διαχωριστεί. Ομως είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να ανοίξεις μέτωπο με την Αρχιεπισκοπή; Τώρα που η συσσώρευση των προβλημάτων και τα μέτωπα του εξωτερικού περίγυρου έχουν μετατρέψει την Ψωροκώσταινα σε σάκο του μποξ;

Γι’ αυτό και επειδή δεν πρόκειται απλώς για αστοχίες πολιτικών, μία η συμβουλή: επειγόντως σε ψυχίατρο μπας και στο τέλος επικρατήσει η κοινή απλή λογική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα