Δραχμαζάνης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Δραχμαζάνης

Σκέτη απελπισία.

Μακάρι να βγω ψεύτης. Απελπισία για τρεις λόγους. Γιατί (πρώτο) το «καθαρόαιμο» πολιτικό σύστημα εντελώς χρεοκοπημένο. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Χρεοκοπημένο επειδή διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο. Γιατί (δεύτερο) ο νέος συστημικός παίκτης, ο Αλέξης Τσίπρας, κι αυτός μπλοκαρισμένος. Και είναι μπλοκαρισμένος επειδή οι εσωκομματικές φράξιες με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι αυτές που διαμορφώνουν την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί (τρίτο) μεγάλο μέρος της κοινωνίας αρνείται να αλλάξει και να πορευτεί με τα νέα μημονιακά προαπαιτούμενα!

Προσέξτε τώρα τον ζουρλομανδύα που σκεπάζει σαν τον Χάρο το μεγαλύτερο μέρος της Επικράτειας

Τα δύο «παλιά» κόμματα, αν και ευρωπαικού προσανατολισμού, είναι εντελώς παροπλισμένα. Από την άλλη παροπλισμένος και ο Αλέξης Τσίπρας του ιδίου ευρωπαικού προσανατολισμού. Παροπλισμένος από τα εσωκομματικά του «οδοφράγματα». Και κοντά σε όλα αυτά, το 70% της Ελληνικής κοινωνίας που στα λόγια είναι με την ευρωζώνη, αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί!

Ετσι η πρόθεση είναι φιλο-ευρωπαική. Η πράξη εντελώς προς την Δραχμή. Ετσι άλλα λέμε, άλλα σκεφτόμαστε, άλλα θέλουμε και άλλα κάνουμε. Τρέλα!

Η επιδημία αυτής της μαζικής, κοινωνικής και πολιτικής «σχιζοφρένειας», είναι που καθορίζει τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς οι δραχμολάγνοι είναι πλειοψηφία. Προφανώς οι δραχμολάγνοι, είναι οι κυρίαρχοι στις εσωκομματικές ισορροπίες. Προφανώς και αφού είναι κυρίαρχοι, αυτοί θα επιβάλλουν τις λίστες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Κι έτσι προφανώς ο Τσίπρας με την ηγετική του ομάδα είναι όμηροι των Δραχμαζάνη!
Κλείσιμο

Γι αυτό άλλωστε, η πλειοψηφική «αριστερή» ομάδα επέβαλλε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρο της Βουλής. Γι αυτό εκείνη, όλο αυτό το διάστημα αποστασιοποιήθηκε από την πρωθυπουργική γραμμή. Γι αυτό όλο αυτό το διάστημα έφτιαχνε το δικό της, ηγετικό προφίλ. Γι αυτό ο Λαφαζάνης και η ομάδα του αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα μέτρα. Και γι αυτό ενώ αρνήθηκαν, ταυτόχρονα διατήρησαν τις θέσεις τους και από την άλλη ισχυρίστηκαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και «τιμούν τον πρωθυπουργό»!

Μ αυτόν τον τακτικισμό διατηρούν τις δυνάμεις τους εντός της κυβέρνησης και ταυτόχρονα με την στάση τους δηλώνουν ότι αυτοί είναι που σέβονται την εντολή της λαικής ετυμηγορίας του πρόσφατου δημοψηφίσματος και του 61%!

Με απλά λόγια ο Τσίπρας είναι ο «αποστάτης». Με απλά λόγια αυτοί είναι η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Και το χειρότερο; Οτι η σφραγίδα του κόμματος είναι δική τους περιουσία!

Αν ο Τσίπρας επιχειρήσει να τους διώξει θα κατηγορηθεί ως πραξικοπηματίας και προδότης. Αν ο Τσίπρας συμβιβαστεί μαζί τους, τότε εκείνοι θα τον ταπεινώσουν και θα τον έχουν μονίμως υπό την κατοχή τους. Και αν ο Τσίπρας φύγει και δικό του κόμμα φτιάξει, τότε εκείνοι θα τον κατηγορούν ως προδότη και θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν μεγάλο μερίδιο από τις επερχόμενες εκλογές!

Τι σημαίνει αυτό; Οτι εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε αντι-Τσιπρικός συνεταιρισμός. Οτι στην διαπραγμάτευση αυτός ο συνεταιρισμός με «όργανο» τον αλλαζονικό και εγωπαθή Βαρουφάκη, καθόρισε τους όρους του παιχνιδιού. Και ότι το σχέδιο του Δραχμαζάνη ήταν και συνωμοτικό και ύπουλο και επικίνδυνο!

Που πάει να πει ότι αν ο Τσίπρας δεν φύγει απ όλη αυτή την περιδίνιση την κομματική. Αν δεν εγκαταλείψη την αμυντική στρατηγική. Και αν δεν προχωρήσει αποφασιστικά προς τα εμπρός, τότε το δραχμολάγνο κομματίδιο ενός κόμματος που κάποτε ήταν μόλις τέσσερα με πέντε τοις εκατό, είναι ικανό να σπρώξει την χώρα προς την καταστροφή!

Η ευλογία των δημοκρατικών, εσωκομματικών διαδικασιών και των ατέρμονων συζητήσεων μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη κατάρα. Και για τον Τσίπρα αλλά κυρίως για την Ελλάδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα