markopoulos

Οι Έλληνες «πουρκουάδες»

Δημ. Μαρκόπουλος

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε επισημάνει την κουλτούρα ήττας που εδώ και χρόνια καλλιεργείται στην ελληνική κοινωνία. Μια κουλτούρα βαθιά επικίνδυνη. Μια κουλτούρα επιζήμια μεν, όμως υπαρκτή, που εκτρέφεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, από τα πολιτικά κόμματα και κυρίαρχα από την αριστερά κι ένα δήθεν φιλειρηνικό κίνημα.

Κάθε αναφορά σε πόλεμο (αν φυσικά προκληθούμε) είναι κακή. Κάθε λέξη κατά της εθνικής νιρβάνας αρνητική. Καλή είναι μόνο η αναφορά στη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Ο στρατός θεωρείται παρίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και οι στρατιωτικοί παράσιτα. Κι αν πεις και κάτι παραπάνω μπορεί και να χαρακτηριστείς ως ακροδεξιός ή κρυφοχουντικός.


Με αφορμή την αρνητική εξέλιξη της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών όμως οφείλουμε να πάμε τη συζήτηση παραπέρα και να σπάσουμε τα στερεότυπα.

Να απαντήσουμε για το ποιο μοντέλο Κράτους κι ενόπλων δυνάμεων η πατρίδα χρειάζεται. Να μιλήσουμε για την ανάγκη να κτίσουμε ένα νέο εθνικό φρόνημα.

Στη Γαλλία του ’40 ο εχθρός δεν ήταν οι Γερμανοί. Δεν ήταν η Βέρμαχτ που ετοιμαζόταν να εισβάλλει στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή χώρα. Ο μεγάλος κίνδυνος ήταν η σημαντική μερίδα πολιτών και πολιτικών που δεν έβρισκαν λόγο αντίστασης στον Χίτλερ. Το σύνθημα «pourquois-  δηλαδή «γιατί» - ήταν κυρίαρχο σε μια χώρα βυθισμένη στη νιρβάνα της νίκης του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Σε μια χώρα χαμένη στη μικρή καθημερινότητά της.

Η ηττοπάθεια και η κουλτούρα φόβου του πολέμου απέναντι σε μια αναδυόμενη Γερμανία εκφράστηκε λοιπόν με μια λέξη. Και μεταφράστηκε σε μια μεγάλη ήττα. Σε μια εθνική ντροπή για τη Γαλλία.

Στην Ελλάδα του 2018 όμως βλέπουμε ένα αντίστοιχο με το «πουρκουά» (σ.σ. θα μας επιτρέψετε την ελληνικούρα) κίνημα. Βλέπουμε δηλαδή μια κυβέρνηση, να επιδιώκει μια πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας. Μια πολιτική που κρύβει φόβο. Που μυρίζει ψοφίμι. Μια πολιτική που οδηγεί σε σημαντικά λάθη όπως η επίσκεψη Ερντογάν που εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ με αποτελέσματα ορατά σήμερα.

Παρακολουθούμε μια στρατηγική που δεν κρύβει δυναμισμό καθώς όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει ηθική – πρωτίστως – προπαρασκευή για ένα δύσκολο σενάριο. Αυτό μιας επόμενης μεγάλης έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Στα Ίμια η ελληνική πλευρά φοβήθηκε να διεκδικήσει τα δικαιώματα της κι άφησε τους Τούρκους να αλωνίζουν.

Είδαμε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο βεβιασμένα την περασμένη Παρασκευή να σπεύδει να μιλήσει για «άμεση επιστροφή» των στρατιωτικών μας και να χαρακτηρίζει «συνομωσιολογικά τα σενάρια που θέλουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να ανταλλάσσονται με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα». Ο ίδιος σήμερα τα μαζεύει αφού ξεκάθαρα οι Τούρκοι εκββιάζουν κι επιδιώκει να στείλει μήνυμα πως η κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση. Και φυσικά όπως και στην πρώτη περίπτωση, έτσι και τώρα δεν πείθει κανέναν.

Είδαμε την ελληνική πλευρά να υιοθετεί άμεσα το σενάριο «εισόδου» των αξιωματικών μας στην τουρκική πλευρά. Λες και μπορούσαμε να ψάξουμε τι ακριβώς συνέβη με τους ανθρώπους μας να βρίσκονται στα τουρκικά υπόγεια.

Για να είμαστε σωστοί βέβαια, αυτή η στρατηγική των υποχωρήσεων, των ταπεινώσεων της χώρας μας και της εθελοδουλίας δεν είναι γνώρισμα μόνο αυτής της κυβέρνησης. Την είδαμε ξανά στην περίπτωση των Ιμίων με την κυβέρνηση Σημίτη στην περίπτωση των Ιμίων. Κι αν τότε υπήρχε η δικαιολογία πως η χώρα δεν ήταν έτοιμη για εθνική κρίση, 20 χρόνια μετά τον θάνατο τριών αξιωματικών μας δεν υπάρχει δικαιολογία. Οφείλαμε να μάθουμε, αφού τότε πάθαμε.

Η Ελλάδα λοιπόν αυτή τη στιγμή οφείλει να είναι προσεκτική. Να ασκήσει διπλωματία επιπέδου. Όμως παράλληλα, όλοι μας οφείλουμε στις επόμενες γενιές να σοβαρευτούμε. Να κινηθούμε ως Κράτος μικρό μεν, αποφασισμένο δε. Να αυξήσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Να κτίσουμε μια κουλτούρα νίκης. Να εξελιχθούμε σε ένα βαλκανικό Ισραήλ, αμυντικά αυτάρκες, βασισμένο στην τεχνολογία και την καινοτομία. Να αποκτήσουμε νέο δόγμα και να επενδύσουμε στην άμυνα και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων μας. Όχι στις μίζες ή σε μια πολιτική τσάτρα -πάτρα με αναβαθμίσεις αεροπλάνων μόνο και μόνο επειδή άλλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ θέλουν να ξεστοκάρουν. Δεν είναι δυνατό η χώρα μας να αγοράζει όπλα με άξονα τα θέλω τρίτων κυβερνήσεων και να μην κοιτάζουμε πως η πατρίδα μας οφείλει να κάνει σοβαρό σχεδιασμό.

Είναι η ώρα να συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ σε ένα εθνικό σχέδιο. Και είναι ώρα να αλλάξουμε στάση ως προς το στράτευμα. Να το αναβαθμίσουμε στις συνειδήσεις, να αναδείξουμε το ρόλο του και να κατανοήσουμε πως στις Δημοκρατίες ο στρατός είναι αρωγός κι όχι εχθρός. Να τελειώνουμε με αυτό το κόμπλεξ της μεταπολίτευσης.

Αν δεν κατανοήσουμε τα παραπάνω, τότε η οικονομική κρίση θα είναι τίποτα μπροστά σε μια εθνική που ενδεχομένως θα ακολουθήσει.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

FRIDA.

Μας κυβερνάει μιά συμμορία αδίστακτη και πεπικίνδυνη.Φρόντισε ο εντολοδόχος της Μέρκελ ο Τσίπρας, να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της Ελλάδας με το δήθεν σκάνδαλο της Novartis όταν οι δικοί του Υπουργοί φτιάχνουν σκάνδαλα κάθε μέρα.Ή Εθνική ήττα από την Τουρκία που ήρθε από την ανικανότητα της κυβέρνησης επισκιάζει την φετινή 25η Μαρτίου.Τι θα εορτάσσει άραγε ο Τσιππρας με τον Καμμένο; Το γκριζάρισμα του Καστελόριζου, της Σύμης, της Κινάρου, η της απώλειας των Ιμίων; Δεν είναι τυχαίο ότι το πολιτικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο το κόμμα των μπαχαλάκηδων, του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ και των λαθροισλαμιστών. Είναι το μόρφωμα εκείνο που ψηφίζουν οι εγκληματίες και οι κατάδικοι.Στις τελευταίες εκλογές στις φυλακές και στα Σοφρωνιστικά Καταστήματα της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το ιλλιγγιώδες ποσοστό του 80%.Με κυβέρνηση Μαδούρο και Εσκομπάρ δηλαδή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η πανωλεθρία της Ελλάδας είναι τελείως σίγουρη.Καλό βράδυ κύριε Δημήτρη.

SPARTA.

Δυστυχώς κύριε Μαρκοπουλε η Ελλάδα αυτή την ώρα έχει μιά ανίκανη ηγεσία.Με την στολή παραλλαγής ο Καμμένος δεν μπορεί να τρομάξει τους Τούρκους.Τρομάζει σίγουρα τα αρνιά και τα κατσίκια ενόψει της σούβλας του Πάσχα.Ή Ελλάδα μοιάζει με καρυδότσουφλο στον ωκεανό, βάλεται από παντού.Με υποχωρήσεις σε όλα τα επίπεδα, από τα μνημόνια που θα έσκιζαν μέχρι την απώλεια Εθνικής κυριαρχίας και εδαφών.Αυτή είναι η πολιτική υποχώρησης της βρώμικης κυβέρνησης Τσίπρα,Καμμένου.Τα δυό άθλια ανδρείκελα των ξένων τοκογλύφων αρκούνται μόνο στο να διορίζουν την κλίκα τους στο Δημόσιο και να εξασφαλίζουν στη συμμορία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στην εξουσία.Ποτέ ξανά στο πρόσφατο παρελθόν η Ελλάδα δεν είχε πιό ξεφτυλισμένη κυβέρνηση.Πραγματική χούντα. Δημήτρη απορώ πως κάθεσαι δίπλα στην Καλογεροπούλου κάθε απόγευμα στο δελτίο του καναλιού Ε.Προσπαθει με κάθε τρόπο να υποστηρίξει μιά ανθελληνική και ξενόδουλη χούντα.

giannis

Αυτό που λες ειναι "'αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πολεμο. Απο μερικα σχολια που διαβασα δικαιώνεσαι.Οι συριζαιοι νομιζουν οτι με τα "αδελφια μας" τους Τουρκους θα πεταξουμε τα οπλα και αγκαλιασμενοι τα τραγουδησουμε το BELLA CIAO.

###

Aδικα κουράζεστε όλοι σας, αναλύσεις εκτιμήσεις κλπ, είναι υπηρετικό προσωπικό, όλα αυτά που γράφετε ίσως τα σκεφτεί κάποιος που αγαπά την Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι την μισούν, δεν έχουν απολύτως κανένα συναίσθημα λύπης για τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν και αυτοκτονούν, ΚΑΝΕΝΑ! To γιατί, ψάξτε το εσείς οι δημοσιογράφοι

Κ.Β.Φ.

Κάνετε κάποιες σωστές παρατηρήσεις κ. Μαρκόπουλε. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν ο Ελληνικός λαός ήξερε. Το ότι η νεολαία σύριζα πηγαινοερχόταν βόλτες στα Σκόπια, το ότι πλάσαραν ένα Αιγαίο χωρίς σύνορα, το ότι εξύβριζαν το Στρατό, το ότι θεωρούσαν τα σύνορα ...χαρακιές στο σώμα του πλανήτη, το Αιγαίο να ανήκει στα ψάρια του κλπ, .ηταν οι απόψεις τους από πριν, ναι ή όχι; Άρα ας περιμένουμε και τα χειρότερα. Ο πάτος δεν έχει φτάσει ακόμα..

mitsos

Δημήτρη άσε τις πουρκουάδες, την καμαρίλα κλπ, και ξεχύσου, η Claudia Romani κολωσορίζει την άνοιξη με τις σέξι πόζες της

jsp

Όχι Λεβέντη μου, δεν κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως ακροδεξιός ή κρυφοχουντικός, απλά ένας ακόμη τζάμπα μάγκας είσαι κι εσύ, όπως και όλοι οι φεϊσμπουκαράδες πουτινιστές που μέχρι χθες περίμεναν τους Ρώσους να τους χαρίσουν χρήματα και αύριο να τους χαρίσουν την Πόλη. Η λογική σου είναι αυτή του μέσου Τούρκου, θαυμαστή του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων, που πιστεύουν στον τσαμπουκά και στην αποκλειστική δύναμη των όπλων. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά η πραγματική δύναμη υπάρχει στην ισχυρή οικονομία, άμυνα και διπλωματία κι όχι στη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Το Ισραήλ πουλά τσαμπουκά γιατί έχει γερές ξένες πλάτες, εσύ τι έχεις βρε κακομοίρη πέρα από φαντασιώσεις; Μόλις πρόσφατα οι τζάμπα μάγκες ψήφισαν σε ποσοστό 62% ενάντια στην Ε.Ε. και σήμερα προστρέχουν και παρακαλάνε και γλύφουν εκεί που έφτυναν μπας και μας συμπαρασταθούν, γιατί αυτοί και μόνο είναι οι πραγματικοί μας πολιτικοί σύμμαχοι. Μοναδικός μας πραγματικός κίνδυνος είναι η Τουρκία κι ας σοβαρευτούμε για να μην στείλουμε στην αγκαλιά τους και τους Σλαβομακεδόνες, όπως κάναμε με τους Πομάκους.

Αυτό κατάλαβες εσύ;

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε το αυτονόητο. Η Ελλάδα κυβερνάται από πουρκουάδες και πολλοί Έλληνες είναι πουρκουάδες. Όμως, έχω την εντύπωση ότι η παρούσα ηγεσία της χώρας (Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος) είναι πολύ κάτω των προσδοκιών τόσο στα οικονομικά όσο και στα εθνικά...Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι κυριολεκτικά κάνουν πάρτι πάνω στις πλάτες των Ελλήνων. Τόση είναι μάλιστα η υποχωρητικότητα της χώρας με τον αδαή στα εθνικά Τσίπρα, που ακόμα και οι "μικροί" (Σκοπιανοί και Αλβανοί) έχουν ξεσαλώσει. Κι αν δεν πιστεύεις εμένα, διάβασε την Αυγή, που λέει ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα, σύντροφε...

Εκει με τον εκσυγχρονισμο

των αεροπλάνων, το εχασες λιγο. Γιαυτο αν δεν ξερεις ένα θεμα, μη το θιγεις. Στα υπολοιπα συμφωνω,...

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Για ποιά αεροπλάνα λέει,ξέρεις ρε μάγκα;

Στα viper που εκαναν πρωτοσέλιδα

Εσυ λες να ξερει τα p3;

ΑΛΕΧ Γ

(Για να είμαστε σωστοί βέβαια, αυτή η στρατηγική των υποχωρήσεων, των ταπεινώσεων της χώρας μας και της εθελοδουλίας δεν είναι γνώρισμα μόνο αυτής της κυβέρνησης.) Σωστά έχουν προηγηθεί άλλοι που μας χρεοκόπησαν , κατέστρεψαν , υπέγραψαν τα πάντα και για να μην ξεχνιόμαστε μιζοθηκαν .

Στελιος

μας κυβερναει ενας τσαμπερλεν χρειαζομαστε ομως εναν τσωρτσιλ.

Δεξιος

Ενας τσάρλατεν, εννοεις...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία