markopoulos

Ποιο είναι πραγματικά το «αφήγημα» Τσίπρα;

Δημ. Μαρκόπουλος

Πως θα χαρακτηρίζατε κάποιον που στις ομιλίες του τη μία επαίρεται  για τα δημοσιονομικά επιτεύγματα του αν και γνωρίζει πως αυτά είναι προϊόν σκληρών και άδικων φόρων, μιλά με πάθος για τις επενδύσεις τις οποίες όμως πολεμά διαρκώς, που διαφημίζει ιδιωτικοποιήσεις μα ταυτόχρονα χρησιμοποιεί στίχους του γνωστού αριστερού Γερμανού τραγουδοποιού Βολφ Μπίρμαν; 

Που στο ακροατήριο του βρίσκονται Κινέζοι οι οποίοι αγόρασαν τις υποδομές της χώρας μα ταυτόχρονα επικαλείται και τον στίχο «έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει» σε ένα ποίημα που αναφέρει εκτός των άλλων πως «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη»; 

Κάποιοι θα αναφέρουν αυτό το άτομο ως «λαϊκιστή». Κάποιοι θα μιλήσουν για μια διχασμένη προσωπικότητα που παλεύει μεταξύ σοσιαλισμού και Μνημονίων. Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να αποκαλέσω όλη αυτή την κατάσταση ως «αχταρμά». 

Ως Μπάχαλο. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εδώ και δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρούν να βρουν ένα βαθύτερο σχέδιο πίσω από όλα όσα γίνονται και από τις επιλογές του πρωθυπουργού. Που μιλάνε για προσπάθεια Βενεζουελοποίησης της χώρας, για πλάνο ανατροπής της αστικής δημοκρατίας και για κάτι πιο μεγάλο που τα πάντα κρύβουν οι κινήσεις του μεγάλου τιμονιέρη Αλέξη. Πολλοί - ακόμα και από τα δεξιά -  ψάχνουν ένα βαθύτερο νόημα, αν δεν αναζητούν καλά – καλά και κάποιου είδους βόλεμα στη νέα κατάσταση. 

Ενδεχομένως όλα τα παραπάνω, αν βασίζονταν σε ένα σύστημα να είχαν κάποιο νόημα. Ακόμα και η επιβολή σοσιαλισμού αν γινόταν με μέθοδο θα έκρυβε ένα σχέδιο έστω κι αν διαφωνούμε με μια τέτοια προοπτική.

Το τραγικό όμως για τη χώρα είναι πως όλη η στρατηγική Τσίπρα είναι …άρπα κόλλα. Είναι ένα τυφλό γιουρούσι, ένα γιούργια που δεν κρύβει κανένα βάθος και που στο τέλος θα κοστίσει. Και ποιο σχέδιο να υπάρχει αλήθεια από μια ομάδα πολιτικών που την εργασία κάπου την είχαν ακουστά όμως δεν την έχουν ασκήσει, που δεν είχαν σχέση με την πραγματική οικονομία, που μεγάλωσαν σε αυτιστικές κομματικές νεολαίες ; Ποιο να είναι το πλάνο μιας κυβέρνησης «προφεσόρων» με ροπή προς τη θεωρία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενός σχηματισμού αλληλέγγυων, ακτιβιστών, γραφειοκρατών και πρεφαδόρων,  που με την πραγματική ζωή έχουν ένα ζητηματάκι;

Εσχάτως μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ και πολλούς δεξιούς να αναφέρονται στη νέα λέξη – μόδα της εποχής. Το περίφημο «αφήγημα» που τάχα έχει ο Αλέξης Τσίπρας πως θα βγάλει τη χώρα τον Αύγουστο του 2018 από τα Μνημόνια. «Ο Τσίπρας έχει αφήγημα. Εμείς δεν έχουμε» λένε είτε με σαφή φόβο για το μέλλον της ΝΔ είτε με δόσεις χαιρεκακίας καθώς δεν εύχονται και τα καλύτερα στο κόμμα τους για δικούς τους εσωκομματικούς λόγους.

Οι παραπάνω βέβαια μετά τις ανακοινώσεις της ELdorando Gold είναι σαν να έχουν καταπιεί μπαστούνι. Γιατί κατανοούν πως η στρατηγική – αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ κανένα σοβαρό «αφήγημα» δεν έχει καθώς τη μια ημέρα διαφημίζεται η Ελλάδα ως επενδυτικός παράδεισος και την άλλη οι επενδυτές κουνάνε μαντήλι. Η κυβερνητική μυθολογία του στιλ «λίγο ψηλά για να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα», η νέα επένδυση σε μια επικοινωνιακή αμιγώς μα καθόλου ρεαλιστική αποτύπωση των πραγμάτων πάσχει. Το παραμύθι Τσίπρα έχει δράκο. Κι αυτό διότι από κανένα Μνημόνιο δεν βγαίνεις όταν έχεις δεσμεύσεις έναντι ποινών για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060. Γιατί οι φόροι και η επιτροπεία θα συνεχίζονται και μετά τον Αύγουστο του 2018. Γιατί η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων θα είναι εδώ το 2019. Και πολύ απλά γιατί το μπάχαλο Τσίπρα δεν φτιασιδώνεται με αφηγήματα και επικοινωνιακές τσιριτσάντσουλες.

Πολλοί λοιπόν απαιτούν ένα διαφορετικό …αφήγημα αυτή τη φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιζητούν ένα σχέδιο αντεπίθεσης. Κάτι να τους «διηγηθεί» βρε αδελφέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σχέδιο λοιπόν είναι απλό. Το νέο αφήγημα είναι ένα:
ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να βγάλει τη χώρα από το μπάχαλο που μπήκε το 2015 και να κυβερνήσει με μια απλή προϋπόθεση και προδιαγραφή:

ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Όταν δηλαδή λέει πως η χώρα θέλει επενδύσεις, να το εννοεί και φυσικά να τις φέρνει ή να τις διατηρεί. Να μην αφήνει αυτό το σοβαρό θέμα στον κάθε Καρανίκα αλλά να συστήσει όργανα που θα δουλέψουν με κατεύθυνση την εξωστρέφεια. Όταν μιλά για φοροελαφρύνσεις να τις υιοθετεί αλλά με σχέδιο κι όχι πρώτα να τις ανακοινώνει και μετά να αναγκάζεται να τις μαζεύει άρον άρον επειδή οι δανειστές του τραβάνε το αφτί. Όταν μιλά για ανάταξη της οικονομίας αυτή να μην βασίζεται σε συγκυριακά φαινόμενα αλλά σε επένδυση στους κλάδους που η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα. Όταν μιλά για αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης να μη βολεύει τον κάθε αλληλέγγυο ή ακτιβιστή στο Κράτος. Όταν αναφέρεται σε στήριξη του ασφαλιστικού να το πράττει όχι όμως με επιβάρυνση τύπου ΕΦΚΑ και με αλαλούμ που γονατίζει τις οικογένειες.

Ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας δεν πρέπει να κοροϊδεύει έναν λαό ταλαιπωρημένο από τα ψέματα και τις επικοινωνιακές κορώνες. Ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να φέρει νέο κύρος κι ένα νέο ήθος στην πολιτική. Να επενδύσει εκτός των άλλων στην προσπάθεια ανόρθωσης της πολιτικής που τόσο τραυματίστηκε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να διχάζει. Πρέπει να ενώνει. Δεν πρέπει να προκαλεί. Πρέπει να είναι συνετός.

Αυτό πρέπει να είναι το αφήγημα της χώρας και της ΝΔ για την επόμενη ημέρα. Ένα πλήρες σχέδιο ανάταξης της βαλλόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ μεσαίας τάξης που κλαίει καθημερινά από τρελούς φόρους, ένα σχέδιο παροχής βοήθειας υπέρ όσων έφυγαν από τα μεσαία στρώματα και ως νεόπτωχοι παλεύουν δίχως βοήθεια και που το μόνο που η κυβέρνηση της αρπαχτής και της παράνοιας μπορεί να τους τάξει είναι επιδόματα κι όχι πραγματικούς όρους εξόδου από την κρίση κι εύρεσης σταθερής εργασίας.

Αν δεν γίνουν τα παραπάνω, πολύ φοβάμαι πως θα ισχύσει αυτό που επίσης ο Βολφ Μπίρμαν έλεγε στα τραγούδια του. Ο λαός θα πει «όλους αυτούς τους έχω βαρεθεί» επιλέγοντας άλλες, ακραίες λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

GEORGIA.

Κύριε Μαρκόπουλε καλησπέρα.Ή αντιπολίτευση είναι κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων. Αφήνει ένα πολιτικό πτώμα, ένα κουφάρι τον Αλέξη Μερκελιστή Τσίπρα να διαλύει τη χώρα. Τι θα παραλάβουν αύριο από αυτόν τον καραγκιόζη;Καμμένη γή μήπως;Σκαμένη γη; Τίποτα από τα δύο γιατί πολύ απλά αυτο το τσογλάνι την Ελληνική γή την έχει ήδη ξεπουλήσει.Σε όλους τους Οργανισμούς του χρεοκοπημένου Ελληνικού Δημοσίου οι χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάρτυ.Ενώ οι Έλληνες αυτοκτονούν και πεθαίνουν αυτοί κανονίζουν τι επίδομα θα πάρουν και πότε θα πάνε εξωτερικό με το Συριζέικο σύλλογο Δημοσίων υπαλλήλων.Στην εφορία όπου πήγα προχτές στο κέντρο της Αθήνας μιά ηλικιωμένη κυρία έκλαιγε από τα πρόστιμα που τις έβαλαν οι χαρτογιακάδες του ΣΥΡΙΖΑ και δύο χαφιέδες υπάλληλοι με την φασιστοφυλλάδα ΑΥΓΗ στο γραφείο τους γελούσαν.Γελάνε με τον θανατό μας όταν δινουν το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα που προέρχεται από το αίμα και τους φόρους μας στους Ισλαμιστές λαθροεισβολείς.Οι Συριζαίοι είναι καθάρματα, χειρότεροι των Ναζί κατακτητών. Όπως το χειρίζεται το όλο θέμα ο παλιάτσος και καραγκιόζης Τσίπρας, μην φανεί σε κανέναν παράξενο άν παραδώσει την εξουσία σε μιά κυβέρνηση με κορμό την Χρυσή Αυγή.Ή δήθεν πατριωτική ακροδεξιά του Καμμένου είναι ήδη στο 2% και υπό εξαφάνιση, το ίδιο και ο ολετήρας Τσίπρας.Γειά σας κύριε Μαρκόπουλε και πάντα τέτοια άρθρα.Καλό σας βράδυ.

Το αν θα κυβερνήσει με σοβαρότητα...

ο Μητσοτάκης θα φανεί πριν τις εκλογές. Πώς? Μα από τους υπψηφίους που θα κατεβάσει στις λίστες. Αν δεν πάρουν πόδι οι εκπρόσωποι του Γαλάζιου Πασόκ στη χώρα (Τραγάκηδες, Γιακουμάτοι κλπ.) δε θα γίνει τίποτα, ή μάλλον θα έχουμε μία από τα ίδια με τις προηγούμενες ΝΔ κυβερνήσεις. Μην παρεξηγηθώ: και πάλι θα είναι παρασάγγας καλύτερη από το τσίρκο του Τσίπρα αλλά πολύ κατώτερη των αναγκών και των συνθηκών. Πρέπει ο Κυριάκος να κάνει παντού τις τομές εκείνες που ήθελε ο πατέρας του να κάνει και δεν τον άφησαν. Και για να το κάνει αυτό ο Κυριάκος πρέπει να έχει ικανούς συνεργάτες. Για αυτό και πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Μπορεί να βρει 15 γεωργιάδηδες? Αν ναι έχει καλώς, αν όχι τότε...

MARINA.

Κύριε Δημήτρη το άρθρο σας σήμερα είναι φανταστικό.Ό αλήτης που καταστρέφει τη χώρα γιατί περί αλήτη πρόκειται δεν θα σταματήσει εάν δεν τα διαλύσει όλα.Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους ξένους δανειστές προβλέπει την εξόντωση του Ελληνικού λαού με αντίτιμο την καρέκλα της εξουσίας.Άθεος, μασώνος(της μικρής αριστερής στοάς), προδότης, ανθέλληνας, αλήτης και κυρίως δολοφονικά ψεύτης.Τα ξεπούλησε όλα στους ξένους νταβατζήδες τοκογλύφους και τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Όλοι οι πρεζάκηδες,οι μπαχαλακηδες,οι αναρχικοί,οι ανθέλληνες και οι αλλοδαποί διορίζονται σε ένα κράτος μπανανία αυτό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μόνο για ξένες επενδύσεις δεν προσφέρεται.Οι Ελληνικές Τράπεζες θέλουν έκ νέου μεγάλη ανακεφαλαιοποίηση.Τα κόκκινα δάνεια έφτασαν να είναι περισσότερα από τις καταθέσεις.Εγγύηση μόλις επτά Δις Ευρώ αποθεματικό για καταθέσεις που ξεπερνούν τα 120 Δις Ευρώ.Μιλάμε πιά για κανονικά άυλα τραπουλόχαρτα χωρίς αξία και όχι για καταθέσεις σε Ευρώ.Ο Τσίπρας μόλις σε δύο χρόνια διέλυσε την Ελλάδα, όταν οι άλλοι όπως λέει έκαναν σαράντα χρόνια.Ή μεταπολίτευση θα κλείσει οριστικά με την πτώση του γιού του συνεργάτη της χούντας.Αυτός ο φασίστας, αυτός ο λακές έχει όνομα.Αλέξης δοσίλογος και προδότης Τσίπρας.Μεγαλύτερος ψεύτης και αλήτης δεν ξαναπέρασε από την εξουσία στην Ελλάδα.Ίσως ένα ξένος δυνάστης στην θέση του, να λυπόταν περισσότερο τους Έλληνες από αυτό το άθεο πορωμένο παλιοτόμαρο.Καλό απόγευμα Δημήτρη μου.

nobody di tutti

- Το τραγικό όμως για τη χώρα είναι πως όλη η στρατηγική Τσίπρα είναιάρπα κόλλα. - Λάθος - Το κωμικοτραγικό όμως για τη "χώρα" (υφίσταται τέτοια κυρίαρχη οντότητα ;) είναι πως όλη η στρατηγική ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ έξω+θεσμικού, ορατού δυνητικού αντικαταστάτη: είναι +/- επιπέδου Καρανίκα... όταν οι καιροί απαιτούν ικανότητες εφάμιλλες ή ανώτερες των Κίσσινγκερ-Μπρεζίνσκι. Εφ' όσον όμως ιθαγενείς (κρίσιμη μάζα) και άρχουσα τάξη πορεύονται αρμονικώς διάγοντες επί 200 έτη... τότε όλα βαίνουν καλώς.

???!!!

Αν δεν αλλάξουμε Νοοτροπίες και απόψεις...προκοπή δε θα δούμε.Χαθήκαμε.! Όλα τα υπόλοιπα τώρα είναι...

δημοκρατης

Δημητρη Μαρκοπουλε γεια σου. Θεωρω οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος και διαβαζοντας το αρθρο σου, θελω να σου κανω καποιες ερωτησεις. Πιστευεις οτι ο μητσοτακης θα κανει διαφορετικη πολιτικη απο αυτη που κανει τωρα ο τσιπρας? Πιστευεις οτι θα μειωσει φορους, η οτι θα καταργησει τον ΕΝΦΙΑ? Μηπως οτι θα σταματησει, τη μειωση των συνταξεων? Ε, τωρα Δημητρη, μεταξυ μας, δε νομιζω οτι ενα ατομο οξυδερκη σαν εσενα, να πιστευει τετοια πολιτικαντικα ψεμματα. Κατα τη γνωμη μου, οτι πολιτικη ακολουθει ο τσιπρας, την ιδια πολιτικη, θα ακολουθησει και ο μητσοτακης, και η πολιτικη αυτη λεγεται ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε, οτι, το '15, ο μητσοτακης, υπερψηφισε το μνημονιο τσιπρα, που μας χρεωσε 86 δις. Το ζητημα Δημητρη, ειναι να σταματησουν οι μνημονιακες πολιτικες, για να μπορεσει η χωρα, να ξαναβρει τα πατηματα της. Με αυτη τη αδυσωπητη φορολογικη αφαιμαξη, η χωρα μας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μπορεσει να επιβιωσει. Με τη μεθοδο της σαλαμοποιησης, θα σβησουν τα παντα και για μη κοροιδευομαστε, αν η Ελλαδα δεν κουρεψει το χρεος της και αφησει τα γερακια της ΕΕ, να την απομυζουν διαρκως, στο τελος θα μεινουν μονο τα... κοκκαλα. Οπως βλεπεις, οι... εταιροι μας, δεν εχουν σκοπο να κουρεψουν το χρεος, ωστε να μπορεσουμε να το διαχειριστουμε. Θελουν να μας εχουν σκλαβους και στην καρπαζια. Προσωπικα, πιστευω, οτι το πολυποθητο και αναγκαιο κουρεμα του χρεους, θα γινει μονο, οταν η χωρα μας απευθυνθει στον ΟΗΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ. Οπως, πιστευω ακραδαντα, οτι η χωρα μας, πρεπει οπωσδηποτε, να διεκδικησει ΑΜΕΣΑ, τις πολεμικες αποζημιωσεις και το κατοχικο δανειο. ΥΓ. Δημητρη, θα ηθελα απο εσενα, να... ψαξεις, το θεμα του ΟΗΕ και το αρθρο που ψηφιστηκε για τις υπερχρεωμενες χωρες και να βοηθησεις πανω σε αυτο το ζητημα. Το διο αιτημα κανω και σε ολους τους συντελεστες του ΠΘ. Το θεμα δεν ειναι κομματικο. Το ζητουμενο ειναι, να βρισκουμε λυσεις, ωστε να μπορεσει η πατριδα μας, να ξεφυγει, απο αυτον τον μνημονιακο προκρουστη.

Theodore

Και τι να έκανε ρε άσχετε το 15 ο Μητσοτάκης;Αν δεν υπέγραφε,έτσι που τάχε κανει ο Τσιπρας με το Βαρουφάκη τότε,πηγαίναμε κατ' ευθείαν να γίνουμε Βενεζουέλα.Και μιλάμε για κανονικό εμφύλιο.Οσον αφορά για φόρους,ο Σαμαράς είχε μειώσει ενα σωρό απ' αυτούς που ο άχρηστος ο Τσίπρας τους πήγε στα ουράνια πάλι.Και τέλος όσον αφορά στα μνημόνια,ο Τσίπρας υπέγραψε το μεγαλύτερο,μας φέσωσε με 100 Δις,κορόιδεψε τους άλλους ότι και καλά δεν θα έκανε εκλογές το 15,και μας έδεσε για 99 χρόνια. Αλλά αυτά κάνεις ότι δεν τα θυμάσαι,ε;καρανίκα,ε καρανίκα.

δημοκρατης

@ 16 57 Μιας και ρωτας θα σου απαντησω. Το '15 ολο το πολιτικο συστημα εδειξε το ποσο χαμηλου επιπεδου ειναι, ψηφιζωντας ολοι μαζι,το 3ο μνημονιο τσιπρα. Αυτο που επρεπε να κανουν, ειναι να σταματησουν να πληρωνουν τοκοχρεολυσια και να απευθυνθουν στον ΟΗΕ, για κουρεμα του χρεους. Αλλωστε νομιζω οτι αυτα εγραψα και στο προηγουμενο σχολιο μου. Το διαβασες ? Γιατι απο αυτα που απαντας, μαλλον δεν διαβασες τιποτα και απαντησες προκατηλλειμενα. Μονο ... εξυπναδες, ζητω η ΝΔ και ο μνημονιακος μητσοτακης. Παντως με το ...καρανικα, που με εβρισες, πολυ γελασα....

κωστας

Δυο στοιχεια κ. Μαρκοπουλε που πρεπει να λαμβανονται υπ'οψιν. Το ενα ειναι οτι ο Τσιπρας ειναι αριστος τακτικιστης και απο τυχη η προγραμματισμο η και τα δυο εχει πιασει τον παλμο μιας μεγαλης μεριδας του κοσμου. Ξερει οτι ο,τι και να πει, υπαρχει ενα 20% που θα το πιστεψει, γιατι θελει να το πιστεψει. Η σημερινη γραμμη της κυβερνησης που βομβαρδιζει ολα τα μεσα ειναι οτι "παμε πολυ καλα, οι επενδυσεις ερχονται σε επιπεδα ρεκορ". Και δεν τους μιλαει κανενας (εκτος απο τον Αδωνι) και καταληγει στο "αποψη σου - αποψη μου". Κι ετσι και τους βγει κατι, τοτε θα βογγηξουμε στην επικοινωνια. Η βασικη τακτικη εδω ειναι το χτυπημα της ΝΔ (παρατηρηστε τους στις συζητησεις: παντα παιζουν τον αντιπαλο, ποτε τα γεγονοτα.) Το δευτερο ειναι οτι στρατηγικη και βεβαια εχουν και μαλιστα με μεγαλες αναλυσεις απο πισω. Προσεξτε τους εκπροσωπους οταν κανουν το μαυρο-ασπρο. Λιγο κανεις να μην καταλαβαινει, του βαζουν την αμφιβολια. Μονο που η στρατηγικη αυτη προερχεται απο τους αεργους θεωρητικους. Που δυστυχως δεν ειναι πλεον μια ακακη παρεα στα ουζερι των εξαρχειων, γιατι τωρα εχουν δυναμη και οι αποφασεις τους γινονται νομοι. Το 15, ας ειν'καλα η Μερκελ και ο Ομπαμα που δεν μας αφησαν να μας εξωπεταξουν κακην-κακως απο την Ευρωπη, με ολα τα κακα μιας αποτομης αλλαγης. Ομως μην εχετε καμμια αμφιβολια, ειναι ακομα ικανοι να επαναλαβουν την κινηση εστω και "κατα-λαθος-εξεπιτηδες". Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο των θεωρητικων, εχουν αγνοια του πραγματικου κινδυνου.

Φύγε εσύ,έλα εσύ.

Ο επόμενος πρωθυπουργός κύριε Μαρκοπουλε πάνω από όλα θα πρέπει να είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και με ΗΘΟΣ. Χρόνια τώρα ο Έλληνας βιώνει την αδικια και την αναξιοκρατία στο πετσί του! Σε μια χώρα ρουσφετιου και ρουφιανιας.Σε μια χώρα που ΠΑΝΤΑ επιβίωνε ο ψεύτης,ο κλέφτης,το λαμόγιο,ο φελλός,και αυτός που έιχε -έχει ,,,,,μέσον!!! Αυτό μας έφαγε! Έτσι πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.Διαφορετικα θα τον πάρει και θα τον σηκώσει και αυτόν.

Κατερίνα

Συμφωνώ απόλυτα για το τί πρέπει να γίνει από μία επόμενη σοβαρή κυβέρνηση! Θα έχει όμως τα χρονικά περιθώρια; Θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν! Εάν μείνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 να μη ξεχνάμε την εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2020! Σίγουρα θα προκαλέσουν νέες εκλογές όπως ξέρουν οι οποίες θα γίνουν με απλή αναλογική! Τί θα προλάβει να κάνει μία νέα κυβέρνηση; Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά!

Πάντα μα πάντα ζητουλες.

Σωστός ο κ.αρθρογράφος. Όλοι η Ελλάδα έχει επιρεαστει από μια προσωπικοτητα αμφιλεγόμενη, ούτε ετσι ούτε αλλιώτικα. Με τον Μακρόν καραδεξιος.Αφού έφυγε άρχισαν τα τρελα αριστερά. Ούτε του ύψους ούτε του βάθους. Η πενταημερη σε όλη της την δοξα .Αλλά το τρομακτικο το αναισχυντο είναι αυτοί που τον στηρίζουν που τον βοηθούν. Είναι όλοι τους στρατιές κλεφτών απατεώνων πληρωμένων. Άλλοι ανοικουν στον στρατό κατοχής, των κομμάτων της Βουλής, άλλοι στυγνοι τυχοδιωκτες, που από ότι φαίνεται πληρώνονται αδρά και εχουμε και τους οπαδούς με την σχιζοειδη παράνοια που ονειρεύονται τον παράδεισο του ολοκληροτισμου των κατά συρροή και κατά εξακολουθηση εγκλημάτων, μια κοινωνία απαλαγμενη από καπιταλιστικα στοιχεία. Η πλειοψηφία όμως και οι ποιο επικίνδυνοι είναι όσοι ανοικουν στον πελατειακο φασισμό, στο δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο, αυτοί που έχουν εσοδα από τον προυπολογισμό, παράνομα, από ρουσφέτια των κομμάτων της Βουλής. Που κατατρωγουν τον κόπο και τον υδρωτα του έθνους, χωρίς να δουλεύουν. Αυτοί που αυξάνουν συνεχώς το χρέος και θα είμαστε πάντα μα πάντα στην κατηγορια του δούλου τα ζητιάνου του μηδένικου. Και ας βλέπουν οι δημοσιογραφοι παραδεισους .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία