markopoulos

Τσιπρανδρέου

Δημ. Μαρκόπουλος

Το είπε ο αοιδός Μαραβέγιας: «πιο χαμηλά Λόλα, πιο χαμηλά». Σαν ένας ιστορικός μετροπόντικας ένα πράγμα, ο Αλέξης Τσίπρας σκάβει και ξανασκάβει ολοένα πιο μέσα, ολοένα πιο βαθιά και τελικά πιο …χαμηλά, μήπως βρει πολιτικό «πετρέλαιο». Μήπως πιαστεί από κάπου τώρα που τα πράγματα περιπλέκονται με το reunion στην κεντροαριστερά

Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αρχαιολογικές – πολιτικές ανασκαφές, οι ιστορικές καταδύσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά θα θυμηθεί έως και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο ή τις ιστορικές του ρίζες με τον αείμνηστο πρόδρομο του εγχώριου λαϊκισμού Θόδωρο Δηλιγιάννη.
 
Το πράγμα άρχισε να φαίνεται με το …story Στάλιν κατά Χίτλερ. Κι αυτό για να κατορθώσει να ξεχαστούν επί 15 ημέρες οι φόροι, οι πλειστηριασμοί, οι υποσχέσεις που εξελίχθηκαν σε …αυταπάτες.
 
Τώρα, τη στιγμή που όλοι ετοιμαζόμαστε για τη β’ δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και που τελικά αποδεικνύεται κενό γράμμα η δήθεν «ανάσα» που θα έφερναν τα 1,6 δις. ευρώ (από τα συνολικά 8,6 δις. ευρώ της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης) πληρωμών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, λέει ξανά το ποίημα.
 
Τώρα που η κεντροαριστερά «ξαναμαζεύεται» κι επειδή πάνω από όλα είναι τα ψηφαλάκια και η πολιτική του επιβίωση, θυμάται τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 
Αντί να κοιτάξει κατάματα τον 21ο αιώνα, αντί να δώσει σύγχρονες απαντήσεις στα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς που πτωχεύει και μεταναστεύει, με δάνεια από το παρελθόν, με μιμήσεις επιπέδου Μαρσέλ Μαρσό, «μαϊμουδίζει» τον πρωθυπουργό των 80s που φέρει κι αυτός το δικό του – μεγάλο – μερίδιο για την εθνική, ηθική και εν τέλει οικονομική κατάπτωση της χώρας φανερώνοντας την αγωνία του να πιαστεί από ένα σύμβολο του παρελθόντος προφανώς επειδή το αφήγημα του πάσχει γιατί για το 2017 δεν έχει κάτι πειστικό να πει. 
 
Για την εγχώρια εξάλλου αριστερά, ο ρόλος του Ανδρέα ήταν καταστροφικός.
 
Για την original αριστερά κι όχι την ντεμέκ των μνημονίων ή εκείνη που ξαφνικά ομνύει στο όνομα του Κώστα Λαλιώτη, ο Ανδρέας ήταν εκείνος που καπηλεύτηκε τα σύμβολα. Που πρόδωσε τις ελπίδες. Που ναι μεν βοήθησε να βγει από την οικονομική αφάνεια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όμως αυτή την προσπάθεια δεν τη βάσισε σε γερά θεμέλια αλλά στα «πολιτιστικά κέντρα» του Βαγγέλη Γιαννόπουλου και στους αφισοκολλητές των κλαδικών που εν μια νυκτί από ξυπόλητο τάγμα, γίνονταν κάτοχοι Μερσεντές και διαμερισμάτων. Που πλούτισαν με διαβατήριο την κομματική, πράσινη ταυτότητα.
 
Ξέχασε ο Αλέξης Τσίπρα τα όσα ο ίδιος έλεγε, πράγμα που φυσικά κανένα δεν ξαφνιάζει. Ο ίδιος δα δεν ήταν που παρέα με τους συντρόφους του μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει τα αφτιά για τα περίφημα «καταστροφικά 40 χρόνια της μεταπολίτευσης»; Τώρα άραγε τα 11 χρόνια διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου διαγράφονται και πλέον θα μιλάει ο ίδιος και οι πολιτικοί του φίλοι για τα 29 χρόνια καταστροφής; 

Με δόσεις μικρομεγαλισμού, ο Αλέξης Τσίπρας όμως φανέρωσε και άλλα πράγματα. Ένα "κόμπλεξ" παραλληλίας του με έναν άνθρωπο που όσο κι αν δεν τα κατάφερε όπως έπρεπε, που όσο κι αν έχει μερίδιο ευθύνης για πολλά αρνητικά αλλά και για ορισμένα θετικά, υπήρξε διεθνιστής, είχε γνώσεις των οικονομικών, ζυμώθηκε εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας των 50s σε μια φιλελεύθερη Αμερική, είχε σχέσεις με ομάδες δίπλα στον Τζον Κένεντι. Τί σχέση μπορεί να έχει με αυτό το προφίλ ο Αλέξης Τσίπρας της μηδενικής εμπειρίας επαγγελματικής ζωής, των ελάχιστων παραστάσεων από το εξωτερικό και της ανύπαρκτης ζύμωσης με ξένους παράγοντες πριν γίνει πρωθυπουργός; 

Σαν να μην έφθαναν αυτά, ενώ διαρκώς ακούμε για την περιβόητη "γραμμή" επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ βιώσαμε την αγωνιώδη προσπάθεια Λαλιώτη να ρίξει γέφυρες (σ.σ. πιθανό να περιμένουμε κι άλλες δηλώσεις στήριξης στο μέλλον), ο Αλέξης Τσίπρας με το αφήγημα "Τσιπρανδρέου" κατόρθωσε να βάλει όλο το ΠΑΣΟΚ απέναντι του. Χειρότερα; Μετά τις δηλώσεις Κυρίτση αλλά και την γκρίνια πολλών εντός ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται και ένα ψυχικό χάσμα εντός του κυβερνώντος κόμματος. Σου λέει ο μέσος Συριζαίος "κι εγώ γιατί επί  40 χρόνια έμεινα στην ...απ' έξω; Αν ήταν, θα ήμουν κι εγώ ΠΑΣΟΚ να διορίζομαι και να χειροκροτώ τον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα". 

Αυτή λοιπόν η στροφή του πρωθυπουργού προς τα 80s δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα του. Όσο κι αν θέλει να εξισώσει τα ψέματα του σήμερα με αυτά του χθες, το αφήγημα της Ελλάδας του 1980 και των "καλύτερων μας χρόνων" δεν μπορεί να γίνει με ΕΦΚΑ και με διορισμούς των συριζοφρουρών στο πρότυπο των πρασινοφρουρών. Η Ελλάδα των "ουδετέρων κρατών" δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της Τρόικας ή των ...Θεσμών όπως μετονομάστηκαν. Το "Τσοβόλα δώστα όλα" απλά δεν μπορεί να υπάρξει σε καιρό που ο Αλέξης Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2040. Και κακά τα ψέματα. Δεν θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να κάνει καλύτερο δώρο ενόψει ΔΕΘ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος όταν χθες μιλούσε από τη Θεσσαλονίκη για την Ελλάδα του 2030, βρήκε τον αντίπαλο του να θυμάται το 1981.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

GEORGIA.

Κανένας σοβαρός πολιτικός δεν προσπαθεί να αντιγράψει κάποιον άλλον πολιτικό και μάλιστα με σκοτεινό παρελθόν.Προσαπθεί ο πολιτικός καραγκιόζης Τσίπρας να μεταμφιεσθεί σε έναν άνθρωπο που έχει φύγει από την ζωή εδώ και είκοσι χρόνια.Τι να προτοθυμηθεί κανείς από τον παπατζή Ανδρέα.Το σκάνδαλο Κοσκωτά, τα πάμπερς, τα γκομενιλίκια του με την Λιάνη και τις γυμνές της φωτογραφίες που μας διέσυραν σε όλο τον πλανήτη; Το φάγωμα των χρημάτων της ΕΟΚ την οποία έβριζε ο Ανδρέας και την δημιουργία και κατόπιν φάγωμα των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμάτων; Τα σκάνδαλα με τους εξοπλισμούς υπέρ των Αμερικάνων αφεντικών του Ανδρέα Παπανδρέου; Τα τυφλά μιράζ; Το πανάκριβο διαζύγιό του από την Αμερικανομασώνο και Μάρτυρα του Ιεχωβά Μαργαρίτα Τσάντ; Την πανάκριβη εγχείρηση του Χέρφιλντ και την ακέφαλη Ελλάδα που για εκείνο το διάστημα ήταν στον αυτόματο πιλότο και στα χέρια του Λαικιστή Κουτσόγιωργα; Το ότι έκανε τον Χυτήρη, τον Κρεμαστινό και τους λοιπούς παρατρεχάμενους του Χέρφιλντ Υπουργούς; Την πανάκριβη Βίλλα της Εκάλης με το διάτρητο πόθεν έσχες, την οποία ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος την είχε χαρακτηρίσει κωλόσπιτο; Το σκάνδαλο με το Γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι που βάφτισαν σε Ελληνικό ; Είναι τόσο λίγος ο Τσίπρας που βρήκε τον αμέσως προηγούμενο χειρότερο Πρωθυπουργό για να μιμηθεί.Χειρότερος πάντως από τον Τσίπρα κανείς.Ούτε κάν ο κατοχικός Πρωθυπουργός Τσολάκογλου.Χειρότερος από τον εαυτό του είναι μόνο ο ίδιος ο Τσίπρας.Πολιτικό πτώμα και πολιτικό απολειφάδι.Το τέλος των παραισθήσεων του Ελληνικού λαού με την χούντα Τσίπρα, Καμμένου φτάνει στο τέλος της.Καιρός να τους δείξουμε την έξοδο.Μας έχουν χρεοκοπήσει σε όλα.Ό δοτός Πρωθυπουργός των τοκογλύφων των λαθρομεταναστών και της Μέρκελ σε όποιον Ανδρέα και να μεταμφιεσθεί είναι πλέον γνωστός και πάρα πολύ φθαρμένος.Καλή σας νύχτα κύριε Μαρκόπουλε.Ίσως το καλύτερο άρθρο σας, συγχαρητήρια

Πόνο μεγάλο σου έδωσε ο Ανδρέας

Και δεν ξέρεις τι γράφεις. Μάλλον θα είσαι καμία διορισμένη του Παυλόπουλου, Georgia

GEORGIA.

Ό Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου και ο Ααρών Αβουρής(Κώστας Σημίτης) ήταν δύο προδότες, δύο Εβραιομασωνάρες που βοήθησαν κάποιους χαφιέδες σαν εσένα να γίνουν κάτι και να τους υποστηρίζουν έως σήμερα.Οι δύο πολιτικοί του κλεφτοπασόκ μεζί με τον άθλιο Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου, τον Κωστάκη Καραμανλή, τον Πάκη των καλωήρθατε και ευχαριστώ στους Ισλαμιστές Λαθρομετανάστες καθώς και το σημερινό δίδυμο των Τσολακογλου Τσίπρα, Καμμένου με έκαναν από το 2010 μόνιμο ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής χωρίς να είμαι μέλος της και χωρίς να πιστεύω στις ιδεές της, έτσι από αντίδραση.Ή Δημοκρατία όλων των παραπάνω αποδείχτηκε χούντα,συμφορά και χρεοκοπία για τους Έλληνες.Για κάποιον πρασινορουφιάνο σαν εσένα ο ψεύτης, καιροσκόπος και πολιτικός απατεώνας Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου των 80'ς μπορεί να έχει κάτι από την μαριονέτας της Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα του 2017.Για όλους εμάς τους υπόλοιπους τα υπαρκτά σκάνδαλα που προανέφερα τον κάνουν μιά μορφή μισητή από την οποία ξεκίνησε η καταστροφή της Ελλάδα.Καλό ξημέρωνα φασιστάκο του κλεφτοπασόκ.Ό σιδερένιος σου είναι πιά αστερόσκονη.Άντε γειά.

δημοκρατης

Δημητρη Μαρκοπουλε καλο το αρθρο σου αλλα για να τα λεμε ολα ολο το πολιτικο συστημα ειναι για κλαματα. Δυστυχως φιλε Δημητρη και οι 300 της Βουλης ειναι πολιτικαντηδες χειριστου ειδους. Εδω και 7,5 χρονια, η Ελλαδα και οι Ελληνες τραβανε "το λουκι της αρκουδας" και πληρωνουν αλλων αμαρτιες και δεν βρεθηκε μεσα σε αυτα τα 7,5 χρονια ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, με φιλοτιμο, να τους τα πει εξω απο τα δοντια, να τα βροντηξει και να πεταξει τη καρεκλα, στη μουρη ολων και ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Μπορει δικαιως να κρινουμε ψευτη, προδοτη και γερμανοτσολια τον τσιπρα που αποδεδειγμενα ειναι ο χειροτερος ολων, αλλα και οι αλλοι βρισκονται σε μαυρο χαλι. Μου αρεσει που ορισμενοι εναποθετουν τις ελπιδες τους στη ΝΔ η' στο ΠΑΣΟΚ και καποιοι αλλοι στη Χ.Α η' στο ΚΚΕ, που κατα τη γνωμη μου, ολα αυτα τα κομματα, στην ουσια, συγκυβερνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σιγουρα θα απορεις με τη σκεψη μου, αλλα Δημητρη Μαρκοπουλε, οταν τη χωρα την κυβερνουν ξενα συμφεροντα και μεσα στη Βουλη παιζονται θεατρα και δεν εχει ουτε ενα κομμα τα κοτσια να πει ΟΧΙ και να παραιτηθει και να καταγγειλει την προδοσια που τελειται εναντιον της χωρας και του λαου, για μενα ειναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αλλωστε μη ξεχναμε οτι το τριτο μνημονιο το ψηφισαν 222 βουλευτες. Αυτο και μονο δειχνει το τι συμβαινει στο πολιτικο συστημα. Οσο για τη Δημοκρατια? Ασε καλυτερα να μη το... συζητησουμε... γιατι ειναι μια πονεμενη ιστορια....Υ.Γ Ευχομαι στις ερχομενες εκλογες, ο σοφος λαος, να παει να ψηφισει καινουργια κομματα και να τους τιμωρησει, ολους αυτους τους βολεμενους, ασυνειδητους πολιτικαντηδες, που παιζουν με τις ζωες των Ελληνων και το μελλον της χωρας μας.

MARINA.

Κύριε Μαρκόπουλε ο Τσίπρας έχει πάρει ένα κομμάτι από το πιό βρώμικο ΠΑΣΟΚ.Τα λαμόγια του Σημίτη έχει με το μέρος του και επιζητά ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι, αυτό που θα τον κάνει ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ.Δόλωμα για τους πασόκους οπαδούς η αναφορά του σε έναν εξίσου ψεύτη πολιτικό τον Ανδρέα, αυτόν που έκανε την αρχή της οικονομικής μας χρεοκοπίας.Οι συνεχής υποτιμήσεις της δραχμής από τον Ανδρέα έκαναν πλούσιους λίγους και φτωχούς πολλούς.Το ίδιο που κάνει ο καταστροφέας Τσίπρας με τα μνημόνια,τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους και τις εισφορές.Κατώτατος σε όλα πολιτικός ο Τσίπρας από τον Ανδρέα Μινέικο.Μόνο στο ψέμα τον ξεπέρασε.Τα ψέματα αυτά μετά από δύο χρόνια Τσίπρα στην εξουσία ξεθώριασαν και τώρα πιά φαίνεται ξεκάθαρα η καταστροφή και η διάλυση που έφεραν.Καλύτερα και από τον γιό του τον Τζέφρυ μιμείται ο ολετήρας Τσίπρας τον Ανδρέα.Τριά κόμματα δεν ψήφισαν την καταδίκη του Μαδούρο από την Ε.Ε. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.Όταν είσαι στα άκρα σαν τον εξτρεμιστικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να φτάσεις στο πολιτικό κέντρο.Πιό κοντά από το κέντρο είναι η έξοδος από την εξουσία.

SPARTA.

Αγαπητέ Δημήτρη καλησπέρα.Ίσως το καλύτερο αρθρο σου.Ό πολιτικός απατεώνας Τσίπρας πάει να παραμυθιάσει για μιά ακόμη φορά τον αφελή και ανώριμο πολιτικά Ελληνικό λαό. Το παίζει Παπανδρεικός με στηρίγματα κυριολεκτικά τα λαμόγια του κλεφτοπασόκ.Τόν Άκη, το Λαλιώτη, τον Κοτσακά, την Τζάκρη, τον Κουρουμπλή.Οι δύο τελευταίοι έχουν ψηφίσει μνημόνιο και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.Ό Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου, ήταν ένας Αμερικανοεβραίος καθηγητής του Μπέρκλευ, που μετείχε σε μια ομάδα Αμερικανοσιωνιστών καθηγητών με πολιτικές διασυνδέσεις του φημισμένου Πανεπιστημίου.Η CIA έστειλε στην Ελλάδα τον Ανδρέα Μινέικο για την υπεράσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την προστασία του Μεγάλου Κεφαλαίου ντόπιου και ξένου και για να ψαλιδίσει, να καπηλευτεί τα αυξημένα τότε ποσοστά του ΚΚΕ.Πουλημένα τομάρια μια ζωή οι κουμμουνιστές πούλησαν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ με διορισμούς στο Δημόσιο, κατασπατάληση των χρημάτων της ΕΟΚ, καθώς και με τον παράνομο πλουτισμό τους.Ό Τσίπρας είναι πολύ χειρότερος από τον κακό πολιτικό Ανδρέα.Δύο χρόνια μετά την εκλογική απάτη του Τσίπρα βλέπουμε ότι η εξουσία για αυτόν δεν είχε σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά να την βουλιάξει.Ένα άθλιο τσογλάνι που εξαργύρωσε ένα εγωιστικό καπρίτσιο να γίνει Πρωθυπουργός της μπανανίας Ελλάδας.Ή ανατροπή αυτου του πολιτικού τυχοδιώκτη και απατεώνα είναι μονόδρομος άν θέλουν οι Έλληνες την ζωή τους πίσω.Καλό βράδυ Δημήτρη.

ΕΠΕ

Αλέκσης ή Αντρέας; Κιθαρίστας ή ντράμερ;

ΣΚΑΙς

κε Μαρκόπουλε, εξαιρετικό άρθρο που βρίθει επιχειρημάτων. Αποδομείτε διαρκώς την σχολή Τσίπρα. Να πηγαίνετε δε συχνά και στην εκπομπή του Λιάτσου. Είστε μπροστάρης στον αγώνα κατά της ιδεολογικής υπεροχής της Αριστεράς!

ΣΠΥΡΑΚΛΑΣ

εισαι ηρωας ....ΜΠΡΑΒΟ ! ΑΠΟΔΟΜΕΙΣ ΤΑ ΑΛΗΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ.........Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ..........ΕΥΓΕ......................................................

ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ .ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ . ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ .ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΑΣΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ .ΟΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ Ο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΣΚΑΕΙ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....ΝΩΠΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟ...ΜΑΥΡΟ .ΑΥΤΗ Η ΜΑΔΟΥΡΙΚΗ ΛΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ .

εδώ Καμπάλα

Οι πρώην πρασινοφρουροί που ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελαν πολύ να ξαναγίνουν πρασινοφρουροί, καθώς η πλειοψηφία από αυτούς όχι μόνο δεν ωφελήθηκε αλλά ζημιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αν θα γίνει αυτό ή όχι, δεν εξαρτάται τόσο από τα τεχνάσματα του Τσίπρα, αλλά κυρίως από το ποιός θα ανακηρυχθεί αρχηγός της ΔΗΣΥ και τι υποσχέσεις θα τους δώσει. Ο Τσίπρας ξέρει ότι χρειάζεται τη ψήφο τους και βλέπει τον κίνδυνο να τους χάσει, για αυτό είπε αυτά για τον Ανδρέα και θα πει κι άλλα ακόμη. Η ΔΗΣΥ έχει έτοιμη δεξαμενή ψηφοφόρων, το θέμα είναι αν θα καταφέρει να την οικειοποιηθεί.

Madonna

Το ΔΗΣΥ εχει ψοφήσει το ιδιο και τα άλλα κόμματα. Μείναν ο Ανδρέας και ο Αλέξης, λείπει ο άσχημος

Νίκος

καραμανλικός λιγάκι;Το ξεχάσαμε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία