markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

«Τσίμπημα» αντί σχεδίου

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως χθες ο πρωθυπουργός έκανε κάτι πρωτότυπο. Υπήρξε ειλικρινής. Όχι τόσο για την προσωπική του οπτική ως προς τα πράγματα. Την απέχθεια του (ή πιο σωστά την εκπορευόμενη από άγνοια, αδιαφορία του) σε ο,τιδήποτε ιδιωτικό και παραγωγικό, τη γνωρίζουμε. Δυόμιση χρόνια ο ίδιος και η κυβέρνηση του ταλαιπωρούν την LAMDA Development για το Ελληνικό, την El Dorado Gold στις Σκουριές, ενώ όλοι θυμούνται την αντιπολίτευση προς τη Fraport, τη Socar κ.ο.κ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε όμως αληθινά για κάτι που όλοι γνωρίζουμε.

Για την ανυπαρξία εθνικού σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων. 

Για την αδυναμία η Ελλάδα να γίνει ένα hub ξένων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα μονάχα «κομπραδόρικα» και κερδοσκοπικά κεφάλαια ή κυβερνήσεις κρατών με σαφή γεωστρατηγική κι όχι αναπτυξιακή για εμάς ατζέντα, να τοποθετούνται. Όλους αυτούς -ελλείψει άλλων - τους βαπτίζουμε ως επενδυτές κι «ανάσες» για την οικονομία.

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές.

Το να τοποθετήσει ο οποιοσδήποτε ξένος όμιλος χρήματα σε μια χώρα που δεν έχει σταθερή οικονομία και – σημαντικότερο  - φορολογία, που παραλύει κάθε δύο χρόνια από εκλογικές διαδικασίες ή δημοψηφίσματα, που η ανασφάλεια είναι θεσμός, το να βάλει κανείς χρήματα σε μια χώρα που απειλεί καθημερινά με γραφειοκρατία τον μέσο πολίτη, με ανομία που κοστίζει, με καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες ή με τη μη καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους στον ιδιωτικό τομέα, ισούται με το να κάνει χαρακίρι.

Με το να πετάει λεφτά από το παράθυρο.

Όταν μάλιστα υπάρχουν ανταγωνιστικές χώρες με παροχές προς τους επενδυτές όπως η Βουλγαρία που δίνει flat tax 10%, η Ελβετία της οποίας το ένα καντόνι ανταγωνίζεται φορολογικά και σε επίπεδο παροχών το άλλο κι εσχάτως η Τσεχία, η Πολωνία ακόμα και η Ουγγαρία, το να μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι όμοιο με πρόσκληση προς τους πολυεθνικούς παίκτες να βάλουν τα χρήματα τους σε ένα τρελοκομείο.

Για παράδειγμα, με ενδιαφέρον παρακολουθώ ξένες πρεσβείες να λειτουργούν σαν εμπορικά γραφεία και να προωθούν την οικονομία τους με τρόπο οργανωμένο. Η πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-Άμπα, μιας χώρας πληθυσμιακά μικρότερης από τη δική μας, καθημερινά ενισχύει διαγωνισμούς καινοτομίας με στόχο την πρόσβαση σε ελληνικό know how και την απολύτως θεμιτή συνεργασία σε εμπορικό και τεχνολογικό επίπεδο των δύο κρατών. Ακόμα και το μακρινό Βιετνάμ διοργανώνει αποστολές ανοίγματος της οικονομίας του, όταν εμείς έχουμε διπλωμάτες – καρέκλας κι όχι καριέρας, που δεν κάνουν τίποτα άλλο πέραν των θεωρήσεων βίζας και της διαχείρισης μιας ακατανόητης γραφειοκρατίας. Οι εμπορικοί ακόλουθοι απλά δεν υπάρχουν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση αντί να ενισχύει τον εθνικό καπιταλισμό διαρκώς τον καταγγέλλει.

Όταν ξένοι ηγέτες επισκέπτονται τρίτες χώρες μαζί τους έχουν σημαντικούς επιχειρηματίες. Όλοι γνώριζαν πως ο Ολάντ ή ο Σαρκοζί δεν ήταν μόνο πρόεδροι κρατών αλλά κι «έμποροι» μαχητικών, αεροδιαστημικής τεχνολογίας, καινοτομίας. Η Μέρκελ πάντοτε στις βαλίτσες της έχει τις γερμανικές επιχειρήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ποιους άραγε προωθεί; Τον Καλογρίτσα; Ή τις τράπεζες που έκλεισε με το ακατανόητο δημοψήφισμα του; Όταν καθημερινά καταγγέλλει τις εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις και δεν δέχεται κανέναν επιχειρηματία στο Μαξίμου, για ποιες επενδύσεις μπορεί να μιλήσει;

Αντ’ αυτών, το εθνικό μας σχέδιο είναι το «τσίμπημα». Το χάχανο και η έκπληξη.

Αντί να πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός μιας ρημαγμένης οικονομικά χώρας και με ανεργία 23% πως με στρατηγική και πειθώ προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα θα φέρει επενδύσεις, πως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και τα νέα παιδιά δεν θα φεύγουν εκτός συνόρων, αυτός «τσιμπιέται» μόλις ακούει ότι μια πολυεθνική φέρνει επενδύσεις. Διερωτάται «μήπως με κοροϊδεύουν λέγοντας πως θα φέρουν 300 εκατ. ευρώ στη χώρα»;

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν. Αυτοί είμαστε και για τόσα αξίζουμε. Κι αν σύντομα δεν αλλάξουμε, αν δε δούμε σε βάθος τις παθογένειες, αν δεν κατανοήσουμε πως η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος έναντι ανταγωνιστικών κρατών, τότε θα έλθει μια ημέρα που την οικονομική καχεξία θα ακολουθήσει και κάτι πολύ χειρότερο. 

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Αν δεν φύγουν, δεν υπάρχει ελπίδα...

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αν δεν φύγει η συμμορία, δεν υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσει η χώρα. Θα σέρνεται στον βάλτο που μας έριξε ο Τσίπρας και η ηλιθιότητα των Ελλήνων που ψήφισαν έναν "οργανοπαίχτη" , συμπλεγματικό απατεώνα. Καθημερινά ρημάζει η χώρα και αυτός προσπαθεί να κρατηθεί, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια , μόνο που δεν τσιμπάει πλέον κανένας χάνος... Έφτασε να μιλάει για επιστροφή των νέων, προσφέροντας "θέση στο δημόσιο"... Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι , για να επιστρέψεις στην μαύρη τρύπα των φόρων , του μίσους για τους άριστους και προκομένους και στην μπίχλα των συριζοφρουρών τύπου Πολάκη... Κατάντησε την χώρα μιά χαβούζα σαν τα άθλια μούτρα του... Ούτε για διακοπές δεν θα έρχονται ... Λίγες οι μέρες του...

MARINA.

Κύριε Μαρκόπουλε άρι στο και με φιλολογική αλλά συνάμα πραγματική διάθεση το σχολιό σας.Οι Έλληνες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι, έχουμε φτάσει κοντά στον θάνατο με αυτήν την αλήτικη, ανθελληνική και ξενόδουλη κυβέρνηση.Ό Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ξένους τοκογλύφους και τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Μοναδικό τους μέλημα η παραμονή τους στην εξουσία με το οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και με τον θάνατο των Ελλήνων.Στην θέση τους η δοσίλογη κυβέρνηση έχει έτοιμους τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες στους οποίους τα Υπουργεία,τα ΚΕΠ και οι Δήμοι χορηγούν παράτυπα έγγραφα νομιμοποίησής τους.Επενδύσεις ούτε για δείγμα στην Ελλάδα του Τσίπρα.Τσιπρας και επενδύσεις είναι σαν λάδι με νερό.Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Τσίπρας διόρισε στο Δημόσιο 300.000 νέους κηφήνες και παιδιά του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτή η βρώμικη κυβέρνηση πρέπει να φύγει.Όσο μένει ο Τσίπρας, η καταστροφή μεγαλώνει μαζί και ο λογαριαμός για κάθε άτυχο αγέννητο Έλληνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

Αγαπητέ κύριε Δημήτρη, ανάμεσα στις χώρες που ανταγωνίζονται φορολογικά την Ελλάδα είναι και η Γεωργία.Ήμουν εκεί τον περασμένο Ιούλιο.Ή χώρα του Καυκάσου που το 1993 χρεοκόπησε οικονομικά, που πρίν 10 χρόνια είχε πόλεμο με την Ρωσία παθαίνοντας συντριβή και πανωλεθρία, σήμερα είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα.Έχοντας δικό της νόμισμα το Λάρι που είναι κάτι λιγότερο από μισό Ευρώ, έχει ανώτατο φόρο για κάθε οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα το 8% ταβάνι.Εταιρείες από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία, την Γερμανία και δυστυχώς την Τουρκία επένδυσαν Δις δολλάρια στην Γεωργία και σήμερα η Τυφλίδα είναι το Παρίσι της Ανατολής.Το Γεωργιανό εμπορικό και Τουριστικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας το Μπατούμι, ανηκεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην επεκτατική Τουρκία.Φρόντισαν οι Γεωργιανοί όπως και οι κατσαπλιάδες Αλβανοί να στείλουν όλους τους αποφυλακισμένους βαρυποινίτες κακοποιούς στην Ελλάδα, την χώρα μπορντέλο του Τσίπρα, την μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει σύνορα.Πολλά Ελληνικά εκατομμύρια Ευρώ έφτασαν στην Γεωργία από τους εδώ Γεωργιανούς μετανάστες της κακιάς ώρας από κάθε λογής παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα και τώρα η χώρα αυτή ευημερεί και η Ελλάδα πένεται.Έτσι έγιναν καπνός τα Ελληνικά κεφαλαια σε τριτοκοσμικές χώρες από τις οποίες η Ελλάδα δεν περιμένει κανένα ώφελος παρά μόνο συμφορά και καταστροφή.Γειά σας κύριε Δημήτρη, με αυτή την κυβέρνηση θα βαφτίζονται επενδυτές οι λαθρομετανάστες.

Αε

Μαρκόπουλε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σε πληρώνει για τις υπηρεσίες σου..καποιος που είναι νορμάλ διαβάζοντας δημοσιογράφους σα κ εσένα κ να μη θέλει να ψηφίσει Συριζα στο τέλος θα το ρίξει δαγκωτό!!!

totos

Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!

κ

Δηλαδη τωρα εσυ ενθουσιαστηκες οταν ακουσες τον χαχανουλη να χαχανιζει "ρε συ, ειναι σοβαροι αυτοι η μας δουλευουν"!!! Σοβαρα τωρα, αν ησουν Παπαστρατος, ποσες εγγυησεις κατω απο το τραπεζι θα χρειαζοσουν για να κανεις δουλεια με εναν τετοιο χαχανουλη; (Απαντηση, οσες κι ο Ιβαν, ο συντοφος).

totos

ΔΗΜΗΤΡΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΠΗΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Gay Pride της φύσης Όταν το λιοντάρι προτιμά το αρσενικό από την λέαινα! ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ

Τοτούλι

Έχεις κανα καλύτερο ανέκδοτο? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

tzizzz

τι να τους κανουμε τους αλλους επενδυτες οταν εχουμε τους επενδυτες το Μαρδα.

ΖΙΟΝ

Ο λαός καθορίζει τη μοίρα του. Η Μεγάλη βούληση. Οσο οι αντεθνικές- αντικαπιταλιστικές - αντιεπιχειρηματικές αριστερές δυνάμεις είναι πάνω από 30% (τωρα είναι 35% από 60% επι δεκαετίες), κανείς Έλλην ή ξένος (πλην των βραχυπρ. κερδοσκοπικών φαντς) δε πρέπει να βάζει 1 ευρώ στην ελλ. Οικονομία, ουτε να καταναλώνει, ουτε να "καταθέτει στις τράπεζες", ουτε να "χαρίζει" φπα στο κράτος. Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ -ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ, περνά από το οριστικό ξερίζωμα της Αριστεράς. Η Ελλάδα και η Αριστερά του 2019 θα είναι αγνώριστες (όχι λαιτ ξεριζωμα όπως το 1947 και 1967). Οι συριζαίοι νομίζουν ότι νοιαζόμεθα για την εναλλαγή στη κυβέρνηση. Όχι. Πάμε για Επανάσταση κι αλλαγη Υποδείγματος (paradigm). Oπως αυτοι επιδίωκαν Αριστερή επανασταση επι δεκαετίες και ανοιγαν τρυπες στα αμπαρια της Ελλην. Καπιταλιστ. Οικονομίας. Τωρα πάμε για Αλλαγη Παραδείγματος τύπου Ρήγκαν (που ξεκίνησαν στα 4 οι συριζαίοι). Αφαιμάξτε μαζικά την Αριστερά.

mikeV

Στην Ελλαδα, νομιζω οι κλασσικοι διαχωρισμοι αριστερα/δεξια δεν ισχυουν. Ειναι αντιγραφα κακεκτυπα της Δυσης και ειναι απλως μανδυες για διαφορετικα ατομα που λυμαινονται τα λεφτα του κοσμου. εξαλλου δν μπορουμε να ξεριζωσουμε τον κομμουνισμο. Τι να κανουμε, πογκρομ και Γυαρο το 2017; Δεν μας φταινε οι κομμουνιστες του ΚΚΕ, αυτοι ειναι απλα γιαχωβαδες κολλημενοι στο 1917. Τι να κανουμε; Μια κυβερνηση εθνικης ενοτητος να σωσει την χωρα.

@

'Κουμουνιστες μαδουροι' στη ψυχη και στη συμπεριφορα ειναι πρωτιστως οι συριζαιοι. Ριζοσπαστες! Σταλινοφασιστες. Και οι λαφαζανικοι και οι γαπικοι επισης.(σοσιαλισμος η βαρβαροτητα φωναζε στις ευρωεκλογες 2009 ο γαπ και η κατσελη!) Ολοι αυτοι εχουν 35% με αποτελεσμα πως δεν υπαρχει ελληνικος μεσαιος ομιλος που να μην εχει διεσπαρμενες πολλες 'μοναδες και τμηματα του' και σε βουλγαρια και σε τουρκια. Και οι μεγ.ομιλοι παρομοιως σε Λονδινα και Λευκωσιες. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ! ουδεις εμπιστευεται το 35% των σοσιαλκουμουνιστων Ελληνων.παγκ.ρεκορ!

Λεφτόδεντρο

Η ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ του ΑΛΕΚΣΗ φαίνεται σε κάθε του δήλωση: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ότι οι επενδύσεις παράγουν πλούτο !!! Τα λεφτά νομίζει ότι προέρχονται από το ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΟ

Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες...

Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 626 ημέρες, (κάτι λιγότερο απο 21 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 949 ημέρες, (κάτι περισσότερο απο 31 μήνες), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει κάτι περισσότερο από το 60 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία