markopoulos

Ο λαϊκο-ελιτίστας Αλέξης Τσίπρας

Δημ. Μαρκόπουλος

Βασικό κυβερνητικό στρατήγημα είναι να καταδειχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εκπρόσωπος μιας εγχώριας ελίτ, σε αντίθεση με τον προερχόμενο από το λαό – άρα κι έχοντα το πλεονέκτημα της αδιαμεσολάβητης δημόσιας έκφρασης αυτού- Αλέξη Τσίπρα.

Στο κυβερνητικό φαντασιακό, ο Κυριάκος είναι «Κούλης». Είναι ο μη μπαρουτοκανισμένος αστός, ο «γόνος», που δεν μπορεί να μιλάει για το Αιγάλεω, που ηγείται ενός κόμματος των ελίτ άρα δεν είναι άξιος να εκφράσει τα χαμηλά στρώματα. Να συνομιλήσει δηλαδή με τον «λαό». Επαγωγικά, σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, η τάξη των επιχειρηματιών, οι «πλούσιοι», θα κάνουν πάρτι και θα διαλύσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Στο ίδιο αφήγημα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «άλλος πόλος». Πρόκειται για το κατά Στέλιο Παππά «γελαστό παιδί». Το «δικό μας …παλικάρι» που αναδείχθηκε μέσα από τις λαϊκές τάξεις, ζούσε στους Αμπελόκηπους κι όχι στα Κολωνάκια, ζυμώθηκε στους κοινωνικούς αγώνες. Άμεσος (όντως), επικοινωνιακός (απόλυτα), για χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας προωθήθηκε από τα ΜΜΕ (ναι αυτά που σήμερα βρίζει) ως «εναλλακτικός». Ως «ένας από εμάς». Θυμάμαι ακόμα μια εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη στη νεοδημοκρατική τότε ΕΡΤ με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει συνέντευξη καβάλα στη μηχανή του. Να διαφημίζει το ότι μένει στην Κυψέλη κι όχι στην Εκάλη ή σε κάποιο ακριβό προάστιο. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% όμως ο Αλέξης μας θύμιζε τον κανακάρη μας. Το αγαπημένο παιδί που έχει ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του και γιατί όχι; Τη χώρα. Απλός, προσιτός, πήγαινε διακοπές στη Μουτσούνα της Νάξου ή στη Γάβδο με σκηνή. Λογικό ήταν τα ΜΜΕ να τον αποθεώνουν.
Η χώρα διψούσε για «κάτι άλλο».
Πόσο ίδιος όμως είναι σήμερα ο πρωθυπουργός; Πόσο «λαϊκός» είναι στην ουσία του κι όχι στα λόγια;

Στη δεκαετία του ’80, με το μεγάλο κύμα διορισμών και «δουλειών» προς τους λεγόμενους πρασινοφρουρούς, ξαφνικά από τις λαϊκές τάξεις, προέκυψε ένα νέο είδος κομματικών στελεχών. Οι «λαϊκο-ελίτ» πασόκοι. Δεν μπορεί; Όλοι θα έχετε δει τα τότε χρόνια κάποιο φτωχό, ταπεινό στέλεχος που σε μια νύχτα διορίστηκε στο Δημόσιο και κατόπιν λόγω κομματικής ιδιότητας «πρόκοψε». Που στο μπαλκόνι φώναζε για τα «δίκια του λαού» όμως αναρριχήθηκε στον κρατικό μηχανισμό και ξαφνικά από γείτονας μας στη φτώχεια και την καθημερινότητα, εμφανιζόταν με Μερσέντες στους γεμάτους λακκούβες δρόμους του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Αιγάλεω ή της Αγίας Βαρβάρας. Που από το σπίτι με τα ελενίτ, βρέθηκε να έχει μεζονέτα και να γίνεται ξαφνικά τοπικός «βαρώνος».

Είναι ο πρασινοφρουρός, ο φίλος μας, που από μαχητής των δρόμων έπιασε μια θεσούλα Αντιδημάρχου, Δημάρχου ή προϊσταμένου σε υπουργείου και που αφού άγαρμπα αναρριχήθηκε μετά πουλούσε πασοκοφροσύνη και λαϊκό πολιτικό μελό σε όλους τους άλλους. Είναι η κάστα αυτή που σε πολλές περιπτώσεις πλούτισε ακριβώς επάνω στο δάκρυ του κοσμάκη και στην ανάγκη του. Και που ποτέ δεν «ξέχασε» τη λαϊκή της καταγωγή. Φυσικά μόνο στα λόγια.
Αυτούς ολοένα περισσότερο θυμίζει εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα δια των συντρόφων του εσχάτως ομνύει στον Κώστα Λαλιώτη (ο Χρ. Σπίρτζης μάλιστα πρόσφατα του έπλεξε το εγκώμιο για τα …σημαντικά έργα που έκανε). Κανένας πρωθυπουργός δεν τόλμησε στα επτά χρόνια της κρίσης να κλείνει διαρκώς το δρόμο μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης το έκανε. Ο Αλέξης, ο δικός μας Αλέξης διορίζει τους κολλητούς του λες και είναι ο νέος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ που έλεγε «το Κράτος είμαι εγώ». Γιατί όταν διορίζεις τον Καρανίκα κακά τα ψέματα. Θυμίζεις τους παλιούς βασιλιάδες που για τη διασκέδαση τους στο παλάτι είχαν τον προσωπικό τους γελωτοποιό. Γιατί όταν κρατάς ως υφυπουργό τον Παύλο Πολάκη, μόνο και μόνο επειδή είναι φίλος σου από τις καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει ότι μέσα σου είσαι λαϊκό- ελίτ κι όχι αυθεντικός εκφραστής του κοσμάκη. Γιατί όταν είσαι ο πρώτος πρωθυπουργός που ενώ επικοινωνεί τη λαϊκότητα του κρύβει το που πηγαίνει διακοπές, κάτι άλλο συμβαίνει. Ας μην ξεχνάμε πως παραδοσιακά, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί λένε στο λαό που βρίσκονται. Κι αυτό διότι είναι δημόσια πρόσωπα, άρα δημόσια κρίνονται ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και για τις διακοπές τους.

Γιατί δεν μας άρεσε από ένα «γελαστό παιδί» από έναν «δικό μας άνθρωπο» η χώρα να καίγεται επί πέντε ημέρες κι αυτός να είναι άφαντος. Να μη θέλει να διακόψει τις διακοπές του για να κάνει το καθήκον του. Ο πρωθυπουργός μπορεί να μη συντονίζει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης όμως με το κύρος του είναι εκείνος που πιέζει, που ελέγχει.

 Και τελικά όταν μόνο στα λόγια σέβεσαι το λαό κι όχι στην πράξη αλλάζοντας τη λαϊκή του ετυμηγορία σε τρεις ημέρες, επιβάλλοντας ολοένα πιο σκληρούς φόρους, μειώνοντας τις συντάξεις και χαμηλώνοντας το αφορολόγητο και διαχειριζόμενος με ψέματα την καθημερινότητα, τότε ολοένα θα θυμίζεις τον πασόκο της γειτονιάς μας. Εκείνον που για χρόνια με την αναρρίχηση του σε αξιώματα που δεν του ανήκαν και δεν τα άξιζε, μας προκαλούσε. Που έκανε καριέρα στην πλάτη του «λαού» και ο οποίος στην πορεία εξελίχθηκε σε «λαουτζίκο» για τον ίδιο.  

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Σωτήρης

Είναι δυνατόν δημοσιογράφοι και να μη ξέρετε που κρύβεται;Το παιδί έτσι μεγάλωσε να κοροιδεύει και να καλοπερνάει.Απο τη σκηνή στη Νάξο και το διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους τώρα κάνει παρέα με εφοπλιστές και με ένα σύστημα που ανέχεται τις ανοησίες του.Οι γονείς του φταίνε και οι γλύφτες γελωτοποιοί που τον πλαισιώνουν.Αν είχε φιλότιμο και σοβαρή νοοτροπία θα ήταν μπροστά σε όλα και θα αναλάμβανε τις ευθύνες του.Είναι κατάντια νέος να ζεί σε εικονική πραγματικότητα.Κρίμα.

SPARTA.

Κύριε Μαρκόπουλε ένας ασταθής και επικίνδυνος άνθρωπος σαν τον Τσίπρα είναι η αιτία της καταστροφής μας.Έριξε με ύπουλο τρόπο τους Σαμαρά, Βενιζέλο, μας φόρτωσε επιπλέον χρέος 140 Δις Ευρώ και κάθε μέρα συνεχίζει να μας καταστρέφει.Εμφανίστηκε τελευταία και ο γκουρού του κλεφτοπασόκ ο Λαλιώτης για να δώσει κατευθυντήρια γραμμή στο ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό όχι από αγάπη στην Κουμουνδούρου, αλλά από υποχρέωση.Ολόκληρο Πρωθυπουργό κουράρει η ψυχολόγος γυναίκα του.Σε αυτήν οφείλεται το μόνιμο χαμόγελο του Τσίπρα ακόμη και σε στιγμές καταστροφής, όπου τα 24.000 στρέματα καμμένης γής τα κάνει στην στιγμή 15.000.Ό πιό ευνοημένος του κλεφτοπασόκ ο Λαλιώτης με νόμιμες και παράνομες προμήθειες από τα μεγάλα έργα κάτι που ζηλεύει ο Σπίρτζης, τις προμήθειες όχι τα έργα, έρχεται ξαφνικά από ρεβανσισμό και εκδίκηση να στήσει βρώμικο 89' από την ανάποδη. Φυσικά και στόχος του Λαλιώτη είναι ο γιός του Μητσοτάκη, ο Κυριάκος.Ψεύτικες φωτογραφίες σαν αυτές που είχε κάνει φωτομοντάζ ο Λαλιώτης και είχε καταδικασθεί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με Γερμανούς κατακτητελς, δεν υπάρχουν πιά.Υπάρχουν πραγματικοί Γερμανοί οικονομικοί επικυρίαρχοι που κανονίζουν τα πάντα ερήμην του χαζοχαρούμενου Τσίπρα.Το πααδοσιακό κλεφτοπασόκ στηριζει Τσίπρα για να εκδικηθεί για το 89' τον υιό Μητσοτάκη.Ακόμα και ο υπόδικος Άκης με σημαία ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές, αφού ο Αλέξης του έκανε την χάρη να μην πεθάνει στην φυλακή.Καλό σας βράδυ κύριε Μαρκόπουλε.

Σε όλα ΛΑΘΟΣ

Ο ΑΛΕΚΣΗΣ δεν κάνει κάτι σωστό ούτε κατά τύχη !! Είναι εντυπωσιακές οι αστοχίες, ακόμη και για ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕ .... Γιατί τον πληρώνουμε ;;;

MARINA.

Αγαπητέ Δημήτρη, ο Τσίπρας είναι ο πιό αισχρός, ο πιό δειφθαρμένος,πορωμένος μέχρι το μεδούλι με την εξουσία.Έκανε τα πάντα για να αρπάξει την εξουσία.Έκαψαν οι αλήτες οπαδοί του την Αθήνα τόσες φορές παρέα με τα ταξικά αδέρφια τους, τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.Κάλυψε την προσωπική του επιθυμία και την επιθυμία των ξένων δανειστών των οποίων είναι ο εκτελεστής των εντολών τους στην Ελλάδα.Βούλιαξε οικονομικά, κοινωνικά και εσχάτως οικολογικά την Ελλάδα.Το διαρκές οικολογικό όπως έλεγε ο ίδιος για τις φωτιές του 2009 και του 2010, επί των ημερών του πήρε σάρκα και οστά.Ούτε ένα λόγο συμπόνοιας για αυτούς που κάηκαν τα σπίτια τους στον Κάλαμο, στο Καπανδρίτη, σε όλη την Ελλάδα γενικά. Νοιάζεται μόνο για την εικόνα και αυτός και η ανίκανη συνεργάτης του καταδικασμένου Άκη Τσοχατζόπουλου και υποστηρικτής του Τσίπρα η Ρένα Δούρου.Ένας άθλιος Πρωθυπουργός, στυγνός και αδίστακτος.Πιά οι Έλληνες έχουν μέτρο σύγκρισης.Χειρότερος προδότης από τον Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ελλάδα,όποιος και να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.

ΓΓ

to προβλημα ειναι οτι ο κουλης ειναι χειροτερος............ΑΦΗΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΗΤΑ ΑΠΟ ΛΑΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ , ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....

ELLHNAS.

Ναι πρώην πασόκε και νυν Συριζαίε.Ο Κούλης είναι χειρότερος ενώ ο πολιτικός αλήτης και απατεώνας Τσίπρας δεν είναι; Τον πολεμάνε οι αλήτες, τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου τον Κυριάκο.Είναι αυτός που για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση έστω και με μνημόνιο έβαλε χέρι στους ρουφιάνους και τραμπούκους του Ελληνικού Δημοσίου, τον καρκίνο της Ελλάδας και των Ελλήνων.Πηγαίνεις στον ΕΦΚΑ εκεί που σε φορτώνουν εισφορές από το πουθενά και βλέπεις τα γουρούνια που δουλεύουν εκεί να τρώνε τυρόπιτες, να μιλάνε και να γελάνε μεταξύ τους και να λένε για το πού θα πάνε διακοπές για να φτιάξουν μεγαλύτερους κώλους από το καθισιό και την καλοπέραση.Και όλα αυτά στις πλάτες όλων μας.Ό Κυριάκος είναι καλύτερος σε όλα από το ρεμάλι που με ψέματα πήρε την εξουσία για να μας ρημάξει και να μας χρεοκοπήσει.Και πιό Δημοκράτης είναι ο Κυριάκος από το φασισταριό τον Αλέξη καρπαζοεισπράκτορα Τσίπρα.Την Ελλάδα σήμερα κυβερνάει μια συμμορία από αλήτες που ήρθαν μόνο να αρπάξουν, να καταστρέψουν και να φύγουν.Καληνύχτα Δημόσιε υπάλληλε του μπουρδέλου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Π.

Πολύ σωστές παρατηρήσεις, συμφωνώ οτι υπήρξε συλλογική παραπλάνηση από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. που προώθησαν τον φέρελπι νέο της διπλανής πόρτας, χωρίς να θελήσουν αναδείξουν τις παθογένειές του καθώς και τις ιδεοληψίες του κόμματός του. Επομένως είναι πλέον αργά για δάκρυα και κριτικές. Επίσης δεν βλέπω εναλλακτική επιλογή, δεδομένου ότι ο Μητσοτάκης υπόσχεται καλύτερη και πιο σοβαρή εφαρμογή του μνημονίου, κάτι που προφανώς δεν εμπνέει γι αυτό και τα ποσοστά της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις μένουν κολλημένα τα ίδια εδώ και μήνες.

Αρισταρχος

Καρεκλοκένταυροι εξουσιολάγνοι λαοπλάνοι παπατζήδες η κλεψύδρα αδειάζει!

Viki

Ό,τι και να πει κανείς γι αυτό το ηλίθιο ανθρωπάκι,είναι λίγο,είναι η καταστροφή μας.

@αυτός ο ηλίθιος είναι η καταστροφή μας!

Ψηφισμένη όμως μας βγήκε η...καταστροφή μας!!!!

Nikos

από το 18% (50% αποχή). Τώρα από πότε το 18% είναι ψηφισμένο από όλο το λαό ένας Θεός ξέρει...

ι

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Σωστός αλλά...

φίλε μου, δεν έχεις άδικο, διότι ο "σοφός" λαός τον ψήφισε και μάλιστα δύο φορές. Παρ'όλα αυτά, δεν πήρε λαϊκή εντολή να να κάνει όσα κάνει τώρα, αλλά για να καταργήσει τον άδικο ΕΝΦΙΑ που έλεγε, να πάρει τις γερμανικές αποζημειώσεις που διατράνωνε, να επαναφέρει τους μισθούς σε επίπεδα 2009, να σκίσει τα μνημόνια με έναν νόμο, να ορίσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ (το 1 τον μάρανε, τρομάρα του) κλπ κλπ. Αφού δεν μπόρεσε (ή δεν ήθελε) να κάνει τίποτε από τις βασικές προκελογικές του εξαγγελίες -και δεν παραιτήθηκε- ο άνθρωπος είναι φασίστας. Σε αυτά, προσέθεσε και την φασιστική κατάργηση του 62% της λαϊκής βουλήσεως στο δημοψήφισμα που αυτός διοργάνωσε. Άρα αν δεν είναι στην πρώτη περίπτωση φασίστας, είναι στην δεύτερη. Βάλε και απειλές εναντίον δικαστών, εισαγγελικών λειτουργών, δημοσιογράφων (που και η κουτσή Μαρία ξέρει ποιος βρίσκεται από πίσω), βάλε και τις αποδείξεις Πανούση και ομολογίες Λάμπρου για σχέσεις συριζαίων με αναρχοτρομοκράτες (να αγιάσει το στόμα του Μπογδάνου), ο άνθρωπος πλησιάζει τα πρότυπα σταλινικής ή μαοϊκής διακυβερνησεως. Απλώς επειδή δεσμέυεται από την Ε.Ε., δεν έχει προσωρήσει σε πολιτικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων.

Lampros

Σωστά τα λες Δημήτρη. Διάγουμε εποχάς ακραιφνούς σταλινοφασισμού εν Ελλάδι. Το κακό είναι (και αυτό εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο φύρερ Άλεξ) ότι πολλοί ξεσπούν στο διαδίκτυο αντί να βγουν στους δρόμους. Υπενθυμίζω ότι ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στο παρελθόν αναφερθεί σε φασισμό στην χώρα επί Τσίπρα.

ΓΔ

...Όντας η ίδια (Ζωή) φασίστρια!

συμφωνώ μαζί σου,

Και με συγχωρείς για την παράληψή μου στο άνωθεν σχόλιό μου

Dr.

Τον Τσίπρα και το σκυλολόι του η ιστορία τους έχει ήδη πετάξει στη λεκάνη της τουαλέτας κι έχει τραβήξει το καζανάκι. Τώρα απομένει να ξεκολλήσουν οι βδέλλες αυτές κι από το σώμα της πατρίδας μας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία