markopoulos

Ο Γιώργος Καμίνης ως «σωσίβιο» του Τσίπρα

Δημ. Μαρκόπουλος

Να εξηγούμαστε. Ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Ένας δημοκράτης αστός που προσπάθησε.

Που με αίσθημα ευθύνης πήρε ξεκάθαρες θέσεις όταν άλλοι κρύβονταν. Τον θυμάμαι να στηρίζει την υπόθεση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, αν και με μια ομιλία στο Καλλιμάρμαρο που χρονικά ξέφυγε και που ξεκάθαρα έδειχνε την προσπάθεια να ηγεμονεύσει πολιτικά στον αστικό δημοκρατικό χώρο του «μένουμε Ευρώπη».
 
Όλοι του αναγνωρίζουμε την κρυστάλλινη στάση του απέναντι στα συσσίτια της οργής που η Χρυσή Αυγή διοργάνωνε και αυτό η ιστορία θα του το πιστώσει στα θετικά. Οι πιο παλιοί τον θυμούνται επίσης για τις καινοτομίες του ως Συνήγορος του Πολίτη και για την ανάδειξη μιας κουλτούρας βαθιά σοσιαλδημοκρατικής, υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και της ανεκτικότητας.
 
Όμως όπως κάθε «νόμισμα» έτσι κι αυτό του Γιώργου Καμίνη έχει και μια άλλη όψη.
 
Μετρώντας ήδη επτά χρόνια δημαρχιακής θητείας, άρα και εφαρμοσμένης στη βάση πολιτικής, είδαμε και μια άλλη πτυχή του. Κατανοήσαμε πως η Αθήνα δεν έγινε καλύτερη. Παραμένει μια βρώμικη πόλη, με υπηρεσίες που δεν βοηθούν την πολίτη στο επίπεδο που θα έπρεπε. Μπορεί όντως να εξυγίανε τα οικονομικά της πρωτεύουσας, όμως δεν κατόρθωσε σε αυτό το μεγάλο πλέον διάστημα να δώσει στην πόλη την πνοή που έπρεπε. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι μια «δύσκολη» πόλη που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, με γκετοποιημένες περιοχές. Εξακολουθεί να διώχνει τους Αθηναίους προς άλλα προάστια και να μην τους κρατά.
 
Κι αν κάποιος βλέπει την ευρωπαϊκή της όψη στο Σύνταγμα ή στο Κολωνάκι, ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνά και την άλλη της εικόνα που παραπέμπει σε Λαχώρη ή Ισλαμπαμπάντ πέριξ της Ομονοίας.
 
Διάβαζα θυμάμαι στη Lifo μια συνέντευξη του με την επισήμανση  - δέσμευση «πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο κέντρο. Πώς θα τον φέρουμε; Με κίνητρα. Ποιους κατά βάση πρέπει να φέρουμε; Νέους ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά να αγοράσουν εύκολα κατοικίες». Τίποτα τέτοιο δεν έγινε.
 
Θυμάμαι δεσμεύσεις για πεζοδρομήσεις που επίσης δεν προχώρησαν. Θυμάμαι τις συζητήσεις για τον Βοτανικό και τον Ελαιώνα. Μηδέν κι εκεί. Για να μην πάω στην αστεία εικόνα της περίφημης χριστουγεννιάτικης ρόδας που στήθηκε και ξεστήθηκε εξευτελίζοντας τη χώρα μας διεθνώς. Όμως ας μην σταθούμε στα δημοτικά πεπραγμένα του κ. Καμίνη τα οποία θα κριθούν ενδεχομένως μελλοντικά. Ας πάμε στα πολιτικά και στη δυναμική που δημιουργεί, θέλουμε δεν θέλουμε, η υποψηφιότητα του.
 
Σαφώς σε μια περίοδο «ρημάγματος» της χώρας από τις εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μια ισχυρή κεντροαριστερά είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αναγκαία. Εξάλλου όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τα κεντρογενή κοινά που «ψάχνονται», υπάρχουν οι εκλογικές ομάδες εκείνες που δύσκολα θα κάνουν μετά από μια ολόκληρη ζωή απέναντι στη ΝΔ το μεγάλο βήμα. Η υποψηφιότητα Καμίνη όμως αν και σαφώς ανακατεύει την τράπουλα, αν και δεδομένα δημιουργεί μια ευνοϊκή κινητικότητα για το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για μια αναμέτρηση που ενδέχεται να δώσει ώθηση (ένα μπιγκ μπανγκ όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν) στο χώρο της κεντροαριστεράς, σε ένα σχήμα οξύμωρο αντιπολιτεύεται την αστική προσπάθεια. Έρχεται κόντρα στη δυναμική των πραγμάτων που απαιτούν μια καθοριστική ήττα για τις δυνάμεις της συντήρησης και της στασιμότητας. Του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εν προκειμένω.
 
Κι αυτό διότι ο Γιώργος Καμίνης σε περίπτωση επικράτησης του δεν θα έλθει να ψαρέψει σε αριστερά νερά. Θα αντλήσει – για την ακρίβεια θα …κανιβαλίσει – δυνάμεις από τον κεντρώο χώρο, από το μπλοκ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, πολιτών δηλαδή που ήδη έχουν χαθεί ή που ποτέ δεν υπήρξαν εκλογικοί ακόλουθοι για τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η υποψηφιότητα Καμίνη δεν θα πλαγιοκοπήσει τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, θα απευθυνθεί στα κεντρώα κοινά που είτε θα αποστρέψουν την πλάτη τους από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (άρα θα μικρύνουν την τελική απήχηση της) και θα επιλέξουν Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε στη χειρότερη περίπτωση θα στερήσουν την αυτοδυναμία στη ΝΔ και θα δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα ανάσες.
 
Τι το κεντροαριστερό ή πιο σωστά το αριστερό έχει άραγε η υποψηφιότητα Καμίνη; Πως θα λειτουργήσει ως  μαγνήτης για το αριστερό ΠΑΣΟΚ που έφυγε και χάθηκε όμως αναζητά αυτό το «κάτι» για να επιστρέψει; Μπορεί ο Κώστας Λαλιώτης να επικρίθηκε πρόσφατα για τις δηλώσεις του κατά του «νεοφιλελευθερισμού» και για τα υπονοούμενα του προς τη ΝΔ. Κάποιοι τον κατηγόρησαν μάλιστα έως και για φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αν η κεντροαριστερά όντως επιδιώκει την επανακατάληψη των …ανακτόρων, αν όντως θέλει να ξαναγίνει μια ηγεμονική δύναμη στο χώρο της και να παραμερίσει τον Αλέξη Τσίπρα οφείλει να πάει αριστερότερα. Όχι πιο δεξιά.
 
Αν η κεντροαριστερά θέλει να κάνει την ανατροπή και να είναι επωφελής για την πατρίδα επιφέροντας ένα χτύπημα στις «δυνάμεις του ψεύδους», πρέπει να ξαναβρεί την αριστερή της ματιά. Όχι να κάνει ένα αστικό πείραμα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
 
Πολλοί θα υποστηρίξουν πως η υποψηφιότητα Καμίνη ανατρέπει την κατάσταση, αποπασοκοποιεί το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δίνει νέο αέρα. Πως θα προσελκύσει ενδεχομένως καινούργιο κόσμο και πως στις επόμενες εκλογές το «νέο» θα είναι αυτού του τύπου η κεντροαριστερά κι όχι ο γηρασμένος πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ και οι σαραντάρηδες που σκέπτονται σαν ογδοντάρηδες. Όμως ο κ. Καμίνης δεν είναι τόσο «νέος» ούτε πολιτικά άχρωμος. Υπήρξε κεντρική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, βρίσκεται στο δεξιό φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας και πολιτικά δύσκολα θα επαναπατρίσει το ΠΑΣΟΚ του Παναγιωτακόπουλου, του Τζουμάκα, της Κατσέλη ακόμα καλά – καλά και του Τσοχατζόπουλου που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ πολύτιμη στήριξη.
 
Κι αν βγάζετε κάποιοι μπιμπίκια στο άκουσμα των παραπάνω, μην λησμονάτε πως και αυτοί οι ψηφοφόφοι μαζικά ψηφίζουν και είναι χρήσιμο να φύγουν από τη «στάνη», από το «μάντρωμα» του Αλέξη Τσίπρα. Αλλιώς αν τον ξαναψηφίσουν θα δούμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό, επικίνδυνο κι έτοιμο να βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Έναν ΣΥΡΙΖΑ στη σφαίρα του 25% - 28% κι όχι κάτω από το 19% όπως πολλοί περιμένουν.
 
Κακά τα ψέματα λοιπόν Αν και ο Γιώργος Καμίνης δεν το επιδιώκει, με την υποψηφιότητα του, εξελίσσεται εν αγνοία του σε έναν κρυφό άσσο στο μανίκι του Αλέξη Τσίπρα. Θα είναι το σωσίβιο του πρωθυπουργού, ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα παίξει τα ρέστα της επιβίωσης του. Και οποιαδήποτε προσπάθεια δίνει παράταση χρόνου στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο τα τελευταία χρόνια, οποιοσδήποτε δώσει ανάσες, οφείλει να ξανασκεφτεί το τι κάνει και πως πράττει.
 

ΣΧΟΛΙΑ (22)

0

Η καλύτερη επιλογή να ηγηθεί της σοσιαλδημοκρατικής πτέρυγας είναι ο Γιάννης Πανούσης. Είναι κρίμα που δεν αξιοποιείται

JOHNNY.

Εγώ Δημήτρη μου κάθε πρωί που ξυπνάω βλέπω την Αθήνα όλο και πιό βρώμικη.Το βράδυ οι δρόμοι εναι σκοτεινοί και σε συνδιασμό με την οικονομική κριση και τα κλειστά μαγαζιά κάνουν την Αθήνα πόλη φάντασμα.Από τα ξημερώματα τα παράνομα τρίκυκλα των επίσης παράνομων Πακιστανών, σαρώνουν την Αθήνα πρός αναζήτηση χαλκού,μέταλλου,χαρτιού. Κανένας Δημοτικός Αστυνομικός του Καμίνη δεν έχει ρίξει ούτε ένα πρόστιμο σε όλους αυτούς τους αλλοδαπούς, παρότι κλέβουν το χαρτί από τους μπλέ κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.Καλός δικηγόρος, καλός διαχειριστής των οικονομικών του Δήμου, αλλά τραγικά ανίκανος σαν Δήμαρχος της Αθήνας.Επί των ημερών του η Αθήνα έγινε Λαχόρι και Καράτσι.Στην γειτονική Τουρκία οι πόλεις είναι καθαρότερες από την Αθήνα του Καμίνη.Σαν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ βλέπω ότι η Φώφη, όπως και ο Κυριάκος της Ν.Δ, περιμένοντας τις εξελίξεις χάνουν έδαφος.Ανατροπή του Τσίπρα τώρα, αλλιώς Φώφη δυστυχώς έρχεται ο Καμίνης και δεν ξέρεις τι παιχνίδι θα κάνει με τον κωλοτούμπα Τσίπρα.

GEORGIA.

Κύριε Δημήτρη να μην κάνει σε κανέναν εντύπωση.Ή Χρυσή Αυγή στην Αθήνα ψηφίζεται από ανθρώπους που βαρέθηκαν τον Καμίνη, την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ.Ή Χ.Α. ήταν ένα κόμμα ανύπαρκτο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν και είμαι.Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές και επειδή δεν είμαι πρόβατο, παράκουσα την κομμματική γραμμή για ψήφο στον Καμίνη και έδωσα την ψήφο μου στον Ηλία Κασιδιάρη. Μένω στο πλούσιο Χαλάνδρι και κοντά στην οικία Καμίνη.Δεν ανέχομαι αυτός που ζεί μέσα στο πράσινο την χλιδή, τις PORSHE CAYENE και τις JAGUAR, να αναγκάζει την μητέρα μου και τα αδέλφια μου να ζούν στο κέντρο της Αθήνας σε γειτονιές γκέτο δίπλα σε Αλβανούς και Ισλαμιστές κακοποιούς.Άφησα το πατρικό μου στο κέντρο της Αθήνας και πληρώνω πανάκριβο ενοίκιο στο Χαλάνδρι το οποίο τωρα πιά λόγο μείωσης μισθού αδυνατώ να ανταποκριθώ.Ο χειρόετερος Δήμαρχος ever είναι ο Καμίνης.Καλύτεροι Δήμαρχοι στην Ελλάδα ήταν οι Πατούλης, Παχατουρίδης, Χατζηδάκης, Μπέης, Μώραλης και δυστυχώς ο χουντικός Σκυλίτσης.Ό Καμίνης δεν αξίζει ούτε στην Αθήνα, ούτε στην πολιτική ούτε στην Ελλάδα. Είναι τυχαίο ότι όλοι οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης όπως ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Γαβρόγλου, ο Καμίνης δηλώνουν άθεοι;

ΓΗ

Εάν ο Καμινης είναι σοσιαλδημοκράτης (αστος) πως θα φέρει τον συριζα κοντα στο 26%; (μγπως εννοείται ότι θα γινει αρχηγός στη θέση της Γεννηματά και οτι δεν θα προσελκύσει σοσιαλιστές;) Με τη Φωφη αρχηγό και τον Καμινη να παιρνει ένα ικανο ποσστό στις εσωκομματικες, το ΔΗΣΥ θα ξεφυγει από το 8% οδεύοντας προ το 10%. Σαν 'υπολογισιμη πολιτική δυναμη" πάλι, θα προσελκυει και καποιους βαθυπασοκους/συρζιαιους κόβοντας από τον Συιρζα και την αποχη. Το ερωτημα είναι το "μετα". Η πτερυγα Καμινη θα προσανατολίζεται σε συνεργασία με Μητσοτάκη ή θα κλεινει το μάτι ώστε αργοτερα να κυβερνησει Συριζ-ΔΗΣΥ. Εάν ο Καμινης στηριχθεί από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΔΗΣΥ εσωκομματικά en block, σαν εκλεκτος τους, δε θα τολμησει να παλαντζαρει προς το συριζα. Θα κρατησει το ΔΗΣΥ αγκιστρωμενο ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝΤΙ-εθνολaικιστικο δρομο, σε μονιμο αντι-aριστερό δρόμο, σε μονιμο αντι-μαρξιστικό δρόμο: στο δρομο του αστικου εκσυγχρονισμου, της "φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατιας" αν επιτρεπεται ο ορος, του στοχευμένου κοιν. κι όχι καθολικου κοινωνικου κράτους και των χαμηλών συντελεστών.

SPARTA.

Και μετά ξύπνησες.Τα κομμάτια του διαλυμένου κλεφτοπασόκ δεν μαζεύονται από κανένα. Και ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου να ερχόταν, το κλεφτοπασόκ έπιασε πάτο.Ό εκλεκτός της Νέας Τάξης, ο άθεος και φίλος των λαθρομεταναστών, ο Γιώργος Καμίνης το πολύ που θα δεί θα είναι η πλάτη της Χρυσής Αυγής.Μόνο ένα μέρος από τα λαμόγια του Ααρών Αβουρή θα πάρει μαζί του.Ότι όνομα και να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για οικονομικούς, φορλογικούς η άλλους λόγους, το παιχνίδι έχει χαθεί.Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ, έχουν βρεί ασυλία στο πολιτικό μόρφωμα του Τσίπρα.Βλέπε Τσοχατζόπουλος, Λαλιώτης, Κοτσακάς.

MARINA.

Αγαπητέ κύριε Μαρκόπουλε γειά σας.Έχω γεννηθεί στην Ρωσία και έχω ζήσει στην Αγία Πετρούπολη, στην Τυφλίδα στο Παρίσι και τα τελευταία είκοσι έτη στην Αθήνα.Τα τελευταία 8 χρόνια επί Δημαρχίας Καμίνη η Αθήνα κατάντησε Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ όπως είχε πεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.Αυτό νοιώθω και αυτό αισθάνομαι σαν Αθηναία πλέον και σαν πολίτης του κόσμου.Ό Καμίνης έρχεται να σώσει τον ολετήρα Τσίπρα κάθ υπόδειξη της νέας τάξης πραγμάτων.Ό Τσίπρας κάνει την βρώμικη δουλειά των ξένων τοκογλύφων γρήγορα και μεθοδικά.Ή Αθήνα πληρώνει το τίμημα να γίνει η Ελλάδα γκέτο λαθρομεταναστών με την υπογραφή Τσίπρα, Μουζάλα, Καμίνη.Προεκλογικά ο Καμίνης αγκάλιασε τις οργανώσεις των μεταναστών, πήρε με το μέρος του τον πλούσιο Ναίμ Ελ Γαντούρ πρόεδρο της έν Ελλάδι Μουσουλμανικής κοινότητας και έδωσε υποσχέσεις για το Ισλαμικό τέμενος, μουσουλμανικό νεκροταφείο, μουσουλμανικά σχολεία και ότι άλλο ζητούν αυτοί που επί χρόνια διαβιούσαν παράνομα στην Ελλάδα και ξαφνικά έγιναν νόμιμοι μέσω της ψήφου.Λόγο ανικανότητας του Καμίνη, του Τσίπρα, του Τζέφρυ, άν και ήμουν πιονέρος της κουμμουνιστικής νεολαίας στην Σοβιετική Ένωση, στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές ψήφισα Κασιδιάρη για να εκδικηθώ αυτούς που μας μαύρισαν την ζωή, την πατρίδα μας και την πόλη μας.Καλή σας νύχτα.

ELLHNAS.

Αγαπητέ Δημήτρη.Ό Γιώργος Καμίνης είναι ο πιό βρώμικος Δήμαρχος.(μεταφορικά το λέω)Επί των ημερών του η Αθήνα έχει ψηφιστεί η πιό βρώμικη πόλη της Ευρώπης.Ζώ στην Αθήνα 50 χρόνια όσο είμαι ηλικιακά.Πρώτη φορά η Αθήνα έχει έναν τόσο ανίκανο Δήμαρχο.Το ότι ήταν καλός σαν συνήγορος του πολίτη δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι καλός και ώς Δήμαρχος. Εξάλου ήταν μιά καθαρά στιγμιαία κομματική επιλογή του Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου και του Ααρών Αβουρή.Και ο ίδιος ο Καμίνης γεννημένος στην επίσης Εβραική κατά μεγάλο μέρος, Νεά Υόρκη.Ήμουν ψηφοφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και δεν ντρέπομαι να το πώ.Αυτοί με έκαναν τα τελευταία πέντε χρόνια ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής κάτι για το οποίο τουλάχιστον δεν ντρέπομαι.Τα συσίτια οργής η μίσους της Χ.Α. ήταν συσίτια στήριξης στον διαλυμένο από τα μνημόνια Έλληνα.Αυτή η απαγόρευση των συσιτίων μόνο για Έλληνες από τον Καμίνη και κάποια στημένα κανάλια, ήταν το κλειδί για να μπεί ο Δήμαρχος στην κεντρική πολιτική σκηνή.Σαν Αθηναίος ντρέπομαι για το κατάντημα της αρχαιότερης πόλης του κόσμου όπως την κατάντησε ο Καμίνης.Ή πόλη του φωτός έχει γίνει πόλη της μαυρίλας, της μπούργκας και των παράνομων Ισλαμιστών.Από το Λυκαβηττό όπου κατοικώ βλέπω ότι άν και πληρώνουμε από τα ακριβότερά Δημοτικά τέλη στην Ευρώπη, ανάλογα της Βαρκελώνης και του Παρισιού αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τηλέφωνο για να στείλουν οδοκαθαριστή.Ό Τσίπρας και ο Καμίνης είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.Άς μην ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τόσο εναντίον των Ελλήνων και τόσο υπέρ των αλλοδαπών λαθρομεταναστών και θα είχαν ακόμα και σήμερα την ψήφο μας.Ή πισώπλατη μαχαιριά που ρίχνουν στον Έλληνα πολιτικά και χρονικά για την Αθήνα, απαντάται μόνο με την Χρυσή Αυγή.Γειά σου Δημήτρη, καλό απόγευμα πολύ καλό το άρθρο σου.

ΑΝΤΙΤΖΙΧΑΝΤ

το συριζα στηριζε καμινη, επομενως , καμενο χαρτι. Ολο το συριζα βρωμαει.

amarila

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΛΑΛΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ που ξαναεμφανίστηκαν τώρα, εννοείται ότι θα στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουνε από τυχόν σκάνδαλα. Ξέρουν οι του ΠΑΣΟΚ τι κάνουνε !!! Τόσα χρόνια μας δουλεύανε !!! Θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα πλέον !!! γιατί ανεπίσημα πάντα εκεί είναι

Προεδρος

Άρθρο για γέλια και για κλάματα

Nbg

Εχει ξεφυγει

Theodore

Πες μας λοιπόν εσύ τα σοβαρά.Για μένα μιά χαρά τα λέει,αλλά εγώ θα πάω ακόμα πιο πέρα.Καμία ψήφο στο πασοκ-δημαρ.Η εποχή τους πέρασε και μόνον ζημιά μπορούν να κάνουν τώρα,με το να κόψουν από τον Κυριάκο την αυτοδυναμία. Ο συριζα,δεν πρέπει απλώς να ηττηθεί,αλλά να καταρρεύσει,για να διαλυθεί στη συνεχεια στα εξ ων συνετέθη και να σφαγούν μεταξύ τους οι πρώην κολλητοί.Αν δεν γίνει αυτό,αλλά πάρει πάνω από 22-23%,τότε και να βγει ο Μητσοτάκης,θα του κάνουν τη ζωή δύσκολη κατεβάζοντας συνέχεια κόσμο στους δρόμους και εμποδίζοντας την όποια προσπάθεια για το ζωντάνεμα της Χώρας. Τώρα,με πτωχευμένη τη Χώρα,και την ανεργία στα ύψη,η μόνη δύναμη που πιθανόν να πετύχει κάτι,είναι η ΝΔ.Πιθανόν βέβαια,αλλά δυστυχώς,δεν υπάρχει καμία άλλη δύναμη αυτή τη στιγμή.Σε τέτοιες συνθήκες,η Χώρα θέλει κάποιον να μαζεψει λεφτά,να γεμίσει το παγκάρι,και μόνον αυτοί μπορούν θεωρητικώς να το κάνουν,ας ελπίσουμε δε να το πετύχουν.Ολοι οι άλλοι,το μόνον που ξέρουν,είναι να τρελάνουν στους φόρους τον κόσμο για να διορίζουν καρανίκες.

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΟ...ΟΡΓΗΣ .ΤΡΑΒΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ 10%....ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ .ΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΑΤΑΙΑ ΚΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία