markopoulos

Οι ιδεολόγοι της ήττας

Δημ. Μαρκόπουλος

Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθώ με μια «δευτερεύουσας» σημασίας είδηση που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αν και – κατά την ταπεινή μου γνώμη – όφειλε να είναι υψηλά. Αναφέρομαι στην απόφαση της κυπριακής Δημοκρατίας να μην διεξάγει τη στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος 2012». Αιτία; Δεν ήθελε η κυπριακή ηγεσία να «επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη σε ένταση περιοχή και να προκαλέσει τους Τούρκους».

Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθώ με μια «δευτερεύουσας» σημασίας είδηση που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αν και – κατά την ταπεινή μου γνώμη – όφειλε να είναι υψηλά. Αναφέρομαι στην απόφαση της κυπριακής Δημοκρατίας να μην διεξάγει τη στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος 2012». Αιτία; Δεν ήθελε η κυπριακή ηγεσία να «επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη σε ένταση περιοχή και να προκαλέσει τους Τούρκους». 

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά το γεγονός ότι στην πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών να πράξει και η Τουρκία κάτι αντίστοιχο, οι γείτονες (ο Θεός να τους κάνει τέτοιους) δεν απάντησαν εάν θα ακυρώσουν την άσκηση «Ταύρος».  
Εδώ ακριβώς όμως είναι που κρύβεται ένα μεγάλο μέρος της εθνικής κατάντιας και του δράματος να είσαι Έλληνας. Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Κύπρου, υποχωρώντας σε ένα ανούσιο και παλαιάς κοπής «διεθνιστικό καθωσπρεπισμό» για μια ακόμη φορά κάνουν τα καλά παιδιά, σε μια διαδικασία όμως που θυμίζει το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα «χωρίς κέρδος κέρατα». Βαπτίζουμε δηλαδή την πολιτική και διαπραγματευτική μας ανικανότητα ως «εθνικά υπεύθυνη στάση» και στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα. Λανθασμένα κατ’ αρχάς στην ελληνική νεολαία, η οποία μεγαλώνει σε μια ψυχολογία ενδοτισμού και εθνικής υποχώρησης. Οι Έλληνες εδώ και χρόνια αισθάνονται πως η διεκδίκηση των εθνικών μας συμφερόντων είναι «εθνικισμός», πως μόνο οι ακροδεξιοί ασχολούνται με θέματα άμυνας και πως με μια πασιφιστική αντίληψη και με θεσμολατρεία, όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Κι ας είναι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου υπό βάρβαρη τουρκική κατοχή. Κι ας εξισώνουν οι γραφειοκράτες του ΟΗΕ και – πολύ χειρότερα – της Ε.Ε. την Ελληνοκυπριακή με την Τουρκοκυπριακή μεριά. Κι ας πιέζεται η Ελλάδα κάθε ημέρα με τις παραβιάσεις του FIR της. 

Το δεύτερο λάθος μήνυμα που οι κυβερνήσεις μας στέλνουν όμως είναι προς τους παγκόσμιους θεσμούς. Τί λέμε δηλαδή εδώ και τόσα χρόνια; Πως οι Έλληνες για μια ακόμη φορά ως είθισται, θα υποχωρήσουμε μπροστά στην υπερδύναμη Τουρκία. Πως για μια ακόμη φορά είμαστε αδύναμοι, πως για μια ακόμη φορά φοβόμαστε. Όταν όμως ένα μικρό έθνος φοβάται το μεγάλο, όταν για μια ακόμη φορά χάνουμε τον αγώνα από τα …αποδυτήρια, να μην κλαίμε μετά γιατί κανείς δεν νοιάζεται για τα δίκαια μας. Να μην κλάψουμε αύριο εάν χάσουμε μια βραχονησίδα ή ένα νησί. 

Οι παραπάνω τακτικές ήττας, δυστυχώς είναι μια κακή κληρονομιά μιας αριστερόστροφης πολιτικής ιντελιγκέντσιας η οποία επί σαράντα χρόνια καλλιεργεί έναν θολό ως προς τη σύλληψη και τους στόχους του διεθνισμό. Είναι ένα μέρος της αριστεράς που απώλεσε τα εθνικά αντανακλαστικά της και από τους αγώνες υπέρ της Κύπρου, της εθνικής ανεξαρτησίας, του ΕΑΜ ΕΛΑΣ πέρασε στην έννοια για τους Παλαιστίνιους κι όχι στη μέριμνα για τη διασφάλιση των εθνικών κεκτημένων. Είναι οι άνθρωποι που περισσότερο κόπτονται για τη Γάζα παρά για το όνομα της Μακεδονίας. Που τους νοιάζει «εδώ και τώρα» η πολιτική του Ισραήλ απέναντι στη Χαμάς όμως απαξιώνουν οποιονδήποτε μιλήσει για την τουρκική και αλβανική ιμπεριαλιστική πολιτική. Είναι οι άνθρωποι που κάλυψαν με δήθεν ιδεολογικό επίχρισμα την ήττα στα Ίμια και την υποστολή της σημαίας σε ελληνικό έδαφος, που δεν αναζήτησαν τους υπεύθυνους της παράδοσης ενός συμμάχου μας, του Οτσαλάν, στους Τούρκους, που έγραφαν και φώναζαν περί διεθνούς απομόνωσης εάν οι Ελληνοκύπριοι ψήφιζαν κατά του σχεδίου Ανάν ή αν ο Καραμανλής έβαζε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Αυτοί όμως οι ιδεολόγοι της ήττας είναι που πρώτοι από όλους απολαμβάνουν τους καρπούς των αγώνων άξιων Ελλήνων, τους οποίους μάλιστα σε τηλεοπτικές – προχώ εκπομπές αποδομούν εντέχνως. Είναι τα τυπάκια εκείνα που έβγαλαν σφαγέα τον Κολοκοτρώνη (λες και σε έναν πόλεμο δεν θα υπάρξουν και σφαγές), είναι οι τύποι που παρουσιάζουν τον Καραϊσκάκη ως ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου και που αν κάποτε η Τουρκία έκανε επίθεση κατά της χώρας μας θα τρέχανε να πάρουνε τρελόχαρτο για να αποφύγουν τη στράτευση. Είναι οι χαχαχούχηδες που κάνουν πλάκα με εθνικά σύμβολα, που καίγανε τη σημαία στον Άγνωστο Στρατιώτη και που τώρα μας κάνουν και μαθήματα για το πώς είναι να είσαι «προοδευτικός» και «Ευρωπαίος». Σε μια Ευρώπη  όμως που όλες οι χώρες κοιτούν το εθνικό τους συμφέρον, που ο οικονομικός ιμπεριαλισμός είναι υπαρκτός, εμείς θα αφήσουμε τους παραπάνω να κοιμούνται και να ονειρεύονται.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

AA

Και όμως κάτι διαφεύγει στον αρθρογράφο ...η συμμετοχή τόσο της Ελλάδος όσο και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ . Αυτό, σαν στρατιωτικοπολιτικός συνασπισμός καθορίζει και ορίζει ποιά χώρα και πότε θα κάνει ασκήσεις , ποιά θα υποχωρήσει , ποιά θα προβληθεί , ποιά θα έχει και ποιές ευθύνες και σε ποιές περιοχές καθώς και ποιά θα εισβάλλει και πού.Η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο , με αφορμή το πραξικόπημα Σαμψών , έγινε ή όχι με το βλέμμα του ΝΑΤΟ στραμμένο αλλού ...για να μην πω με τις ευλογίες του για να είμαι μέσα . Επίσης, είναι πάρα πολύ πιθανή μιά ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ . Σε τέτοια περίπτωση και η χώρα μας όσο και η γειτονική θα κληθούν να αναλάβουν ρόλους στον καταμερισμό της συμμαχίας και δεν πρέπει να΄ναι ντεφορμέ στις αντίστοιχες αναλήψεις . Ομως η θέση για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ για κυρίαρχη εθνική πολιτική ισοδυναμεί με το :μήπως είστε κουμμούνι ;; πράγμα που ο αρθρογράφος αποφεύγει εντέχνως με ιδεολογήματα και τεχνάσματα ψευτοπαληκαρισμού που θυμίζουν τα αντίστοιχα της ΧΑ ,,,δηλ. άνευ ουσίας .

Que

Δυστυχώς για τη θολοκουλτούρα, ο Μαρκόπουλος τα λέει όχι μόνο καλά, αλλά πολύ άριστα. Έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα, θα μπορούσε να πει κάποιος. Τέτοια άρθρα ποτέ δεν ξαναγράφτηκαν. Είναι η μοναδική αλήθεια, όσο κι αν θέλουν τα αριστερά να το υποβαθμίσουν. Συγχαρητήρια Μαρκόπουλε.

norvigods

Μαρκοπουλε δεν μας τα λες καλα... Πες μου ΜΙΑ ΦΟΡΑ που η Ελλαδα επαθε εθνικο στραπατσο οντας υπο αριστερη κυβερνηση και εγω θα σου πω 10 καταστροφες που παθαμε με ΔΕΞΙΕΣ , "ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ" κτλ κυβερνησεις. Σας προκαλω πειτε μου ΜΙΑ.....

Φασισμός = κομμουνισμός

ΑΚ-47 είσαι ένας θεούλης! Δεν φαντάζεσαι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πόσο κόσμο κάνεις να γελά! ΑΚ-47 RESPECT ! ! !

εθνικισμος=υπαρξη

 Eίναι αργά για δάκρυα Στέλλα, παίξε τις κούκλες σου και γέλα.

katerina

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας λείπει είναι να δείξουμε ότι είμαστε μάγκες και στην Τουρκία και στην Αλβανία και στη FYROM...  Γιατί τη μαγκιά μας στο εσωτερικό τη δείξαμε... Ρίξαμε γιαούρτια και μούτζες, κάψαμε δυο τρεις κάδους, απειλήσαμε απ' τον καναπέ μας με Γουδί τους πολιτικούς, βάλαμε και τη χρυσή αυγή στη βουλή... Δείξαμε με δυο λόγια πως δεν "μασάμε"... Τώρα ήρθε η ώρα να το δείξουμε και στους "γείτονες"... Μια άσκηση αυτοί... Δέκα εμείς... Μια πρόκληση αυτοί... Δέκα "γάντια" στα μούτρα τους εμείς... Ναι... Είμαστε έτοιμοι για όλα!... Αρκεί... να μη μας επιβάλουν περισσότερες εισφορές για το κόστος της ηρωικής μας "απάντησης"... Και φυσικά, μη μας ζητήσουν να κάνουμε πράξη τις "μαγκιές" μας... Γιατί υπάρχει κι αυτή η περίπτωση, ξέρετε... Οι προκλητικοί γείτονες να καταλάβουν τη "μπλόφα"... πράγμα διόλου απίθανο, μιας και ήδη μας ξέρουν καλά...

Γιάννης - 2

 ΜΠΡΑΒΟ!!!! Πολύ σωστά τα γράψατε κύριε Μαρκόπουλε! Μην απογοητεύεσθε γιά κάποιους χαιρέκακους σχολιαστές που σε όλα βρίσκουν πολιτική πρόθεση. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!!!!!!!!!!!

TERMINATOR

 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ, ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΦΑΝΑΦΑΡΩΝ . ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΝΟΗΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ "ΕΧΤΙΖΑΝ" ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΤΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΠΑΧΥΛΕΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΠΟΛΥΥΥΥ ΚΟΣΜΟ ...ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΟΖ, Ή ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΜΩΚΟ!!!!!

Τουρκοφάγος

Για άγνωστο λόγο ξεχάσατε την εξωτερική πολιτική που άσκησε ο (αριστερόστροφης πολιτικής ιντελιγκέντσιας...) ιδρυτής του πασοκ, που εήταν μια ζωή επικυρηγμένος απ τους τούρκους ; Έχει ασκήσει κανείς πιο πατριωτική εξωτερική πολιτική απο τον Ανδρέα Παπανδρέου..;; Η μήπως η αμνησία ειναι απλώς σύμπτωμα του οπαδισμού...;;; Η μνήμη δεν ειναι ελλάτωμα.

g.petsavas

Συγχαρητήρια κ. Μαρκόπουλε ! ο ΑΚ-47 ζορίστηκε , να δείτε τι θα πάθει στίς εκλογές ! που ολη τη νύχτα θα είναι μπαίνουν δεν μπαίνουν στη ΒΟΥΛΗ ! και αν μπούν θα χωράνε ολοι σε ένα θρανίο ! 

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία