Deutsche bank vs Σύριζα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Deutsche bank vs Σύριζα

Η διαφορά της καταρρέουσας Deutsche bank με την κυβέρνηση συνοθύλευμα Συριζα- Ανελ, είναι ότι, η πρώτη διοικεί.

Αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, και μαζεύει κεφάλαια. Προχθές πούλησε μια ασφαλιστική εταιρεία στην Αγγλία. Την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές, η Deutsche Bank βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Προφανώς θα προχωρήσει κι σε άλλες κινήσεις.  Τι συμβαίνει, όμως, όταν δεν κυβερνάς μια χώρα;

Ο δικτάτορας Ερντογάν θέλει να σου αρπάξει πίσω τα νησιά, αλλάζοντας και την Συνθήκη της Λωζάννης ενω οι Αλβανοί δημιουργούν ανύπαρκτα θέματα τα οποία δεν πρέπει ούτε να αναφέρεις. Αρχίζουν να σε κυκλώνουν απο παντού. Γνωρίζουν ότι, η  εθνική κυριαρχία έχει πάει περίπατο. Στα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών η επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική, καθώς τα περισσότερα μέλη είναι ξένα. Στο υπερταμείο όπου παραδόθηκαν οι εταιρείες για 99 χρόνια στέλνουμε κομματικά στελέχη που ήταν σερβιτόρες στην παρέα της Αίγινας.
    
Το γράφουμε ξανά και ξανά για τις τράπεζες , αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί πραγματικά.
    
Κλείσιμο
Οι τράπεζες παραδόθηκαν πέρυσι όταν χάθηκαν 40 δισ. ευρώ λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα. Δίχως να κουνηθεί φύλλο οι τράπεζες αποτιμήθηκαν πολύ χαμηλά και πουλήθηκαν σε ξένους επενδυτές.Ψηφίστηκε κι ένας νόμος έκτρωμα για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών ο οποίος ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα την οικονομία. Επί ένα χρόνο οι τράπεζες δεν διαθέτουν τις  διοικήσεις που πρέπει να “τρέχουν” τα μαγαζιά, αλλά αλλάζουν κάθε μήνα στελέχη που δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. 

Την  ίδια περίοδο δεν έχει συνταχθεί νοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον αντί να κάνουν τις παραδοσιακές εργασίες οι τράπεζες μεταβλήθηκαν σε φορολογικούς μηχανισμούς του κράτους και απασχολούν το προσωπικό με κατασχέσεις.

Όταν με τις κινήσεις σου έχεις χάσει την ποσοτική χαλάρωση τον Φεβρουάριο του 2015 κι αργότερα χρεώνεις με 40 δισ. τους πολίτες, επειδή είχες αυταπάτες, τότε είσαι υπόλογος σε βαθμό κακουργήματος και δεν μπορεί να κουνάς τα χέρια σε γυναίκες δημοσιογράφους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ