Τρεις μέρες ο πρώτος γύρος. Ενενήντα ο δεύτερος ...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Τρεις μέρες ο πρώτος γύρος. Ενενήντα ο δεύτερος ...


Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία οτι τον πρώτο γύρο στην αναμέτρηση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες τον κέρδισε η κυβέρνηση.

Τους ταπείνωσε αναγκάζοντάς τους να κοιμηθούν σε ράντσα και να στερηθούν τις ανέσεις τους επί τρεις μέρες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Κι όσοι δεν ηττήθηκαν και κατόρθωσαν να επιζήσουν, τους υποχρέωσε να πληρώσουν πανάκριβα την παραμονή τους στο τηλεοπτικό τοπίο, κερδίζοντας και στην ουσία.

Αλλά η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πολύ μεγάλη για να κρίνει τον νικητή από τον πρώτο γύρο. Και σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν έχει σημασία μόνο, ποιος δείχνει δυνατός στην αρχή, αλλά ποιος παραμένει ισχυρός ως το τέλος.
Κλείσιμο

Από σήμερα λοιπόν ξεκινά ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης με τους καναλάρχες. Κι αν ο πρώτος γύρος διάρκεσε τρεις μέρες, ο δεύτερος θα διαρκέσει ενενήντα!

Αυτό που ενδεχομένως δεν υπολόγισε καλά η κυβέρνηση, οργανώνοντας αυτόν τον διαγωνισμό, είναι οτι επί ενενήντα μέρες, τον έλεγχο των καναλιών θα εξακολουθήσουν να τον έχουν όσοι έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένοι.
Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να διαχειριστεί πολιτικά το αβέβαιο μέλλον τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, ALPHA, STAR και EPSILON) που οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα πρέπει να διαχειριστεί ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που κλείνουν, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν τους επόμενους τρεις μήνες, αλλά και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που αγόρασαν πολύ ακριβά την επιβίωσή τους, καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά σε μια περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα είναι τόσο περιορισμένα, που αποκλείουν κάθε πιθανότητα απόσβεσης.

Το πιθανότερο είναι, οτι η κυβέρνηση επί ενενήντα ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα αρραγές αντικυβερνητικό μέτωπο από την τηλεόραση. Και μάλιστα σε μια εποχή, που τα εκκαθαριστικά της εφορίας, ο ΕΝΦΙΑ αλλά και οι πιέσεις της Τρόικας, ροκανίζουν την δημοφιλία της και καθιστούν πολύ δύσκολη την προσπάθειά της να ανακάμψει πολιτικά.

Ε, και τι έγινε; Τα ιδιωτικά κανάλια πάντα απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν, θα απαντήσει ενδεχομένως ο οπαδός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπενθυμίζοντας οτι στο δημοψήφισμα το κυβερνών κόμμα κέρδισε έχοντας απέναντί του τους πάντες.

Ναι. Αλλά τότε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προέλαυνε και τίποτα δεν τον σταματούσε.
Δεν είχε ακόμη ψηφίσει μνημόνιο, δεν είχε επιβάλλει νέους φόρους, ούτε είχε κόψει συντάξεις...

Ναι, αλλά ο Τσίπρας δεν είναι φρούτο που τρώγεται εύκολα, θα απαντήσει και πάλι ο οπαδός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πιθανώς. Αυτό θα φανεί έπειτα από ενενήντα μέρες... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ