Η ΝΔ ως …ΠΑΣΟΚ
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Η ΝΔ ως …ΠΑΣΟΚ

Όπως και να εξελιχθεί, όπως και να δει κανείς την υπόθεση Γεωργίου και των στατιστικών που οδήγησαν τη χώρα μας στα Μνημόνια, το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ο διχασμός μεταξύ Καραμανλικών και Μητσοτακικών.
 
Δεν είναι η μη έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δικαίωση Καραμανλή, ούτε τα πυρά των Ευάγγελου Αντώναρου και Ευριπίδη Στυλιανίδη κάθε τρεις και λίγο κατά της παράταξης τους. Δεν είναι η αδιαφορία στήριξης εκ μέρους της νυν ηγεσίας του κόμματος του αφηγήματος περί του «υποβολιμαίου ΓΑΠ που βύθισε τη χώρα με χαλκευμένα στοιχεία», ούτε ότι οι πέριξ του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την σιωπή του, περισσότερο χρόνο καταναλώνουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση παρά σε αυτήν κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Το μείζον πρόβλημα είναι η αμηχανία που βιώνουν τα στελέχη της ΝΔ μπροστά στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πως «για 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν τη χώρα». Μια συγκυριακή, σχεδόν υποχρεωτική όπως εξελίχθηκε στη λογική της συγκυβέρνηση που κράτησε από το 2012 έως τα τέλη του 2014, έχει μεταφραστεί ως «αρμονική συμπόρευση των δύο κομμάτων». Ξεχνάνε πολλοί πόσες φορές η δικομματική κυβέρνηση κινδύνευσε και πως η διετής αυτή πορεία υπήρξε ένα αποτέλεσμα διαρκών συμβιβασμών μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου. Ξεχνάνε την πόλωση των προηγουμένων ετών, τα γαλάζια και πράσινα καφενεία. Ξεχνάνε τις εκλογές του 2000, τα ειδικά δικαστήρια.
Κλείσιμο
 
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως κανείς νεοδημοκράτης δεν νιώθει την ανάγκη να μιλήσει με σωστά μαθηματικά. Να πει βρε παιδί μου κάποιος πως το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια και πως η ΝΔ περισσότερο συμπληρωματικά είχε την διακυβέρνηση της χώρας.
 
Είναι δυνατό να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κουρουμπλή, της Τζάκρη ή του Σπίρτζη και της ενσωμάτωσης του μεγαλύτερου ποσοστού των χαμηλών στελεχών, των συνδικαλιστών αλλά και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τα «40 χρόνια Πασοκονεοδημακρατίας» και να μην λέει ένας έστω εκπρόσωπος της ΝΔ πως η ΝΔ κυβέρνησε από το 1975 μέχρι σήμερα για μόλις 15 χρόνια;
 
Πως η ΝΔ συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ όχι επειδή το ήθελε αλλά επειδή ιστορικά της επιβλήθηκε για να μην πέσει η χώρα στα βράχια; Πως όταν κάποιοι έλεγαν «Τσοβόλα δώσε τα όλα» υπήρχαν κάποιοι άλλοι που στέκονταν απέναντι; Πολύ περισσότερο τώρα που το έργο των διορισμών επιχειρείται ως φάρσα να επαναληφθεί, είναι δυνατό κανένας να μην απαντά με επιχειρήματα για το πώς το ΠΑΣΟΚ έδωσε το κακό παράδειγμα του ξεχειλώματος του Κράτους με διορισμούς από τις κλαδικές ανάλογες με αυτές σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ;
 
Όσο πάντως η ΝΔ θα μένει κολλημένη πίσω στο παρελθόν, όσο ο κάθε ηγέτης θα προσπαθεί να δικαιωθεί, όσο το κόμμα δεν θα μιλάει με όρους «αύριο» κι όχι «χθες», τόσο το κόμμα θα χάνει το μέλλον. Τόσο τα φλέγοντα προβλήματα των πολιτών δεν θα βρίσκουν απαντήσεις και ο λαϊκισμός θα υπερισχύει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK