Το καραβάνι κόλλησε ...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Το καραβάνι κόλλησε ...

Όποιος παρακολούθησε χθες την ομιλία του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, κατάλαβε οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το μαρτυρούσε ο υποτονικός του λόγος. Το φώναζε η γλώσσα του σώματός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας που κάποτε έσφυζε από αυτοπεποίθηση - και σε ένα βαθμό από αλαζονεία – έδειχνε χθες, πως ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει αυτά που υποστηρίζει.


Ταυτόχρονα, οι βουλευτές κι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν κλείσει θέση στα κανάλια για να αναπαράξουν τα κυβερνητικά επιχειρήματα, άρχισαν να ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους, ο ένας μετά τον άλλον.
Κλείσιμο


Διότι κάποια στιγμή τα ψέμματα τελειώνουν... Και τις τελευταίες μέρες, το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, τερματισμό της λιτότητας και εκδίωξη των δανειστών, καταρρέει σαν παλάτι στην άμμο.


Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε οτι η κυβέρνηση ζητά νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, με επαχθέστερους όρους από ότι μας δανείζουν “οι τοκογλύφοι της Τρόικας”. Ενώ ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε οτι δεν θα ξαναζητήσει από κανέναν δάνειο.


Την Κυριακή δημοσκόπηση φιλοκυβερνητικής εφημερίδας εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεκατέσσερις μονάδες πίσω από την Ν.Δ., ενώ τέτοιες διαφορές τις χαρακτήριζε “στημένες” το Μαξίμου.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήλθε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή να διαψεύσει τον πρωθυπουργό και να αποκαλύψει, οτι δεν έχουμε επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει -μόλις μισή ώρα νωρίτερα- στο υπουργικό συμβούλιο.


Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει να τα έχει χαμένα...


Το οικονομικό επιτελείο που προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων τα στοιχεία που θα ανακοίνωνε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., δεν φρόντισε καν να προστατέψει τον κ. Τσίπρα, ενημερώνοντάς τον εγκαίρως, για να μην εκτεθεί άλλη μια φορά με υπεραισιόδοξες προβλέψεις.


Και οι υπουργοί που πήγαιναν στο Χίλτον υποστηρίζοντας οτι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είναι τώρα υποχρεωμένοι να παραδεχθούν την απόκλιση από τους στόχους, εγκαταλείποντας συνθήματα του τύπου “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.


“Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά” είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός, σε μια επίδειξη ισχύος αλλά και υπεροψίας.


Μόνο που τους τελευταίους μήνες, το καραβάνι κόλλησε...

Το καραβάνι δείχνει ακούνητο. Μοιάζει βυθισμένο σ' ένα τέλμα απραξίας, αλλά και ανικανότητας υπουργών, που τη μια γράφουν και την άλλη σβήνουν νομοσχέδια και εγκυκλίους...

Ίσως έτσι εξηγείται και το χθεσινό ύφος του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Διότι για δεύτερη φορά (μετά το καλοκαίρι του 2015) έχει αντιληφθεί οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network