hiotis_vasilis

Το καραβάνι κόλλησε ...

Βασίλης Χιώτης

Όποιος παρακολούθησε χθες την ομιλία του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, κατάλαβε οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το μαρτυρούσε ο υποτονικός του λόγος. Το φώναζε η γλώσσα του σώματός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας που κάποτε έσφυζε από αυτοπεποίθηση - και σε ένα βαθμό από αλαζονεία – έδειχνε χθες, πως ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει αυτά που υποστηρίζει.


Ταυτόχρονα, οι βουλευτές κι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν κλείσει θέση στα κανάλια για να αναπαράξουν τα κυβερνητικά επιχειρήματα, άρχισαν να ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους, ο ένας μετά τον άλλον.


Διότι κάποια στιγμή τα ψέμματα τελειώνουν... Και τις τελευταίες μέρες, το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, τερματισμό της λιτότητας και εκδίωξη των δανειστών, καταρρέει σαν παλάτι στην άμμο.


Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε οτι η κυβέρνηση ζητά νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, με επαχθέστερους όρους από ότι μας δανείζουν “οι τοκογλύφοι της Τρόικας”. Ενώ ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε οτι δεν θα ξαναζητήσει από κανέναν δάνειο.


Την Κυριακή δημοσκόπηση φιλοκυβερνητικής εφημερίδας εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεκατέσσερις μονάδες πίσω από την Ν.Δ., ενώ τέτοιες διαφορές τις χαρακτήριζε “στημένες” το Μαξίμου.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήλθε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή να διαψεύσει τον πρωθυπουργό και να αποκαλύψει, οτι δεν έχουμε επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει -μόλις μισή ώρα νωρίτερα- στο υπουργικό συμβούλιο.


Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει να τα έχει χαμένα...


Το οικονομικό επιτελείο που προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων τα στοιχεία που θα ανακοίνωνε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., δεν φρόντισε καν να προστατέψει τον κ. Τσίπρα, ενημερώνοντάς τον εγκαίρως, για να μην εκτεθεί άλλη μια φορά με υπεραισιόδοξες προβλέψεις.


Και οι υπουργοί που πήγαιναν στο Χίλτον υποστηρίζοντας οτι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είναι τώρα υποχρεωμένοι να παραδεχθούν την απόκλιση από τους στόχους, εγκαταλείποντας συνθήματα του τύπου “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.


“Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά” είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός, σε μια επίδειξη ισχύος αλλά και υπεροψίας.


Μόνο που τους τελευταίους μήνες, το καραβάνι κόλλησε...

Το καραβάνι δείχνει ακούνητο. Μοιάζει βυθισμένο σ' ένα τέλμα απραξίας, αλλά και ανικανότητας υπουργών, που τη μια γράφουν και την άλλη σβήνουν νομοσχέδια και εγκυκλίους...

Ίσως έτσι εξηγείται και το χθεσινό ύφος του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Διότι για δεύτερη φορά (μετά το καλοκαίρι του 2015) έχει αντιληφθεί οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά...

ΣΧΟΛΙΑ (12)

nobody di tutti no-βόδι

Μπορεί ο υποφαινόμενος να μην συμμετέχει σε καλλιστεία τυράννων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει απολέσει την μνήμη. Παράλληλα δεν αποδέχεται επ ουδενί τους παμπόνηρους κροκόδειλο-οδυρόμενους ότι μεταβλήθηκαν εν μια νυκτί άπαντες, βίαια και ενάντια στην θέληση τους σε χρυσόψαρα. Όχι πενθούσες παντρεμένες (ολοζώντανων συζύγων), δεν θα πνίξετε με τους θεατρινίστικους οδυρμούς σας τις σιωπηλές κραυγές των θυμάτων σας (χήρες). Σπιθαμή προς σπιθαμή ενθυμούμαι την Ατζέντα του Συνασπισμού σε όλα τα ζητήματα από το 1990. Ανακαλύπτετε τον τροχό σήμερα ; Εσείς μονίμως επικυρώνετε (στην προκειμένη τον συγκεκριμένο), και κάθε Προ-Επιλεγμένο πρόσωπο από υπερεθνικά κέντρα, λόγω (ψήφος) & έργω (τρόπος ζωής). Σε Θεμελιώδη και μη θέματα είστε απρόθυμοι να μετακινηθείτε ούτε χιλιοστό, και παρ' όλα αυτά εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε ασύλληπτα προνόμια, σε σχέση με ότι θα δικαιούστε σε πλήρως ανταποδοτικό και αξιοκρατικό καθεστώς. Τώρα μάλιστα που το χρυσό την καρδία αγόρι έμαθε τα βασικά κόλπα (στου κασίδη την κεφαλή), εάν δεν διαπράξει κάποιο ολέθριο σφάλμα, όχι απέναντι στην ανυπαρξία του όποιου κυρίου/κυρίας Κανενίδου, αλλά έναντι των Υπερεθνικών Εντολέων, ετοιμαστείτε για νέες πρωτόγνωρες απολαύσεις. Ουδείς δυνητικός αντικαταστάτης εγγυάται διαφορετικό έργο στον πυρήνα, και στους επάλληλους κύκλους. Στην καλύτερη περίπτωση ο "καλύτερος" εκ των κλώνων του συστήματος, να επιφέρει κάποια οριακή, ανεπαίσθητη & προσωρινή βελτίωση σε έναν από τους επάλληλους κύκλους, η οποία θα ακυρώνεται από αντισταθμιστικές ενέργειες σε αναρίθμητα άλλα σημεία του ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. Χριστό ή Βαρραβά ; Αρίστους ή Χειρίστους ; ερωτάσθε σε κάθε βήμα της ζωής σας 24/365, και απάντηση σας απαράλλακτη. 500.000 νέοι δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και αυτοεξορίστηκαν, ούτε όσοι εξορίζονται εντός συνόρων, ούτε όσοι προηγήθηκαν, ούτε όσοι θα ακολουθήσουν αυτή την οδό. Η τυραννία ΣΑΣ, και τα ιερά κεκτημένα ΣΑΣ, δεν πέφτουν εξ' ουρανού ως μάνα, αλλά ως ανεξόφλητος λογαριασμός συσσωρευμένων εγκλημάτων εις βάρος προσώπων μη ανηκόντων στην φυλή σας, ο οποίος κάποια στιγμή (ασχέτως μεταχρονολογήσεων και λοιπών τρύκ) θα αναζητήσει τους οφειλέτες, και θα πληρωθεί στο ακέραιο. Αποχαιρετείστε τα μαξιλάρια που χάνονται. Είδες τους συνανθρώπους σου ως αναλώσιμα αντικείμενα γκρίζο ανθρωπάκι της μιας χούφτας πενταροδεκάρων ; γιατί να σε σεβαστούν οι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ του πλανήτη με τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια ; και τα αήττητα στρατά επιβολής του νόμου του ισχυρότερου ; μόνο αυτή την γλώσσα δεν αγαπάς ; αυτή θα λάβεις.

Ανδρέας

Εγώ δεν σε ξέρω και επομένως κανένα ψέμα δεν σου είπα. Είμαι όμως σίγουρος οτι και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι ΝΔ και οι ΝΔΠΑΣΟΚ και οι ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ και το ΚΚΕ τα ιδία μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ μας ταζουν. Εξάλλου εδώ που φθάσαμε δεν μας έφθασαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (αν και έχουν και αυτοί τη συμμετοχή τους) αλλα οι προηγούμενοι ΝΔ ΠΑΣΟΚ και λοιποί που μας κυβέρνησαν και τωρα συνεχίζουν το ίδιο έργο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να κλεισουν την αξιολόγηση , όπως το 2013-2014 οι ΝΔΠΑΣΟΚ και ολοι μαζι απο το 2010 μεχρι σημερα ( 7 συνεχή χρονια 5 οι ΝΔΠΑΣΟΚ και 2 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ταλαιπωρούν τη χώρα και όλους εμάς. Και να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ρέουν οι ΝΔΠΑΣΟΚ μια απο τα ιδια και εδώ είμαστε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ.

Πειραιώτης

οι συριζαίοι είναι οι περισσότερο υπεύθυνοι από όλους για την κακοδαιμονία μας, και ας μην κυβέρνησαν, γιατί δεν άφηναν τους άλλους να κάνουν τίποτα σωστό,καθώς κατέβαζαν στους δρόμους τον ιδιωτικό τους στρατό και έκαιγαν την Αθήνα.

V

Το καραβάνι δεν κόλλησε... Το καραβάνι το έχει πάρει ο έξω απ' εδώ και το έχει σηκώσει. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των καμηλιέρηδων / νταουλιέριδων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με τις μπούρδες τους, θα πάρει και θα σηκώσει εμάς. Και όσο νυχτώνει ο... Ιούλιος ζυγώνει.

Ανδρέας

Καταστροφή παντού βλέπει ο Χιώτης. Ενώ αν ήταν ο Σαμαράς όλα θα πήγαιναν θαυμάσια. Ας φέρουμε τότε τον διάδοχο του Σαμαρά να μας σώσει. Ο Κυριάκος με Άδωνη, Βορίδη και τα άλλα παιδιά θα μας σώσουν.

Θάνος

Δεν βλέπει παντού καταστροφή.Βλέπει πως τα ψέματά σας ,τελείωσαν.

Ο "Ανδρέας ο ανεργος" εισαι ε?

Εγω με 12 ευρω γραφω πολυ καλυτερα απο εσενα. Ουτε ενα αριστερο τσιτατο δεν εγραψες, ουτε μας λες πως νοιωθεις που εισαι περηφανος στα 4, ουτε λες για τα νοσοκομεια που τωρα ειναι σαν τα ιδιωτικα της Αμερικης.... Αχρηστο παπαγαλακι εισαι και χαμενα πανε τα 12ευρα που τσεπωνεις. Και εχει και χαλια γκομενες στο κομμα. Αστα, απ οπου και να τα δεις χαμενος -κυριολεκτικα- εισαι.

Πειραιώτης

Ο Αδωνις μονάχος του,είναι καλύτερος από όλο το υπουργικό συμβούλιο μαζί.

Dr.

Το καραβάνι δεν κόλλησε καθόλου: Προχωράει συνεχώς και σταθερά προς τον γκρεμό.

Βαγγεληςαργα

ΜΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Φιάσκο και που σαι ακόμα...

Είναι απίστευτο ένας τύπος που υπο κανονικές συνθήκες θα ήταν ένας ακόμη γραφικός "ηγέτης" της περιθωριακής αριστεράς, βρέθηκε ελέω Ομπάμα και εγχωρίων δυνάμεων ( διαπλοκή λέγεται Αλέξη , αυτή που σε ανέβασε και σε πήγε στα σαλόνια μαζί με τον Δασκαλόπουλο και την Αγγελοπούλου, ενώ έκανες "μυστικά" ραντεβού με τις γάτες Ιμαλαίων...) στην θέση του πρωθπουργού. Και είναι ακόμα πιο απίστευτο που αυτογελοιοποιείται καθημερινά, ρημάζει την χώρα και καταστρέφει ότι βρίσκει στο πέρασμά του, παριστάνοντας τον μεγάλο "ηγέτη"... Προφανώς υπέρμετρα φιλόδοξος, πλήρως ασυνείδητος και απροκάλυπτα έτοιμος για οτιδήποτε , βρίσκεται πλέον στα τελευταία όρια της παράνοιας... Όχι μόνος ... Έχει παρέα τους παλαβούς τριτοκοσμικούς εραστες της επανάστασης/ εξαθλίωσης των φτωχών, εραστών του Μαδούρο, ψακασμένων τύπου Καμμένου και ανθρωπότυπων τύπου Πολάκη.... Ξόδεψε ότι κεφάλαιο είχε συγκεντρώσει ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και τώρα είναι αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ( δική του και της χώρας)... Στον πανικό του είναι ικανός για όλα , όπως όλοι οι παρανοικοί στο τέλος τους ... ( Ο Χίτλερ πριν αυτοκτονήσει έβαλε την φίλη του να σκότώσει τα 5 παιδιά της...) ... Θα αφήσουμε το περιθωριακό αυτό συνοθύλευμα να διαλύσει την χώρα κι άλλο;;;;

Dr.

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου, θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι αυτή που σκότωσε τα 6 παιδιά της δεν ήταν η Εύα Μπράουν, αλλά η Μάγδα Γκέμπελς, και δεν την έβαλε ο Χίτλερ να το κάνει αυτό. Η εξήγηση που βρίσκεις στα βιβλία της ιστορίας είναι ότι η κυρία Γκέμπελς δεν μπορούσε να διανοηθεί να αφήσει τα παιδιά της να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εθνικοσοσιαλισμό. Υποπτεύομαι ότι η ίδια ήθελε να δώσει στα παιδιά της έναν ανώδυνο θάνατο, καθώς σκεφτόταν τι θα πάθαιναν εκείνα όταν θα έπεφταν στα χέρια των Σοβιετικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία