Τα καθρεφτάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τους ιθαγενείς ψηφοφόρους
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Τα καθρεφτάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τους ιθαγενείς ψηφοφόρους

Δεν ξέρω, αν οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο, τον Μάιο ή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό που βλέπω όμως είναι πως μέχρι να διανύσουμε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, θα τρίβουμε τα μάτια μας από αυτά που θα βλέπουμε και θα ακούμε. Και ήδη όπως όλοι καταλαβαίνουμε μπήκαμε σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο καθώς η κυβέρνηση βγάζει σιγά-σιγά την πραμάτεια της με παροχές ,προσλήψεις ,υποσχέσεις και βολέματα στην αγορά. Το σκληρό ροκ και τα λασπόλουτρα έπονται. Έχουν βγει λοιπόν οι κυβερνητικοί ντελάληδες και κλείνουν πονηρά μάτι στους δύσμοιρους συνταξιούχους να μην ανησυχούν για τις προγραμματισμένες νέες περικοπές των συντάξεων, γιατί η κυβέρνηση τάχα μου, έχει σχέδιο και στο τέλος δεν θα περικοπούν. Αποφεύγουν βέβαια επιμελώς να πουν πως στην καλύτερη περίπτωση αυτό που μπορούν να πετύχουν είναι η αναβολή της περικοπής για ένα εξάμηνο ή να επιστρέψουν υπό τη μορφή μιας έκτακτης παροχής, μέρους από τη συνολική ετήσια περικοπή που θα έχει συντελεσθεί.

Κι αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αυτοί στην εξουσία μέχρι τότε, ενώ είναι οι ίδιοι που δυο φορές μάλιστα, ψήφισαν με τα χεράκια τους την επιβολή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Όσο δε για τους συνταξιούχους από το 2015 και μετά αλλά και τους μελλοντικούς, οι οποίοι θα παίρνουν και θα πάρουν σχεδόν τα μισά απ' όσα παίρνουν οι ήδη συνταξιούχοι και πάλι με τον νόμο Κατρούγκαλου, φυσικά δεν μιλάει κανείς.

Όλη αυτή η κοροϊδία επομένως δεν θυμίζει τη λαϊκή παροιμία “να σε κάψω Γιάννη μ' να σ' αλείψω λάδι”;

Ένα άλλο εξόχως εκνευριστικό είναι όλη αυτή η υποσχεσιολογία για μείωση φόρων από το υπερπλεόνασμα εάν και εφόσον προκύψει. Κάνουν μάλιστα λόγο για ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. Ευρώ, το οποίο λέει σκέφτονται να το επιστρέψουν είτε μέσω του ΕΝΦΙΑ είτε με μείωση φορολογικών συντελεστών ή τέλος πάντων με κάποιο τρόπο που θα σκεφτούν προσεχώς.

Κι αυτό όμως το προεκλογικό σενάριο αντιγραμμένο από τις μελανότερες στιγμές της πολιτικής ιστορίας του τόπου, από αυτούς που θα έφερναν το καινούργιο στην πολιτική, κόντρα στη σήψη του παλιού πολιτικού συστήματος, πάσχει σοβαρά και δεν πείθει ούτε ούτε τους πλέον αδαείς.

Δηλαδή αφού ξεζουμίστηκαν όσο δεν πάει άλλο οι Έλληνες και πλήρωσαν τους φόρους οι μισοί υπόχρεοι καθώς οι άλλοι δεν έχουν κι είναι κοκκινοι οφειλέτες στην εφορία, αφού έκοψαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα έφερνε δουλειές και ανακύκλωση του χρήματος στην αγορά, αφού δεν πληρώνει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές και ανθρώπους που δουλεύουν για λογαριασμό του, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να μας πει ότι από τα 14 δισ. επιπλέον φόρους που σας επέβαλα στα τρία χρόνια, θα σας επιστρέψω 700 εκατομμύρια!

Κλείσιμο
Κορυφαίο; Και θαρρούν πως έτσι πατσίζουμε και όλα νερό κι αλάτι.

Σα να μην έφθαναν όλες αυτές οι κοροϊδίες, εν όψει εκλογών, κι έχουν βάλλει μπροστά και τη μηχανή του βολέματος των τελευταίων εναπομεινάντων ψηφοφόρων εκτός δημοσίου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο και καθημερινά βλέπουμε διαγωνισμούς για προσλήψεις σε δημόσιο, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους οργανισμούς, όπου ο μισθός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και στη χειρότερη περίπτωση είναι διπλός απ΄ ότι στον ιδιωτικό τομέα της υποαπασχόλησης.

Υπολογίζουν πως με αυτά τα παλαιοκομματικά τερτίπια,τα γλέντια και τα πανηγύρια όχι μόνο πως θα μας πείσουν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά και πως θα τους πούμε και ευχαριστώ με την ψήφο μας!

Για ιστορικούς και μόνο λόγους να θυμίσω πως ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος που διπλασίασε την Ελλάδα, πήγε στις εκλογές και αντί για ευχαριστώ εισέπραξε το μαύρισμα των ψηφοφόρων. Όπως και στη μεταπολίτευση ο Ράλλης που μοίραζε επιταγές με 500άρικα από την ΕΟΚ στην οποία μας είχε βάλει ο Καραμανλής λίγους μήνες πριν, υπέστη δεινή ήττα. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για σύγκριση των προαναφερθέντων πολιτικών με τον Τσίπρα και την παρέα του γιατί τα μεγέθη όπως λένε στα μαθηματικά είναι ασύγκριτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ