stefanakidis_vassilis

Τα καθρεφτάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τους ιθαγενείς ψηφοφόρους

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν ξέρω, αν οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο, τον Μάιο ή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό που βλέπω όμως είναι πως μέχρι να διανύσουμε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, θα τρίβουμε τα μάτια μας από αυτά που θα βλέπουμε και θα ακούμε. Και ήδη όπως όλοι καταλαβαίνουμε μπήκαμε σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο καθώς η κυβέρνηση βγάζει σιγά-σιγά την πραμάτεια της με παροχές ,προσλήψεις ,υποσχέσεις και βολέματα στην αγορά. Το σκληρό ροκ και τα λασπόλουτρα έπονται. Έχουν βγει λοιπόν οι κυβερνητικοί ντελάληδες και κλείνουν πονηρά μάτι στους δύσμοιρους συνταξιούχους να μην ανησυχούν για τις προγραμματισμένες νέες περικοπές των συντάξεων, γιατί η κυβέρνηση τάχα μου, έχει σχέδιο και στο τέλος δεν θα περικοπούν. Αποφεύγουν βέβαια επιμελώς να πουν πως στην καλύτερη περίπτωση αυτό που μπορούν να πετύχουν είναι η αναβολή της περικοπής για ένα εξάμηνο ή να επιστρέψουν υπό τη μορφή μιας έκτακτης παροχής, μέρους από τη συνολική ετήσια περικοπή που θα έχει συντελεσθεί.

Κι αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι αυτοί στην εξουσία μέχρι τότε, ενώ είναι οι ίδιοι που δυο φορές μάλιστα, ψήφισαν με τα χεράκια τους την επιβολή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Όσο δε για τους συνταξιούχους από το 2015 και μετά αλλά και τους μελλοντικούς, οι οποίοι θα παίρνουν και θα πάρουν σχεδόν τα μισά απ' όσα παίρνουν οι ήδη συνταξιούχοι και πάλι με τον νόμο Κατρούγκαλου, φυσικά δεν μιλάει κανείς.

Όλη αυτή η κοροϊδία επομένως δεν θυμίζει τη λαϊκή παροιμία “να σε κάψω Γιάννη μ' να σ' αλείψω λάδι”;

Ένα άλλο εξόχως εκνευριστικό είναι όλη αυτή η υποσχεσιολογία για μείωση φόρων από το υπερπλεόνασμα εάν και εφόσον προκύψει. Κάνουν μάλιστα λόγο για ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. Ευρώ, το οποίο λέει σκέφτονται να το επιστρέψουν είτε μέσω του ΕΝΦΙΑ είτε με μείωση φορολογικών συντελεστών ή τέλος πάντων με κάποιο τρόπο που θα σκεφτούν προσεχώς.

Κι αυτό όμως το προεκλογικό σενάριο αντιγραμμένο από τις μελανότερες στιγμές της πολιτικής ιστορίας του τόπου, από αυτούς που θα έφερναν το καινούργιο στην πολιτική, κόντρα στη σήψη του παλιού πολιτικού συστήματος, πάσχει σοβαρά και δεν πείθει ούτε ούτε τους πλέον αδαείς.

Δηλαδή αφού ξεζουμίστηκαν όσο δεν πάει άλλο οι Έλληνες και πλήρωσαν τους φόρους οι μισοί υπόχρεοι καθώς οι άλλοι δεν έχουν κι είναι κοκκινοι οφειλέτες στην εφορία, αφού έκοψαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα έφερνε δουλειές και ανακύκλωση του χρήματος στην αγορά, αφού δεν πληρώνει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές και ανθρώπους που δουλεύουν για λογαριασμό του, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να μας πει ότι από τα 14 δισ. επιπλέον φόρους που σας επέβαλα στα τρία χρόνια, θα σας επιστρέψω 700 εκατομμύρια!

Κορυφαίο; Και θαρρούν πως έτσι πατσίζουμε και όλα νερό κι αλάτι.

Σα να μην έφθαναν όλες αυτές οι κοροϊδίες, εν όψει εκλογών, κι έχουν βάλλει μπροστά και τη μηχανή του βολέματος των τελευταίων εναπομεινάντων ψηφοφόρων εκτός δημοσίου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο και καθημερινά βλέπουμε διαγωνισμούς για προσλήψεις σε δημόσιο, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους οργανισμούς, όπου ο μισθός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και στη χειρότερη περίπτωση είναι διπλός απ΄ ότι στον ιδιωτικό τομέα της υποαπασχόλησης.

Υπολογίζουν πως με αυτά τα παλαιοκομματικά τερτίπια,τα γλέντια και τα πανηγύρια όχι μόνο πως θα μας πείσουν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά και πως θα τους πούμε και ευχαριστώ με την ψήφο μας!

Για ιστορικούς και μόνο λόγους να θυμίσω πως ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος που διπλασίασε την Ελλάδα, πήγε στις εκλογές και αντί για ευχαριστώ εισέπραξε το μαύρισμα των ψηφοφόρων. Όπως και στη μεταπολίτευση ο Ράλλης που μοίραζε επιταγές με 500άρικα από την ΕΟΚ στην οποία μας είχε βάλει ο Καραμανλής λίγους μήνες πριν, υπέστη δεινή ήττα. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για σύγκριση των προαναφερθέντων πολιτικών με τον Τσίπρα και την παρέα του γιατί τα μεγέθη όπως λένε στα μαθηματικά είναι ασύγκριτα.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

tasos rallis

καιρος ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες του οι πολιτικοι φταινε για ολα ΜΥΘΟΣ απο το 1974 και μετα ποιος στελνει τους ιδιους και τους ιδιους στη βουλη;ποιος κοιταζει το προσωπικο του ρουσφετι ;αρ ας προσεχουν ολοι ποιον ψηφιζουν η και αν απεχουν

vg

Καλά, ας δώσει ένα δωράκι με μορφή "13ης σύνταξης" και να δεις για πότε "πέφτουν" στη φάκα οι συνταξιούχοι που ούτε γνωρίζουν αν έχουν αύριο. Το μόνο που θα βουλιάξει αυτή την παρέα των "μείναμε στο 1949 και θα πάρουμε το αίμα μας πίσω" είναι η παράδοση της Μακεδονίας σε ξένο λαό. Κάτσε να έρθει και το θέμα με την ταυτότητα των τοπικών προϊόντων κι εκεί να δεις ταφόπλακα που θα τους έρθει.

Μ-16

Πρώτα απ'όλα, οι συνταξιούχοι δεν είναι δύσμοιροι αλλά ηλίθιοι που πιστέυουν αυτά που τους λένε, που ψηφίζουν αυτούς που ψηφίζουν και που θα ξαναψηφίσουν τους ίδιους (Τσίπρα ή Κούλη ή Φωφώ, το ίδιο είναι). Βασικά οι συνταξιούχοι απλά ΔΕΝ θα έπρεπε πλέον να ψηφίζουν. Δεύτερον, ο Βενιζέλος έχασε τις εκλογές του 1920 γιατί οι Ράλλης- Γούναρης (αντιπολίτευση) έταζαν τερματισμό του πολέμου αλλά τελικά πήγαν τον στρατό μέχρι τον Σαγγάριο. Και ο Βενιζέλος (κυβέρνηση) είχε όντως προσφέρει στην Ελλάδα. Δεν ήταν πολιτικός απατεώνας όπως οι ΓΑΠ, Τσίπρας, Σαμαράς, Βενιζέλος , Κούλης και σια. Στην περίπτωση αυτή βέβαια οι Έλληνες ψηφοφόροι έδειξαν ότι είναι ηλίθιοι (η παράδοση κρατάει από παλιά δηλαδή). Η διαφορά είναι ότι τότε υπήρχε ένας Πλαστήρας και περιποιήθηκε τους προδότες ενώ σήμερα οι προδότες κυκλοφορουν άνετοι και ωράιοι ανάμεσά μας και ξαναψηφίζονται από τα ζώα.

ε όχι και ζώα

ένας ολόκληρος λαός. Με λαμπρό παρελθόν πάνω απο 2000 χρόνια, με κουλτούρα και τέχνη.

Ιούδα,

εσύ καλά κάνεις και τάζεις.Το θέμα , όμως, είναι ποιος θα σε πιστέψει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία