Ποιος το είπε; Ο Μοσκοβισί; Ε, τότε δεν έχει καμιά σημασία
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Ποιος το είπε; Ο Μοσκοβισί; Ε, τότε δεν έχει καμιά σημασία

Όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη Μοσχοβισί στην Αθήνα, αναρωτήθηκα ποιος θα μπορούσε να είναι ο σκοπός της επίσκεψης του, λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αποφασίσθηκαν τα μέτρα για τη χώρα μας μετά το τέλος του προγράμματος και μέχρι το 2060.Συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό η ρήση: ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

Η ομιλία του στην εθνική αντιπροσωπεία και στο υπουργείο Οικονομικών, μου έλυσε τις απορίες. Ο άνθρωπος ήρθε στη χώρα μας για να γιορτάσει μαζί με τους δικούς μας τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά για εντελώς διαφορετικό λόγο και να εγκαινιάσει την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία στη διεκδίκηση της θέσης του Γιούνγκερ του χρόνου. Να πανηγυρίσει γιατί οι Ευρωπαίοι δανειστές τους οποίος θεωρεί ότι εκπροσωπεί, με το τέλος του προγράμματος σταματούν να πληρώνουν την Ελλάδα( για αυτούς τελειώνει το πρόγραμμα ,όχι για εμάς) αφού πρώτα έχουν εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω τα δανεικά, ο κόσμος να χαλάσει.

Βλέπετε , έβαλε και ο ίδιος το χεράκι του στη λεόντεια συμφωνία με την οποία έδεσαν χειροπόδαρα τη χώρα για τα επόμενα 42 χρόνια.
Και αφού έκανε κι αυτός τη βρώμικη δουλειά που του αναλογούσε, ως μεσάζων βασικά, γιατί το ταμείο το είχαν και το έχουν άλλοι, δεν θα χαλούσε το χατήρι στους εθελόδουλους συνεργάτες του στην Ελλάδα. Έτσι, δεν φείσθηκε καλών λόγων για το πόσο συνεργάσιμοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπερακοντίσει την κυβερνητική προπαγάνδα για το τέλος των μνημονίων, για την επιστροφή στην κανονικότητα, στην ανεξαρτησία της χώρας που τώρα αυτή θα αποφασίζει για την τύχη της, για την κατάργηση της τρόικας, μέχρι που υπαινίχθηκε πως δεν θα κόψει η κυβέρνηση τις συντάξεις τον ερχόμενο Δεκέμβρη.
Λες κι αποφασίζει η αφεντιά του ή είναι της αρμοδιότητας του αυτά τα θέματα. Εξ ού και το αναπάντεχο κράξιμο απ' όλη την αντιπολίτευση όταν τον είδαν να ταυτίζεται με τους εγχώριους ψεύτες και απατεώνες. Δεν μας έφθανε το δούλεμα από τους δικούς μας και χρειαζόμασταν και εισαγόμενους παπατζήδες!

Επειδή όμως κ. Μοσκοβισί, χρεοκοπημένοι και φτωχοποιημένοι είμαστε αλλά ηλίθιοι όχι, σας ρωτάμε: Είπατε πως στη χώρα μας εφαρμόζεται η ίδια εποπτεία που ισχύει και στις άλλες χώρες που εξήλθαν των μνημονίων.

Κλείσιμο
-Σε ποια χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος ακολουθεί η προνομοθετημένη εφαρμογή μέτρων περικοπής συντάξεων και μείωσης του αφορολόγητου; Στην Κύπρο;Στην Ιρλανδία; Στην Πορτογαλία;
-Σε ποια χώρα επιβλήθηκαν τέτοια θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060;
Σε ποια χώρα καταδικάσθηκε ες αεί η ανάπτυξη δι' αυτού του τρόπου;
-Σε ποια χώρα υποθηκεύτηκε όλη η δημόσια περιουσία και ο δημόσιος πλούτος για 99 χρόνια;
-Σε ποια χώρα η λιτότητα είναι μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη;
- Σε ποια χώρα ο προυπολογισμός συνδιαμορφώνεται με τους δανειστές;( μην πως γράφεται από αυτούς)
- Σε ποια χώρα η κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναδιανέμει τη φτώχεια και τη εξαθλίωση;
-Σε ποια χώρα η τρόικα θα έρχεται κάθε τρίμηνο και θα παρεμβαίνει όταν κάνουμε κάτι που δεν τους αρέσει;
Αρκετά λοιπόν κ. Μοσοκοβισί. Κόψτε την πλάκα και σταματήστε να παίζετε με την υπομονή και την ευγένεια αυτού του πολύπαθου λαού που τολμάτε να τον εμπαίζετε όμοια με αυτούς που μας κυβερνούν.

Κι αν στο κοινοβούλιο, αυτοί οι πρώην ευρωσκεπτικιστές και αντιευρωπαϊστές που ελέω καρέκλας εξουσίας, μεταμορφώθηκαν στους καλύτερους “μένουμε-ευρωπαίους” σας χειροκροτούσαν τώρα με θέρμη, όπως έκαναν παλιά στον αρχηγό τους όταν φώναζε go back misses Merkel, δεν θα σας συμβούλευα να λέγατε αυτές τις ανοησίες σας σε οποιοδήποτε άλλο κοινό.

Υ.Γ Πάντως, ο ασήμαντος ρόλος του Μοσκοβισί στο στρατόπεδο των δανειστών φάνηκε λίγες μόλις ώρες αργότερα, όταν ο πρόεδρος του ιερατείου (Eurogroup) των δανειστών κ. Σεντένα, τον άδειασε κανονικά στη διφορούμενη δήλωση του για την μη περικοπή των συντάξεων, όπως και ο άνθρωπος που κρατάει το λεφτά (ESM) κ. Ρέγκλινγκ που το ξέκοψε για άλλη μια φορά και υπενθύμισε τόσο στον Μοσκοβισί όσο και στους δικούς μας, ποιος είναι το αφεντικό και πως ο χρυσός κανόνας από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ότι, ο χρυσός κάνει τον κανόνα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ