Δεν θα χαρίσει το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν θα χαρίσει το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού

Έχουμε κουραστεί να ακούμε από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να λένε με κάθε ευκαιρία πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Το κατανοούμε αυτό, καθώς είναι βασική ανθρώπινη αδυναμία η ιδιοτέλεια για τα καλά της εξουσίας και λίγοι καταφέρνουν να μην τα υπολογίζουν.
Οι εκλογές οψέποτε γίνουν, θα οδηγήσουν πολλούς στην πόρτα της εξόδου από τα μεγαλεία της εξουσίας και γι αυτό όλοι πλειοδοτούν στο σενάριο του φθινοπώρου του 2019.

Όσο περισσότερο αντέξουν στις καρέκλες τους, τόσο περισσότεροι μισθοί θα μπουν στο λογαριασμό τους κι είναι λίγοι εκείνοι που άφησαν κάποια σοβαρή δουλειά να τους περιμένει και να τους αποδίδει όσο και τα κρατικά αξιώματα.

Στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν μάλιστα λένε (μόνοι αυτοί) πως η διαφορά τους από τη Ν.Δ δεν είναι παραπάνω από 5 μονάδες και πως μέσα από ένα έντονα πολωτικό κλίμα και πρακτικές προσλήψεων, επιδομάτων και διευθετήσεων υποθέσεων των ψηφοφόρων τους, μπορούν μέχρι και να είναι ξανά πρώτο κόμμα. Με άλλα λόγια,όλες οι μετρήσεις που δείχνουν παγιωμένη διαφορά 10 μονάδων plus, θεωρούνται από τους Συριζαίους αναξιόπιστες και προπαγάνδα της διαπλοκής!Αν δεν απατώμαι αυτοί οι ίδιοι επαίρονται πως την τσάκισαν τη διαπλοκή και ξεμπέρδεψαν με το παλιό. Αν στο μεταξύ έχουν δημιουργήσει τη δική τους διαπλοκή και τα δικά τους νέα τζάκια, αυτό είναι άλλο θέμα προφανώς και πάντως δεν είναι τα παλιά διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αν στο μεταξύ καθυπόταξαν το μεγαλύτερο μέρος των ανεξάρτητων αρχών, τρομοκρατούν καθημερινά τη δικαιοσύνη με κραυγαλέες και ωμές παρεμβάσεις και ευτελίζουν θεσμούς και πρόσωπα είναι προφανώς θεμιτό.

Αυτό όμως που δεν κατάλαβαν και δεν καταλαβαίνουν τα συριζαικά στελέχη, είναι ότι άλλο θέμα η δική τους βούληση και εντελώς άλλο η βούληση του προέδρου τους Τσίπρα.

Κλείσιμο
Άλλους στόχους και συμφέροντα έχουν οι μεν και εντελώς άλλα ο πρωθυπουργός.

Ένας αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο χώρο, χωρίς διαδόχους και μνηστήρες που είναι μόλις 43 ετών και δεν είναι διατεθειμένος να πάει σπίτι του την επομένη των εκλογών και να βγει στη σύνταξη.

Είναι πασίδηλο πως ως παίκτης και τακτικιστής που είναι αποδεδειγμένα, νοιάζεται πολύ περισσότερο σε ποια θέση θα βρεθεί την επομένη των εκλογών.

Γιατί είναι διαφορετικά τα μεγέθη και οι προοπτικές αν καθίσει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 20-25% και εντελώς άλλο με 15%.Οι τωρινές μετρήσεις που τον εμφανίζουν πάνω από το 20% είναι βολικές για να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται στην εξουσία. Αν όμως αντιληφθεί πως αυτό το 20% σπάει προς τα κάτω, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα ζητήσει κανενός του γνώμη(πλην της οικογένειας του) και θα λειτουργήσει το ένστικτο της προσωπικής του επιβίωσης.

Κάποιοι υπουργοί του μάλιστα που αναγνωρίζουν πως δεν μπορούν να πάνε σε εκλογές με κομμένες συντάξεις, τον παραμυθιάζουν πως ακόμα υπάρχουν περιθώρια να μην κοπούν οι συντάξεις ,αν στο μεταξύ φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα το οποίο είναι κάθετο στο κόψιμο τους. Οι Ευρωπαίοι λένε, δεν είναι παράλογοι και μόλις τους παρουσιάσουμε το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, θα πεισθούν πως το ασφαλιστικό μας σύστημα εξυγιάνθηκε και δεν κινδυνεύει και επομένως θα μας κάνουν το χατήρι και θα μας αφήσουν να ξεψηφίσουμε! Και τα λένε όλα αυτά στα σοβαρά και δεν γελάνε!

Αλήθεια δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ο σοσιαλιστής κατά τα άλλα Σόλτς, είναι πιο σκληρός κι από τον Σόιμπλε; Δεν πήραν το μήνυμα πως την περίφημη ρύθμιση του χρέους, αν τη δουν μέσα στο μήνα, δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα πασάλειμμα( στάχτη στα μάτια) άνευ σημασίας με ορίζοντα τριετίας που σε καμιά περίπτωση δεν θα το καθιστά βιώσιμο;

Δεν πήραν το μήνυμα πως η έξοδος στις αγορές δεν πρόκειται να είναι ένας απογευματινός περίπατος αλλά μια περιπέτεια αν δεν υπάρχει στήριξη;

Ούτε πήραν χαμπάρι πως τα ψηφισμένα μέτρα (αφορολόγητο, συντάξεις ,ιδιωτικοποιήσεις και λοιπά ανεκπλήρωτα προαπαιτούμενα ) απαιτούν να τα ξαναψηφίσουν με το μεσοπρόθεσμο;

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός που κάτι παραπάνω ξέρει κι έμαθε από τα νταραβέρια με τους δανειστές, όταν ακούει τους συνεργάτες του να προσπαθούν να τον κολακέψουν και να του φουσκώσουν τα μυαλά, από μέσα του μάλλον θα υπομειδιά.

Γιατί μόνο αυτός ξέρει και μόνο αυτός αποφασίζει, τι είναι καλύτερο για τον ίδιο( για τη χώρα ας νοιαστούν άλλοι) και δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού για να διασώσει το πολιτικό του μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ