Σώπα, όπου να ’ναι έρχονται οι καλύτερες μέρες!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Σώπα, όπου να ’ναι έρχονται οι καλύτερες μέρες!

Ενα από τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν, ήταν το «Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», και εννοούσε τους αντιπάλους του, δηλαδή «το παλιό πολιτικό σύστημα», όπως αρέσει μέχρι σήμερα να λένε τα μέλη του.

Τρία χρόνια μετά, δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι έχουν τελειώσει με το «παλιό», αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουν τελειώσει στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Κωπηλατώντας μέσα στην οικονομική φουρτούνα από κάβο σε κάβο, στηρίξαμε όλες μας τις ελπίδες πως ξεπερνώντας και τον τελευταίο δύσκολο κάβο της τρίτης αξιολόγησης θα μπαίναμε σε υπήνεμα νερά και σε λίγους μήνες που τελειώνει το τρίτο μνημόνιο θα άλλαζε η ζωή μας.
Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε θεωρητικώς έκλεισε η αξιολόγηση.

Είδε άραγε κανείς μας μέχρι σήμερα να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά του ή έστω, βρε αδελφέ, κάτι διαφορετικό στην οικονομία της χώρας που κάποια στιγμή θα έχει αντανάκλαση και στους πολίτες; Μόνο παχιά λόγια και νέες υποσχέσεις για καλύτερες μέρες που όλο έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν. Κάποιες εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης (που μας είχαν πει πως είναι λεπτομέρειες, όπως οι πλειστηριασμοί και τα ενεργειακά) έχουν ακόμα κλειδωμένη τη δόση των 5,5 δισ. που θα μας έδιναν με το κλείσιμο και ουδείς γνωρίζει πότε θα πειστούν να μας τη δώσουν.

Βγήκαν δοκιμαστικά στις αγορές με ένα 7ετές ομόλογο και θριαμ-βολόγησαν για μερικές μέρες για το επιτόκιο του 3,5% που πέτυχαν. Και επειδή κάθε θαύμα κρατάει συνήθως τρεις μέρες, μόλις το ομόλογο άρχισε να διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά, όσοι εμπιστεύτηκαν την ελληνική οικονομία... τρώνε ξύλο και καταγράφουν ζημιές. Και δεν είναι να πει κανείς «καλά να πάθουν τα κοράκια των αγορών», γιατί η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και θολώνει το όνειρο της κυβέρνησης για «καθαρή» έξοδο από τον Αύγουστο. Βέβαια κάποιοι «άσχετοι» όπως ο Ντράγκι, ο Στουρνάρας, το Eurοgroup, το ΔΝΤ κ.λπ. επιμένουν εδώ και καιρό πως χρειαζόμαστε ένα δίχτυ ασφαλείας για την επόμενη μέρα, αλλά σιγά μην ξέρουν αυτοί.

Οι δικοί μας ξέρουν καλύτερα γιατί την έχουν κάνει τούρμπο την οικονομία και είναι έτοιμη να απογειωθεί! Τα επενδυτικά προγράμματα πέφτουν βροχή και εκατοντάδες χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας περιμένουν τους Ελληνες! Θέμα χρόνου είναι οι αυξήσεις των κατώτατων μισθών και των συντάξεων! Θέμα λίγου χρόνου είναι η μείωση των φόρων, των εισφορών, του ΦΠΑ κ.λπ. Θέμα χρόνου είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και το haircut στα δάνεια του λαού!

Κλείσιμο
Και επειδή όλα αυτά είναι μπροστά μας και είναι λυμένα, γι’ αυτό και η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» αποφάσισε να ρίξει το βάρος στους πραγματικούς εχθρούς της χώρας, που δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Να τελειώνει επιτέλους με το «παλιό» γιατί αυτοί είναι το καινούριο.

Τώρα, αν αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι το καινούριο έχει τα κουσούρια του παλιού και κάποιοι σύντροφοι δεν διαφέρουν από τους ταληροφονιάδες, σιγά τα ωά! Για μερικά ψωροχιλιάρικα δεν χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ούτε συγκρίνεται με τις ρεμούλες και τις μίζες του παλιού συστήματος! Γι’ αυτό και βγαίνουν στην αντεπίθεση με αποφασιστικότητα σαν να μην τρέχει τίποτα και αδιαφορώντας για το τι λέει και τι σκέπτεται ο κόσμος έξω.

Ομως η Ιστορία, όταν κανείς θέλει να διδαχτεί από αυτήν, έχει δείξει πως όσοι κλείνονται στους μονωμένους τοίχους της εξουσίας ακούνε μόνο τους αυλοκόλακες και απλώς θεωρούν ή εικάζουν, δεν ακούνε την κοινωνία. Ετσι, ξυπνάνε ένα πρωί γεμάτοι απορίες γιατί τους εγκατέλειψαν όλοι και τους άφησαν μόνους να απολογούνται και να συνδιαλέγονται με τις αυταπάτες τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ