Μια Επιτροπή τη μέρα, τη φτώχεια κάνει πέρα
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Μια Επιτροπή τη μέρα, τη φτώχεια κάνει πέρα

Ακόμα ηχούν στ' αυτιά μας, οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πριν από ένα περίπου μήνα, πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση του, να δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Οι αφελείς που τα πίστεψαν, θα διαπιστώσουν σύντομα πως οι νέες αυταπάτες  του πρωθυπουργού, θα τους στοιχίσουν  ακριβά καθώς η νέα λαίλαπα  φόρων, ακόμα και για τους φτωχότερους και οι περικοπές των συντάξεων θα διαλύσουν στην κυριολεξία και τις τελευταίες ελπίδες πως το κακό σταματάει εδώ.

Μια ολόκληρη κοινωνία επί μήνες τώρα, ζει τον παραλογισμό της αξιολόγησης, η οποία όλο κλείνει κι όλο παραμένει ανοικτή κι έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό στόχο-τρόπαιο ενώ αποκρύπτεται επιμελώς τι θα σημάνει αυτή για το σύνολο του πληθυσμού από το 2019.
 Άλλωστε όπως είπε και ο θυμόσοφος  Ζουράρης, μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
 Όπως αποκρύπτεται επιμελώς πόσοι καθημερινά δίνουν τις προσωπικές τους μάχες για επιβίωση σε ένα ιδιότυπο survivor που δεν έχει καν έπαθλο ένα πιάτο φαγητό!
Όλοι αυτοί όμως πρέπει να νοιώθουν μια βαθιά ικανοποίηση καθώς η κυβέρνηση μας δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε. Αφού δεν δύναται να μας προσφέρει άρτον, τουλάχιστον μας υπόσχεται άφθονο θέαμα. 
Κλείσιμο

Έβαλε μπροστά υπερπαραγωγές με προανακριτικές  επιτροπές της Βουλής,  οι οποίες θα εξετάσουν και θα αποκαλύψουν τη διαφθορά και τις μίζες που ενδεχομένως πήραν πολιτικά πρόσωπα προ 15ετίας ή και εικοσαετίας. 

Αν  αυτές οι ενδεχόμενες ατασθαλίες και οι απορρέουσες ποινικές ευθύνες  έχουν ήδη παραγραφεί  από πολλών ετών ( το πολιτικό μας σύστημα όλα τα φρόντισε με περισσή επιμέλεια) είναι προφανώς λεπτομέρεια γιατί ο σκοπός δεν είναι να μπουν στη φυλακή οι κλέφτες του παρελθόντος αλλά να διασυρθούν σήμερα οι πολιτικοί οργανισμοί στους οποίους ανήκαν τότε οι διερευνώμενοι! Να μεταδίδονται live οι καταθέσεις ενώπιον των επιτροπών και να δίδεται τροφή στους κεφενόβιους αναλυτές από τις μαρτυρίες. Και στο τέλος, 3-4 παράλληλα πορίσματα τα οποία θα αποθηκευτούν δίπλα στα  τόσα άλλα πορίσματα προηγούμενων επιτροπών.

Άραγε για πόσο ακόμα θα παίζουν με τα νεύρα μας και την κοινή λογική; 
Υπάρχει μήπως καμιά αμφιβολία ακόμα και στον πλέον αδαή, πως αν είχαν στοιχεία και αποδείξεις για τον Παπαντωνίου, δεν χρειαζόταν καμιά επιτροπή της Βουλής και επαρκούσε ένα εισαγγελέας για να κινήσει τις  ποινικές διαδικασίες; ΟΓ. Παπαντωνίου έχει πάψει από δεκαετίας να προστατεύεται από βουλευτική ασυλία κι είναι πλέον ένας “κοινός θνητός” κι έτσι αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές.

Αν λοιπόν είχαν στοιχεία ας τα έστελναν στον εισαγγελέα κι αυτός θα έκανε το καθήκον του. Όμως όχι. Όπως είπαμε το ζητούμενο είναι το θέαμα. Και  οι εισαγγελικές έρευνες δεν προσφέρουν συνήθως θέαμα γιατί γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Γι αυτό και ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε  να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Όλα σε προανακριτικές επιτροπές  της Βουλής που θα διερευνήσουν σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά στους χώρους της Υγείας, της Άμυνας, στα μεγάλα δημόσια έργα, στο Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς αγώνες, στα δάνεια των τραπεζών και απορώ πως δεν  σκέφτηκαν να φτιάξουν και μια προανακριτική για το σκάνδαλο της Λαυρεωτικής και την απόδοση ποινικών ευθυνών στους κληρονόμους του Σερπιέρη!

Και φαντάζομαι θα είναι εκ του πονηρού οι σκέψεις πως όλα αυτά στήνονται ως επικοινωνιακός  αντιπερισπασμός στην πλήρη και ολοσχερή αποτυχία της κυβέρνησης σε ό,τι καταπιάστηκε με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του μεγαλύτερου κομματιού του πληθυσμού  και την εξαφάνιση  και της τελευταίας ελπίδας εξόδου από την κρίση στο ορατό μέλλον.

 Η δε ομολογία Τσακαλώτου στη Βουλή πως “ζορίσαμε(sic!) τη μεσαία τάξη γιατί δεν καταφέραμε να κτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή” δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα  ακόμα από τα γνωστά χωρατά του Ευκλείδη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ