Όχι άλλη μικροκομματική στις πλάτες των μαθητών
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Όχι άλλη μικροκομματική στις πλάτες των μαθητών

Όταν και οι ίδιοι οι επιστήμονες πλέον,  θεωρούν πως ακόμα κι ένα  γενικό lock down δεν θα ανέκοπτε την εξάπλωση της Όμικρον, τείνω να πιστέψω πως δύσκολα θα γλιτώσουμε τη μόλυνση όσες προφυλάξεις και να πάρουμε όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε.

Οι ελπίδες και πάλι στα εμβόλια για ελαφριά νόσηση και να μην είμαστε στο μικρό εκείνο ποσοστό που δεν αναπτύσσουν πολλά αντισώματα ή εξασθενούν γρηγορότερα.

Το θέμα βέβαια των ημερών είναι το άνοιγμα από Δευτέρα των σχολείων κι αν κάνει καλά η κυβέρνηση που τα ανοίγει ή αν θα άλλαζε κάτι αν παρατεινόταν οι διακοπές για λίγες μέρες ακόμα.

Αν πιστέψουμε τον κ. Καπραβέλο που ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου κι αν ήταν ο ίδιος που θα αποφάσιζε για τη χώρα, είναι βέβαιο πως θα μας κλείδωνε μέσα στα σπίτια μέχρι να εξαφανιστεί διά παντός ο ιός.

Όμως αν δούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη, βλέπουμε πως καμιά χώρα δεν κλείνει τα σχολεία.

Αρα δεν πρωτοτυπούμε ούτε αναλαμβάνουμε ως χώρα περισσότερα ρίσκα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Ενδεχομένως κάποιες χώρες όπως το Βέλγιο να τηρούν αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας αλλά πάντως όλοι τα ανοίγουν κανονικά.

Στο Βέλγιο λοιπόν και σε 1-2 άλλες χώρες, η τάξη θα κλείνει αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα σε μαθητή.

Κι αυτό το όχι και τόσο πετυχημένο παράδειγμα, βρήκε η αξιωματική αντιπολίτευση για να ορθώσει και πάλι τον οξύ αντιπολιτευτικό της λόγο. Γιατί δηλαδή εμείς θα κλείνουμε τις τάξεις όταν παρουσιαστούν 50 συν ένα κρούσματα.

Αν όμως δεχόμασταν τη λογική του Βελγίου και του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία θα ήταν καλύτερα να μην τα ανοίξουμε καθόλου. Κι αυτό γιατί αποκλείεται να μην εμφανιστούν κρούσματα με βάση τους αριθμούς που διαπιστώνουμε κάθε μέρα, σε όλες τις σχολικές τάξεις .Αρα τι; Δεν πρέπει να ανοίξουν καν. Λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, να αραιώσουν τα παιδιά στις τάξεις και να γίνουν διπλά τμήματα αφού πρώτα προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί. Αυτό κι αν είναι καινοφανής ιδέα!

Μεσούσης της χρονιάς, να διπλασιστούν οι αίθουσες διδασκαλίας με σπάσιμο των τμημάτων στα δυο και να βρεθούν κάποιες χιλιάδες εκπαιδευτικοί μέσα σε λίγες μέρες, να προσληφθούν γιατί έτσι θα γλιτώσουν τα παιδιά από τη μόλυνση!

Κλείσιμο
Κι όταν μετά από 1-2 μήνες καταλαγιάσει αυτή η μεταδοτικότατη μετάλλαξη τι; Να απολυθούν αυτοί οι εκπαιδευτικοί ή να παραμείνουν έστω και χωρίς αντικείμενο μια και τα τμήματα θα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία; Και οι μαθητές που έχουν μια συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία με το δάσκαλο τους και μια παρακολούθηση, πως θα επανέλθουν στις απαιτήσεις του δικού τους δασκάλου; Ψιλά γράμματα αυτά γι αυτούς που προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση, πετάνε μια παρόλα έτσι για να λένε πως εμείς σας τα λέγαμε αλλά εσείς συνεχίζατε την εγκληματική πολιτική!

Όπως και με τη μόνιμη επωδό γιατί δεν φτιάχτηκαν κι άλλες ΜΕΘ και γιατί δεν προσελήφθησαν άλλες 5-10 χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές, γιατί δεν επιτάχθηκαν όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και άρα γι αυτό έχουν πεθάνει 21 χιλιάδες συμπολίτες μας. Και όχι γιατί δεν πείσθηκαν να εμβολιαστούν άλλο 1,5 εκατ. συμπολίτες μας. Προφανώς το γεγονός πως αυτοί που είναι σήμερα διασωληνωμένοι είναι όλοι ανεμβολίαστοι δεν έχει καμιά σημασία. Τώρα βέβαια βρισκόμαστε στο μέσο της πλήρους επικράτησης της Ομικρον και δεν είναι η ώρα για απολογισμούς.

Κάποια στιγμή που θα περάσει όμως ο εφιάλτης, θα κάνουμε ταμείο και τότε θα αναδειχθεί ποιος εγκλημάτησε στη διάρκεια της πανδημίας και τότε θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ακριβοδίκαια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ