Οι υμνητές του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν μπορούν να καπηλεύονται τον Κατσίφα
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Οι υμνητές του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν μπορούν να καπηλεύονται τον Κατσίφα

Σαν έτοιμοι από καιρό, βρήκαν την ευκαιρία και την «άδραξαν». Έχοντας «λουφάξει» στο αγαπημένο τους σκοτάδι, οι εν Ελλάδι λάτρεις του φασισμού, οι θιασώτες του εθνικισμού, είδαν στο πρόσωπο του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα τον «ήρωα» που χρειάζονταν, για να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια την αποκρουστική τους ατζέντα. Τι κι αν ο 35χρονος ομογενής ήταν νεκρός; Τόσο το καλύτερο για εκείνους και για τους δόλιους σκοπούς τους...

Όσο τον ήθελαν νεκρό τον Κατσίφα οι Αλβανοί, γιατί τους ενοχλούσαν οι θέσεις και η δράση του για την λευτεριά της Βορείου Ηπείρου, άλλο τόσο τον ήθελαν και οι εν Ελλάδι όψιμοι «υποστηρικτές» του, που έσπευσαν να επικρατήσουν την πράξη του να βγει με το καλάσνικοφ στα χέρια στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου και να αρχίσει να πυροβολεί. Ήθελαν έναν «ήρωα», για να μπορούν να ξαναβγούν στους δρόμους και να στήσουν τις ανθελληνικές τους φιέστες -γιατί, μην γελιέστε, επειδή τάχα μου κραδαίνουν την γαλανόλευκη. Οι ενέργειες και τα κίνητρά τους είναι βαθιά ανθελληνικά, εφόσον υπονομεύουν την εθνική γραμμή.

Ναι, είναι πολλά που δεν έχουμε μάθει ακόμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η αλβανική πλευρά συνεχίζει σκοπίμως να κρύβει κρίσιμες πτυχές όσων εκτυλίχθηκαν στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου του 2018, ανήμερα της εθνικής μας γιορτής. Δύο γεγονότα, ωστόσο, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν: ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένοπλος εκείνη τη μέρα. Και ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε από τις αλβανικές δυνάμεις της τάξης, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών, σε μία άνευ προηγουμένη επιχείρηση αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων για έναν μόνο άντρα.

Οι θέσεις του νεκρού Κατσίφα, έτσι τουλάχιστον όπως εκφράζονταν μέσα από τα social media, δείχνουν έναν άνθρωπο σε σύγχυση. Έναν άνθρωπο που είχε μάλλον πέσει στην «παγίδα» να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό. Γιατί, «πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για το λαό σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τους άλλους» όπως έλεγε ο Γάλλος στρατηγός και πολιτικός, Σαρλ ντε Γκωλ, δίνοντας έναν πραγματικά εξαιρετικό ορισμό, που βρίσκει απήχηση και στις μέρες μας.

Ας μην επικαλούνται, λοιπόν, τον «πατριωτισμό» του Κατσίφα, οι εθνικιστές υμνητές του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ας μην αναφέρουν το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα που έγραψαν το έπος του '40 στα αλβανικά βουνά, όταν στο σώμα τους ζωγραφίζουν σβάστικες και σύμβολα μίσους.

Και, κυρίως, ας μην νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κάποιοι, πλανημένοι ή ομοϊδεάτες, τους έστειλαν στο 6,5%-7%. Και εκεί θα μείνουν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ