Ο φασισμός δεν έχει χρώμα
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Ο φασισμός δεν έχει χρώμα

Την περασμένη εβδομάδα, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, έλαβε χώρα μία συγκέντρωση και πορεία, που οργάνωσαν υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν, βρισκόταν και ο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς τζούνιορ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 20χρονος θα χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του ως όπλο, για να «θερίσει» αντιναζιστές διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ, κόβοντας το νήμα της ζωής μίας άτυχης ειρηνικής διαδηλώτριας, της Χέδερ Χάιερ, και τραυματίζοντας άλλα 19 άτομα, σε μια επίθεση που συγκλόνισε την Αμερική -και όλη την υφήλιο.

Όταν τα μέσα ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού άρχισαν να φέρνουν στο φως στοιχεία για το παρελθόν και το προφίλ του νεαρού δράστη, ένας εκ των καθηγητών του στο Λύκειο αποκάλυψε ότι ο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς τζούνιορ «είχε φανερά ενθουσιαστεί με τον ναζισμό, λάτρευε σαν είδωλο τον Αδόλφο Χίτλερ. Είχε ρατσιστικές απόψεις. Πραγματικά πίστευε στην "ανωτερότητα" της λευκής φυλής».

Το απόγευμα της Πέμπτης, φανατικοί τζιχαντιστές, στο όνομα του δικού τους φασισμού, που «βλέπει» ως εχθρούς ακόμα και ανυποψίαστους, απλούς πολίτες, πήραν ένα βανάκι και έπεσαν πάνω σε περαστικούς στην πολυσύχναστη Las Ramplas της Βαρκελώνης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 100.

Κλείσιμο
Όχι, δεν υπάρχει καμία απόπειρα συμψηφισμού εδώ. Η Ευρώπη, άλλωστε, έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει έναν πολύ βαρύ φόρο αίματος τα τελευταία χρόνια, σε επιθέσεις πανομοιότυπες με αυτήν της Βαρκελώνης. Τα ίδια τα γεγονότα, ωστόσο, «μιλάνε»... Και «λένε» ότι ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο φασισμός, εν τέλει, δεν έχουν χρώμα. Όποιο πρόσημο και αν του βάλεις, ο φασισμός είναι ένας -και πρέπει με κάθε τρόπο να εξαλειφθεί.

ΥΓ: Στο άκουσμα της είδησης για την επίθεση στη Βαρκελώνη, εμφανίστηκαν πάλι οι γνωστοί... μάντεις δεινών: «Σύντομα και στην πόρτα μας», «σύντομα και στο σπίτι μας» λένε και γράφουν, σαν να... εκλιπαρούν, θαρρείς, για ένα ανάλογο τρομοκρατικό χτύπημα και στη χώρα μας, προκειμένου να... δικαιολογήσουν τις «ποτισμένες» με μίσος απόψεις τους. «Φοβάμαι» ότι θα απογοητευθούν, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, έστω για τον εξής -κι ας ακουστεί «κυνικός»: δεν βλέπω γιατί να θέλουν οι φανατικοί ισλαμιστές, οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, να... ανατινάξουν τη «γέφυρα» προς τη Δύση...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ