anastasopoulos_www

ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αδιόριστων Συριζαίων Θεσσαλονίκης)

Βασ. Αναστασόπουλος

Η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στην κεφαλή της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, που θα αναλάβει την εκκαθάριση-εξυγίανση του Οργανισμού, δεν είναι μόνο μία σαφής πολιτική επιλογή, όπως προσυπέγραψαν με τις δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του τόσο το ίδιο το Μαξίμου όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Είναι, πέρα και πάνω απ' όλα, μία κίνηση συμβολισμού, που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αντιπολιτευτική κριτική και την πολιτική ορθότητα και να πορευθεί με «σημαία» του τον... τσαμπουκά -ήτοι, ότι ως κυβέρνηση θα πράξει περίπου ό,τι γουστάρει, αποκρούοντας τις αντιδράσεις με το επιχείρημα «ναι, αλλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ... μπλα, μπλα, μπλα» και επιλέγοντας συνειδητά να... ξεχάσει τις παλαιότερες δεσμεύσεις ότι η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση θα ήταν διαφορετική από εκείνες που κλήθηκε να διαδεχθεί.

Όπως προκύπτει, ο... αγώνας κατά της αριστείας δεν είναι αποκλειστική υπόθεση του υπουργείου Παιδείας, αλλά μία πολιτική φιλοσοφία, που διέπει όλο το κυβερνητικό έργο. Και αν η επιλογή της κλήρωσης ως μέσο για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις μπορεί να σηκώσει πολλή συζήτηση και να δικαιολογηθεί, εν μέρει, από το επιχείρημα ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο δικαίωμα να σηκώσουν τη σημαία της χώρας τους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την περίπτωση της νέας διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η σύνθεση της οποίας θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θα προέκυπτε... ούτε με κλήρωση.

Διότι, δεν είναι ο Στέλιος Παππάς το πρόβλημα. Σύμφωνοι, είναι εκείνος που βγήκε, εκ των πραγμάτων, μπροστά, ως νέος πρόεδρος του ΔΣ, και οι δεσμοί αίματος με τον Νίκο Παππά τον καθιστούν εύκολο στόχο κριτικής, αμφισβήτησης και απαξίωσης, μόνο και μόνο επειδή είναι πατέρας του υπουργού. Το αν, δηλαδή, διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων -που τα διαθέτει και με το παραπάνω- περνάει σε δεύτερη μοίρα, από την στιγμή που είναι ο... μπαμπάς του γιου του.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα κριτήρια, με τα οποία επελέγησαν άλλα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως για παράδειγμα η κυρία Όλγα Γιάννη και ο κύριος Ντίμης Αργυρόπουλος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η μεν πρώτη πολιτεύτηκε με τους ΑΝΕΛ, αλλά δεν έμελλε να γίνει γνωστή για την... πολιτική της δράση. Αντίθετα, κέρδισε τα δικά της «15 λεπτά δημοσιότητας», όταν βρέθηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα, προκειμένου να καταγγείλει απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης από εννέα Πακιστανούς στην υπόγεια διάβαση του ΣΕΦ, τον Νοέμβριο του 2016. Το περιεχόμενο της καταγγελίας της -την τύχη της οποίας δεν μάθαμε ποτέ- σε συνδυασμό με διάφορες φωτογραφίες της, που ήρθαν στη δημοσιότητα, και μόνο επίδοξη πολιτικό δεν θυμίζουν, ήταν αρκετό, καθώς φαίνεται, για να την κατατάξει στο «πάνθεον» των ανδρικών φαντασιώσεων -έστω, για όσους αντιδρούν, σαν να βλέπουν γυναίκα για πρώτη φορά...

Ο κ. Αργυρόπουλος, από την άλλη, επίσης πολιτευτής των ΑΝΕΛ, υπήρξε φωτογράφος με ειδίκευση στα πορτρέτα των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, που έγινε γνωστός πριν από κάποια χρόνια, μέσα από το... Facebook, όταν καλούσε σε... δολοφονία του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Μολονότι αργότερα... μετανόησε, η τοποθέτησή του αυτή ήταν, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, ενδεικτική της εκκεντρικότητας του χαρακτήρα του. Όσο για την παραίτησή του από τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, μόλις μία μέρα μετά την τοποθέτησή του, η αιτιολόγησή της θα ήταν χρήσιμο να αναζητηθεί στο γεγονός ότι, όπως χαρακτηριστικά λέει πολύπειρος φίλος δημοσιογράφος, «για τον Ντίμη τα σύνορα της Ελλάδας τελειώνουν στο Κολωνάκι. Από κει και πάνω χρειάζεται διαβατήριο» -αξίζει πάντως να αναζητήσετε στο Διαδίκτυο τη δήλωση παραίτησής του, ως «μνημείο»... ακαταλαβίστικης χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Προφανώς, στη διοίκηση του ΟΑΣΘ τοποθετήθηκαν και άνθρωποι άξιοι και ικανοί, το έργο των οποίων θα κριθεί με την πάροδο του χρόνου και όχι εκ των προτέρων. Η λογική, όμως, να... βολέψουμε όποιους και όσους μπορούμε, προσπερνώντας ενδεχόμενως ανθρώπους με σημαντικότερα και καταλληλότερα για τη θέση βιογραφικά, ασφαλώς και δεν περιποιεί τιμή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν ερμηνευθεί ως μία απόπειρα... κατευνασμού των αντιδράσεων των ΑΝΕΛ για τα ζητήματα της θρησκείας και της ορθοδοξίας, που έθιξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κάνοντας τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, να... βγει από τα ρούχα του -μην ανησυχείτε, ήταν μόνο για λίγο, καθώς η... ιερή οργή του κράτησε κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο.

Όσο βεβαίως δεν περιποιεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ το σκεπτικό της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, άλλο τόσο δεν περιποιεί τιμή στην αντιπολίτευση -και δη, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- να... σέρνεται πίσω από την ατζέντα της κυβέρνησης, σε μια αντιπαράθεση λιγότερο ουσίας και περισσότερο εντυπώσεων, από την οποία δεν μπορεί, παρά να βγει χαμένη. Διότι, από την στιγμή που το ζήτημα τίθεται με όρους όπως η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός, το πάλαι ποτέ κραταιό δίπολο της εξουσίας θα έπρεπε να γνωρίζει, καλύτερα από τον καθένα, ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Και το να γίνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ουρά» της κυβέρνησης σε μία κόντρα που πόρρω απέχει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, περισσότερο αποδυναμώνει, παρά ενισχύει την αντιπολιτευτική τους θέση. Καλό θα ήταν να το κοιτάξουν αυτό...

ΣΧΟΛΙΑ (27)

danaos

Καταρχάς δε μιλάμε για Οργανισμό Αδιόριστων Συριζαίων,αλλά για Οργανισμό Αποκατάστασης Συριζαίων. Όσοι Παππάδες ή Καρανικαίοι και λοιποί Συριζαίοι δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, καιρός να βρούνε και αυτοί μια θεσούλα,δήθεν,αμισθί. Και καλά,κύριε αρθρογράφε,πώς τα εκτιμήσατε τα προσόντα του διορισθέντος Στέλιου Παππά,που τα βρήκατε σπουδαία και μοναδικά? Το μόνο μη δεκτικό αμφισβήτησης προσόν είναι ότι έχει υιό τον αρμόδιο για τα ούφο υπουργό! Κατά τα λοιπά, όσον αφορά στις συστάσεις σας προς την Αντιπολίτευση,μάλλον ευτελή τα επιχειρήματά σας,πέραν του ότι δεν πείθετε για το άδολο των προθέσεών σας.Ασχοληθείτε καλύτερα με τη συγκυβέρνηση,μπορεί να το εκτιμήσει δεόντως ο Παππάς και πού ξέρεις? Μπορεί να βρεθεί καμιά θέση και για σας.

Γιαγκούλας

Εγώ πάντως συμφωνώ πως τα "τυπικά προσόντα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων τα διαθέτει και με το παραπάνω" ο Στ. Παππάς. Αν λογαριάσεις πως είναι στην "Αριστερά" από το 60, πως διορίστηκε στη ΔΕΗ τον καιρό της Χούντας, πως είναι μπαμπάς υπουργού και είναι και 80 χρονών καταλαβαίνεις πως τα διαθέτει. Δεν είναι σαν κάτι άνεργα παιδαρέλια τριάντα χρονών που έχουνε μόνο τρία με τέσσερα πτυχία και μεταπτυχιακά και μιλάνε μόνο δυο με τρεις γλώσσες. Οι άχρηστοι...

Το είδαμε κι αυτό!

Ο Αναστασόπουλος ασκεί κριτική στον Σύριζα!!!Αντε να σε καμαρώσουμε και στο πλευρό του Κούλλη και τι στον κόσμο!

ΓΣ

ΣΥΓΝΩΜΗ κ. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΕ - αν διαβαζετε τα σχόλια, που αμφιβάλω, αλλά τέσπα. "διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων -που τα διαθέτει και με το παραπάνω- ". Ποιά προσόντα διαθέτει ο Στ. Παππας για να διοικήσει έναν οργανισμό σαν τον ΟΑΣΘ; Εχει προηγούμενη εμπείρία στη διοίκηση επιχειρήσεων; Σπουδες στο αντικείμενο; κάτι άλλο σχετικό; Γιατί το μόνο που ξέρουμε γι'αυτόν είναι ότι "αγωνίστηκε" και κόλλησε μπόλικα κομματικά ένσημα. Απο διοίκηση οργανισμών ΜΗΔΕΝ. Που τα είδατε τα "τυπικά προσόντα" κυριε;

Stefanos

Έχετε απόλυτο δίκιο. Το άρθρο δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε μόνο με ένα σκοπό, να κρύψει μέσα σε ένα σωρό χωρίς νόημα σαχλαμάρες το βασικό, ότι ο Πατέρας Παππάς έχει τις ικανότητες που χρειάζεται η θέση. Σανό για ηλίθιους.

Αγαπητέ σανοφάγε,

ο Παππας ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολόγου για περισσότερα από 30 χρόνια και έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου με ψφους μάλιστα όλων των παρατάξεων (και της ΝΔ μαζί). Αλλά αυτά παθαίνεις όταν έχεις αναγάγει τον σανο σε νεοφιλελέ superfood.

Να και ο συριζαίος μπάφος

Πρόσεξε την υπερδοσολογία του αριστερού μπάφου, σε χαλάει και δεν την παλεύεις συριζοτσολιά μου!

XK

Ότι και να έκαναν οι 'άλλοι' σήμερα δεν μετράει! Γιατί στους 'άλλους' παρέμειναν, αυτοί που εννόησαν το αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας και μετανόησαν, δηλαδή οι βέλτιστοι. Θα τους βρήτε στη σημερινή ΝΔ, στο Ποτάμι και στη ΔΗΣΥ. Έναν-έναν μπορείτε να τους αξιολογήσετε και δεν θα βρείτε τίποτε να τους επιρρίψετε, εκτός από κάποιες λασπολογίες των φαύλων κυβερνώντων. Όλη η σαβούρα του κρατισμού και του λαϊκισμού (πολιτικοί, συνδικαλιστές και πολίτες) συσσωρεύτηκε ενεργά ή σιωπηρά πίσω από ένα όνομα: Σύριζα/ΑΝΕΛ. Πρέπει να πάψει επιτέλους να τίθεται από ανοήτους το υστερόβουλο ερώτημα: "Κι εσείς τι κάνατε;". Οι άριστοι είναι πλέον εδώ!

Stefanos

Μπράβο, ένα εξαιρετικό σχόλιο. Έτσι ακριβώς είναι, όλη η σαβούρα της πολιτικής από όλα τα άλλα κόμματα έχει μαζευτεί στους ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ.

Λευκιππος

Αχρηστεροι καρεκλοκενταυροι εξαποδιτες (4 της καρεκλας και 2 τα δικα τους)..αλλα αδειαζει η κλεψυδρα

Πόπη

Ποτέ ο κύριος αυτός δεν υποστήριξε τον Σύριζα. Είναι από αυτούς που πληρώνονται για ρίξουν το Σύριζα. Αλλά δεν ξέρει κόλπα. Αυτό δε λέγεται αντιπολιτευτικός λόγος.

Sta 4a

Κυρά Πόπη μικρό το σχόλιο σου πρέπει να γράψεις ένα πιο μεγάλο να βγει το μεροκάματο

Κωστας

Εσυ ομως με μικροτερο βγαζεις !!!

ΑΙΓΙΩΤΗΣ

Κώστα τα χοντρά μεροκάματα τα δίνουν τ αφεντικά σου άπλυτε.Ξέρεις καλά εσύ από πεπόνι και μαχαίρι.

αηδιασμενος

Κ. Ποπη φαε το σανο σου........

Platonas

Δηλαδη δε μπορουσαν να βρουν καποιο νεο με προσοντα που ειναι ανεργος αλλα προτιμησαν καποιον συνταξιουχο αμισθι. Ο φωτογραφος που εναι και στο δσ νοσοκομειου και μια παρουσιαστρια εχουν τα προσοντα να ειναι στη διοικηση του οασθ. Πιο απλη κριτικη στη κυβερνηση δεν υπαρχει αλλα στο συριζα οταν γινετε κριτικη στη κυβερνηση ειναι με τους '' αλλους''

Γλο

Καταντια. .

Προσόντα Παππά...

Ένας γέρος 85 ετών , τι ακριβώς προσόντα έχει ;; Πόσο φανατικά γελοίοι γίνονται οι αριστεροί , όταν τους δίνουν εξουσία και βγάζουν όλα τα συμπλέγματα και τα κόμπλεξ τους , μαζι με την ολοκληρωτική φασιστική νοοτροπία , της μοναδικής "αλήθειας" και υπεροχής έναντι των άλλων ( και ο Χιτλερ περίπου τα ίδια έλεγε , και αυτοι τα ίδια λένε..) ... Το μόνο "καλό" του ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι με το τέλος τους που έρχεται με χίλια , θα τελειώσει και η απάτη της γλίτσας της αριστεράς που καταστρέφει την χώρα 70 χρόνια ( γιατί και το ΠΑΣΟΚ ίδια σκατά ήταν , ειδικά στην αρχή... Δεν ξεχνάμε Λαλιώτη , καλά κάνεις και μας θυμίζεις την αιτία της κατάντιας της χώρας ...)

@

Τα προσόντα του Στέλιου Παππά είναι μηδενικά σαν τα ένσημα του,ήταν και παραμένει ενα κομματοσκυλο από κούνια επαγγελματίας αριστερός συνδικα-ληστης πρώην πασοκος νυν σύριζαιος που ΔΕΝ έχει δουλέψει μια ώρα στην ζωή του,ένα κρατικοδιαιτο παράσιτο σαν τον γιο του

qwerty

Ο Νίκος Καρανικας έχει μεγάλο σόι και ο Νίκος Παππάς ακόμη μεγαλύτερο κάπου πρέπει να βολευτουν όλοι αυτοί

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία